Preusmeritev Searchpulse.net (Mac)

Kako se znebiti Searchpulse.net Redirect (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika home.searchpulse.net iz računalnika Mac?

Kaj je home.searchpulse.net?

Home.searchpulse.net ali ( search.searchpulse.net ) je še en lažni iskalnik, ki naj bi izboljšal izkušnjo brskanja z ustvarjanjem izboljšanih rezultatov. Sodeč po videzu se home.searchpulse.net morda zdi podoben Googlu, Yahooju, Bingu in drugim legitimnim iskalnikom. Zato mnogi uporabniki verjamejo, da je home.searchpulse.net tudi legitimen, vendar razvijalci to spletno stran oglašujejo z aplikacijo za ugrabitev brskalnika, imenovano Search Pulse. Poleg tega home.searchpulse.net in Search Pulse nenehno beležita informacije o uporabniškem sistemu, povezane z dejavnostjo brskanja po spletu.

home.searchpulse.net ugrabitelj brskalnika v računalniku MacSearch Pulse ugrabi Safari, Mozilla Firefox in Google Chrome, pri čemer je home.searchpulse.net prikrito določil kot URL novega zavihka, domačo stran in privzete možnosti iskalnika. Te spremembe se morda zdijo nepomembne, vendar jih uporabniki ne morejo razveljaviti. Search Pulse nadaljuje s ponovnim dodeljevanjem možnosti brskalnika, ko jih poskušate spremeniti. Zato vrnitev brskalnikov v prejšnja stanja postane nemogoča in uporabnikom priporočamo, da obiščejo home.searchpulse.net, ko odprejo nov zavihek brskalnika ali iščejo prek vrstice URL. To bistveno zmanjša izkušnjo brskanja po spletu. Po vnosu iskalne poizvedbe so uporabniki preusmerjeni na search.searchpulse.net in search.yahoo.com. Na ta način uporabniki na koncu po internetu iščejo prek Yahooja (zakonitega iskalnika). Zato home.searchpulse.net ne daje prave vrednosti. Drugo pomembno vprašanje je sledenje informacijam. Zavedajte se, da home.searchpulse.net in Search Pulse skupaj snemata različne informacije o uporabniškem sistemu, kot so naslovi IP, iskalne poizvedbe, obiskani URL-ji itd. Zbrani podatki lahko vsebujejo osebne podatke, ki jih razvijalci delijo s tretjimi osebami (potencialno storilci kaznivih dejanj), ki zasebne podatke zlorabljajo za ustvarjanje prihodka. Zato lahko sledenje informacijam povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Če naletite na preusmeritve na home.searchpulse.net, takoj odstranite ugrabitelja brskalnika Search Pulse in se nikoli več ne vrnite na home.searchpulse.net

Povzetek grožnje:
Ime Iskanje ugrabitelja brskalnika Pulse
Vrsta grožnje Ugrabitelj brskalnika, zlonamerna programska oprema Mac, virus Mac
Imena zaznavanja (SearchPulse.pkg) Avira (PUA / OSX.SearchProtect.Q), F-Secure (PotentialRisk.PUA / OSX.SearchProtect), Qihoo-360 (Win32 / Virus.ad0), celoten seznam ( VirusTotal )
Vročanje naslova IP 184.168.131.241
Simptomi Vaš Mac je postal počasnejši kot običajno, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na senčna spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player, prenosi hudournikov.
Škoda Sledenje brskanju po internetu (morebitne težave z zasebnostjo), prikazovanje neželenih oglasov, preusmeritve na senčna spletna mesta, izguba zasebnih informacij.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Obstaja veliko lažnih iskalnikov, podobnih home.searchpulse.net (na primer search.pitchofcase.com , go-search.me , in search.safewebfinder.com ). Vsi trdijo, da izboljšujejo izkušnjo brskanja z zagotavljanjem izboljšanih rezultatov in omogočanjem drugih 'uporabnih funkcij' (npr. Hiter dostop do različnih priljubljenih spletnih mest / družbenih omrežij, vremenske napovedi, menjalni tečaji itd.), Vendar je edini namen lažni iskalniki ustvarjajo prihodek za razvijalce. Povzročajo neželene preusmeritve in zbirajo občutljive podatke. Nekateri uporabnike hranijo tudi z zavajajočimi rezultati iskanja in vsiljivimi oglasi (kuponi, pasice itd.), Ki običajno vodijo do nezaupljivih spletnih mest. Zato lahko uporaba lažnih iskalnikov povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete.

Kako se je home.searchpulse.net namestil v moj računalnik?

Search Pulse ima uradno spletno mesto za prenos, vendar se zaradi pomanjkanja znanja in neprevidnega vedenja številnih uporabnikov ugrabitelji brskalnikov pogosto vdrejo v sisteme brez dovoljenja. Raziskave kažejo, da razvijalci razširjajo aplikacije za ugrabitev brskalnika z vsiljivim oglaševanjem in metodami združevanja (prikrite namestitve aplikacij tretjih oseb skupaj z običajno programsko opremo / aplikacijami). Razvijalci vedo, da uporabniki pogosto pohitijo s postopki prenosa / namestitve. Zato so v paketu povezane aplikacije skrite v različnih odsekih (npr. V nastavitvah »Po meri / Napredno«) teh postopkov. Preskočitev korakov za prenos / namestitev in klikanje oglasov pogosto vodi do nenamerne namestitve potencialno neželenih programov (PUP), kot je Search Pulse.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Previdnost je ključna za računalniško varnost. Zato bodite pozorni pri brskanju po internetu in prenosu / namestitvi programske opreme. Upoštevajte, da se vsiljivi oglasi običajno zdijo legitimni, a ko jih enkrat kliknete, jih preusmerite na nezaupljiva spletna mesta (npr. Igre na srečo, zmenki za odrasle, pornografija itd.) V večini primerov vsiljive oglase prikazujejo oglaševalski programi. Če jih naletite, takoj odstranite vse dvomljive programe in vtičnike brskalnika. Poleg tega natančno analizirajte vsak korak prenosa / namestitve in onemogočite vse dodatno vključene programe. Prenosniki / namestitveni programi tretjih oseb se pogosto ovrednotijo ​​po metodi združevanja. Zato teh orodij nikoli ne uporabljajte. Aplikacije je treba prenesti samo iz uradnih virov z uporabo neposrednih povezav za prenos. Če je vaš računalnik že okužen z ugrabitelji brskalnikov, priporočamo, da zaženete pregled z Combo Cleaner Antivirus za macOS da jih samodejno odpravi.

Poiščite razširitev ugrabitelja brskalnika Pulse v spletnem brskalniku Safari:

Poiščite razširitev Pulse v brskalniku Safari

Spletno mesto, ki promovira ugrabitelja brskalnika Search Pulse:

Dvomljiva spletna stran, ki se uporablja za promocijo home.searchpulse.net

Iščite ugrabitelja brskalnika Pulse, ki prosi za dovoljenja v brskalniku Google Chrome:

Iskanje Pulse Google Chrome dovoljenja

Poiščite razširitev ugrabitelja brskalnika Pulse v Google Chromu:

Išči razširitev Pulse v Google Chromu

Ugrabitelj brskalnika Search Pulse, ki nadzira nov zavihek in privzete nastavitve iskalnika Google Chrome:

bester Online-Latex-Editor

Search Pulse nadzira URL novega zavihka in privzete nastavitve iskalnika

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Preusmeritev Home.searchpulse.net:

Odstranite potencialno neželene programe, povezane z home.searchpulse.net, iz naprave ' Aplikacije mapa:

odstranitev ugrabitelja brskalnika mac iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite » Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite » MPlayerX ',' NicePlayer «Ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite datoteke in mape, povezane z ugrabiteljem brskalnika za iskanje:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v datoteki / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ”, Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer » com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Skenirajte svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite zagotoviti, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na ikono aplikacij. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo računalnik Mac pregledal glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »ni najdenih groženj« - to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

Poiščite domačo stran ugrabitelja brskalnika Pulse in odstranitev privzetega internetnega iskalnika iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite razširitve brskalnika Safari, povezane z iskanjem impulzov:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari. V menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite pred kratkim nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

spreminjanje domače strani v brskalniku safari

V Preference 'okno, izberite' splošno 'jeziček. Če želite nastaviti svojo domačo stran, v polje vnesite želeni URL spletnega mesta (na primer: www.google.com) Polje domače strani . Lahko tudi kliknete Nastavite na Trenutna stran , Če želite svojo domačo stran nastaviti na spletno mesto, ki ga trenutno obiskujete.

Spremenite privzeti iskalnik:

spreminjanje privzetega internetnega iskalnika v brskalniku Safari

V Preference 'okno, izberite' Iskanje 'jeziček. Tu boste našli spustni meni z napisom ' Iskalnik: 'Na spustnem seznamu preprosto izberite želeni iskalnik.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite dodatke Mozilla Firefox, povezane z ugrabiteljem brskalnika za iskanje:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

spreminjanje domače strani mozilla firefox -

Če želite spremeniti domačo stran, kliknite Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte) in izberite' Preference 'iz spustnega menija. Če želite nastaviti svojo domačo stran, v polje vnesite želeni URL spletnega mesta (na primer: www.google.com) Domača stran .

Spremeni privzeti iskalnik:

mozilla firefox o konfiguraciji

V naslovno vrstico URL vnesite ' približno: config 'in kliknite' Previden bom, obljubim! '.

spreminjanje privzetega internetnega iskalnika mozilla firefox -

V Iskanje: 'vnesite ime ugrabitelja brskalnika. Z desno miškino tipko kliknite vsako od najdenih nastavitev in kliknite ' Ponastaviti 'iz spustnega menija.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite dodatke za brskalnik Google Chrome, povezane z ugrabiteljem iskanja:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

spreminjanje domače strani Google Chrome

Kliknite » Chromov meni gumb '(tri vodoravne črte) in izberite' Nastavitve '. V Na začetku 'kliknite razdelek' Nastavite strani 'povezava blizu možnosti' Odpri določeno stran ali nabor strani '. Odstranite URL ugrabitelja brskalnika (na primer trovi.com) in vnesite želeni URL (na primer google.com).

Spremeni privzeti iskalnik:

spreminjanje privzetega internetnega iskalnika v Google Chromu

Kliknite » Chromov meni gumb '(tri vodoravne črte) in izberite' Nastavitve '. V Iskanje 'kliknite razdelek' Upravljanje iskalnikov... '. V odprtem oknu odstranite neželeni internetni iskalnik s klikom na X zraven. Na seznamu izberite želeni iskalnik in kliknite na ' Nastavi kot privzeto zraven.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .