Drugi monitor ni zaznan v operacijskem sistemu Windows 10?

Drugi monitor ni zaznan v operacijskem sistemu Windows 10?

Drugi monitor ni zaznan v sistemu Windows 10. Kako ga enostavno odpraviti?

Danes veliko ljudi uporablja drugi računalniški monitor iz več razlogov. Povezava drugega monitorja je koristna, če na primer želite povečati produktivnost ali izboljšati igralno izkušnjo. Z večjo površino zaslona je delo ali zabava v sistemu bolj udobno in učinkovito - splošno večopravilnost postane lažja in celotna računalniška izkušnja.

Če je drugi monitor povezan z računalnikom, je podobno, kot če bi imeli dodaten delovni prostor in uporaben, kadar je treba spremljati preglednice in so hkrati vidna oba. Če ste igralec, lahko več zaslonov razširi vaš svet iger. Uporabne so lahko tudi, če želite nalogo opraviti na enem monitorju, na drugem pa recimo gledanje videoposnetka. Omogoča tudi hitro preklapljanje med aplikacijami - namesto da uporabite bližnjice na tipkovnici, kot je Alt + Tab, lahko preprosto usmerite miško na drugi monitor.Kljub tem prednostim so težave z drugimi monitorji lahko moteče, še posebej, če uporabljate več zaslonov kot del svojih običajnih računalniških dejavnosti. To lahko zmanjša produktivnost ali zmanjša igralno izkušnjo. Če imate težave z drugim monitorjem, je ta članek primeren za iskanje rešitev.

Opisujemo vam možne rešitve, ki jih lahko poskusite z nekaj preprostimi dejanji. Pogosto to ni zapleten problem in ga je mogoče enostavno odpraviti. Računalniki običajno ne morejo zaznati drugega monitorja zaradi okvarjenih, zastarelih ali poškodovanih video gonilnikov. V tem primeru operacijski sistem Windows z drugim zaslonom ne more razširiti namizja. Spodnji članek obravnava težavo, ker drugega monitorja ni mogoče zaznati, in opisuje nekatere možne popravke.

DRUGI NADZOR NI ODKREN

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Uporabite bližnjico na tipkovnici

Najprej poskusite s tipko Windows (tipka Win) + bližnjica na tipkovnici P. To vam omogoča, da izberete (ali preklopite) način prikaza. Omogoča vam dostop do zunanjih zaslonov in preklapljanje med njimi ter tako uporabo več kot enega monitorja. Običajno so na voljo štiri štiri možnosti: samo zaslon računalnika, podvojen, podaljšan in drugi zaslon. Prva je samoumevna, možnost Duplicate vam omogoča 'klon' zaslon na priključeni sekundarni zaslon, monitor ali projektor. Možnost Extend razširi namizje in ustvari prostor za dodatna okna. Zadnji, samo drugi zaslon izklopi prvi / primarni zaslon in ostane vklopljen samo drugi zaslon. Poskusite uporabiti bližnjično tipko Win + P in izberite želeno možnost. Poglejte, ali to reši težavo. V nasprotnem primeru poskusite znova zagnati računalnik in znova izberite način projekta.

uporabite bližnjico na tipkovnici

[Nazaj na kazalo]

Povrnite gonilnike monitorja in zaslona

Roll Back Driver je funkcija upravitelja naprav Windows, ki je na voljo v vseh različicah sistema Windows. Upravitelj naprav je programček nadzorne plošče v operacijskih sistemih Microsoft Windows. Uporabnikom omogoča ogled in nadzor strojne opreme, pritrjene na računalnik. Ko element strojne opreme ne deluje, je poudarjen za pozornost.

Funkcija »Povrni gonilnik« vam omogoča odstranitev trenutno nameščenega gonilnika strojne naprave in nato namestitev predhodno nameščenega gonilnika. Ta funkcija se običajno uporablja, kadar najnovejši ali novejši gonilniki ne delujejo pravilno. Najnovejši / posodobljeni gonilniki so običajno boljši od prejšnjih različic in vključujejo nekatere izboljšave. Nekateri posodobljeni gonilniki pa lahko dejansko povzročijo težave in jih ne odpravijo. Funkcija »Povrni gonilnik« vam omogoča, da trenutni gonilnik preprosto odstranite in ga z nekaj kliki miške zamenjate s prejšnjo različico. Če želite povrniti gonilnike monitorja in videoposnetka, najprej vnesite Upravitelja naprav, tako da vnesete 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat, da ga odprete.

povrnite gonilnike monitorja in zaslona 1. korak

V oknu upravitelja naprav boste videli seznam strojne opreme, priključene na vaš računalnik. Najti 'Adapterji zaslona' in jo razširite, z desno miškino tipko kliknite programsko opremo zaslona in izberite 'Lastnosti' iz kontekstnega menija.

povrnite gonilnike monitorja in zaslona 2. korak

V oknu lastnosti zaslona adapterja pojdite na 'Voznik' in kliknite 'Roll Back Driver' . Sledite navodilom. Če je gumb siv in ga ne morete klikniti, prejšnja različica gonilnika za to napravo ni nameščena.

povrnite gonilnike monitorja in zaslona korak 3

Vrnite se v okno upravitelja naprav in poiščite 'Monitorji' in ga razširite. Z desno miškino tipko kliknite drugi monitor in izberite 'Lastnosti' iz kontekstnega menija.

povrnite gonilnike monitorja in zaslona 4. korak

V drugem oknu lastnosti monitorja pojdite na 'Voznik' in kliknite 'Roll Back Driver' . Sledite navodilom. Če je gumb siv in ga ne morete klikniti, prejšnja različica gonilnika za to napravo ni nameščena.

povrnite gonilnike monitorja in zaslona 5. korak

[Nazaj na kazalo]

Posodobite gonilnike monitorja in zaslona

Če z vračanjem gonilnikov za monitor in zaslon težave niste rešili, so težavo morda povzročili napačni ali nepravilni gonilniki. Gonilnik je programska oprema, ki operacijskemu sistemu in drugi programski opremi zagotavlja informacije o interakciji z določeno strojno opremo. Prej je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, saj jih pogosto ustvarjajo različni proizvajalci, podjetja ali posamezniki. Gonilnik programski in strojni opremi omogoča nemoteno komunikacijo. V večini primerov računalniki brez gonilnikov ne morejo pravilno pošiljati in sprejemati podatkov. Če ustrezen gonilnik ni nameščen, naprava morda ne bo delovala pravilno, če sploh. Napačen gonilnik bo morda treba posodobiti ali znova namestiti. Če želite posodobiti gonilnike, pojdite v Upravitelj naprav, vnesite 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat. Najti 'Adapterji zaslona' in jo razširite, z desno miškino tipko kliknite programsko opremo zaslona in izberite 'Posodobi gonilnik' iz kontekstnega menija.

posodobite gonilnike monitorja in zaslona 1. korak

Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali v računalniku poiskati programsko opremo gonilnikov. Če izberete prvo možnost, bo Windows po računalniku in internetu poiskal najnovejšo programsko opremo gonilnika za napravo. Če izberete drugo možnost, morate gonilnike poiskati in namestiti ročno - za uporabo te možnosti morate v računalnik ali pogon USB naložiti gonilnik.

posodobite gonilnike monitorja in zaslona 2. korak

Vrnite se v glavno okno upravitelja naprav in poiščite 'Monitorji' , razširite njegov razdelek in z desno miškino tipko kliknite drugi monitor. Izberite 'Posodobi gonilnik' iz kontekstnega menija.

posodobite gonilnike monitorja in zaslona 3. korak

Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali v računalniku poiskati programsko opremo gonilnikov. Če izberete prvo možnost, bo Windows v računalniku in internetu poiskal najnovejšo programsko opremo gonilnika za napravo. Če izberete drugo možnost, morate gonilnike poiskati in namestiti ročno. Če uporabljate to možnost, morate imeti v računalniku naložen gonilnik ali pogon USB.

Drug način za posodobitev ali namestitev novih gonilnikov za naprave je uporaba programske opreme drugih proizvajalcev, kot je Snappy Driver Installer. Za prenos potrebujete računalnik z delujočo internetno povezavo.

Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko celotno zbirko gonilnikov shrani brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če v računalniku ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in deluje tudi z operacijskim sistemom Windows XP. Gonilnike lahko prenesete s programom Snappy Driver Installer v 'driverpacks', ki so preprosto zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Prikažejo lahko tudi podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike. Ločuje posodobitve, ki zahtevajo vnovični zagon računalnika, da jih je lažje prepoznati. Namestitveni program Snappy Driver lahko prenesete s spletnega mesta tukaj .

posodobite gonilnike monitorja in zaslona 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Znova namestite gonilnike zaslona

Če z vrnitvijo nazaj in posodobitvijo gonilnikov težave niste rešili, jih boste morda želeli odstraniti in znova namestiti. Če želite to narediti, odprite Device Manager in poiščite 'Adapterji zaslona' in ga razširite. Nato z desno miškino tipko kliknite programsko opremo prikazovalne naprave in izberite 'Odstrani napravo' iz kontekstnega menija. Prejeli boste opozorilo, da boste napravo odstranili iz sistema. Označi 'Izbriši gonilniško programsko opremo za to napravo' potrdite in kliknite 'Odstrani' .

znova namestite gonilnike zaslona 1. korak

Znova zaženite računalnik in Windows bi moral samodejno namestiti manjkajoče gonilnike zaslona in monitorja namesto vas. Če se ne, pojdite v Upravitelj naprav in z desno miškino tipko kliknite ime računalnika, izberite 'Iskanje sprememb strojne opreme' . Poglejte, ali to reši težavo.

znova namestite gonilnike zaslona 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Poskusite ročno zaznati drugi zaslon

Če želite operacijski sistem Windows prisiliti, da zazna več zaslonov, povezanih z računalnikom, pojdite v Nastavitve sistema Windows in kliknite 'Sistem' . Starejši zasloni se morda ne bodo vedno samodejno povezali.

zaznaj drugi monitor ročno 1. korak

Izberite 'Zaslon' v levem podoknu poiščite 'Zaznaj' pod možnostjo Več zaslonov in ga kliknite. Preverite, ali zazna drugi monitor, povezan z računalnikom.

2. ročno zaznaj drugi monitor

[Nazaj na kazalo]

Znova omogočite zaslon

Lahko poskusite onemogočiti in znova omogočiti zaslon adapter. Če želite to narediti, odprite Device Manager in poiščite 'Adapterji zaslona' in jo razširite, z desno miškino tipko kliknite programsko opremo zaslona in izberite 'Onemogoči napravo' iz kontekstnega menija.

znova omogočite zaslon

Nato znova z desno tipko miške kliknite programsko opremo zaslona in izberite 'Omogoči napravo' iz kontekstnega menija. Poglejte, ali to reši težavo.

Upamo, da bo eden od teh načinov odpravil težavo in zdaj lahko uporabljate oba monitorja, povezana s sistemom. Če poznate druge načine reševanja te težave, ki niso omenjeni v tem članku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

Google Chrome für Linux

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje kako rešiti težavo, ko drugi monitor ni zaznan:

[Nazaj na vrh]