Varnostno opozorilno prevara

Kako odstraniti prevara varnostnega opozorila - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Navodila za odstranitev varnostnega opozorila

Kaj je varnostno opozorilo?

'Varnostno opozorilo' je ponarejeno sporočilo o napaki, ki ga prikaže zlonamerno spletno mesto, ki ga uporabniki pogosto obiščejo nehote - preusmerijo jih različni potencialno neželeni programi (PUP), ki brez dovoljenja vdrejo v sisteme (metoda 'združevanja'). Raziskave kažejo, da bodo tudi PUP-ji verjetno zbirali vsiljive spletne oglase in spremljali dejavnost brskanja z zbiranjem informacij o uporabniškem sistemu.

Opozorilo za varnostno opozoriloSporočilo o napaki »Varnostno opozorilo« navaja, da je sistem okužen z virusom Zeus in da so ogroženi osebni podatki (prijave / gesla, bančni podatki itd.). Žrtvam svetujemo, da je treba zlonamerno programsko opremo takoj odstraniti in naj se obrnejo na tehnično podporo prek brezplačne telefonske številke (' 0-800-260-5674 ')pod pogojem. Nato naj bi jih vodili skozi postopek odstranitve. Kiber kriminalci, ki stojijo za to prevaro, so zlonamerno spletno stran zasnovali tako, da odpirajo neskončno število pojavnih oken in s tem preprečujejo odziv računalnika (računalniški pomnilnik in CPU sta preobremenjena). Na ta način poskušajo uporabnike prevarati, da verjamejo, da je sistem okužen. Kot smo že omenili, pa je „varnostno opozorilo“ ponarejeno in ga je zato treba prezreti. Kiber kriminalci želijo uporabnike prevarati, da pokličejo in plačajo za tehnično podporo, ki ni potrebna. 'Varnostno opozorilo' in druge podobne napake lahko zaprete tako, da prekinete postopek brskalnika prek upravitelja opravil ali preprosto znova zaženete sistem. Mladiči pogosto prikažejo pojavna okna, kupone, pasice in druge podobne oglase, ki skrivajo osnovno vsebino (s tem pa bistveno zmanjšajo izkušnjo brskanja po spletu). Prav tako lahko preusmerijo na zlonamerna spletna mesta in celo nenamerni kliki lahko povzročijo visoko tvegano okužbo z zlonamerno programsko opremo. Poleg tega PUP nadzirajo dejavnost brskanja po spletu tako, da beležijo naslove IP, obiskane URL-je, obiskane strani in druge podobne informacije, ki vsebujejo osebne podatke. Podatki se kasneje delijo s tretjimi osebami (potencialno kiber kriminalci), ki osebne podatke zlorabljajo za ustvarjanje prihodka. Takšno vedenje lahko povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Priporočamo vam, da takoj odstranite vse PUP.

Povzetek grožnje:
Ime Virus 'Varnostno opozorilo'
Vrsta grožnje Oglasna programska oprema, neželeni oglasi, pojavni virus
Simptomi Ogled oglasov, ki ne izvirajo s spletnih mest, ki jih brskate. Vsiljivi pojavni oglasi. Zmanjšana hitrost brskanja po internetu.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za Flash Player.
Škoda Zmanjšana zmogljivost računalnika, sledenje brskalnikom - težave z zasebnostjo, morebitne dodatne okužbe z zlonamerno programsko opremo.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Obstaja veliko prevar v brskalniku, podobnih varnostnemu opozorilu. Seznam primerov vključuje (vendar ni omejen na) Virus napake - Trojanski backdoor ugrabitev , Vaš Windows je okužen , Tehnična podpora za Windows 10 , in VAŠ RAČUNALNIK JE BLOKIRAN . Te prevare trdijo, da je sistem na določene načine poškodovan, vendar so, tako kot pri varnostnem opozorilu, namenjeni zgolj ustvarjanju prihodka za razvijalce. Vsi mladiči imajo enak namen. S ponudbo različnih 'uporabnih funkcij' poskušajo uporabnike zvabiti, da so legitimni in koristni. Pravzaprav so mladiči neuporabni za običajne uporabnike. Povzročajo neželene preusmeritve, prikazujejo vsiljive spletne oglase in neprestano beležijo različne informacije o uporabniškem sistemu.

Kako se je adware namestil v moj računalnik?

Razvijalci množijo PUP-je z uporabo zavajajoče tržne metode, imenovane 'združevanje'. Pakete skrijejo v nastavitvah »Po meri / Napredno« v postopkih prenosa / namestitve. Hitenje in preskakovanje tega razdelka tako sisteme izpostavlja tveganju za različne okužbe in ogroža zasebnost uporabnikov.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Če želite to preprečiti, bodite previdni pri nalaganju in nameščanju programske opreme. Vsak korak natančno analizirajte z uporabo nastavitev 'Po meri' ali 'Napredno'. Poleg tega prekličite vse dodatno vključene programe in zavrnite ponudbe za njihov prenos / namestitev. Nikoli ne nameščajte paketnih programov.

Besedilo, predstavljeno v prevari 'Varnostno opozorilo':

Varnostno opozorilo


Opozorilo Windows Defender: V računalniku zaznan virus Zeus !!
Ne izklapljajte ali ponastavljajte računalnika.

Če nadaljujete, bodo ogroženi naslednji podatki:
1. Gesla
2. Zgodovina brskalnika
3. Podatki o kreditni kartici
4. Lokalne datoteke s trdim diskom.
Ta virus je dobro znan po popolni kraji identitete in kreditne kartice. Nadaljnje ukrepanje prek tega računalnika ali katerega koli računalnika v omrežju bo razkrilo zasebne podatke in pomenilo resna tveganja.

Pokličite Microsoftov tehnični oddelek:
0-800-260-5674 (brezplačno)

Spletna stran z varnostnim opozorilom, ki odpira neskončno število pojavnih oken in s tem preobremenjuje računalniški pomnilnik in CPU:

Varnostno opozorilno prevara, ki omejuje računalnik

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Varnostno opozorilo odstranitev oglaševalske programske opreme prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite sumljive / nedavno nameščene programe, izberite te vnose in kliknite ' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenega programa v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite oglaševalsko programsko opremo iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje varnostnih opozorilnih oglasov iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje varnostnih opozorilnih oglasov iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'varnostnega opozorila', ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje varnostnih opozorilnih oglasov iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje varnostnih opozorilnih oglasov iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika, izberite te vnose in kliknite ikono koša.

Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'varnostnega opozorila', ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Mozilla Firefox logotip

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje varnostnih opozorilnih oglasov iz 1. koraka programa Mozilla Firefox

Ubuntu-Download 32-Bit

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje varnostnih opozorilnih oglasov iz Mozilla Firefox 2. korakOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranjevanjem virusa z 'varnostnim opozorilom', lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'varnostnega opozorila', ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave med odstranjevanjem virusa 'varnostnega opozorila' iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o virusu 'varnostnega opozorila' ali njegovi odstranitvi, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.