Gostitelj storitve: lokalni sistem (omrežje omejeno), ki prevzame preveč vašega procesorja

Gostitelj storitve: lokalni sistem (omrežje omejeno), ki prevzame preveč vašega procesorja

Gostitelj storitve: lokalni sistem (omrežje omejeno) uporablja preveč vaših virov procesorja

Pred časom je Microsoft začel spreminjati funkcionalnost sistema Windows, odvisno od notranjih storitev sistema Windows (ki so se izvajale iz datotek .exe), v uporabo datotek .dll. Datoteke .dll ne morete zagnati neposredno iz sistema Windows na enak način kot zagnati izvršljivo datoteko (.exe). Namesto tega se za gostovanje teh .dll storitev uporablja lupina, naložena iz izvršljive datoteke. In tako je bil izumljen postopek gostitelja storitve (svchost.exe).

Gostitelj storitve: Lokalni sistem je zbirka sistemskih procesov, ki samodejno deluje prek sistema. Vključuje procese, kot je samodejna posodobitev sistema Windows in številni drugi, ki zajemajo ogromen pomnilnik, disk, RAM itd. Morda ste opazili, da ti procesi zavzamejo skoraj vse vaše razpoložljivo omrežje. Ta težava je pogosta v operacijskih sistemih Windows 8 in 10. Torej, Service Host (svchost.exe) je generični vsebnik za gostovanje storitev, v njem se lahko izvaja poljubno število zahtevanih sistemskih storitev. Izvajajoče se storitve so razporejene v skupine, ki so nekako povezane, nato pa se ustvari en primerek gostitelja storitve, ki gosti vsako skupino.Če uporabljate Windows 8 ali 10, so procesi na zavihku Procesi v oknu upravitelja opravil prikazani s polnimi imeni. Če postopek služi kot gostitelj za več storitev, si lahko vse te storitve ogledate tako, da preprosto razširite skupino procesov. S tem lahko zelo enostavno ugotovite, katere storitve pripadajo posameznemu procesu gostitelja storitve.

Težave z visoko uporabo procesorja (centralne procesne enote) lahko izjemno vplivajo na delovanje vašega računalnika. Če uporabljate Windows 10 in ugotovite, da storitev Host: Local System (Network Restricted) zavzema večino vaše CPU, diska ali pomnilnika, ste na pravem mestu. V tem članku vam bomo pokazali več načinov, kako lahko odpravite to težavo. Preberite spodnji vodnik in poiščite rešitev, ki vam najbolj ustreza.

lokalno omrežje storitve gostitelja storitve omejeno

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Onemogoči Superfetch

Superfetch je storitev Windows, katere namen je pospešiti zagon aplikacij in izboljšati odzivnost sistema. Predpomni podatke, tako da so lahko takoj na voljo vaši aplikaciji. Superfetch to stori s predhodnim nalaganjem programov, ki jih pogosto uporabljate, v RAM, tako da jih ni treba klicati s trdega diska. Včasih lahko to vpliva na delovanje in upočasni delovanje računalnika. Ta storitev je lahko vzrok za visoko porabo procesorja in če ta storitev zmanjšuje hitrost računalnika, vam priporočamo, da jo izklopite.

Če želite onemogočiti Superfetch, odprite pogovorno okno Zaženi. Če ga želite odpreti, vnesite 'teči' v Iskanje in kliknite na 'Zaženi' rezultat. Lahko pa jo uporabite z bližnjico na tipki Windows + R, da jo odprete. V odprtem pogovornem oknu Zaženi vnesite vrsto 'services.msc' in pritisnite Enter na tipkovnici ali kliknite 'V REDU' .

onemogočite Superfetch 1. korak

V odprtem oknu Storitve boste videli seznam lokalnih storitev. Pomaknite se navzdol in poiščite 'Superfetch' in z desno miškino tipko kliknite nanjo. Izberite 'Stop' v spustnem meniju, da ustavite storitev Superfetch. Znova zaženite računalnik, da bodo spremembe začele veljati.

Wie kann ich verhindern, dass Bing meinen Browser kapert?

onemogoči superfetch 2. korak

Po onemogočitvi storitve Superfetch in ponovnem zagonu računalnika se mora poraba procesorja normalizirati.

[Nazaj na kazalo]

Končajte HP-jeve procese

Ta vključuje končanje nepotrebnih procesov HP (Hewlett-Packard). Za to boste morali uporabiti upravitelja opravil. Upravitelj opravil je sistemski nadzorni program, ki se uporablja za zagotavljanje informacij o procesih in programih, ki se izvajajo v računalniku, ter splošnem stanju računalnika. Nekatere izvedbe lahko uporabimo tudi za zaključevanje procesov in programov ter spreminjanje prioritet procesov. Če želite odpreti upravitelja opravil, na tipkovnici pritisnite Ctrl + Alt + Delete ali z desno miškino tipko kliknite meni Start in izberite 'Upravitelj opravil' .

končni HP procesi 1. korak

Poiščite (nepotrebne) zagnane HP-jeve procese in jih nato izklopite tako, da z desno miškino tipko kliknete katerega koli od postopkov in izberete 'Končaj opravilo' v spustnem meniju. Ali pa izberite postopek HP in nato kliknite 'Končaj opravilo' v spodnjem desnem kotu.

končni procesi hp korak 2

Če je ta metoda pomagala odpraviti težavo pri visoki porabi CPU, boste morda morali te procese večkrat končati, ko se naslednjič pojavi.

[Nazaj na kazalo]

Odpravite težave s sistemom Windows Update

Windows Update je brezplačna Microsoftova storitev za operacijski sistem Windows, ki avtomatizira prenos in namestitev posodobitev programske opreme prek interneta. Storitev ponuja posodobitve programske opreme za Windows, servisne pakete, popravke, pa tudi različne Microsoftove protivirusne izdelke (kot je Windows Defender) in posodobitve gonilnikov za različne naprave strojne opreme. Windows Update je nujen del izvajanja v katerem koli operacijskem sistemu Windows. V večini računalnikov z operacijskim sistemom Windows se posodobitve namestijo samodejno. Vendar pa je lahko tudi vzrok za veliko porabo procesorja. Poskusite zagnati orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update, da preverite, ali je z njim težava. Pojdite na Nadzorno ploščo in nato izberite za ogled po majhnih ikonah v zgornjem desnem kotu. Kliknite na 'Odpravljanje težav' .

odpravljanje težav s posodobitvijo sistema Windows 1. korak

V oknu za odpravljanje težav poiščite 'Poglej vse' v levem podoknu in kliknite nanjo.

odpravljanje težav s posodobitvijo sistema Windows 2. korak

Zdaj boste videli seznam težav z računalnikom, ki jih lahko odpravite. Najti 'Windows Update' (Moral bi biti zadnji na seznamu) in z desno miškino tipko kliknite nanj, izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju.

odpravljanje težav s posodobitvijo sistema Windows 3. korak

V odprtem oknu Windows Update kliknite 'Napredno' in preverite 'Samodejno uporabi popravila' potrditveno polje. Kliknite 'Naslednji' in sledite navodilom na zaslonu, da dokončate orodje za odpravljanje težav.

odpravljanje težav s posodobitvijo sistema Windows 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Zaženite SFC in DISM Scan

Preverjevalnik sistemskih datotek je pripomoček v sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah Windows poiščejo napake in obnovijo poškodovane datoteke. Ta priročnik opisuje, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in za popravilo manjkajočih ali poškodovanih sistemskih datotek. Če datoteka Windows Resource Protection (WRP) manjka ali je poškodovana, se Windows morda ne bo obnašal po pričakovanjih. Na primer, nekatere funkcije sistema Windows morda ne bodo delovale ali pa se bo sistem Windows zrušil. The 'sfc scannow' Opcija je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo v ukazu sfc, ukazu ukaznega poziva, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Če ga želite zagnati, morate najprej odpreti Command Propmt. Če ga želite odpreti, vnesite 'ukazni poziv' v Iskanju in nato z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' , izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami. Če želite izvajati skeniranje SFC, morate zagnati povišan ukazni poziv.

zaženite sfc in dism scan korak 1

V odprtem oknu ukaznega poziva vnesite vrsto okna 'sfc / scannow' in pritisnite Enter na tipkovnici, da izvedete ta ukaz. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bi nekaj časa, da dokonča skeniranje. Trajalo bi približno 15 minut. Počakajte, da se postopek optičnega branja konča, in nato znova zaženite računalnik.

zaženite sfc in dism scan korak 2

Če skeniranje SFC ni pomagalo odpraviti težave (ali skeniranja SFC niste mogli zagnati), poskusite zagnati tudi DISM skeniranje. DISM je kratica za Deployment Image Servicing and Management in se lahko uporablja za popravilo in pripravo slik Windows, vključno z obnovitvenim okoljem Windows, namestitvijo sistema Windows in Windows PE. Če želite zagnati DISM scan, morate znova odpreti ukazni poziv kot skrbnik in vtipkati ta ukaz: 'DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth' . Pritisnite tipko Enter na tipkovnici, da jo zaženete.

zaženite sfc in dism scan korak 3

Ko je DISM skeniranje končano, preverite, ali težava še vedno obstaja. Če to ni pomagalo, poskusite znova zagnati SFC scan, če ga niste mogli zagnati prvič.

[Nazaj na kazalo]

Odpravite uhajanje pomnilnika z urejevalnikom registra

Windows Registry, ki ga običajno imenujemo le register, je zbirka baz podatkov o konfiguracijskih nastavitvah v operacijskih sistemih Microsoft Windows. Uporablja se za shranjevanje večine informacij in nastavitev za programe, strojne naprave, uporabniške nastavitve, konfiguracije operacijskega sistema in še veliko več. Številne možnosti, ki so izpostavljene v registru, niso dostopne drugje v sistemu Windows. Široko paleto naprednih nastavitev je mogoče spremeniti samo z neposrednim urejanjem registra. Nekatere druge nastavitve so morda dostopne prek pravilnika skupine, vendar je urejevalnik pravilnika skupine vključen samo v profesionalne izdaje sistema Windows. Register vam omogoča spreminjanje večine nastavitev, do katerih lahko dostopate prek pravilnika skupine.

Opomba: Urejanje registra je tvegano in lahko povzroči nepovratno škodo vaši namestitvi, če tega ne storite pravilno.

Odprite pogovorno okno Zaženi s tipkanjem 'teči' v Iskanje in kliknite 'Zaženi' rezultat.

odpravite uhajanje pomnilnika z 1. korakom urejevalnika registra

V pogovornem oknu Zaženi vnesite vrsto 'regedit' in kliknite 'V REDU' odpreti urejevalnik registra.

odpravite uhajanje pomnilnika z 2. korakom urejevalnika registra

V odprtem urejevalniku registra sledite tej poti: 'HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM ControlSet001 Services Ndu' . Ko kliknete na 'Kje' , dvokliknite 'Začni' na desnem podoknu.

odpravite uhajanje pomnilnika z 3. korakom urejevalnika registra

Spremeni se 'Podatki o vrednosti:' do 4 in kliknite 'V REDU' . Če spremenite njegovo vrednost, bo prišlo do uhajanja pomnilnika v nepagediranem področju. Zaprite urejevalnik registra in znova zaženite računalnik, da preverite, ali je to pomagalo, in System Host: Local System (Network Restricted) ne uporablja več preveč CPU-ja (ali diska).

odpravite uhajanje pomnilnika z uporabo 4. urejevalnika registra

[Nazaj na kazalo]

Končajte postopek SCVhost

Konec postopka gostitelja storitve v upravitelju opravil lahko reši tudi to težavo. Če želite odpreti upravitelja opravil, na tipkovnici pritisnite Ctrl + Alt + Delete ali z desno miškino tipko kliknite meni Start in izberite 'Upravitelj opravil' . V odprtem oknu upravitelja opravil kliknite 'Več podrobnosti' da ga razširite in videli boste vse tekoče procese. Poiščite poimenovan postopek “Gostitelj storitve: lokalni sistem” . Tako imenovanih procesov je lahko več, zato poiščite tistega, ki gosti 'Windows Update' in 'Posodobitev storitve Orchestrator' . Izberite te procese in kliknite 'Končaj opravilo' ali z desno miškino tipko kliknite postopke enega za drugim in izberite 'Stop' v spustnem meniju.

konec postopka svchost 1. korak

[Nazaj na kazalo]

Izvedite čisti zagon

Ko zaženete Windows z običajnim zagonom, se več aplikacij in storitev samodejno zažene in se nato izvaja v ozadju. Ti programi vključujejo osnovne sistemske procese, protivirusno programsko opremo, sistemske uporabne programe in drugo predhodno nameščeno programsko opremo. Te aplikacije in storitve lahko povzročijo konflikte v programski opremi. Za zagon sistema Windows se izvede čisti zagon z uporabo minimalnega nabora gonilnikov in zagonskih programov. To pomaga odpraviti konflikte s programsko opremo, ki se pojavijo, ko namestite program ali posodobitev ali zaženete program v sistemu Windows. Za čist zagon vnesite 'konfiguracija sistema' v Iskanje in kliknite na 'Konfiguracija sistema' rezultat.

izvedite čisti korak 1

V odprtem oknu za konfiguracijo sistema kliknite na 'Storitve' in nato označite 'Skrij vse Microsoftove storitve' potrditveno polje. Nato kliknite 'Onemogoči vse' .

apt-get-Pakete auflisten

izvedite čisti korak 2

Nato kliknite 'Začeti' in kliknite 'Odpri upravitelja opravil' .

izvedite čisti korak 3

Na zavihku Zagon upravitelja opravil izberite prvo aplikacijo in kliknite 'Onemogoči' če ga želite onemogočiti, onemogočite vse programe enega za drugim, ponovite ta korak. Ko onemogočite vse programe, zaprite upravitelja opravil in kliknite 'V REDU' na zavihku Zagon sistemske konfiguracije in znova zaženite računalnik, da preverite, ali je to pomagalo odpraviti težavo.

izvedite 4. korak čistega zagona

Vaš računalnik bo deloval samo s privzetimi aplikacijami in storitvami. Če je to pomagalo, to pomeni, da napako povzroča ena od onemogočenih aplikacij. Če želite poiskati to aplikacijo, morate ponoviti zgoraj navedene korake, omogočiti zagonske storitve in omogočiti programe enega za drugim, dokler je ne najdete. Ko omogočite aplikaciji ali storitvi uporabo sprememb, morate znova zagnati računalnik. Ko najdete problematično aplikacijo, jo lahko onemogočite, posodobite, znova namestite ali popolnoma odstranite iz operacijskega sistema Windows.

[Nazaj na kazalo]

Znova zaženite storitev Windows Update

To je zadnja metoda, ki jo boste morda želeli preizkusiti, zato boste morali znova zagnati storitev Windows Update s pomočjo ukaznega poziva in njenih ukazov. Odpiranje vrste ukaznega poziva 'ukazni poziv' v Iskanju in nato z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' , izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami.

znova zaženite storitev posodobitve sistema Windows 1. korak

V odprtem oknu ukaznega poziva vnesite vrsto okna 'net stop wuauserv' in na tipkovnici pritisnite Enter, nato vnesite 'neto stop bitovi' in znova pritisnite tipko Enter na tipkovnici, da izvedete te ukaze.

ponovni zagon servisne posodobitve sistema Windows 2. korak

Zmanjšajte okno ukaznega poziva (ne zaprite ga) in pojdite v Raziskovalec datotek in sledite tej poti: 'Windows> Distribucija programske opreme' . Izbrišite vse datoteke v mapi SoftwareDistribution.

ponovni zagon storitve posodobitve sistema Windows 3. korak

Ne vrnite se v okno ukaznega poziva in vnesite te ukaze: 'net start wuauserv' in 'neto začetni bit' . Po vnosu vsakega ukaza pritisnite tipko Enter na tipkovnici.

znova zaženite storitev posodobitve sistema Windows 4. korak

To je vse, kar imamo za zdaj. Upamo, da vam je vsaj eden od načinov pomagal zmanjšati porabo procesorja ali diska za 'Gostitelj storitve: lokalni sistem (omrežje omejeno)' storitev in zdaj lahko računalnik običajno uporabljate brez težav.

[Nazaj na kazalo]

Video prikazKako zmanjšati gostitelja storitve: Lokalni sistem (omrežje omejeno) Uporaba procesorja:

[Nazaj na vrh]