Skype virus

Kako odstraniti Skype Virus - Navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Navodila za odstranitev virusa Skype

Kaj je Skype Virus?

Skype virus je generično ime za vso zlonamerno programsko opremo, povezano s telekomunikacijsko programsko opremo Skype. Obstaja več vrst zlonamerne programske opreme, povezane s Skypeom. Nekateri se vdrejo v sistem, nekateri ugrabijo Skype račun na daljavo, vendar sta njihov namen in vedenje skoraj enaka.

Skype Virus adwarePo uspešni infiltraciji v sistem virusi Skype ugrabijo uporabniške račune in pošljejo neželena sporočila vsem stikom. V nekaterih primerih kibernetski kriminalci te naloge opravljajo na daljavo. Microsoft ponuja funkcijo, ki uporabnikom omogoča povezovanje računov Skype in Microsoft, da olajša postopek prijave in izboljša varnost. Za dostop do računa je še vedno mogoče uporabiti staro prijavo (Skype ime) in geslo. Zato kibernetski kriminalci to izkoristijo tako, da kršijo račune uporabnikov. Ne glede na to, ali je računalnik okužen ali ne, je končni rezultat enak: kiber kriminalci uporabljajo ugrabljene račune za pošiljanje zasebnih sporočil vsem stikom. Ta sporočila vsebujejo povezave do različnih (potencialno zlonamernih) spletnih mest. Ena izmed najbolj priljubljenih povezav vodi na baidu.com. V nekaterih primerih se prikaže 'prijazno' sporočilo (npr. Hej, poglej ta video 'ali podobno) se prikaže skupaj s povezavo. Z vključitvijo besedila kiber kriminalci poskušajo narediti ta zavajajoča sporočila videti verodostojna, vendar je to prevara. Če opazite, da vaš račun prijateljem samodejno pošilja sporočila ali dvomljive povezave (ti se lahko pritožijo, da jih prejmejo), je vaš računalnik okužen in vaš račun je vdrl.

Kot smo že omenili, nekatere povezave, ki jih promovirajo virusi Skype, vodijo do zlonamernih spletnih mest. Ta spletna mesta bodo verjetno promovirala različne potencialno neželene programe (PUP) in rudarje kriptovalut. Potencialno neželeni programi imajo zelo podobno vedenje. Izvedejo nekatera ali vsa od teh dejanj: 1) prikazujejo vsiljive oglase [kupone, pasice, pojavna okna itd.] 2) zbirajo občutljive podatke in 3) spreminjajo možnosti spletnega brskalnika. Za prikaz vsiljivih oglasov PUP uporabljajo orodja, ki omogočajo umestitev grafičnih vsebin tretjih oseb. Zato prikazani oglasi pogosto prikrivajo vsebino obiskanega spletnega mesta in s tem bistveno zmanjšajo izkušnjo brskanja. Poleg tega pogosto vodijo do zlonamernih spletnih mest ali celo izvajajo skripte, ki prikrito prenašajo in namestijo drugo zlonamerno programsko opremo. Zato lahko tudi nenamerni kliki povzročijo visoko tvegane računalniške okužbe. Znano je, da nekateri potencialno neželeni programi sledijo informacijam. Seznam zbranih podatkov običajno vključuje geolokacije, naslove internetnega protokola (IP), ponudnike internetnih storitev (ISP), obiskane URL-je spletnih mest, poizvedbe, vnesene v iskalnike, ogledane strani in pritiske tipk. Zbrane informacije bodo verjetno vsebovale zaupne podrobnosti in jih bodo razvijalci PUP delili s tretjimi osebami (potencialno kiber kriminalci) za ustvarjanje prihodka. Ti ljudje ustvarjajo prihodek z zlorabo osebnih podatkov. Prisotnost aplikacij za sledenje podatkov lahko povzroči resne težave z zasebnostjo. V nekaterih primerih potencialno neželeni programi ugrabijo spletne brskalnike in dodelijo nastavitve (npr. URL novega zavihka, privzeti iskalnik, domača stran itd.) Različnim URL-jem, ki vodijo do lažnih iskalnikov, medtem ko rudarji kriptovalut kopajo Bitcoin, Monero ali druge kriptovalute v ozadje brez soglasja. S tem ti rudarji bistveno zmanjšajo splošno zmogljivost sistema (za več informacij o rudarski zlonamerni programski opremi Klikni tukaj ).

Povzetek grožnje:
Ime Skype zlonamerna programska oprema
Vrsta grožnje Oglasna programska oprema, neželeni oglasi, pojavni virus
Simptomi Ogled oglasov, ki ne izvirajo s spletnih mest, ki jih brskate. Vsiljivi pojavni oglasi. Zmanjšana hitrost brskanja po internetu.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za Flash Player.
Škoda Zmanjšana zmogljivost računalnika, sledenje brskalnikom - težave z zasebnostjo, morebitne dodatne okužbe z zlonamerno programsko opremo.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Kot pri Skype virusih so tudi vsi potencialno neželeni programi zelo podobni in so predstavljeni kot zakonita programska oprema. Ponujajo 'uporabne funkcije', vendar so vsi PUP-i namenjeni samo ustvarjanju prihodka za razvijalce. Zahtevki za omogočanje uporabne funkcionalnosti so zgolj poskusi ustvariti vtis legitimnosti. Potencialno neželeni programi namesto da bi dali resnično vrednost, neposredno ogrožajo vašo zasebnost in varnost brskanja po internetu.

Opomba da v nekaterih primerih prevarantska sporočila, ki jih pošljete iz vašega računa Skype, povzročijo vdori in ne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite preveriti, ali je vaš račun vdrl, obiščite Stran z dejavnostmi računa Microsoft Live . Če opazite nekaj sumljivih povezav, to pomeni, da je bilo vaše geslo ogroženo in zdaj hekerji uporabljajo vaš račun, zato pošljite zlonamerne povezave ljudem s seznama stikov. V tem primeru morate spremeniti geslo za račun. Naredite to:

1. Prijavite se v Microsoft.com z Microsoftovim računom.
2. Pojdite na »Varnost in zasebnost«.
3. V razdelku »Varnost računa« izberite »Več varnostnih nastavitev«.
4. V razdelku »Nastavitve prijave« izberite »Spremeni nastavitve prijave«.
5. Prekličite izbiro »Skype name«
6. Pritisnite [Shrani]
7. Omogočite »Preverjanje v dveh korakih«
8. V Microsoft.com Zamenjajte geslo.

Kako so se v moj računalnik namestili potencialno neželeni programi?

V nekaterih primerih kiber kriminalci lomijo gesla za Skype račun, se prijavijo in nato na daljavo izvedejo vsa dejanja. To nima nič skupnega s stanjem računalnika (ki morda ne vsebuje virusov), vendar se zlonamerna programska oprema, ki ugrabi Skype, širi na različne načine. Najbolj priljubljeni so zgoraj omenjeni vsiljivi oglasi, trojanci, 'združevanje programske opreme', ponarejeni posodobitelji / namestitveni programi in (v nekaterih primerih) e-poštna sporočila. Trojanci delujejo zelo preprosto - vsebovani so v sistemu in se odpirajo v 'backdoors' za vdor druge zlonamerne programske opreme. 'Bundling' je prikrita namestitev potencialno neželenih programov skupaj z običajno programsko opremo / aplikacijami. Razvijalci vedo, da mnogi uporabniki pohitijo s postopki prenosa / namestitve in preskočijo korake. Zato prikrivajo 'združene' aplikacije v nastavitvah 'Po meri / Napredno' (ali drugih odsekih) postopkov prenosa / namestitve. Ponarejeni posodobitelji / namestitveni programi okužijo sistem z izkoriščanjem zastarelih napak / napak programske opreme ali namestitvijo zlonamerne programske opreme namesto z izbrano aplikacijo. Nekatera e-poštna sporočila vsebujejo zlonamerne priloge (npr. Dokumente MS Office, datoteke JavaScript itd.), Ki po odprtju prenesejo in namestijo zlonamerno programsko opremo. Konec koncev sta glavna razloga za računalniške okužbe slabo znanje in neprevidno vedenje.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Če želite preprečiti računalniške okužbe, bodite pozorni pri brskanju po internetu. Upoštevajte, da vsiljivi oglasi izgledajo zakonito, vendar preusmerjanje na dvomljiva spletna mesta (pornografija, igre na srečo itd.). Te preusmeritve kažejo na potencialno okužbo računalnika. Poleg tega aplikacije prenašajte samo iz uradnih virov in po možnosti z uporabo neposredne povezave za prenos (neodvisni prenosniki / namestitelji 'združujejo' lopovske programe). Vedno posodabljajte nameščene aplikacije in uporabljajte zakonito zbirko protivirusnih / vohunskih programov, vendar se izogibajte uporabi neuradnih posodobitvenih programov / namestitvenih programov. Poleg tega nikoli ne odpirajte datotek, prejetih s sumljivih e-poštnih naslovov - ta e-poštna sporočila je treba izbrisati brez branja. Ključ računalniške varnosti je previdnost.

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev potencialno neželenih programov:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

wie man alphakanal gimp hinzufügt

Kliknite Začni (Logotip sistema Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranitev adware-a za Skype Virus prek nadzorne plošče

Wie man die WLAN-IP-Konfiguration Windows 10 repariert

V oknu za odstranitev programov poiščite sumljive / nedavno nameščene programe, izberite te vnose in kliknite ' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenega programa v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite lopovske razširitve iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje oglasov Skype Virus iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono zobnika Odstranjevanje oglasov Skype Virus iz brskalnika Internet Explorer 2. korak(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem zlonamerne programske opreme skype, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem oknu inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - zavihek Napredno za internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov Skype Virus iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje oglasov Skype Virus iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika, izberite te vnose in kliknite ikono koša.

1. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem zlonamerne programske opreme skype, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Logotip Mozilla Firefox

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chrome na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje oglasov Skype Virus iz Mozilla Firefox 1. korak

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Pokémon Go kann keine Daten vom Server abrufen

Odstranjevanje oglasov Skype Virus iz Mozilla Firefox 2. korakOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (2. korak ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranjevanjem zlonamerne programske opreme Skype, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Windows konnte die Proxy-Einstellungen dieses Netzwerks nicht automatisch erkennen.

Odstranjevanje oglasne programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vso zgodovino in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem zlonamerne programske opreme skype, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju zlonamerne programske opreme skype iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o skype zlonamerni programski opremi ali njeni odstranitvi, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.

Zanimivi Članki

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

Kako odstraniti PUP.Optional.Legacy Virus - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti CryptoLocker-v3 Ransomware - koraki za odstranitev virusa

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Imate radi igre na Linuxu? Pojdite na novo raven igranja iger tako, da svojo igralno miško v Linuxu konfigurirate s pomočjo aplikacije Piper GUI.

Nullbyte Ransomware

Nullbyte Ransomware

Kako odstraniti Nullbyte Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Emotet Trojan

Emotet Trojan

Kako odstraniti trojanski program Emotet - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Kako odstraniti povezavo s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako se znebiti My Smartlink Browser Hijacker - vodnik za odstranjevanje virusov

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Mazy - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti JSSLOADER RAT - navodila za odstranjevanje virusov

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Kako odstraniti baterijo, ki jo poškodujejo virusi POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije