Neželena aplikacija SlimCleaner

Kako odstraniti neželeno aplikacijo SlimCleaner - vodnik za odstranitev (posodobljeno)

Navodila za odstranjevanje SlimCleaner

Kaj je SlimCleaner?

SlimCleaner, ki ga je razvil Slimware Utilities Holdings Inc., je zavajajoča aplikacija, predstavljena kot zakonito orodje za optimizacijo sistema. Čeprav se njegove funkcije morda zdijo upravičene in uporabne, je SlimCleaner kategoriziran kot potencialno neželen program (PUP). Poleg tega SlimCleaner običajno prodre v sisteme brez soglasja uporabnikov.

SlimCleaner neželena aplikacijaPo infiltraciji SlimCleaner prikaže različna pojavna sporočila, v katerih trdi, da je sistem poškodovan. Opravi tudi ponarejen računalniški pregled in prikaže številne domnevne okužbe in poškodovane datoteke. Za rešitev teh 'težav' žrtve spodbujamo, da kupijo polno različico SlimCleanerja. Upoštevajte, da razvijalci SlimCleaner poskušajo prestrašiti žrtve in jih pretentati, da plačajo za polno različico, čeprav sistem ni poškodovan. Vse navedene napake so ponarejene - ta aplikacija je prevara. Zato vam toplo priporočamo, da prezrete vsa pojavna okna, ki jih ponuja SlimCleaner, in to aplikacijo takoj odstranite.

Povzetek grožnje:
Ime SlimCleaner potencialno neželen program
Vrsta grožnje PUP (potencialno neželen program), PUA (potencialno neželen program)
Imena zaznavanja DrWeb (Program.Unwanted.2505), Emsisoft (Application.InstallOpt (A)), ESET-NOD32 (Različica Win32 / Slimware.A potencialno neželena), McAfee-GW-Edition (BehavesLike.Win32.Slimware.th), Celoten seznam ( VirusTotal )
Simptomi V računalniku se je nenadoma pojavil program, ki se ga ne spomnite namestiti. Nova aplikacija izvaja skeniranje računalnika in prikazuje opozorilna sporočila o najdenih težavah. Prosi za plačilo, da bi odpravil domnevno najdene napake.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za Flash Player.
Škoda Denarna izguba (nepotreben nakup ponarejene programske opreme), neželena pojavna okna, počasno delovanje računalnika.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Kot je bilo omenjeno zgoraj, SlimCleaner običajno vdre v sisteme brez soglasja uporabnikov. Takšno vedenje je običajno za potencialno neželene programe. Obstaja velika verjetnost, da bo SlimCleaner dostavljen skupaj s številnimi drugimi PUP-i. Te aplikacije pogosto prikazujejo vsiljive oglase, spreminjajo nastavitve brskalnika, zbirajo občutljive podatke in zlorabljajo sistemske vire za zagon neželenih procesov. Vsiljivi oglasi se prikazujejo z orodji, ki omogočajo umestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli spletno mesto. Zato pojavna okna, kuponi, pasice in drugi prikazani oglasi pogosto prikrivajo osnovno vsebino spletnega mesta in s tem zmanjšujejo izkušnjo brskanja. Poleg tega lahko oglasi preusmerijo na zlonamerna spletna mesta in zaženejo skripte za prenos in namestitev zlonamerne programske opreme. Tako lahko že z enim samim klikom pride do tveganih računalniških okužb. Mladiči tudi spremenijo možnosti brskalnika (npr. Privzeti iskalnik, domača stran, URL novega zavihka itd.), Tako da jih dodelijo spletkam, ki ponagajajo (običajno lažnim iskalnikom). Te aplikacije se v bistvu uporabljajo za povečanje prometa zlonamernih spletnih mest. Znano je tudi, da mladiči beležijo zaupne podatke. Ti podatki se delijo s tretjimi osebami (potencialno kiber kriminalci), ki za ustvarjanje prihodka zlorabljajo zasebne podatke. Prisotnost aplikacij za sledenje podatkov lahko zato povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Poleg tega PUP pogosto zlorabljajo sistemske vire za pridobivanje kriptovalut ali zagon drugih nepotrebnih procesov v ozadju. S tem bistveno zmanjšajo splošno zmogljivost sistema. Vse potencialno neželene programe je treba takoj odpraviti.

Kako se je SlimCleaner namestil v moj računalnik?

Vsi mladiči so si zelo podobni. S potencialno neželenimi programi s koristnimi funkcijami (pretvorbo datotek, povečanjem zmogljivosti prenosa, optimizacijo sistema, protivirusnimi programi itd.) Skušajo ustvariti vtis legitimnosti, vendar so namenjeni le ustvarjanju prihodka za razvijalce. Potencialno neželeni programi namesto da bi imeli resnično vrednost za običajne uporabnike, neposredno ogrožajo vašo zasebnost in varnost brskanja po internetu.

Raziskave kažejo, da čeprav ima SlimCleaner uradno spletno mesto za prenos, običajno vdre v sisteme brez dovoljenja. Razvijalci ta mladič širijo z vsiljivimi oglasi, skupaj z varljivo trženjsko metodo, imenovano »združevanje« (prikrita namestitev neželene programske opreme z običajnimi [običajno brezplačnimi] programi). Razvijalci skrijejo »svezane« programe v nastavitvah »Napredno / po meri« ali drugih odsekih postopkov prenosa / namestitve. Mnogi uporabniki preskočijo korake za prenos / namestitev in kliknejo oglase. S tem svoje sisteme izpostavijo tveganju za različne okužbe in ogrozijo njihovo zasebnost.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Da preprečite pronicanje sistema s strani PUP-ov, bodite previdni pri brskanju po internetu in še posebej pri prenosu / namestitvi programske opreme. Poleg tega zločinci vlagajo veliko sredstev v vsiljivo oblikovanje oglasov. Zato se večina zdi legitimna. Ko jih kliknete, pa preusmerijo na igre na srečo, zmenke za odrasle, pornografijo in druga dvomljiva spletna mesta. Če pride do teh preusmeritev, takoj odstranite vse dvomljive programe in vtičnike brskalnika. Poleg tega natančno analizirajte vsako okno pogovornih oken za prenos / namestitev in onemogočite vse dodatno vključene programe. Najpomembnejša je tudi uporaba zakonite zbirke protivirusnih / vohunskih programov. Slabo poznavanje teh groženj in hitenja so glavni razlogi za računalniške okužbe - ključ do varnosti je previdnost.

Posnetek zaslona pojavnega okna, ki ga prikaže SlimCleaner:

Ponarejena pojavna okna SlimCleaner

Posnetek zaslona SlimCleaner PUP:

Potencialno neželen program SlimCleaner

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranjevanje PUP SlimCleaner:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

wofür ist linux gut

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranitev programske opreme SlimCleaner prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite SlimCleaner Plus ', izberite ta vnos in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenega programa, ki povzroča oglase SlimCleaner, v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite oglaševalsko programsko opremo SlimCleaner iz internetnih brskalnikov:

V času raziskav SlimCleaner vtičnikov brskalnika ni namestil v Internet Explorer, Google Chrome ali Mozilla Firefox, vendar je bil priložen drugi oglaševalski programski opremi. Zato vam svetujemo, da iz svojih internetnih brskalnikov odstranite vse potencialno neželene dodatke za brskalnike.

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje oglasov SlimCleaner iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje oglasov SlimCleaner iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še vedno težave z odstranjevanjem potencialno neželenega programa slimcleaner, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov SlimCleaner iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje oglasov SlimCleaner iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika, izberite te vnose in kliknite ikono koša.

Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem potencialno neželenega programa slimcleaner, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Mozilla Firefox logotip

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje oglasov SlimCleaner iz 1. koraka programa Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov SlimCleaner iz 2. koraka programa Mozilla FirefoxOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

von Ihrem IT-Administrator Android blockiert

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave s slimcleanerjem, potencialno neželeno odstranitvijo programa, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

ip adresse kann nicht gefunden werden chrome
internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem potencialno neželenega programa slimcleaner, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave z odstranjevanjem potencialno neželenega programa slimcleaner iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o potencialno neželenem programu slimcleaner ali njegovem odstranjevanju, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.

Zanimivi Članki

Buzzdock Adware

Buzzdock Adware

Kako odstraniti programsko opremo Buzzdock - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Kako odstraniti prevaro z volframovo zaokroženo pisavo ni bilo mogoče najti - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Logic Search - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo Market Research Helper - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Inspsearch.com Virus

Inspsearch.com Virus

Kako se znebiti virusa Inspsearch.com - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Pixelorama je brezplačen in odprtokodni urejevalnik 2D sprite za več platform. Ponuja vsa potrebna orodja za ustvarjanje slikovnih pik v čednem uporabniškem vmesniku.

Oglasi iz borovcev

Oglasi iz borovcev

Kako odstraniti oglase Pine Tree Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Kako odstraniti e-poštni virus Amazon Gift Card $ 100 - navodila za odstranitev virusa

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Kako odstraniti OmniSphere Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)


Kategorije