Neželena aplikacija Smart Mac Care (Mac)

Kako se znebiti neželene aplikacije Smart Mac Care (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti Smart Mac Care iz Mac?

Kaj je Smart Mac Care?

Smart Mac Care je prevara, enaka kot Mac Tonic , Napredno My Cleaner , Mac Mechanic in mnogi drugi. S funkcijo optimizacije / čiščenja sistema Smart Mac Care poskuša ustvariti vtis legitimnosti, vendar je ta aplikacija kategorizirana kot potencialno neželena aplikacija (PUA). Pametna skrb za Mac bo verjetno vdrla v sisteme brez dovoljenja uporabnikov in ne bo imela prave vrednosti za običajne uporabnike.

Smart Mac Care neželena aplikacijaTa PUA omogoča uporabnikom, da opravijo popolno skeniranje sistema. Ko je skeniranje končano, se uporabnikom predstavi veliko potencialnih domnevnih groženj / okužb, ki jih je treba takoj odpraviti. 'Brezplačna' različica Smart Mac Care očitno tega ne zmore, zato uporabnike spodbujamo k nakupu 'polne' različice. To je prevara. Celoten seznam potencialnih groženj / okužb je napačen - vaš računalnik je verjetno varen in brez virusov. Razvijalci Smart Mac Care ustvarjajo prihodek tako, da lahkoverne uporabnike nagovarjajo k nakupu neuporabnih polnih različic - programska oprema preprosto očisti lažni seznam. Zato nikoli ne smete kupiti celotne različice. Kot je bilo omenjeno zgoraj, Smart Mac Care običajno vdre v sisteme brez dovoljenja uporabnikov. Obstaja velika verjetnost, da je prišel skupaj s številnimi drugimi potencialno neželenimi aplikacijami, kot je adware ali ugrabitelji brskalnikov . Te aplikacije prikazujejo vsiljive oglase, povzročajo neželene preusmeritve in zbirajo občutljive podatke. Zato vam toplo priporočamo, da takoj odstranite Smart Mac Care in druge sumljive programe / vtičnike brskalnika.

Povzetek grožnje:
Ime Smart Mac Care PUA
Vrsta grožnje Zlonamerna programska oprema Mac, virus Mac
Simptomi Vaš Mac je postal počasnejši kot običajno, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na senčna spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitveni programi brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za predvajalnik flash, prenosi torrentov.
Škoda Sledenje brskanju po internetu (morebitne težave z zasebnostjo), prikazovanje neželenih oglasov, preusmeritve na senčna spletna mesta, izguba zasebnih informacij.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte svoj Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Obstaja na desetine zavajajočih aplikacij, ki imajo vse podobnosti s storitvijo Smart Mac Care. S ponujanjem 'uporabnih funkcij' potencialno neželene aplikacije pogosto prevarajo uporabnike, da jih namestijo, vendar so ti programi namenjeni le ustvarjanju prihodka za razvijalce. Zavajajoče aplikacije ne zagotavljajo prave vrednosti za običajne uporabnike - vsi zahtevki so napačni. Potencialno neželene aplikacije prikazujejo vsiljive oglase, povzročajo neželene preusmeritve, zbirajo občutljive podatke in (včasih) spodbujajo nakupe v aplikacijah. S tem PUA predstavljajo neposredno grožnjo vaši zasebnosti in varnosti brskanja po internetu.

Kako se je v računalnik namestila storitev Smart Mac Care?

Smart Mac Care lahko brezplačno prenese na svojo uradno spletno stran, vendar se zaradi pomanjkanja znanja in neprevidnega vedenja mnogih uporabnikov ta PUA pogosto vdre brez privolitve. Raziskave kažejo, da razvijalci razširjajo Smart Mac Care z vsiljivim oglaševanjem in združevanjem. Vsiljivi oglasi preusmerjajo uporabnike na zlonamerna spletna mesta in izvajajo skripte, ki prikrito prenašajo in namestijo prevarante. 'Bundling' je prikrita namestitev programov tretjih oseb skupaj z običajno programsko opremo / aplikacijami. Razvijalci skrivajo 'povezane »aplikacije v nastavitvah» Po meri / Napredno «(ali drugih odsekih) postopkov prenosa / namestitve. Mnogi uporabniki bodo verjetno kliknili dvomljive oglase in preskočili korake za prenos / namestitev - vedenje, ki pogosto vodi do nenamerne namestitve PUP-ov. Na ta način svoje sisteme izpostavijo tveganju za različne okužbe in ogrozijo njihovo zasebnost.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Da preprečite vdor potencialno neželenih aplikacij, bodite previdni pri brskanju po internetu in prenosu / namestitvi programske opreme. Vsiljivi oglasi se običajno zdijo legitimni, vendar jih ob kliku preusmerite na dvomljiva spletna mesta. Večino jih dostavijo prek PUA oglasnega tipa. Če torej pride do dvomljivih preusmeritev, odstranite vse sumljive programe in vtičnike brskalnika. Poleg tega natančno analizirajte vsako okno pogovornih oken za prenos / namestitev in onemogočite vse dodatno vključene programe. Programsko opremo je treba prenesti samo iz uradnih virov z uporabo neposrednih povezav za prenos. Večina prenosnikov / namestitvenih programov tretjih oseb se ovrednoti z uporabo metode združevanja (promovirajo prevarane aplikacije). Zato jih nikoli ne smete uporabljati. Ključ računalniške varnosti je previdnost. Če je vaš računalnik že okužen s sistemom Smart Mac Care, priporočamo, da zaženete optično branje z Combo Cleaner Antivirus za macOS za samodejno odpravo te oglaševalske programske opreme.

Posnetek zaslona aplikacije Smart Mac Care:

Smart Mac Care potencialno neželena aplikacija

POMEMBNO! Smart Mac Care se doda na seznam aplikacij, ki se samodejno zaženejo ob vsaki prijavi uporabnika. Pred začetkom izvedite te korake:

  • Pojdite na Sistemske nastavitve -> Uporabniki in skupine.
  • Kliknite svoj račun (znan tudi kot Trenutni uporabnik).
  • Kliknite Prijava elementov.
  • Poiščite vnos »Smart Mac Care«. Izberite ga in kliknite - , da ga odstranite.

Sistemske nastavitve pametnega Mac Care Care PUP

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Odstranjevanje Smart Mac Care:

Odstranite potencialno neželene programe, povezane s storitvijo Smart Mac Care, iz naprave ' Aplikacije mapa:

odstranitev mac adware iz mape z aplikacijami

gimp weiß hintergrund entfernen

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite » Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite » MPlayerX ',' NicePlayer «Ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite datoteke in mape, povezane s pametnim mac care pua:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ', Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Optično preberite svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite biti prepričani, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na vrhu ikone Applications. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo vaš Mac pregledoval glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »groženj ni mogoče najti«, to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

Odstranjevanje PUA Smart Mac Care iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite razširitve Safari za pametni mac care pua:

nastavitve brskalnika safari

Was ist mein Passwort für die Netzwerkanmeldeinformationen?

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite dodatke Mozilla Firefox, povezane s pametnim sistemom mac care pua:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite dodatke za Google Chrome, povezane s pametnim računalnikom Mac:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .