SnapDo virus

Kako se znebiti virusa SnapDo - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Navodila za odstranjevanje virusa SnapDo

Kaj je SnapDo?

Ugrabitelj brskalnika SnapDo se z brezplačnimi prenosi programske opreme vdre v internetne brskalnike (Internet Explorer, Google Chrome in Mozilla Firefox). Preusmeritve brskalnika na spletno mesto search.snapdo.com povzroča potencialno neželena aplikacija, imenovana 'Snap.do', ki jo je ustvaril Resoft Ltd. Uporabniki interneta pogosto nenamerno namestijo programsko opremo SnapDo brez njihovega soglasja pri prenosu in namestitvi brezplačne programske opreme. V času raziskav je bil ta vtičnik brskalnika distribuiran z zavajajočo brezplačno programsko opremo 'odjemalci za prenos' in ponarejenimi prenosi (vključno na primer s ponarejenimi posodobitvami Java ali ponarejenimi posodobitvami internetnega brskalnika). Po uspešni infiltraciji SnapDo spremeni nastavitve uporabnikovega internetnega brskalnika tako, da polji domače strani in privzetih iskalnih mehanizmov dodeli search.snapdo.com in feed.snapdo.com

ugrabitelj brskalnika snapdo.comRazvijalci tega dodatka trdijo, da izboljšuje uporabniško izkušnjo brskanja po internetu, saj omogoča priročno povečavo fotografij na Facebooku, pretvorbo PDF in poslušanje lokalnih radijskih postaj. Čeprav se ta funkcija morda zdi upravičena, se zavedajte, da je SnapDo kategoriziran kot oglaševalska programska oprema ali potencialno neželena aplikacija. Ta programska oprema, ki spreminja nastavitve brskalnika, je znana tudi po sledenju dejavnosti brskanja po internetu s snemanjem naslovov IP, obiskanih spletnih strani, zgodovine brskanja in drugih informacij. To spremljanje lahko povzroči težave z zasebnostjo in krajo identitete. SnapDo tehnično ni virus ali zlonamerna programska oprema, vendar oglaševalska programska oprema spreminja nastavitve brskalnika, zato vam svetujemo, da jo odstranite iz spletnega brskalnika.

Ugrabitelj brskalnika SnapDo je podoben drugi programski opremi za spreminjanje nastavitev brskalnika, ki v brskalnike prodre z brezplačnimi prenosi programske opreme. Primeri vključujejo Enhanced-search.com , awsomesearchs.info , in trovi.com Internetni iskalnik, ki ga uporablja ugrabitelj brskalnika, vrne dvomljive rezultate - če kliknete le-te, se lahko namesti dodatna programska oprema ali celo okuži z zlonamerno programsko opremo. Da se izognete namestitvi vtičnikov, ki spreminjajo nastavitve brskalnika, bodite previdni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Danes večina spletnih mest za brezplačno prenos programske opreme uporablja odjemalce za prenos, ki ponujajo namestitev oglaševanih vtičnikov brskalnika skupaj z izbrano brezplačno programsko opremo. Zato je pomembno, da pregledate vsak korak prenosa in onemogočite namestitev oglaševalske programske opreme s klikom na gumb 'zavrni'. Pri namestitvi brezplačne programske opreme izberite možnosti namestitve »Napredno« ali »Po meri« - to bo razkrilo namestitev katere koli vgrajene oglasne programske opreme. Uporabniki računalnikov, ki imajo preusmeritve brskalnika na search.snapdo.com ali feed.snapdo.com, bi morali s tem vodnikom za odstranitev odstraniti ugrabitelja brskalnika iz svojih internetnih brskalnikov.

Zavajajoči namestitelji brezplačne programske opreme, ki se uporabljajo pri distribuciji ugrabitelja brskalnika snap.do:

snap.do vzorec namestitve ugrabitelja brskalnika 4 snap.do vzorec namestitve ugrabitelja brskalnika 2 namestitveni program za namestitev programske opreme

Namestitveni program ugrabitelja brskalnika Search.snapdo.com:

namestitveni program ugrabitelja brskalnika search.snapdo.com

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranjevanje virusa SnapDo:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip sistema Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

odstranitev aplikacije snap.do podjetja ReSoft Ltd. prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov: iskati ' Snap.Do ', izberite ta vnos in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '. Upoštevajte, da je znano, da se aplikacija Snap.do skriva pod drugimi imeni, kot je na primer ' QuickShare '. V oknu za odstranitev ali spremembo programa poiščite nedavno nameščene programe, ki so sumljivi ali neprimerni, in jih odstranite.

V času raziskav je bil ugrabitelj brskalnika SnapDo distribuiran z brezplačnim namestitvenim programom DomaIQ. Znano je, da ta zavajajoči namestitveni program distribuira naslednje: ' SearchProtect by Conduit ',' Sweet-Page.com 'ugrabitelj brskalnika,' v9.com 'preusmeritev,' Nakupovalni pomočnik Smartbar ',' webssearches.com 'ugrabitelj brskalnika,' Premoženje 'adware', CostMin ',' Remarkit ',' Supra prihranki ',' Spletna zaščita ',' Kuponski strežnik ',' SmartSaver + ',' Wajam ',' Feven ',' Plus HD ',' PriceMeter ',' Aplikacije za vrednost ',' Lizika ',' GenesisPonudbe ',' FreeSOFTtoday 'in' M6 obdelava '. Če v oknu za odstranitev ali spremembo programa opazite katero koli od teh aplikacij, jo odstranite.

Po odstranitvi potencialno neželenih programov (zaradi katerih brskalnik preusmeri na spletno mesto SnapDo.com) v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme .

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranjevanje SnapDo iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev preusmeritev brskalnika:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje razširitev Internet Explorerja, povezanih s snapdo.com

Kliknite ikono zobnika Odstranjevanje snapdo.com z domače strani Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Iskati ' Snap.Do 'in' Snap.DoEngine ', izberite te vnose in kliknite' Odstrani '.

Spremenite svojo domačo stran:

Gimp ändert die Hintergrundfarbe auf transparent

Odstranjevanje feed.snapdo.com iz privzetega iskalnika Internet Explorerja

Kliknite ikono zobnika Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Internetne možnosti«, v odprtem oknu odstranite hxxp: //feed.snapdo.com in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Internet Explorer. Vnesete lahko tudi about: blank, da odprete prazno stran, ko zaženete Internet Explorer.

Spremenite privzeti iskalnik:

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Kliknite ikono zobnika Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. V odprtem oknu izberite »Ponudniki iskanja«, nastavite »Google«, »Bing« ali kateri koli drug želeni iskalnik kot privzeti in nato odstranite » Spletno iskanje '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa search.snapdo.com ali pametne vrstice snap.do, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem oknu inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - zavihek Napredno za internetne možnosti

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Logotip Google Chrome

Kliknite Ponastaviti .

Odstranjevanje snapdo.com iz povezanih razširitev Google Chrome

So installieren Sie Gasterweiterungen Virtualbox Ubuntu

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Odstranjevanje snapdo.com z domače strani Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje feed.snapdo.com iz privzetega iskalnika Google ChromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Ikona menija Google Chrome

Kliknite ikono menija Chrome 1. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Orodja« in kliknite »Razširitve«. Poišči Snap.Do ', izberite ta vnos in kliknite ikono smetnjaka.

Spremenite svojo domačo stran:

Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome 3. korak ponastavitve nastavitev Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«. V razdelku »Ob zagonu« kliknite »nastavi strani«, miškin kazalec premaknite na hxxp: //search.snapdo.com in kliknite simbol x. Zdaj lahko za svojo domačo stran dodate želeno spletno mesto.

Spremenite privzeti iskalnik:

Logotip Mozilla Firefox

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v Google Chromu: kliknite ikono Chromovega menija Odstranjevanje razširitev Mozilla Firefox, povezanih s snapdo.com(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«, v razdelku »Iskanje« kliknite »Upravljanje iskalnikov ...«, odstrani » Splet 'in dodajte ali izberite želeno domeno.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa search.snapdo.com ali pametne vrstice snap.do, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Odstranjevanje feed.snapdo.com z domače strani Mozilla Firefox(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

Odstranjevanje search.snapdo.com iz privzetega iskalnika Mozilla Firefox

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chrome na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Dostop do informacij o odpravljanju težav (2. korak ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)Odstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)

Kliknite meni Firefox logotip brskalnika safari(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. Kliknite 'Razširitve' in odstranite ' Snap.Do '.

Spremenite svojo domačo stran:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 1 - dostop do nastavitev

Če želite ponastaviti domačo stran, kliknite meni Firefox, odstranjevanje ugrabitelja brskalnika iz safarija 2. korak - odstranjevanje razširitevnato izberite 'Možnosti', v odprtem oknu odstranite hxxp: //feed.snapdo.com in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Mozilla Firefox.

Spremenite privzeti iskalnik:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 3 - spreminjanje domače strani

V naslovno vrstico URL vnesite about: config in pritisnite Enter.
Kliknite »Bom previden, obljubim!«.
V iskalni filter na vrhu vnesite: ' snapdo '
Z desno miškino tipko kliknite najdene nastavitve in izberite »Ponastavi«, da obnovite privzete vrednosti.

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z virusom search.snapdo.com ali odstranjevanjem pametne vrstice snap.do, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safarija 4. korak - spreminjanje privzetega internetnega iskalnikav odprtem meniju kliknite Pomoč.

ponastavitev safari koraka 1

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

ponastavitev safari koraka 2

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 1. koraka programa Microsoft Edge

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 2. koraka programa Microsoft EdgeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 3. koraka programa Microsoft Edge

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari , nato izberite Nastavitve ...

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

V oknu z nastavitvami izberite Razširitve zavihek. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve in odstranite njim.

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite splošno in se prepričajte, da je vaša domača stran nastavljena na želeni URL, če jo je ugrabitelj brskalnika spremenil - spremenite.

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite Iskanje in se prepričajte, da je izbran vaš najljubši internetni iskalnik.

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V odprtem oknu izberite vso zgodovino in kliknite Izbriši zgodovino .

vse manjša namestitev ugrabiteljev brskalnikov med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

Kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

Spremenite nastavitve domače strani in novega zavihka:

Kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite »Nastavitve«. V Na začetku 'v razdelku poiščite ime ugrabitelja brskalnika in kliknite' Onemogoči '.

Spremenite privzeti internetni iskalnik:

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v programu Microsoft Edge: kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Zasebnost in storitve ', se pomaknite na dno strani in izberite' Naslovna vrstica '. V Iskalniki, ki se uporabljajo v naslovni vrstici 'v razdelku poiščite ime neželenega internetnega iskalnika, ko se nahaja, kliknite na' Onemogoči v bližini. Lahko pa kliknete na ' Upravljanje iskalnikov ', v odprtem meniju poiščite neželen internetni iskalnik. Kliknite ikono sestavljanke blizu njega in izberite ' Onemogoči '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa search.snapdo.com ali pametne vrstice snap.do, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

So drehen Sie ein Video in Windows 7
  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Ugrabitelj brskalnika je vrsta okužbe z oglaševalsko programsko opremo, ki spreminja nastavitve internetnega brskalnika z dodelitvijo domača stran in privzeti spletni iskalnik nastavitve za nekatere druge (neželene) URL-je spletnega mesta. Običajno se ta vrsta oglaševalskih programov infiltrira v operacijske sisteme z brezplačnimi prenosi programske opreme. Če vaš prenos upravlja odjemalec za prenose, zavrnite ponudbe za namestitev oglaševanih orodnih vrstic ali aplikacij, ki želijo spremeniti vašo domačo stran in privzete nastavitve internetnega iskalnika.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju virusa search.snapdo.com ali pametne vrstice snap.do iz vaših internetnih brskalnikov, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o virusu search.snapdo.com ali pametni vrstici snap.do ali njihovi odstranitvi, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.