Ssl.plist virus (Mac)

Kako se znebiti virusa Ssl.plist (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti ssl.plist iz Maca?

Kaj je ssl.plist?

Virus ssl.plist prikradeno zlorablja sistemske vire za rudarstvo Kriptovaluta valute brez dovoljenja. Raziskave kažejo, da so na Kitajskem odkrili veliko okužb ssl.plist. Ta zlonamerna programska oprema običajno vdre v sisteme brez soglasja uporabnikov, njena prisotnost pa znatno zmanjša splošno delovanje sistema. Upoštevajte, da ime tega virusa vsebuje 'SSL', vendar SSL je kriptografski protokol ki zagotavlja komunikacijsko varnost prek računalniškega omrežja. V bistvu se uporablja za varen prenos podatkov in nima nič skupnega s šifriranjem. Kriminalci preprosto uporabljajo to ime, da ustvarijo vtis legitimnosti.

ssl.plist prevaraCryptomining uporablja računalniške vire za reševanje matematičnih problemov. Za vsak rešen problem rudar prejme nagrado - delček kovanca za kriptovalute. Bolj kot imate zmogljivo strojno opremo, več prihodkov ustvarite. Zato je lahko kriptominiranje zelo drago v smislu računalniške strojne opreme. Da bi se izognili tem stroškom, so kiber kriminalci začeli izdajati različne viruse za pridobivanje kriptovalut, vključno s sl.plist. Ti virusi se brez privolitve uporabnikov prikradejo v sisteme in pridobivajo kriptovalute. Uporaba domačega osebnega računalnika za pridobivanje kriptovalut ni izvedljiva, saj so stroški porabljene električne energije višji od ustvarjenega prihodka, vendar ker kiber kriminalci okužijo na tisoče računalnikov in jih na daljavo zaposlijo, jim teh stroškov ni treba povzročiti. Pridobivanje kriptovalut lahko zavzame do 100% sistemskih virov - sistem postane nestabilen, tako rekoč neuporaben, komaj se odzove in se lahko sesuje. Poleg tega strojna oprema, ki deluje s polno zmogljivostjo, ustvarja prekomerno toploto. V določenih okoliščinah (visoke sobne temperature, slabi hladilni sistemi itd.) Se lahko pregreje. Kriptominiranje lahko zato poškoduje strojno opremo. Prisotnost ssl.plist je mogoče ugotoviti tako, da poiščete postopek 'ssl.plist' v Nadzorniku dejavnosti in tudi tako, da opazujete, da se sistemski CPU polno uporablja, ko računalnik ne izvaja drugih programov, ki zahtevajo veliko virov.

Povzetek grožnje:
Ime ssl.plist cryptominer
Vrsta grožnje Zlonamerna programska oprema Mac, virus Mac
Simptomi Vaš Mac je postal počasnejši kot običajno, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na senčna spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitveni programi brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi flash predvajalnika, prenosi hudournikov.
Škoda Sledenje brskanju po internetu (morebitne težave z zasebnostjo), prikazovanje neželenih oglasov, preusmeritve na senčna spletna mesta, izguba zasebnih informacij.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

ssl.plist je zelo podoben Mac Cryptominer , XMR rudar in številni drugi virusi kripto-rudarjenja. Nekatere od teh prevarantskih aplikacij trdijo, da so zakonita programska oprema, druge pa v sistem vdirajo brez soglasja uporabnikov. Rezultat pa je enak - vpliva na zmogljivost računalnika in sistem se lahko zruši in / ali pregreje. Zato ssl.plist in druge zlonamerne kriptominerje takoj odstranite.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

Raziskave kažejo, da se ssl.plist večinoma distribuira z uporabo zavajajoče tržne metode, imenovane 'združevanje'. Ta virus je vgrajen v namestitvene programe različnih dvomljivih aplikacij. Namestitveni program izvleče zlonamerno datoteko (shranjeno v ~ / Knjižnica / '), ki je predstavljena kot slika PNG. Izvleče tudi dve datoteki s seznamom lastnosti sistema Mac OS X: ' com.apple.Yahoo.plist 'in' com.apple.Google.plist ', oba shranjena v' ~ / Knjižnica / LaunchAgents / 'imenik. Te datoteke se izvajajo zaporedoma. Povežejo se z oddaljenim strežnikom in prenesejo zlonamerne datoteke, ki so potrebne za pridobivanje kriptovalut. Upoštevajte, da tako kot pri ssl.plist tudi izvlečene datoteke vsebujejo znana imena (Google, Yahoo itd.), Ki so zgolj krinka.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Če želite to preprečiti, bodite previdni pri brskanju po internetu in prenosu namestitvene programske opreme. Natančno analizirajte vse prejete e-poštne priloge. Datotek, ki se zdijo nepomembne in datotek, prejetih iz sumljivih / neprepoznavnih e-poštnih virov, nikoli ne bi smeli odpreti. Poleg tega programsko opremo prenašajte samo iz uradnih virov z uporabo neposrednih povezav za prenos. Prenosniki / namestitveni programi tretjih oseb pogosto vključujejo prevare in zato teh orodij ne bi smeli uporabljati. Enako velja za posodobitve programske opreme. Redno posodabljajte nameščene programe. Da pa to dosežete, uporabite vgrajene funkcije ali orodja, ki jih nudi samo uradni razvijalec. Najpomembnejša je tudi namestitev in izvajanje ugledne programske opreme za protivirusno / vohunsko programsko opremo. Glavna razloga za računalniške okužbe sta slabo znanje in neprevidno vedenje. Ključ varnosti je previdnost. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da z njim zaženete optično branje Combo Cleaner Antivirus za macOS da jih samodejno odpravi.

Uporaba procesorja med rudarskim procesom:

Uporaba računalniškega procesorja med rudarskim procesom

bin ich 32 bit oder 64 bit

POMEMBNO! Če želite ssl.plist odstraniti ročno, morate najprej izbrisati naslednje datoteke:

' ~ / Knjižnica / Safari 'imenik:

  • ssl.plist
  • pools.txt
  • cpu.txt
  • config.txt

' ~ / Library / Safari / openssl / lib / 'imenik:

  • Libcrypto.1.0.0.dylib
  • Libssl.1.0.0.dylib

Prav tako morate izbrisati datoteke, ki so jih izvlekli zlonamerni namestitveni programi.

Tej ročni nalogi se lahko izognete z uporabo Protivirusna programska oprema Combo Cleaner , ki bo samodejno izbrisal vse zlonamerne datoteke.

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Odstranjevanje potencialno neželenih aplikacij:

Odstranite potencialno neželene programe iz Aplikacije mapa:

fatal kein bootfähiges Medium gefunden

odstranitev mac adware iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite » Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite » MPlayerX ',' NicePlayer «Ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstrani ssl.plist cryptominer povezane datoteke in mape:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ”, Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Skenirajte svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite zagotoviti, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na ikono aplikacij. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

externes mikro funktioniert nicht windows 10

Combo Cleaner bo računalnik Mac pregledal glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »ni najdenih groženj« - to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

ssl.plist odstranitev cryptominerja iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstrani razširitve Safari, povezane s spl.plist cryptominer:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite pred kratkim nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

Der Computer wurde unerwartet neu gestartet Schleife Windows 10 Installation
  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite dodatke Mozilla Firefox, povezane s ssl.plist cryptominer:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite dodatke za Google Chrome, povezane s ssl.plist cryptominer:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .

Zanimivi Članki

Kako popraviti napako »E: Ne morem dobiti napake lock/var/lib/dpkg/lock« v Ubuntu Linuxu

Kako popraviti napako »E: Ne morem dobiti napake lock/var/lib/dpkg/lock« v Ubuntu Linuxu

Težava z namestitvijo paketa Ubuntu? Enostavno popravite E: ni mogoče dobiti ključavnice/var/lib/dpkg/lock - odprto (11: vir začasno ni na voljo) E: ni mogoče zakleniti skrbniškega imenika (/var/lib/dpkg/), ali ga uporablja še en postopek? napaka.

Kako namestiti namizno okolje KDE v Ubuntu

Kako namestiti namizno okolje KDE v Ubuntu

Preprosta vadnica za razlago, kako namestiti KDE Plasma Desktop okolja na Ubuntu Linux. Za referenco so vključeni posnetki zaslona.

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

E-poštni virus tiskalnika Xerox

E-poštni virus tiskalnika Xerox

Kako odstraniti virus Xerox Printer Email - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Izogibajte se prevaram prek naprave, ki je bila okužena z mojo zasebno zlonamerno programsko opremo

Izogibajte se prevaram prek naprave, ki je bila okužena z mojo zasebno zlonamerno programsko opremo

Kako odstraniti napravo, ki jo je okužila moja zasebna prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ustvarjanje USB -ja Manjaro Linux v živo v sistemu Windows in Linux

Ustvarjanje USB -ja Manjaro Linux v živo v sistemu Windows in Linux

Enostavna vadnica za posnetke zaslona, ​​ki vam pokaže, kako ustvariti USB v živo Manjaro Linux v sistemu Windows 10 in distribucijah Linux.

Clipconverter.cc Oglasi

Clipconverter.cc Oglasi

Kako odstraniti oglase Clipconverter.cc - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Prevara, odkrita kršitev požarnega zidu

Prevara, odkrita kršitev požarnega zidu

Kako odstraniti prevaro, zaznano z kršitvijo požarnega zidu - navodila za odstranjevanje virusov

TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus

TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus

Kako odstraniti TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti


Kategorije