Meni Start je izginil

Meni Start je izginil

Meni Start v sistemu Windows je izginil ali pa izginja v sistemu Windows 10. Kako to popraviti

Meni Start je element uporabniškega vmesnika (User Interface), ki ga lahko najdete v vseh različicah sistema Microsoft Windows od Windows 95. Ta funkcija vam omogoča zagon programov ali izvajanje različnih nalog. Uporabniki lahko v meniju Start zaženejo seznam nedavno dodanih aplikacij, dostopajo do nastavitev sistema Windows, zaustavijo ali znova zaženejo računalnike, se odjavijo iz enega računa in preklopijo na drugega itd.

Meni »Start« je pomemben element sistema Microsoft Windows in nam pomaga pri izvajanju različnih nalog, ne da bi uporabljali rešitve, zato, če ta funkcija ni na voljo, lahko stvari zelo oteži. Meni Start lahko občasno izgine / ponovno prikaže. Nekateri uporabniki poročajo, da se meni Start prikaže ob kliku in po nekaj sekundah izgine. Ni natančno znanega razloga, zakaj se te težave pojavijo, vendar obstajajo načini za njihovo odpravo (odvisno od vzroka). Če želite popraviti izginjajoči meni »Start«, boste morda morali zagnati preverjanje sistemskih datotek in skeniranje DISM, znova zagnati postopek Raziskovalca Windows, posodobiti sistem Windows, se odjaviti in se znova prijaviti v svoj račun Windows, ustvariti nov račun Windows ali obnoviti sistem z obnovitvijo točk. V tem priročniku opisujemo različne metode s posnetki zaslona in podrobnimi opisi. Preberite spodnji vodnik za odpravljanje težav z menijem Start.Windows Start meni ni izginil

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Znova zaženite Windows Explorer

Začnite z najpreprostejšo rešitvijo: znova zaženite Explorer, z uporabo upravitelja opravil. Upravitelj opravil je zelo uporaben, kadar je treba zapreti / zaključiti določen izvajani program, ki je zamrznjen, se ne odziva, zavzema preveč CPU virov ali preprosto ne deluje pravilno. Upravitelj opravil pomaga zapreti programe in ustaviti izvajanje procesov (ko izhod običajno ne deluje). Če jo želite odpreti, pritisnite tipki Ctrl + Shift + Esc na tipkovnici. Poiščite postopek Raziskovalca, izberite ga in kliknite 'Ponovni zagon' v spodnjem desnem kotu. To bo znova zagnalo Windows Explorer. Preverite, ali se znova zažene meni Start.

znova zaženite

[Nazaj na kazalo]

Zaženite DISM Scan

Servisiranje in upravljanje uvajanja slik (DISM) se lahko uporablja za popravilo in pripravo slik sistema Windows, vključno z obnovitvenim okoljem sistema Windows, namestitvijo sistema Windows in sistemom Windows PE. Če želite zagnati DISM skeniranje, odprite ukazni poziv kot skrbnik. Najprej odprite Task Manager, kliknite 'Mapa' in izberite 'Zaženi novo nalogo' .

zaženite 1. korak dism scan

V okno Ustvari novo opravilo vnesite 'cmd' in obkljukajte 'Ustvari to nalogo z skrbniškimi pravicami' potrditveno polje.

zaženite dism scan korak 2

V okno ukaznega poziva vnesite 'DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth' ukaz in na tipkovnici pritisnite Enter, da ga izvedete. Preverite, ali to odpravlja težavo z manjkajočim menijem Start. V nasprotnem primeru nadaljujte z naslednjo metodo.

Zip-Datei Linux extrahieren

zaženite 3. korak dism scan

[Nazaj na kazalo]

Zaženite preverjanje sistemskih datotek

Preverjevalnik sistemskih datotek je pripomoček v sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah sistema Windows poiščejo napake in jih obnovijo. V tem priročniku je opisano, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in popravilo manjkajočih ali poškodovanih sistemskih datotek. The 'sfc scannow' Opcija je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo z ukazom sfc, ukazom ukazni poziv, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Če ga želite zagnati, morate odpreti povišan ukazni poziv. Z upraviteljem opravil odprite ukazni poziv in vnesite 'sfc / scannow' in na tipkovnici pritisnite Enter, da izvedete ta ukaz. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bo nekaj časa, da se skeniranje zaključi (približno 15 minut). Počakajte, da se postopek optičnega branja konča.

zaženite preverjanje sistemskih datotek 1. korak

Ko je skeniranje končano, vnesite 'PowerHell' in pritisnite Enter.

zaženite preverjanje sistemskih datotek 2. korak

Zdaj kopirajte ta ukaz in ga prilepite v ukazni poziv tako, da z desno miškino tipko kliknete ozadje ukaznega poziva in pritisnete Enter. Preverite, ali se s tem vrne meni Start.

zaženite preverjanje sistemskih datotek 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Odjava in prijava nazaj

Nekateri uporabniki so poročali, da je preprosta odjava in prijava rešila težavo. To pa je lahko le začasna rešitev. Za odjavo iz računa Windows uporabite tipki Ctrl + Alt + Delete. Pritisnite jih enega za drugim, medtem ko še vedno držite prej pritisnjeni gumb. Prikaže se meni z varnostnimi možnostmi. Izberite 'Odjava' in se nato znova prijavite v svoj račun. Preverite, ali je meni Start zdaj prisoten.

windows 10 touchpad scroll funktioniert nicht asus

odjava in prijava nazaj

[Nazaj na kazalo]

Odstranite nedavno nameščene posodobitve

Če je meni Start po posodobitvah izginil, boste morda morali odstraniti nedavno nameščene posodobitve. Te so običajno potrebne za pravilno delovanje sistema, lahko pa povzročijo tudi težave. V tem primeru odstranite najnovejše posodobitve sistema Windows 10 iz operacijskega sistema Windows. Če želite odstraniti posodobitve, odprite pogovorno okno Zaženi s pritiskom tipke Windows + R in vnesite 'posodobitev nadzora' in pritisnite Enter.

odstranite nedavno nameščene posodobitve 1. korak

V meniju Posodobitev in varnost se prepričajte, da ste v 'Windows Update' v levem podoknu in nato kliknite 'Ogled zgodovine posodobitev' možnost.

odstranite nedavno nameščene posodobitve 2. korak

Videli boste seznam nameščenih posodobitev. Izberite posodobitev, ki jo želite odstraniti (nedavno nameščena posodobitev), in kliknite 'Odstrani' . Če je bilo nameščenih več posodobitev, odstranite ostale.

dpkg-Fehlerverarbeitungspaket

odstranite nedavno nameščene posodobitve 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Obnovite sistem s pomočjo točk za obnovitev

Obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk. Obnovitev sistema povrne vse na shranjeno obnovitveno točko, najprej pa morate imeti posneto. Če obnovitvena točka v vašem računalniku ne obstaja, Obnovitev sistema nima več na kaj. Z ustvarjeno obnovitveno točko bo ta funkcija sistem vrnila v prejšnje delovno stanje, ne da bi vplivala na vaše datoteke in podatke. Če imate obnovitvene točke sistema, ki so bile ustvarjene, preden je meni Start izginil (ali začel nenehno izginjati), boste morda težavo odpravili z obnovitvijo sistema. Če želite obnoviti sistem, zaženite polje Zaženi, tako da pritisnete tipko Windows + R in vtipkate 'rstrui.exe' ukaz. Pritisnite Enter, da zaženete obnovitev sistema.

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 1. korak

V oknu za obnovitev sistema kliknite 'Naslednji' .

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 2. korak

Če so ustvarjene obnovitvene točke, boste videli njihov seznam. Označi 'Pokaži več obnovitvenih točk' potrditveno polje. To bi moralo prikazati več obnovitvenih točk. Izberite najprimernejšo obnovitveno točko (odvisno od ustvarjenega časa itd.) In kliknite 'Naslednji' . Prepričajte se, da ste izbrali obnovitveno točko iz časa, ko težave z menijem Start še niso bile prisotne.

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 3. korak

Potrdite obnovitveno točko. Vaš računalnik bo obnovljen v stanje pred dogodkom, opisanim v 'Opis' polje. Če ste z izbiro zadovoljni, kliknite 'Končaj' in postopek obnovitve sistema se bo začel.

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Ustvari nov uporabniški račun

Če nobena od zgornjih metod ni odpravila težave, priporočamo, da ustvarite nov uporabniški račun in kopirate vse osebne podatke in datoteke na svoj USB ali zunanji trdi disk. Nato te podatke premaknite v svoj novi račun. Nekateri uporabniki poročajo, da je težava rešena z ustvarjanjem novega uporabniškega računa in težava z menijem Start. Če želite ustvariti nov uporabniški račun, odprite pogovorno okno Zaženi in vnesite 'nadzor' in pritisnite Enter.

ustvarite nov račun 1. korak

Poiščite in kliknite 'Uporabniški računi' . Če vidite ta meni drugače, se odločite za ogled po možnostih velikih ikon v zgornjem desnem kotu.

ustvarite nov račun 2. korak

Zdaj izberite 'Upravljanje drugega računa' možnost.

ustvarite nov račun 3. korak

Kliknite 'Dodaj novega uporabnika v nastavitvah računalnika' možnost.

ustvarite nov račun 4. korak

Zdaj izberite 'Družina in drugi ljudje' v levem podoknu in kliknite 'V ta računalnik dodajte nekoga drugega ' Spodaj 'Drugi ljudje' .

ustvarite nov račun 5. korak

V oknu Microsoftovega računa kliknite 'Nimam podatkov za prijavo te osebe' možnost.

ustvarite nov račun 6. korak

Zdaj kliknite 'Dodaj uporabnika brez Microsoftovega računa' možnost.

ustvarite nov račun 7. korak

System-Kernel-Energieereignis-ID 41

Vnesite svoj novi račun uporabniško ime in vnesite geslo. Nato izpolnite obrazce za varnostno vprašanje in kliknite 'Naslednji' . S tem boste ustvarili nov račun. Zdaj ga lahko začnete uporabljati in kopirati datoteke iz starega računa.

ustvarite nov račun 8. korak

Upamo, da ste zgoraj našli delujočo rešitev in meni Start zdaj deluje brez težav. Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti izginili meni Start:

[Nazaj na vrh]