Steam igre se ne bodo začele, kako to popraviti?

Steam igre se ne bodo začele, kako to popraviti?

Ne morem zagnati iger Steam. Kako to enostavno odpraviti v operacijskem sistemu Windows 10

Izdan leta 2003, Steam je programska oprema, ki jo je razvila Value Corporation. Steam je digitalna distribucijska platforma za socialno zabavo, ki se večinoma uporablja za igranje več igralcev in družabno mreženje. Sprva je bil zasnovan kot orodje za posodobitev znane igre z imenom Counter-Strike. Zdaj je največja platforma za spletne igre na svetu. S storitvijo Steam lahko samodejno nameščate in posodabljate igre, ustvarjate skupine in sezname prijateljev, ponuja pa tudi funkcijo shranjevanja.

Gimp-Auswahl auf transparent

Primarna funkcija Steama je omogočiti uporabnikom, da naložijo različne igre in programsko opremo iz svojih navideznih knjižnic v svoje računalnike kot datoteke predpomnilnika iger. Številni ljudje uporabljajo račune Steam (registriranih je 150 milijonov uporabnikov Steama) in je zelo priljubljeno orodje. Kot pri vsej programski opremi tudi tu obstajajo težave. Takšna težava se pojavi, ko se igre Steam ne zaženejo.To je pogosta težava in pogosto do operacijskega sistema, ki moti odjemalca Steam ali pa so v sistemu poškodovane, poškodovane datoteke. Za to težavo obstaja več razlogov in temu primerno različne rešitve. V tem članku po korakih opisujemo nekatere možne rešitve. Preberite spodnji vodnik in sledite korakom za uspešno zagon iger z odjemalcem Steam.

ne morem zagnati parnih iger

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Posodobite operacijski sistem Windows

Najprej poskusite posodobiti svojo trenutno različico sistema Windows. Preverjanje, ali so na voljo posodobitve za celoten operacijski sistem Windows, je običajno dobra ideja in lahko reši to težavo. Če želite preveriti, ali so na voljo posodobitve za Windows, vnesite 'preveri za posodobitve' v Iskanje in kliknite 'Preveri za posodobitve' rezultat.

posodobite operacijski sistem Windows 1. korak

Samodejno bi morali biti usmerjeni v razdelek Windows Update. Kliknite 'Preveri za posodobitve'. Windows bo začel preverjati posodobitve. Če so na voljo posodobitve, jih namestite in poskusite znova preveriti, ali so na voljo posodobitve (samo zato, da zagotovite najnovejše posodobitve v svojem operacijskem sistemu). Po namestitvi posodobitev (če jih je bilo treba namestiti) preverite, ali imate še vedno težave pri zagonu iger v Steamu.

posodobite operacijski sistem Windows 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Posodobite video gonilnike

Gonilnik naprave je programska oprema, ki operacijskemu sistemu in drugi programski opremi zagotavlja informacije o interakciji z določeno strojno opremo. Prej je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, saj jih pogosto ustvarjajo različni proizvajalci, podjetja ali posamezniki. Gonilnik programski in strojni opremi omogoča nemoteno komunikacijo. V večini primerov računalniki brez gonilnikov ne morejo pravilno pošiljati in sprejemati podatkov. Če ustrezen gonilnik ni nameščen, naprava morda ne bo delovala pravilno, če sploh. Napačen gonilnik bo morda treba posodobiti ali znova namestiti. Če želite ročno posodobiti video gonilnike, uporabite upravitelj naprav Windows. Tip 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat.

posodobite video gonilnike 1. korak

V oknu upravitelja naprav dvokliknite 'Adapterji zaslona' (ali kliknite puščico), da razširite ta razdelek. Tu bo prikazan model grafične kartice. Z desno miškino tipko kliknite in izberite 'Posodobi gonilnik' iz kontekstnega menija.

posodobite svoj video gonilnik 2. korak

Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali v računalniku poiskati gonilniško programsko opremo. Če izberete prvo možnost, bo Windows v računalniku in internetu poiskal najnovejšo programsko opremo gonilnikov za vašo napravo. Če izberete drugo možnost, morate ročno poiskati in namestiti gonilnike. Če uporabljate to možnost, morate imeti v računalnik ali USB-pogon že naložene gonilnike.

posodobite svoj video gonilnik 3. korak

Drug način za posodobitev ali namestitev novih gonilnikov za naprave je uporaba neodvisne programske opreme, kot je Snappy Driver Installer. Za prenos potrebujete računalnik z delujočo internetno povezavo.

Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko shrani celotno zbirko gonilnikov brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če v računalniku ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in deluje tudi z operacijskim sistemom Windows XP. Gonilnike lahko prenesete prek programa Snappy Driver Installer v 'driverpacks', ki so preprosto zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Prikažejo lahko tudi podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike. Ločuje posodobitve, ki zahtevajo vnovični zagon računalnika, da jih je lažje prepoznati. Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj.

posodobite svoj video gonilnik 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Preverite celovitost datotek z igrami

Preverjanje celovitosti datotek iger primerja datoteke iger, ki ste jih namestili v računalnik, z datotekami najnovejše različice na strežnikih Steam. Če so datoteke iger drugačne, jih nadomesti ali doda dodatne datoteke, ki so potrebne za pravilno delovanje iger. Če želite preveriti celovitost datotek iger, znova zaženite računalnik in zaženite Steam. Odprite razdelek Knjižnica, z desno miškino tipko kliknite igro in izberite 'Lastnosti' iz kontekstnega menija.

preverite celovitost datotek iger 1. korak

Pojdi do 'Lokalne datoteke' zavihek in kliknite 'Preveri celovitost datotek iger ...' Steam bo začel preverjati datoteke iger, in ko bo postopek končan, bodo datoteke znova prenesene in nadomeščene s Steam. Ta postopek naj traja nekaj minut. Znova zaženite operacijski sistem Windows in poskusite zagnati igro v Steamu, da preverite, ali težava še vedno obstaja.

preverite celovitost datotek iger 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Zaženite igre v združljivem načinu

Način združljivosti v operacijskem sistemu Windows 10 je programski mehanizem, pri katerem programska oprema posnema starejšo različico ali posnema drug operacijski sistem, da bi starejša ali nezdružljiva programska oprema ali datoteke ostala združljiva z novejšo strojno ali programsko opremo računalnika. Če želite igre Steam zagnati v združljivem načinu, pojdite v namestitveno mapo (običajno v C: Programske datoteke (x86) Steam imenik). V namestitveni mapi Steam poiščite 'steam apps' mapo in jo odprite.

zaženite igre v načinu združljivosti 1. korak

Poiščite in odprite 'Običajni' mapo. Videli boste seznam iger, nameščenih v računalniku. Z desno miškino tipko kliknite igro, ki jo želite zagnati, in v kontekstnem meniju izberite 'Properties'. Poiščite 'Kompatibilnost' v oknu Lastnosti in ga izberite. Pod 'Združljivostni način' oddelek, preverite 'Zaženi ta program v načinu združljivosti za:' in v spustnem meniju izberite Windows 8 ali druge različice, starejše od Windows 10. Kliknite 'Uporabi' in 'V REDU' da shranite spremembe in zaprete okno lastnosti. Poskusite znova zagnati igro v Steamu in preverite, ali to rešuje težavo.

zaženite igre v načinu združljivosti 2. korak

Upamo, da bo ena od teh rešitev pomagala rešiti težavo in boste lahko svoje igre igrali s pomočjo Steama. Če poznate drug način za reševanje težave (ki ni omenjen v našem vodniku), ga delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti parne igre, če se ne začnejo:

[Nazaj na vrh]