Ustavite, da brskalnik ne odpre music.globalappz.live

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Mega Music Search - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Navodila za odstranitev ugrabitelja brskalnika Mega Music Search

Kaj je Mega Music Search?

Po navedbah razvijalcev Mega Music Search ta aplikacija uporabnikom omogoča poslušanje različnih pesmi in albumov, ustvarjanje seznamov predvajanja in odkrivanje nove glasbe neposredno iz svojih brskalnikov. Pravzaprav je ta aplikacija ugrabitelj brskalnika, povezan z drugimi potencialno neželenimi aplikacijami (PUA), kot je Mega Media Start , in Mega Iskanje filmov . Običajno ugrabitelji brskalnikov spremenijo nastavitve brskalnika, da promovirajo lažne iskalnike (v tem primeru music.globalappz.live) in zbirajo uporabniške podatke. Na splošno ljudje tovrstnih aplikacij ne prenašajo ali namestijo namerno.

music.globalappz.live ugrabitelj brskalnikaAplikacije, kot je Mega Music Search, je običajno mogoče namestiti v brskalnike, kot so Google Chrome, Mozilla Firefox in Internet Explorer. Po namestitvi spremenijo nastavitve brskalnika, kot so privzeti iskalnik, domača stran in URL novega zavihka. Mega Music Search jih dodeli glasbi.globalappz.live. Tako so uporabniki prisiljeni obiskati naslov tega lažnega iskalnika, ko odprejo brskalnik / novo okno, nov zavihek ali vnesejo iskalno poizvedbo v vrstico URL. Te spremembe pa je mogoče razveljaviti le z odstranitvijo Mega Music Search. V nasprotnem primeru bo ta ugrabitelj brskalnika znova dodelil nastavitve, ko jih bo poskusil razveljaviti ali spremeniti. Ko uporabniki poskušajo brskati po spletu z vrstico URL ali zgoraj omenjenim lažnim iskalnikom, jih brskalnik preusmeri na search.yahoo.com . Tj. Music.globalappz.live ne prinaša edinstvenih rezultatov in preprosto zagotavlja rezultate, ki jih ustvari Yahoo. Poleg tega večina ugrabiteljev brskalnikov (in lažni iskalniki, ki se z njimi promovirajo) zbira naslove IP, URL-je obiskanih spletnih mest, vnesene iskalne poizvedbe, geolokacije in druge podobne informacije. Posnamejo tudi zasebne podrobnosti. Razvijalci podatke pošiljajo drugim strankam (potencialno kiber kriminalcem), ki jih zlorabljajo za ustvarjanje prihodka. Ta dejanja lahko privedejo do težav v zvezi z brskanjem po varnosti, zasebnosti ali celo kraji identitete.

Povzetek grožnje:
Ime Mega Music Search
Vrsta grožnje Ugrabitelj brskalnika, preusmeritev, ugrabitelj iskanja, orodna vrstica, neželen nov zavihek
Razširitve brskalnika Mega Music Search
Predpostavljena funkcionalnost Ta aplikacija naj bi uporabnikom omogočala brezplačno poslušanje različne glasbe
Promovirani URL music.globalappz.live
Vročanje naslova IP (music.globalappz.live) 104.18.58.73
Imena zaznavanja (music.globalappz.live) Celoten seznam zaznav ( VirusTotal )
Prizadete nastavitve brskalnika Domača stran, URL novega zavihka, privzeti iskalnik
Simptomi Manipulirane nastavitve internetnega brskalnika (domača stran, privzeti internetni iskalnik, nastavitve novega zavihka). Uporabniki so prisiljeni obiskati spletno stran ugrabitelja in iskati po internetu s pomočjo svojih iskalnikov.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za Flash Player.
Škoda Sledenje internetnemu brskalniku (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

V internetu je veliko ugrabiteljev brskalnikov. Nekaj ​​primerov je PDFPros , Tranzitni vozni redi , in Univerzalni pretvornik . Ljudje pogosto prenašajo in namestijo te aplikacije, saj menijo, da so zakonite in koristne. Večina ni. Ne zaupajte nobeni PUA. Če so že nameščeni, jih takoj odstranite.

Kako se je Mega Music Search namestil v moj računalnik?

Večina PUA-jev se nenamerno prenese in namesti, ko ljudje kliknejo vsiljive oglase ali prenesejo in namestijo programsko opremo, ne da bi pregledali nastavitve. Običajno so ljudje prevarani, da prenesejo in namestijo neželene aplikacije, ko razvijalci uporabljajo metodo združevanja. Razvijalci dodajajo PUA različnim nastavitvam in v zvezi s tem skrivajo informacije v nastavitvah, kot so »Po meri«, »Napredno« itd. Vendar upoštevajte, da PUA-jev ni mogoče prenesti ali namestiti brez dovoljenja. Ljudje se pogosto strinjajo z neželenimi prenosi / namestitvami, ko pustijo nespremenjene nastavitve, ki so na voljo v nastavitvah.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Najvarnejši način za prenos datotek in programske opreme je uporaba uradnih spletnih mest in neposrednih povezav za prenos. Dvomljivim (neuradnim) spletnim mestom, prenosnikom, namestitvenim programom, hudourniškim odjemalcem, eMule (in drugim Peer-to-Peer omrežjem) in drugim podobnim virom / orodjem nikoli ne bi smeli zaupati. Če nastavitev programske opreme vsebuje nastavitve, kot so »Napredno«, »Po meri« ali »Ročno«, poiščite ponudbe za prenos ali namestitev neželene programske opreme in jih zavrzite. Številni vsiljivi oglasi so nezaupljivi in ​​ob kliku odpirajo prevarantska spletna mesta ali vodijo do neželenih prenosov in namestitev. Tem oglasom ne zaupajte in jih ne kliknite, še posebej, če so prikazani na spletnih straneh, povezanih z igrami na srečo, pornografijo in zmenki za odrasle itd. Če želite preprečiti, da bi brskalnik odpiral dvomljiva spletna mesta in / ali prikazoval vsiljive, neželene oglase, odstranite neželene ali sumljive aplikacije. Običajno so ti nameščeni kot dodatki, vtičniki ali razširitve. Poleg tega odstranite tovrstne programe, ki so nameščeni v operacijskem sistemu. Če je vaš računalnik že okužen z Mega Music Search, priporočamo, da zaženete skeniranje z Malwarebytes za Windows za samodejno odpravo tega ugrabitelja brskalnika.

Mega Music Search v spletni trgovini Chrome:

mega iskanje glasbe v spletni trgovini chrome

Dvomljivo spletno mesto (v zvezi z Mega Music Search), ki ponuja prenos drugega PUA:

Spletno mesto, ki se uporablja za promocijo vprašljive aplikacije, povezane z Mega Music Search

Ugrabljeni brskalnik naloži music.globalappz.live in rezultate iskanja posreduje search.yahoo.com (GIF):

mega iskanje glasbe odpre music.globalappz.live in nato search.yahoo.com v gifu

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev ugrabitelja brskalnika Mega Music Search:

Uporabniki sistema Windows 7:

Ubuntu IP-Adresse ändern Befehlszeile

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

music.globalappz.live odstranitev ugrabitelja brskalnika prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov: poiščite nedavno nameščene sumljive programe (na primer ' Mega Music Search '), izberite te vnose in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenih aplikacij, ki povzročajo preusmeritve brskalnika na spletno mesto music.globalappz.live, v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme .

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

So überprüfen Sie den Zustand der Festplatte

Odstranitev ugrabitelja brskalnika Mega Music Search iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev preusmeritev brskalnika:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje povezanih razširitev Internet Explorerja music.globalappz.live

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje music.globalappz.live z domače strani Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Spremenite svojo domačo stran:

Odstranjevanje music.globalappz.live iz privzetega iskalnika Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Internetne možnosti«, v odprtem oknu odstranite hxxp: //music.globalappz.live in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Internet Explorer. Vnesete lahko tudi približno: prazno, da odprete prazno stran, ko zaženete Internet Explorer.

Spremenite privzeti iskalnik:

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Kliknite ikono 'orodje' Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. V odprtem oknu izberite »Ponudniki iskanja«, nastavite »Google«, »Bing« ali kateri koli drug želeni iskalnik kot privzeti in nato odstranite » Mega Music Search '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem preusmeritve music.globalappz.live, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Logotip Google Chrome

Kliknite Ponastaviti .

Odstranjevanje povezanih razširitev Google Chrome za music.globalappz.live

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Odstranjevanje music.globalappz.live z domače strani Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje music.globalappz.live iz privzetega iskalnika Google ChromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Ikona menija Google Chrome

Kliknite ikono menija Chrome Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poišči Mega Music Search 'in druge nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika ter jih odstranite.

Spremenite svojo domačo stran:

Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome 3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«. V razdelku »Ob zagonu« onemogočite » Mega Music Search ', poiščite URL ugrabitelja brskalnika ( hxxp: //www.music.globalappz.live ) pod možnostjo »Odpri določeno ali nabor strani«. Če je prisoten, kliknite ikono treh navpičnih pik in izberite »Odstrani«.

Spremenite privzeti iskalnik:

Mozilla Firefox logotip

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v Google Chromu: kliknite ikono Chromovega menija Odstranjevanje povezanih razširitev Mozilla Firefox, povezanih z music.globalappz.live(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«, v razdelku »Iskalnik« na odprtem seznamu kliknite »Upravljanje iskalnikov ...«, poiščite » music.globalappz.live 'in ko se nahajajo, kliknite tri navpične pike blizu tega URL-ja in izberite' Odstrani s seznama '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem preusmeritve music.globalappz.live, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Odstranjevanje music.globalappz.live z domače strani Mozilla Firefox(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

Odstranjevanje music.globalappz.live iz privzetega iskalnika Mozilla Firefox

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)Odstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)

Kliknite meni Firefox logotip brskalnika safari(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. Kliknite 'Razširitve' in odstranite ' Mega Music Search ', kot tudi vsi drugi nedavno nameščeni vtičniki brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 1 - dostop do nastavitev

Če želite ponastaviti domačo stran, kliknite meni Firefox odstranjevanje ugrabitelja brskalnika iz safarija 2. korak - odstranjevanje razširitev(v zgornjem desnem kotu glavnega okna), nato izberite 'Možnosti', v odprtem oknu onemogočite ' Mega Music Search ', Odstrani hxxp: //music.globalappz.live in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Mozilla Firefox.

Spremenite privzeti iskalnik:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 3 - spreminjanje domače strani

V naslovno vrstico URL vnesite about: config in pritisnite Enter.
Kliknite »Bom previden, obljubim!«.
V iskalni filter na vrhu vnesite: ' moz-pripona '
Z desno miškino tipko kliknite najdene nastavitve in izberite »Ponastavi«, da obnovite privzete vrednosti.

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranjevanjem preusmeritve music.globalappz.live, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safarija 4. korak - spreminjanje privzetega internetnega iskalnikav odprtem meniju kliknite Pomoč.

ponastavitev safari koraka 1

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

ponastavitev safari koraka 2

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

So erhalten Sie den Realtek HD Audio Manager

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 1. koraka programa Microsoft Edge

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 2. koraka programa Microsoft EdgeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 3. koraka programa Microsoft Edge

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari , nato izberite Nastavitve ...

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

Startprogramme in windows 7 deaktivieren

V oknu z nastavitvami izberite Razširitve zavihek. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve in odstranite njim.

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite splošno in se prepričajte, da je vaša domača stran nastavljena na želeni URL, če jo je ugrabitelj brskalnika spremenil - spremenite.

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite Iskanje in se prepričajte, da je izbran vaš najljubši internetni iskalnik.

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

vse manjša namestitev ugrabiteljev brskalnikov med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

Kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

Spremenite nastavitve domače strani in novega zavihka:

Kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite »Nastavitve«. V Na začetku 'v razdelku poiščite ime ugrabitelja brskalnika in kliknite' Onemogoči '.

Spremenite privzeti spletni iskalnik:

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v programu Microsoft Edge: kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Zasebnost in storitve ', se pomaknite na dno strani in izberite' Naslovna vrstica '. V Iskalniki, ki se uporabljajo v naslovni vrstici 'v razdelku poiščite ime neželenega internetnega iskalnika, ko se nahaja, kliknite na' Onemogoči v bližini. Lahko pa kliknete na ' Upravljanje iskalnikov ', v odprtem meniju poiščite neželen internetni iskalnik. Kliknite ikono sestavljanke blizu njega in izberite ' Onemogoči '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem preusmeritve music.globalappz.live, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Ugrabitelj brskalnika je vrsta okužbe z oglaševalsko programsko opremo, ki spreminja nastavitve internetnega brskalnika z dodelitvijo domača stran in privzeti spletni iskalnik nastavitve za nekatere druge (neželene) URL-je spletnega mesta. Običajno se ta vrsta oglaševalske programske opreme infiltrira v operacijske sisteme z brezplačnimi prenosi programske opreme. Če vaš prenos upravlja odjemalec za prenose, zavrnite ponudbe za namestitev oglaševanih orodnih vrstic ali aplikacij, ki želijo spremeniti vašo domačo stran in privzete nastavitve internetnega iskalnika.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju preusmeritve music.globalappz.live iz vaših internetnih brskalnikov, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o preusmeritvi music.globalappz.live ali njihovi odstranitvi, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.