Proces Svchost.exe, ki povzroča veliko uporabo procesorja. Kako to popraviti?

Proces Svchost.exe, ki povzroča veliko uporabo procesorja. Kako to popraviti?

Proces Svchost.exe, ki povzroča veliko uporabo procesorja. Kako to enostavno popraviti v sistemu Windows 10

Glavni namen procesa svchost.exe (gostitelj storitve ali SvcHost) je pomagati sistemu Windows pri ' gostitelj ' storitve. To je sistemski proces, ki gosti več storitev Windows v operacijskih sistemih Windows. Proces svchost je bil prvič predstavljen v operacijskem sistemu Windows 2000. Storitve Windows (znane tudi kot services.msc) se uporabljajo za spreminjanje delovanja sistema Windows v sistemu in so odgovorne za izvajanje razpoložljivih programov ter upravljanje številnih sistemskih nastavitev in virov. Nastavitve storitve lahko spremenite zaradi varnosti, odpravljanja težav in razlogov, povezanih z zmogljivostjo.

Svchost.exe ni mogoče preprosto ustaviti ali znova zagnati ročno. Proces svchost upravlja sistemske storitve, ki se izvajajo iz knjižnic dinamičnih povezav, ki so datoteke s pripono .dll. Te datoteke vsebujejo navodila za druge programe o izvajanju določenih operacij. Več programov lahko istočasno deli podatke, dodeljene z eno samo datoteko. Se imenuje ' dinamično ' ker se podatki uporabljajo le, kadar jih program potrebuje. Na ta način se podatki uporabljajo le, kadar je to potrebno, namesto da bi bili stalno na voljo v pomnilniku. V nasprotju z izvršljivimi programi (z razširitvami datotek .exe) datotek .dll ni mogoče zagnati neposredno, ampak jih mora poklicati druga koda, ki se že izvaja. Kljub temu imajo datoteke .dll enako obliko kot datoteke .exe, nekatere pa lahko celo uporabljajo pripono .exe. Datoteke .dll so na splošno zelo koristne, saj programi, ki delajo z njimi, porabijo manj pomnilnika in morajo vse naložiti hkrati. Če pa datoteko .dll posodobimo na novejšo različico (ali jo prepišemo z drugo različico) ali odstranimo iz računalnika, program, ki se opira na to datoteko .dll, morda ne bo deloval ali ne bo več deloval pravilno. Nekateri primeri sistemskih storitev, ki se izvajajo iz knjižnic dinamičnih povezav (.dll), so 'Samodejne posodobitve' storitev, 'Požarni zid Windows' servis itd.Erstellen Sie einen bootfähigen USB-Linux

Ob zagonu sistema svchost.exe preveri del registra v storitvah in ustvari seznam storitev, ki jih mora naložiti. Običajno se hkrati izvaja več primerkov svchost.exe. Vsaka seja svchost.exe lahko vsebuje skupino storitev, tako da je mogoče zagnati številne storitve, odvisno od tega, kako in kje se zažene svchost.exe. To sistemu Windows omogoča boljši nadzor nad sistemom ter prepoznavanje in odstranjevanje napak. Ko odprete upravitelja opravil, boste videli, kako se izvaja več procesov svchost.exe.

Mnogi uporabniki se pritožujejo nad visoko porabo procesorja, ki jo povzroča proces svchost.exe. V tem članku opisujemo metode za zmanjšanje uporabe procesorja s tem postopkom.

svchost.exe, ki povzroča veliko uporabo procesorja

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Zaženite celotno skeniranje sistema

Zlonamerna programska oprema lahko povzroči različne težave v računalniških sistemih, vključno s težavami z veliko porabo procesorja, ki jih povzroči proces svchost.exe. Opravite popoln pregled sistema in preverite, ali zazna škodljivo programsko opremo v vašem računalniku. Uporabite lahko Windows Defender (vgrajeni protivirusni program), ki ščiti računalnike pred virusi, vohunsko programsko opremo in drugo zlonamerno programsko opremo. Uporabite lahko tudi drugo protivirusno programsko opremo drugih proizvajalcev. Če želite zagnati celotno skeniranje sistema s programom Windows Defender, vnesite 'braniti' v Iskanje in kliknite 'Nastavitve Windows Defender' rezultat.

zaženite 1. korak celotnega skeniranja sistema

Kliknite 'Odpri varnostni center Windows Defender' na desnem podoknu.

zaženite celoten pregled sistema, 2. korak

V oknu za zaščito pred virusi in grožnjami kliknite 'Napredno skeniranje' .

zaženite 3. korak skeniranja sistema

Izberite 'Celotno skeniranje' in kliknite 'Skeniranje zdaj' . S tem bo sistem začel iskati zlonamerno programsko opremo. Če najdete viruse, jih izbrišite in preverite, ali je težava odpravljena.

zaženite 4. korak celotnega skeniranja sistema

[Nazaj na kazalo]

Ustavite in onemogočite storitve

V tej metodi je razloženo, kako najti, katere storitve se izvajajo v okviru procesa svchost.exe in lahko povzročijo veliko porabo procesorja. Pokažemo tudi, kako jih ustaviti in onemogočiti z upraviteljem opravil in storitvami Windows.

Upravitelj opravil je program za nadzor sistema, ki se uporablja za zagotavljanje informacij o procesih in programih, ki se izvajajo v računalniku, ter splošnem stanju sistema. Nekatere izvedbe lahko uporabimo tudi za zaključevanje procesov in programov ter spreminjanje prioritet procesov. Če želite odpreti upravitelja opravil, pritisnite Ctrl + Shift + Esc na tipkovnici ali z desno miškino tipko kliknite meni Start in izberite 'Upravitelj opravil' iz kontekstnega menija.

wie öffnet man den geräte manager windows 7

zaustavite in onemogočite storitve 1. korak

Samodejno boste preusmerjeni na prvi imenovani zavihek upravitelja opravil 'Procesi' , kjer boste videli seznam procesov, ki se izvajajo v vašem sistemu. Izberite 'Podrobnosti' in poiščite zagnano 'svchost.exe' procesov. Z desno tipko miške kliknite postopek svchost.exe, ki povzroča veliko porabo procesorja, in izberite „Pojdi na storitve“ .

zaustavite in onemogočite storitve 2. korak

Preusmerjeni boste na 'Storitve' zavihek, kjer bodo označene vse storitve, ki se izvajajo v določenem procesu svchost.exe.

zaustavite in onemogočite storitve 3. korak

Z desno miškino tipko kliknite eno od storitev in izberite 'Stop' za ukinitev te določene storitve v operacijskem sistemu Windows. Ponavljajte korake z vsemi storitvami, ki se izvajajo v postopku svchost.exe, dokler ne najdete tiste, ki povzroča veliko porabo procesorja.

zaustavite in onemogočite storitve 4. korak

Ko najdete storitev, ki povzroča veliko porabo procesorja, kliknite „Odprte storitve“ .

zaustavite in onemogočite storitve 5. korak

Kot primer uporabimo storitev Windows Update. Pravzaprav ima ta storitev navadno veliko porabo procesorja. Storitev Windows Update omogoča zaznavanje, prenos in namestitev posodobitev za Windows in druge programe. Z desno miškino tipko kliknite storitev, ki v vašem primeru povzroča veliko porabo procesorja, in izberite 'Lastnosti' .

zaustavite in onemogočite storitve 6. korak

Nastavite 'Vrsta zagona:' do 'Onemogočeno' in kliknite 'Uporabi' da shranite spremembe. Zaprite Windows Services in znova zaženite računalnik, da preverite, ali še vedno močno uporabljate CPU, ki ga povzroča proces svchost.exe.

OPOMBA: Če je storitev Windows Update povzročala veliko porabo CPU in ste jo onemogočili, ne boste mogli uporabljati storitve Windows Update ali njene funkcije samodejnega posodabljanja - in programi ne bodo mogli uporabljati posrednika Windows Update.

zaustavite in onemogočite storitve 7. korak

Wireshark-Linux-Befehlszeile

[Nazaj na kazalo]

Izpraznite dnevnike sistema Windows s pregledovalnikom dogodkov

Pregledovalnik dogodkov je komponenta sistema Microsoft Windows, ki skrbnikom in običajnim uporabnikom omogoča ogled dnevnikov dogodkov na lokalnem ali oddaljenem računalniku. Uporablja ID-je dogodkov za definiranje enoznačno prepoznavnih dogodkov, na katere bi lahko naletel računalnik s sistemom Windows. Pregledovalnik dogodkov prikaže dnevnik sporočil o informacijah o aplikacijah in sistemu, vključno z opozorili in napakami (prikazane so tudi, če sistem deluje pravilno).

Ta funkcija je koristna, če odpravljate določeno težavo in potrebujete več informacij o vzroku. Dogodke lahko iščete v različnih kategorijah, kot so 'Uporaba' , 'Sistem' , 'Varnost' in 'Nastaviti' . V dnevniku dogodkov aplikacije lahko najdete dogodke, povezane s sistemskimi komponentami sistema Windows, kot so gonilniki in vgrajeni elementi vmesnika. Dnevnik sistemskih dogodkov vsebuje dnevnike dogodkov, ki se nanašajo na programe, nameščene v operacijskem sistemu Windows. Dnevnik varnostnih dogodkov vsebuje tudi dogodke, povezane z varnostjo, kot so poskusi prijave in dostop do virov. Počistiti boste morali dnevnike teh štirih kategorij. Za dostop do pregledovalnika dogodkov v operacijskem sistemu Windows 10 pritisnite tipko Windows + R na tipkovnici ali vnesite 'teči' v Iskanje in izberite 'Zaženi' rezultat. V pogovorno okno Zaženi vnesite 'eventvwr' in pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

prazni dnevniki Windows z uporabo 1. koraka pregledovalnika dogodkov

V oknu pregledovalnika dogodkov poiščite 'Dnevniki sistema Windows' in kliknite puščico, da razširite ta razdelek. Zdaj kliknite 'Uporaba' in kliknite 'Počisti dnevnik ...' na desnem podoknu. Ponovite korake, da počistite 'Varnost' , 'Nastaviti' in 'Sistem' hlodi. Ko končate, znova zaženite računalnik, da bodo spremembe začele veljati, in preverite, ali še vedno močno uporabljate CPU, ki ga povzroča postopek svchost.exe.

prazni dnevniki Windows z uporabo 2. koraka pregledovalnika dogodkov

Upamo, da vam ta članek omogoča, da najdete problematične storitve, ki se izvajajo v postopku svchost.exe, in uspešno odpravite velike težave z uporabo procesorja.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti visoko uporabo procesorja, ki jo povzroča postopek Svchost.exe:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Vaš Mac je okužen s 4 virusi POP-UP prevara (Mac)

Vaš Mac je okužen s 4 virusi POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti vašega Mac-a, okuženega s 4 virusi POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti ransomware Bboo in preprečiti nadaljnje šifriranje podatkov

Kako odstraniti ransomware Bboo in preprečiti nadaljnje šifriranje podatkov

Kako odstraniti Bboo Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate?

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate?

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

TV Chrome Adware

TV Chrome Adware

Kako odstraniti TV Chrome Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Popravite, da se WiFi ne poveže v Linux Mint 18 in Ubuntu 16.04

Popravite, da se WiFi ne poveže v Linux Mint 18 in Ubuntu 16.04

Ali se WiFi ne poveže kljub pravilnemu geslu v Ubuntu in Linux Mint? Tukaj je opisano, kako to popraviti.

Navodila za odstranjevanje odkupne programske opreme Mailto

Navodila za odstranjevanje odkupne programske opreme Mailto

Kako odstraniti Mailto (NetWalker) Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo ActivityElement?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo ActivityElement?

Kako se znebiti ActivityElement Adware (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)


Kategorije