Svchost povzroča visoko uporabo omrežja

Svchost povzroča visoko uporabo omrežja

Kako popraviti visoko omrežno uporabo, ki jo povzroča postopek Svchost.exe

Orodje Task Manager se uporablja za spremljanje operacijskega sistema in pridobivanje informacij o programih in procesih, ki se izvajajo v ozadju, CPU, pomnilniku, omrežju in drugi uporabi sistema. Zavihek Network prikazuje uporabo omrežja v trenutnem primarnem omrežju. Označuje uporabo pasovne širine v omrežju. Visoka izkoriščenost (uporaba) omrežja kaže, da je omrežje zasedeno in obratno. Morda ste opazili, da je uporaba omrežja v vašem sistemu velika in jo povzroča postopek svchost.exe.

Proces svchost.exe (Service Host ali SvcHost) Windows omogoča gostovanje storitev. To je sistemski proces, ki hkrati gosti več storitev Windows. Ko odprete upravitelja opravil, lahko vidite, da se izvaja veliko procesov gostitelja storitev. Storitve, ki jih gosti Service Host, so običajno dodeljene različnim skupinam, v katerih so povezane. Če bi se vsaka storitev izvajala v okviru enega postopka gostitelja storitve, bi lahko en sam zlom storitve odstranil celoten operacijski sistem Windows. Zato postopek gostiteljev storitev omogoča nemoteno delovanje sistema Windows in izogibanje težavam.Proces svchost.exe je pomemben del operacijskega sistema Windows in je potreben za pravilno delovanje sistema Windows. Kot smo že omenili, pa lahko povzroči veliko uporabo omrežja in to je običajno vedenje. Tega postopka ne morete onemogočiti ali odstraniti - s tem lahko naredite več škode kot koristi. Obstaja pa alternativna rešitev te težave, ki jo lahko uporabite za operacijski sistem. Za podrobnosti preberite spodnji vodnik.

visoka uporaba omrežja svchost

nvidia treiber linux installieren

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Onemogoči BITS

Številni uporabniki, ki so naleteli na veliko uporabo omrežja, ki jo je povzročil proces svchost.exe, poročajo, da je onemogočanje BITS (Background Intelligent Transfer Service) rešilo težavo in se je omrežje vrnilo v normalno stanje.

Storitve Windows (znane tudi kot services.msc) se uporabljajo za spreminjanje delovanja sistema Windows v vašem sistemu. Te storitve so odgovorne za izvajanje razpoložljivih programov in upravljanje številnih sistemskih nastavitev in virov. Nastavitve storitve lahko spremenite zaradi varnosti, odpravljanja težav in razlogov, povezanih z zmogljivostjo. Storitev za prenos podatkov v ozadju (BITS) prenaša datoteke v ozadju z nedejavno pasovno širino omrežja. Slaba stran zaustavitve te storitve je, da vse aplikacije, ki so odvisne od BITS, na primer Windows Update, ne bodo mogle samodejno prenesti programov in drugih informacij. Kljub temu lahko to storite ročno in po potrebi znova omogočite storitev. Če želite onemogočiti BITS, odprite pogovorno okno Zaženi. Pritisnite tipko Windows (Win) + R ali preprosto z desno tipko miške kliknite Start in izberite 'Zaženi' iz kontekstnega menija. V pogovorno okno Zaženi vnesite 'services.msc' in pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

onemogočite BITS 1. korak

Videli boste seznam storitev Windows. Poiščite storitev inteligentnega prenosa v ozadju, jo kliknite z desno miškino tipko in izberite 'Lastnosti' iz kontekstnega menija.

onemogočite BITS 2. korak

V oknu Lastnosti storitve inteligentnega prenosa v ozadju poiščite in spremenite vrsto zagona na 'Onemogočeno' in kliknite 'Stop' za zaustavitev izvajanja storitve. Kliknite 'Uporabi' da shranite spremembe in zaprete okna Storitve.

onemogočite BITS 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Preglejte sistem za zlonamerno programsko opremo

Možno je, da je vaš računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo ali virusi, ki povzročajo veliko uporabo omrežja s postopkom svchsot.exe. V tem primeru priporočamo, da sistem skenirate s protivirusno programsko opremo. Vedno je dobro, da sistem občasno pregledate. Uporabite lahko Windows Defender (vgrajeni protivirusni program), ki ščiti vaš računalnik pred virusi, vohunsko programsko opremo in drugo zlonamerno programsko opremo. Lahko pa zaženete tudi drugo protivirusno programsko opremo drugih proizvajalcev, če je nameščena. Če želite zagnati celotno skeniranje sistema s programom Windows Defender, vnesite 'virus' v Iskanje in kliknite na „Zaščita pred virusi in grožnjami“ rezultat.

skenirajte sistem, ali je v njem 1. korak

V oknu za zaščito pred virusi in grožnjami kliknite 'Napredno skeniranje' .

optično preberite sistem, ali je v 2. koraku zlonamerna programska oprema

Izberite 'Celotno skeniranje' in kliknite 'Skeniranje zdaj' . S tem bo sistem začel iskati zlonamerno programsko opremo. Če najdete viruse, jih izbrišite.

3. skenirajte sistem za zlonamerno programsko opremo

Na našem seznamu Top anti-malware lahko izberete tudi optični bralnik virusov / zlonamerne programske opreme. Seznam je sestavljen iz dobro znanih odstranjevalcev vohunske programske opreme in vam bo pomagal izbrati pravo programsko opremo za zaščito vašega računalnika. Poiščite seznam na to povezavo .

Upamo, da je ena od zgornjih metod rešila težavo in postopek scvhost.exe ne povzroča več velike porabe omrežja. Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti visoko uporabo omrežja, ki jo je povzročil Svchost.exe:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Spletna vrstica Adware

Spletna vrstica Adware

Kako odstraniti programsko opremo Web Bar - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti Heroes Of The Storm Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Email Helper App - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Ta članek obravnava dva preprosta načina za spremljanje temperature procesorja in grafičnega procesorja v ukazni vrstici Linuxa.

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Kako odstraniti Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti Ad by Pop Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Kako odstraniti dovoljenje Obvestila o spletnih mestih POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Live Protection Suite Fake Antivirus

Live Protection Suite Fake Antivirus

Kako odstraniti ponarejeni protivirusni program Live Protection Suite - vodnik za odstranitev (posodobljen)

Skype virus

Skype virus

Kako odstraniti Skype Virus - Navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)


Kategorije