Sistemski klic ni uspel

Sistemski klic ni uspel

Kako popraviti napako explorer.exe »Sistemski klic ni uspel«?

explorer.exe je sestavni del operacijskih sistemov Windows in uporabniška lupina za Windows, ki jo uporablja namizje, File Explorer, meni Start, opravilna vrstica itd. explor.exe je bil prvotno uporabljen za krmarjenje ali brskanje po datotekah, vendar v novejših različic sistema Windows se je razvil in je zdaj sistem za upravljanje datotek, ki temelji na nalogah. Predvsem explor.exe je sistemski postopek, ki je potreben za delovanje računalnikov s sistemom Windows. Brez tega bi morali odpreti programe in izvajati različna druga opravila z uporabo ukaznega poziva (ali upravitelja opravil).

Morda ste že naleteli na explorer.exe 'Sistemski klic ni uspel' napaka. To se zgodi v sedanji in starejši različici sistema Windows. Simptomi te težave vključujejo: uporabniki ne morejo uporabljati ikon na namizju, ob desnem kliku na namizju ne morejo dostopati do kontekstnega menija, meni Start ne deluje itd. Ta napaka preprečuje izvajanje nekaterih najpogosteje uporabljenih nalog, zaradi česar je zelo težko uporabljati operacijski sistem Windows. The 'Sistemski klic ni uspel' do napake lahko pride zaradi napak na trdem disku, zlonamerne programske opreme ali virusov, poškodovanih ali okvarjenih sistemskih datotek ali gonilnikov strojne opreme in programske opreme drugih proizvajalcev, ki moti delovanje operacijskega sistema (to programsko opremo je treba odstraniti).V tem priročniku opisujemo, kako preverite, ali so na disku / ih napake, zaženete sistemsko preverjanje datotek, izvedete čisti zagon, znova zaženete postopek Windows Explorer in preverite, ali so na voljo posodobitve grafične kartice. Sledite spodnjim korakom, da popravite explor.exe 'Sistemski klic ni uspel' napaka.

sistemski klic ni uspel

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Znova zaženite postopek Windows Explorer

Najprej preprosto znova zaženite File Explorer. Ponovni zagon raziskovalca datotek (ki se v upravitelju opravil imenuje Windows Explorer) lahko popravi Explorer.exe 'Sistemski klic ni uspel' napaka. Če želite znova zagnati File Explorer (Windows Explorer), odprite upravitelja opravil s pritiskom tipk Ctrl + Shift + Esc na tipkovnici ali z desno miškino tipko kliknite meni Start (če deluje) in v kontekstnem meniju izberite Upravitelj opravil. Ko je upravitelj opravil odprt, poiščite 'Raziskovalec Windows' pod 'Procesi' zavihek in ga izberite. Nato poiščite 'Ponovni zagon' v spodnjem desnem kotu in ga kliknite. Preverite, ali še vedno prejmete 'Sistemski klic ni uspel' napaka pri poskusu dostopa do menija Start, kontekstnega menija v ozadju itd.

znova zaženite postopek raziskovalec

[Nazaj na kazalo]

beste ide für linux

Izvedite čisti zagon

Če prvi način težave ne reši, izvedite Clean Boot. Ko zaženete Windows z običajnim zagonskim postopkom, se več aplikacij in storitev samodejno zažene in se nato izvaja v ozadju. Ti programi vključujejo osnovne sistemske procese, protivirusno programsko opremo, sistemske uporabne programe in drugo predhodno nameščeno programsko opremo. Te aplikacije in storitve lahko povzročijo konflikte v programski opremi. Za zagon sistema Windows se uporabi minimalen nabor gonilnikov in zagonskih programov. To pomaga odpraviti konflikte s programsko opremo, ki se pojavijo, ko namestite program ali posodobitev. Možno je, da neka nameščena programska oprema povzroča explorer.exe 'Sistemski klic ni uspel' napaka - s čistim zagonom boste lažje ugotovili, ali je temu tako. Za čist zagon vnesite 'konfiguracija sistema' v Iskanje in kliknite na 'Konfiguracija sistema' rezultat.

izvedite čisti korak 1

Če ne morete uporabiti iskanja, pritisnite tipko Windows + R, da odprete pogovorno okno Zaženi in vnesite 'msconfig' ukaz. Pritisnite Enter in sledite spodnjim korakom.

izvedite čisti korak 2

V oknu za konfiguracijo sistema kliknite 'Storitve' in nato označite 'Skrij vse Microsoftove storitve' potrditveno polje. Nato kliknite 'Onemogoči vse' .

izvedite čisti korak 3

Kliknite 'Začeti' zavihek in kliknite 'Odpri upravitelja opravil' .

izvedite čisti korak 4

Na zavihku Zagon upravitelja opravil izberite prvo aplikacijo in kliknite 'Onemogoči' da ga onemogočite. Onemogočite vse programe enega za drugim, ponovite ta korak. Ko so vsi programi onemogočeni, zaprite upravitelja opravil in kliknite 'V REDU' na zavihku zagon sistemske konfiguracije. Znova zaženite računalnik in preverite, ali je 'Sistemski klic ni uspel' pri poskusu dostopa do menija Start in drugih funkcij sistema Windows pride do napake. Če je napaka odpravljena, boste vedeli, da težavo povzroča eden od programov, zagnanih ob zagonu sistema. Ugotovite, katero, tako da jih omogočite enega za drugim in jo nato odstranite.

izvedite čisti korak 5

[Nazaj na kazalo]

Preverite, ali je na disku napake

Obstaja vgrajeno orodje Windows za preverjanje celovitosti diskov. Preučuje diske in odpravlja številne pogoste napake. To orodje lahko zaženete iz ukazne vrstice ali prek grafičnega vmesnika. V tem priročniku prikazujemo, kako ga zagnati prek ukaznega poziva. Če ga želite zagnati iz ukazne vrstice, odprite tip ukaznega poziva 'ukazni poziv' in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat in nato izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz spustnega menija.

1. preverite, ali je na disku napake

V okno ukaznega poziva vnesite 'chkdsk C: / f' in na tipkovnici pritisnite Enter. Zamenjati 'C' s črko trdega diska (če ni pogon C:, ki ga želite optično prebrati, ali če je operacijski sistem Windows na drugem pogonu). The 'chkdsk C: / f' ukaz zazna in popravi logične težave, ki vplivajo na pogon. Če želite popraviti fizične težave, zaženite tudi 'chkdsk C: / r' ukaz. Oba ukaza lahko zaženete hkrati s tipkanjem 'chkdsk C: / f / r' Windows bo moral znova zagnati računalnik, da zaključi optično branje.

ein oder mehrere Netzwerkprotokolle fehlen auf diesem Computer

preverite, ali na disku obstajajo napake, 2. korak

Če se prikaže sporočilo, da Chkdsk ne more zagnati, ker nosilec uporablja drug postopek, in vas vprašajo, ali želite razporediti preverjanje tega nosilca ob naslednjem ponovnem zagonu sistema, pritisnite 'Y' tipko na tipkovnici in nato Enter. Po ponovnem zagonu bo na disku preverjeno, ali je prišlo do napak.

Če iskanja ne morete uporabiti, odprite upravitelja opravil s pritiskom na tipke Ctrl + Shift + Esc ali s pritiskom tipk Ctrl + Alt + Del. Kliknite 'Mapa' in izberite 'Zaženi novo nalogo' .

preverite, ali na disku obstajajo napake, korak 1-2

V okno Ustvari novo opravilo vnesite 'cmd' in obkljukajte 'Ustvari to nalogo z skrbniškimi pravicami' potrditveno polje. Nato izvedite zgoraj opisane ukaze.

preverite, ali je na disku napake, korak 2-2

[Nazaj na kazalo]

Preglejte sistem za zlonamerno programsko opremo

Ali je možno, da so zlonamerna programska oprema ali virusi razlog za 'Sistemski klic ni uspel' napaka. Priporočamo, da sistem skenirate z Windows Defenderjem (vgrajenim protivirusnim programom), ki ščiti računalnik pred virusi, vohunsko programsko opremo in drugo zlonamerno programsko opremo. Če je nameščena, zaženite tudi drugo protivirusno programsko opremo drugih proizvajalcev. Če želite zagnati celotno skeniranje sistema s programom Windows Defender, vnesite 'virus' v Iskanje in kliknite na „Zaščita pred virusi in grožnjami“ rezultat.

skenirajte sistem, ali je v njem 1. korak

Če iskanja ne morete uporabiti, pritisnite tipko Windows + R, da odprete pogovorno okno Zaženi in vnesite 'C: Program Files Windows Defender MSASCui.exe' ukaz (brez narekovajev). Pritisnite Enter in odprlo se bo Varnostno središče sistema Windows Defender. Kliknite „Virus in grožnja“ zaščito in sledite spodnjim korakom.

optično preberite sistem, ali je v 2. koraku zlonamerna programska oprema

V oknu za zaščito pred virusi in grožnjami poiščite in kliknite 'Zaženi novo napredno skeniranje' možnost.

3. skenirajte sistem za zlonamerno programsko opremo

Videli boste seznam naprednih pregledov. Priporočamo, da izberete 'Celotno skeniranje', ki bo preveril vse datoteke in zagnane programe na trdem disku. Traja nekaj časa (običajno več kot eno uro). Če želite začeti celotno skeniranje, kliknite 'Skeniranje zdaj' ko 'Celotno skeniranje' izbrana možnost.

System kann den angegebenen Pfad utorrent nicht finden

skenirajte sistem, ali je v njem 4. korak

Na našem seznamu Top anti-malware lahko izberete tudi optični bralnik virusov in zlonamerne programske opreme. Seznam je sestavljen iz dobro znanih odstranjevalcev vohunske programske opreme in vam bo pomagal izbrati pravo programsko opremo za zaščito vašega računalnika. Poiščite seznam na to povezavo .

[Nazaj na kazalo]

Zaženite preverjanje sistemskih datotek

Če obstajajo poškodovane ali manjkajoče sistemske datoteke, ki povzročajo 'Sistemski klic ni uspel' napake, boste to napako morda lahko odpravili z zagonom programa za preverjanje sistemskih datotek. Preverjevalnik sistemskih datotek je pripomoček za Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah Windows poiščejo napake in jih obnovijo. Če so datoteke gonilnikov poškodovane, lahko to orodje odpravi težavo. V tem priročniku je opisano, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in popravilo manjkajočih ali poškodovanih sistemskih datotek. The 'sfc scannow' Opcija je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo z ukazom sfc, ukazom ukaznega poziva, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Za izvedbo skeniranja SFC morate zagnati povišan ukazni poziv. Odprite ukazni poziv s skrbniškimi pravicami. Tip 'ukazni poziv' v Iskanje in z desno miškino tipko kliknite rezultat ukaznega poziva. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' . Če ne morete uporabljati iskanja, uporabite Upravitelj opravil za dostop do ukaznega poziva. Odprite upravitelja opravil s pritiskom na tipke Ctrl + Shift + Esc ali pritiskom na tipke Ctrl + Alt + Del. Kliknite 'Mapa' in izberite 'Zaženi novo nalogo' . Nato vnesite ukaz 'cmd' in označite 'Ustvari to nalogo z skrbniškimi pravicami' potrditveno polje.

zaženite preverjanje sistemskih datotek 1. korak

Vnesite 'sfc / scannow' ukaz. Pritisnite Enter na tipkovnici, da izvedete ta ukaz. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bo nekaj časa, da se skeniranje zaključi (približno 15 minut). Preverite, ali je 'Sistemski klic ni uspel' napaka je zdaj odpravljena.

zaženite preverjanje sistemskih datotek 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Posodobite grafični gonilnik

Nekateri uporabniki poročajo, da je posodobitev gonilnikov grafičnih kartic popravila 'Sistemski klic ni uspel' napaka. Odprite Device Manager tako, da z desno miškino tipko kliknete gumb Start in izberete 'Upravitelj naprav' rezultat iz kontekstnega menija ali vrste 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat. Če iskanja ne morete uporabiti, pritisnite tipko Windows + R in vnesite 'devmgmt.msc' in pritisnite Enter.

Wie werde ich die Suche nach com los

posodobite grafični gonilnik 1. korak

V upravitelju naprav boste videli seznam naprav, povezanih z računalnikom. Razširite kategorijo Display adapterji in z desno miškino tipko kliknite grafično napravo. Izberite 'Posodobi gonilnik' iz kontekstnega menija.

posodobite grafični gonilnik 2. korak

Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali v računalniku poiskati programsko opremo gonilnikov. Če izberete prvo možnost, bo Windows v računalniku in internetu poiskal najnovejšo programsko opremo gonilnikov za vašo napravo. Če izberete drugo možnost, morate gonilnike poiskati in namestiti ročno. Za uporabo te možnosti je treba predhodno prenesti gonilnike v računalnik ali bliskovni pogon USB in je daljši postopek, saj morate najnovejše gonilnike za vse naprave prenesti ročno, tako da obiščete uradna spletna mesta proizvajalcev naprav. Izberite želeno možnost in sledite navodilom. Preverite, ali težavo odpravlja posodobitev gonilnikov grafične kartice. V nasprotnem primeru poskusite posodobiti druge gonilnike.

posodobite grafični gonilnik 3. korak

Za samodejno posodabljanje gonilnikov lahko uporabite programsko opremo drugih proizvajalcev. V tem primeru priporočamo Snappy Driver Installer (SDI), zmogljivo brezplačno orodje za posodobitev gonilnikov za Windows, ki lahko celotno zbirko gonilnikov shrani brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če v računalniku ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in deluje tudi z operacijskim sistemom Windows XP. Gonilnike lahko prenesete s programom Snappy Driver Installer v 'driverpacks', ki so preprosto zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Prikažejo lahko tudi podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike. Ločuje posodobitve, ki zahtevajo vnovični zagon računalnika, da jih je lažje prepoznati. Lahko prenesete Snappy Driver Installer tukaj .

Če nobena od zgornjih metod ni odpravila težave, napaka ni odpravljena in se pojavi, ko poskušate odpreti določeno aplikacijo ali program, jo ​​prisilno zaprete z upraviteljem opravil. Če s tem odstranite napako, odstranite ta program. Če poznate druge metode, ki so popravile explorer.exe 'Sistemski klic ni uspel' napaka, ki ni omenjena v našem vodniku, delite jih z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti napako »Sistemski klic ni uspel«:

[Nazaj na vrh]