Sistem in stisnjen pomnilnik, ki povzročata veliko uporabo procesorja

Sistem in stisnjen pomnilnik, ki povzročata veliko uporabo procesorja

Kako popraviti visoko porabo procesorja, ki jo povzroča sistem in stisnjen proces pomnilnika

Morda ste opazili, da je uporaba procesorja velika zaradi postopka 'Sistem in stisnjen pomnilnik', ki ga najdete v upravitelju opravil. Ta postopek je odgovoren za upravljanje RAM-a (Random Access Memory) in stiskanje datotek in map. Običajno ne bi smel uporabljati obsežnih virov procesorja, vendar se lahko včasih dramatično poveča - celo do 100%. Visoka poraba procesorja upočasni računalnik in preprečuje izvajanje drugih nalog.

Najpogostejši razlogi za veliko uporabo procesorja v postopku »Sistem in stisnjen pomnilnik« so težave z nastavitvami navideznega pomnilnika ali pa nekatere funkcije sistema Windows sprožijo to nenormalno vedenje, zato jih morate onemogočiti ali preveriti / prilagoditi nastavitve sistema Windows. Če želite odpraviti to težavo in zmanjšati porabo procesorja, boste morda morali preveriti nastavitve navideznega pomnilnika, onemogočiti vnos diagnostike celotnega pomnilnika, onemogočiti storitev Superfetch, prilagoditi delovanje vizualnih učinkov, skenirati sistem za zlonamerno programsko opremo, zagnati orodje za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema in opraviti čisto zagon. V spodnjem priročniku opisujemo različne metode, ki lahko rešijo težavo in zmanjšajo porabo procesorja, ki jo povzroči postopek 'Sistem in stisnjen pomnilnik'.Visoka poraba procesorja, ki jo povzroča sistem in stisnjen pomnilnik

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Onemogoči diagnostično nalogo celotnega pomnilnika

Tukaj opisujemo, kako onemogočiti diagnostiko polnega pomnilnika s pomočjo načrtovalnika opravil. Windows Task Scheduler je komponenta sistema Microsoft Windows, ki omogoča načrtovanje zagona programov ali skriptov ob vnaprej določenih urah ali po določenih intervalih. Načrtovalec opravil uporabnikom omogoča samodejno izvajanje rutinskih nalog v izbranem računalniku. To naredi tako, da spremlja vsa izbrana merila in nato izpolni vnaprej določene naloge, ko so izpolnjena. Opravila Windows Task Scheduler je mogoče načrtovati za izvajanje ob določenem času, ko pride do določenega sistemskega dogodka, ko se uporabnik prijavi, ko se sistem zažene, opravilo registrira itd. Za zagon vrste načrtovalnika opravil 'razporejevalnik opravil' v Iskanje in kliknite 'Načrtovalnik opravil' rezultat.

onemogočite diagnostično opravilo s polnim pomnilnikom 1. korak

Zdaj sledite tej poti tako, da izvedete dejanja, opisana v desnem podoknu: 'Knjižnica načrtovalnika opravil -> Microsoft -> Windows' . Najti 'MemoryDiagnostic' v imeniku Windows in ga izberite. Kliknite 'RunFullmemoryDiagnostic' opravilo v srednjem podoknu in nato kliknite 'Onemogoči' na desnem podoknu. Znova zaženite računalnik in preverite, ali sistem in stisnjeni pomnilnik še vedno povzročata veliko porabo procesorja.

onemogočite diagnostično opravilo s polnim pomnilnikom 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Preverite nastavitve navideznega pomnilnika

Pri tej metodi boste morali preveriti nastavitve navideznega pomnilnika in če je omogočeno samodejno upravljanje velikosti ostranjevalne datoteke. Odprite pogovorno okno Zaženi s pritiskom na tipko Win (tipka Windows) + R ali s tipkanjem 'teči' v Iskanje in kliknite Zaženi rezultat. V pogovorno okno Zaženi vnesite 'sysdm.cpl' in kliknite 'V REDU' ali pritisnite tipko Enter na tipkovnici.

preverite nastavitve navideznega pomnilnika 1. korak

V oknu sistemskih lastnosti izberite 'Napredno' zavihek in kliknite 'Nastavitve ...' pod Performance.

raspbian auf sd karte installieren

preverite nastavitve navideznega pomnilnika 2. korak

Zdaj izberite 'Napredno' še enkrat kliknite in kliknite 'Spremeni ...' pod Navidezni pomnilnik.

preverite nastavitve navideznega pomnilnika v 3. koraku

Prepričajte se, da 'Samodejno upravljaj velikost ostranjevalne datoteke za vse pogone' potrditveno polje je označeno. Če ne, ga označite in kliknite 'V REDU' da shranite spremembe. Znova zaženite računalnik in preverite, ali sistem in stisnjeni pomnilnik še vedno povzročata veliko porabo procesorja.

preverite nastavitve navideznega pomnilnika 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite storitev Superfetch

Superfetch je storitev Windows, katere namen je pospešiti zagon aplikacij in izboljšati odzivnost sistema. Predpomni podatke, tako da so lahko takoj na voljo vaši aplikaciji. Superfetch to doseže s predhodnim nalaganjem pogosto uporabljenih programov v RAM, tako da jih ni treba klicati s trdega diska. To lahko včasih vpliva na delovanje in upočasni sistem. Če želite onemogočiti Superfetch, odprite pogovorno okno Run in vnesite 'services.msc' . Pritisnite Enter na tipkovnici ali kliknite 'V REDU' .

onemogočite storitev superfetch 1. korak

V oknu Storitve boste videli seznam lokalnih storitev. Pomaknite se navzdol in poiščite 'Superfetch' in ga kliknite z desno miškino tipko. Izberite 'Stop' v spustnem meniju, da ustavite storitev Superfetch. Preverite, ali postopek 'Sistem in stisnjen pomnilnik' še vedno povzroča veliko porabo procesorja. Če s tem težave ne odpravite, boste morda želeli znova omogočiti storitev Superfetch: ponovite korake, vendar izberite 'Začni' kjer ste prej izbrali 'Stop' .

onemogočite storitev superfetch 2. korak

Če želite trajno onemogočiti storitev Superfetch, jo kliknite z desno miškino tipko in izberite 'Lastnosti' . V oknu Superfetch Properties (Local Computer) nastavite 'Vrsta zagona' do 'Onemogočeno' , kliknite 'Stop' in 'Uporabi' da shranite spremembe. Če jo želite znova omogočiti, jo spremenite iz 'Onemogočeno' do 'Samodejno' , kliknite 'Stop' , in potem 'Uporabi' .

onemogočite storitev superfetch 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Zaženite orodje za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema

Orodje za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema je orodje sistema Windows, ki samodejno odpravi morebitne zaznane težave v zvezi z nalogami vzdrževanja. Odpravlja polomljene bližnjice, napake na disku, neuporabljene ikone na namizju itd. Če želite zagnati orodje za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema, odprite pogovorno okno Zaženi (s pritiskom na tipko Windows + R) in vnesite 'msdt.exe -id MaintenanceDiagnostic'. Pritisnite Enter, da ga zaženete.

zaženite 1. korak orodja za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema

Preden začnete odpravljati težave z vzdrževanjem, upoštevajte, da boste za zagon orodja za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema morali uporabiti skrbniški račun. V oknu Vzdrževanje sistema kliknite 'Napredno' , kliknite 'Zaženi kot skrbnik', kliknite 'Naslednji' in nato in sledite navodilom.

zaženite orodje za odpravljanje težav z vzdrževanjem sistema 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Izvedite čisti zagon

Ko zaženete Windows z običajnim zagonskim postopkom, se več aplikacij in storitev samodejno zažene in se nato izvaja v ozadju. Ti programi vključujejo osnovne sistemske procese, protivirusno programsko opremo, sistemske uporabne programe in drugo predhodno nameščeno programsko opremo. Te aplikacije in storitve lahko povzročijo konflikte v programski opremi. Za zagon sistema Windows se uporabi minimalen nabor gonilnikov in zagonskih programov. To pomaga odpraviti konflikte s programsko opremo, ki se pojavijo, ko namestite program ali posodobitev ali ko zaženete program v sistemu Windows. Za čist zagon vnesite 'konfiguracija sistema' v Iskanje in kliknite na 'Konfiguracija sistema' rezultat.

izvedite čisti korak 1

ethernet" hat keine gültige IP-Konfiguration

V oknu za konfiguracijo sistema kliknite 'Storitve' in nato označite 'Skrij vse Microsoftove storitve' potrditveno polje. Nato kliknite 'Onemogoči vse' .

izvedite čisti korak 2

Kliknite 'Začeti' zavihek in kliknite 'Odpri upravitelja opravil' .

windows 10 helligkeit funktioniert nicht 2018

izvedite čisti korak 3

Na zavihku Zagon upravitelja opravil izberite prvo aplikacijo in kliknite 'Onemogoči' da ga onemogočite. Onemogočite vse programe enega za drugim, ponovite ta korak. Ko so vsi programi onemogočeni, zaprite upravitelja opravil in kliknite 'V REDU' na zavihku System Configuration Startup. Znova zaženite računalnik in preverite, ali težava z visoko porabo procesorja, ki jo povzroča sistem in stisnjen pomnilnik, še vedno obstaja.

izvedite čisti korak 4

Če lahko Windows zaženete s čistim zagonom, veste, da težavo povzroča eden od programov, ki se zažene ob zagonu sistema. Ugotovite, katero, tako da jih z zgornjimi koraki posamezno onemogočite in znova omogočite, ter jo odstranite (ali naj ostane onemogočena).

[Nazaj na kazalo]

Prilagodite možnosti zmogljivosti

Izberite nastavitve, ki jih želite uporabiti za najboljši videz in delovanje sistema Windows v računalniku. Tip 'napredne sistemske nastavitve' v Iskanje in kliknite 'Ogled naprednih sistemskih nastavitev' rezultat, da ga odprete.

prilagodite možnosti zmogljivosti 1. korak

V oknu System Properties pod 'Napredno' zavihek, kliknite 'Nastavitve ...' - s tem se bo odprlo okno Performance Options.

prilagodite možnosti zmogljivosti 2. korak

V oknu Performance Options boste samodejno preusmerjeni na zavihek Visual Effects. Izberite 'Prilagodi za najboljšo zmogljivost' in kliknite 'Uporabi' da shranite spremembe. Znova zaženite računalnik in preverite, ali težava z visoko porabo procesorja, ki jo povzroča postopek »Sistem in stisnjen pomnilnik«, še vedno obstaja.

3. prilagodite možnosti zmogljivosti

[Nazaj na kazalo]

Preverite svoj RAM

Kot smo že omenili v uvodu, lahko težavo z visoko porabo procesorja povzročajo težave s pomnilnikom z naključnim dostopom (RAM). Mogoče je, da čip RAM ni pravilno priključen ali je reža (ali čip) prašna. Če veste, kako odstraniti in znova namestiti RAM, odstranite RAM čip, odstranite prah in ga zamenjajte. Ne delajte tega, ko je računalnik vklopljen ali priključen na vir napajanja. Ko končate, vklopite računalnik in preverite, ali težava z veliko uporabo procesorja še vedno obstaja.

Če nobena od zgornjih metod ne odpravi težave, je mogoče, da operacijski sistem Windows preverja posodobitve in s tem povzroča težavo pri visoki porabi procesorja. V tem primeru preprosto počakajte, da se postopek preverjanja konča in poraba procesorja se mora normalizirati. Če se izvajajo nepotrebni programi, jih odstranite. Poskusite zapreti programe, ki jih ne uporabljate, in čim manj uporabljati CPU. Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti visoko uporabo procesorja, ki jo povzroča sistem in stisnjen pomnilniški proces:

[Nazaj na vrh]