Prišlo je do sistemske napake 5

Prišlo je do sistemske napake 5

Kako popraviti sistemsko napako 5 Dostop je zavrnjen.' Napaka ukaznega poziva v sistemih Windows 10 in 7

Aplikacija Command Prompt je na voljo v večini operacijskih sistemov Windows in se uporablja za izvajanje več kot 280 ukazov. To orodje izvaja naloge iz preprostega vmesnika 'ukazne vrstice'. Izvaja enake ukaze, ki jih običajno izvajamo z grafičnim vmesnikom Windows (GUI), vendar na drugačen način. Če želite uporabiti ukazni poziv, morate vnesti veljaven ukaz z (neobveznimi) parametri, ki se nato izvede za izvajanje ene od številnih nalog, ki so na voljo.

Pri uporabi ukaznega poziva ste morda naleteli na 'Prišlo je do sistemske napake 5' error, ki navaja, da je dostop do izvedbe določenega ukaza zavrnjen. Ta napaka se ponavadi pojavi, ko poskušate zagnati ukaz, ki zahteva, da zaženete ukazni poziv kot skrbnik s skrbniškimi pravicami. Včasih ni dovolj, da ste prijavljeni v račun Windows kot skrbnik - uporabiti morate tudi povišan ukazni poziv. Preprosto je ugotoviti, ali je okno ukaznega poziva, ki ste ga odprli, povišano ali ne: če je naslov okna 'Ukazni poziv' , NI povišan Če je naslov okna 'Administrator: Ukazni poziv' , JE povišan.apt installierte Pakete

Ko uporabnik odpre ukazni poziv v meniju Start (ali kjer koli drugje, tako da klikne rezultat ukaznega poziva), se zažene neupravna različica ukaznega poziva in uporabniki ne morejo izvršiti nekaterih ukazov, ki zahtevajo skrbniške privilegije. Če želite zagnati povišani ukazni poziv, morate izvesti en dodaten korak (morda več, odvisno od tega, kako ste zagnali ukazni poziv). V tem priročniku je opisano, kako odpreti ukazni poziv kot skrbnik v sistemih Windows 7 in 10 in pridobiti dostop do ukazov, ki zahtevajo skrbniške privilegije, s čimer se izogne ​​napaki »Prišlo je do sistemske napake 5«. Upoštevajte, da bodo te metode delovale samo, če uporabljate skrbniški račun Windows.

Prišlo je do sistemske napake 5

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Kako zaobiti napako »Prišlo je do sistemske napake 5« v sistemu Windows 10

Ukazni poziv kot skrbnik je najlažje zagnati z iskanjem sistema Windows. Tip 'ukazni poziv' v Iskanju in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' da ga zaženete s skrbniškimi pravicami.

ssh server kostenlos starten

popraviti sistemsko napako 5 je prišlo v operacijskem sistemu Windows 10

Ko izberete 'Zaženi kot skrbnik', pojavil se bo poziv za nadzor uporabniškega računa z vprašanjem, ali želite dovoliti, da ukazni poziv lahko spreminja vaš računalnik. Kliknite 'Da' . Zdaj lahko začnete izvajati ukaze in 'Prišlo je do sistemske napake 5' napaka ne bo več prišlo.

popraviti sistemsko napako 5 je prišlo do Windows 10 korak 2

Drug način za zagon ukaznega poziva kot skrbnika je, da ga zaženete iz Raziskovalca datotek. Odprite File Explorer (njegovo ikono običajno najdete v opravilni vrstici). Pomaknite se do 'Lokalni disk (C :)' , in potem 'Windows' in 'System32' . V tej mapi poiščite 'cmd.exe' aplikacijo. Z desno miškino tipko kliknite in izberite 'Zaženi kot skrbnik' odpreti ukazni poziv z skrbniškimi pravicami.

popraviti sistemsko napako 5 je prišlo do Windows 10 korak 3

Tretji način za zagon ukaznega poziva kot skrbnika v sistemu Windows 10 je, da ga zaženete z upraviteljem opravil. Če želite odpreti upravitelja opravil, vnesite 'upravitelj opravil' v Iskanje ali pritisnite tipke Ctrl + Shift + Esc na tipkovnici. Ko se odpre upravitelj opravil, kliknite 'Mapa' in izberite 'Zaženi novo nalogo' iz spustnega menija. Če ne vidite menija Datoteka, boste morda morali klikniti na 'Več podrobnosti' puščico na dnu okna upravitelja opravil, da prikažete naprednejši pogled programa, vključno z menijem Datoteka.

popraviti sistemsko napako 5 je prišlo v oknu 10 korak 4

Pojavi se okno 'Ustvari novo opravilo'. Tip 'cmd' v pogovornem oknu in nato označite 'Ustvari to nalogo z skrbniškimi pravicami' potrditveno polje. Kliknite 'V REDU' in odprlo se bo povišan ukazni poziv.

beste Debian-basierte Distributionen

popraviti sistemsko napako 5 je prišlo v oknu 10 korak 5

[Nazaj na kazalo]

Kako zaobiti napako »Prišlo je do sistemske napake 5« v sistemu Windows 7

Če uporabljate Windows 7, kliknite ikono menija Start na levi strani opravilne vrstice in vnesite 'ukazni poziv' v iskanju. Prikaže se rezultat ukaznega poziva - z desno miškino tipko kliknite in izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz kontekstnega menija.

popraviti sistemsko napako 5 je prišlo v oknu 7 1. korak

Nadzor uporabniškega računa vas bo vprašal, ali želite dovoliti naslednjemu programu, da spreminja ta računalnik - kliknite 'Da' in sprožen bo povišan ukazni poziv.

popraviti sistemsko napako 5 je prišlo v oknu 7 korak 2

Drug način za zagon ukaznega poziva kot skrbnika in zaobide 'Prišlo je do sistemske napake 5' Napaka v operacijskem sistemu Windows 7 je zagon ukaznega poziva iz Raziskovalca. Pojdi do 'Lokalni disk (C :)' (ali drug disk, na katerem so sistemske datoteke sistema Windows), nato pa pojdite v mapo Windows in poiščite podmapo System32. V mapi System32 se pomaknite navzdol, dokler ne najdete 'cmd' izvršljiva datoteka. Z desno miškino tipko kliknite in izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz kontekstnega menija.

Scrollen mit zwei Fingern funktioniert nicht hp

popraviti sistemsko napako 5 je prišlo do Windows 7 korak 3

Upamo, da je bil ta vodnik koristen in da lahko zdaj obidete 'Prišlo je do sistemske napake 5' napake in zaženite ukazni poziv kot skrbnik v operacijskih sistemih Windows 7 in 10. Če imate kakršna koli druga vprašanja v zvezi s to temo, ne oklevajte in pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako zaobiti 'Prišlo je do sistemske napake 5' Napaka v sistemih Windows 10 in 7:

[Nazaj na vrh]