Napaka pri obnovitvi sistema 0x80070091

Napaka pri obnovitvi sistema 0x80070091

Obnovitev sistema se ni uspešno zaključila, napaka 0x80070091. Kako to popraviti?

Funkcija obnovitve sistema v operacijskih sistemih Windows omogoča uporabnikom, da se samodejno ali ročno vrnejo v prejšnje stanje računalnika (na obnovitveno točko, če je bila ta ustvarjena). V sistemu Windows 10 je ta funkcija privzeto onemogočena in jo morajo uporabniki po potrebi vklopiti. Priporočljivo je, da imate omogočeno obnovitev sistema.

Obnovitev sistema je lahko zelo koristna, če obstajajo težave z operacijskim sistemom, kot so okvare sistema in različne druge težave. Poleg tega je neprecenljivo, če želite v sistemu spremeniti veliko sprememb (in ročna sprememba bi bila zamudna). Če ustvarite posebne obnovitvene točke, boste lahko razveljavili tedne ali celo mesece sprememb. Poleg tega obnovitev sistema ne vpliva na vaše osebne datoteke, zato jih lahko še naprej uporabljate tudi, ko je sistem obnovljen. Upoštevajte pa, da bodo programi, nameščeni po izbrani obnovitveni točki, izgubljeni.Obnovitev sistema pogosto pomaga pri odpravljanju težav, vendar se v nekaterih primerih pri poskusu obnovitve sistema lahko prikaže napaka. Napaka običajno vsebuje informacije, kot so 'Obnovitev sistema se ni uspešno zaključila. Sistemske datoteke in nastavitve računalnika niso bile spremenjene ' . Lahko tudi navede, da obnovitev sistema med obnovitvijo imenika z obnovitvene točke ni uspela in da gre za nedoločeno napako s kodo 0x80070091 in izvorno aplikacijo AppxStaging. Omogoča tudi ponovni zagon obnovitve sistema in izbiro druge obnovitvene točke. To morda ne bo koristno, če imate ustvarjeno samo eno obnovitveno točko ali če druge obnovitvene točke niso na zahtevanih datumih / časih.

Ta težava ni nova in pogosto kaže na težave z mapo WindowsApps ali da ciljna mapa ni prazna. To pomeni, da je bila mapa prazna, vendar je vsebovala datoteke, zato obnovitve sistema ni bilo mogoče dokončati. Mapo lahko preprosto izbrišete ali preimenujete, vendar to ni tako enostavno, kot se morda zdi. Na srečo lahko to težavo odpravite tako, da sledite navodilom v spodnjem priročniku.

napaka obnove sistema 0x80070091

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Preimenujte mapo WindowsApps v varnem načinu

Varni način je diagnostični način zagona v operacijskih sistemih Windows, ki se uporablja za omejen dostop do sistema Windows, če se operacijski sistem ne zažene ali deluje normalno. Nasprotno je običajnemu načinu, ki Windows zažene na običajen način. Varni način zažene sistem Windows v osnovnem stanju z uporabo omejenega nabora datotek in gonilnikov. Pomaga pri odpravljanju težav v računalniku. Če se težava na primer ne pojavi v varnem načinu, bo to potrdilo, da težave ne povzročajo privzete nastavitve in osnovni gonilniki naprav. Če želite preimenovati mapo WindowsApps, morate uporabiti varni način ali obnovitveno okolje Windows (WinRE). Najprej predstavimo varen način. Če se želite zagnati v varnem načinu, pojdite v Nastavitve sistema Windows in kliknite 'Posodobitev in varnost' možnost.

Welche Ubuntu-Version verwende ich?

mapo windowsapps preimenujte v varnem načinu 1. korak

Zdaj izberite 'Obnovitev' v levem podoknu in kliknite 'Znova zaženi zdaj' pod Naprednim zagonom.

mapo windowsapps preimenujte v varnem načinu 2. korak

Fotos können nicht mit dem eingebauten geöffnet werden

Računalnik se bo znova zagnal in na modrem zaslonu boste videli meni. Izberite 'Odpravljanje težav' možnost.

mapo windowsapps preimenujte v 3. koraku v varnem načinu

V meniju Odpravljanje težav kliknite 'Napredne možnosti' .

mapo windowsapps preimenujte v 4. koraku v varnem načinu

V oknu Napredne možnosti poiščite in kliknite 'Nastavitve zagona' .

mapo windowsapps preimenujte v 5. koraku v varnem načinu

V nastavitvah zagona kliknite 'Ponovni zagon' .

mapo windowsapps preimenujte v varnem načinu 6. korak

Prikazan vam bo seznam možnosti. Če želite izbrati možnost, pritisnite številko na tipkovnici ali uporabite funkcijske tipke od F1 do F9. Pritisnite 4 ali F4 na tipkovnici, da omogočite varni način. Če morate omogočiti varni način z omrežjem, pritisnite 5.

mapo windowsapps preimenujte v varnem načinu 7. korak

V varnem načinu vnesite 'ukazni poziv' v Iskanje in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz kontekstnega menija.

mapo windowsapps preimenujte v varnem načinu 8. korak

Zdaj vnesite naslednje ukaze in za vsakim pritisnite Enter za izvedbo:

cd C: Programske datoteke
prevzem / f WindowsApps / r / d Y
icacls WindowsApps / odobri “% USERDOMAIN% \% USERNAME%” :( F) / t
attrib WindowsApps -h
preimenuj WindowsApps WindowsApps.old

mapo windowsapps preimenujte v varnem načinu 9. korak

Zdaj znova zaženite računalnik, da se normalno zažene v sistemu Windows. Poskusite znova zagnati obnovitev sistema in preverite, ali napaka obnovitve sistema 0x80070091 še vedno obstaja.

[Nazaj na kazalo]

Preimenujte mapo WindowsApps iz obnovitvenega okolja Windows

Če iz nekega razloga niste mogli preimenovati mape WindowsApps prek varnega načina, predlagamo, da jo poskusite uporabiti v obnovitvenem okolju Windows, tako da sledite istim korakom, opisanim v prejšnji metodi, in z izbiro 'Ukazni poziv' možnost namesto 'Nastavitve zagona' v oknu Napredne možnosti.

So entfernen Sie Anzeigen nach Anbieter

preimenujte mapo windowsapps iz okolja za obnovitev sistema Windows 1. korak

Izberite svoj skrbniški račun in vnesite geslo. Kliknite 'Nadaljuj' .

preimenujte mapo windowsapps iz okolja za obnovitev sistema Windows 2. korak

Zdaj vnesite naslednje ukaze in za vsakim pritisnite Enter:

cd C: Programske datoteke
attrib WindowsApps -h
preimenuj WindowsApps WindowsAppsOld

preimenujte mapo windowsapps iz okolja za obnovitev sistema Windows 3. korak

Zdaj znova zaženite računalnik, da normalno zaženete Windows, in poskusite znova zagnati obnovitev sistema. Preverite, ali napaka obnovitve sistema 0x80070091 še vedno obstaja.

[Nazaj na kazalo]

Začasno onemogočite protivirusno programsko opremo

Nameščena in omogočena protivirusna programska oprema vam lahko prepreči zagon funkcije obnovitve sistema. Če želite preveriti, ali je vzrok protivirusna programska oprema drugih proizvajalcev, jo začasno onemogočite, poskusite znova zagnati obnovitev sistema in preverite, ali težava ni odpravljena. Če težavo odpravite z onemogočanjem (ali odstranjevanjem) protivirusne programske opreme, priporočamo, da preklopite na drugo protivirusno programsko opremo ali znova namestite trenutno nameščeno različico (ali jo preprosto spet onemogočite). Če niste prepričani, kako onemogočiti protivirusno programsko opremo, preberite ta vodnik v katerem boste našli navodila, kako onemogočiti nekatere najbolj priljubljene protivirusne programe.

[Nazaj na kazalo]

Preverite, ali je na disku napake

Vgrajeno orodje Windows omogoča preverjanje celovitosti diskov. Preučuje diske in odpravlja številne vrste pogostih napak. Možno je, da obstaja nekaj napak, ki vam preprečujejo zagon Obnovitve sistema in jih je mogoče odpraviti s tem orodjem. To orodje lahko zaženete iz ukazne vrstice ali prek grafičnega vmesnika. V tem priročniku ga vodimo skozi ukazni poziv. Odprite ukazni poziv kot skrbnik, vnesite 'chkdsk C: / f' in na tipkovnici pritisnite Enter. Zamenjati 'C' s črko, povezano s trdim diskom i (f to ni pogon C:, ki ga želite optično prebrati, ali pa je operacijski sistem Windows na drugem pogonu.

preverite, ali je na disku napake

Vprašani boste, ali želite znova zagnati računalnik, da izvedete optično branje. Vnesite 'Y' črko in pritisnite Enter. Počakajte, da se postopek chkdsk konča, in preverite, ali je ta ukaz odpravil napako obnove sistema 0x80070091.

Ubuntu-Server ssh aktivieren

Upamo, da je bil ta vodnik koristen in da ste lahko uspešno izvedli obnovitev sistema, ne da bi prejeli napako obnove sistema 0x80070091. Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti napako obnove sistema 0x80070091:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

Za igranje najboljših iger v sistemu Linux vam ni treba porabiti denarja. Sestavili smo seznam čudovitih brezplačnih iger za Linux, tako da lahko uživate v igrah v sistemu Linux, ne da bi skrbeli za denarnico. Zdaj si oglejte najboljše brezplačne igre Linux!

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

E-poštni virus AT&T

E-poštni virus AT&T

Kako odstraniti virus AT&T Email - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Gwx.exe virus

Gwx.exe virus

Kako odstraniti virus Gwx.exe - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Orodna vrstica WeatherBlink

Orodna vrstica WeatherBlink

Kako se znebiti orodne vrstice WeatherBlink - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Kako odstraniti virus Supreme Email Email - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako se znebiti orodne vrstice InboxAce - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako odstraniti oglase Android-recaptcha.info - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?


Kategorije