Gostitelj opravil preprečuje zaustavitev sistema Windows

Gostitelj opravil preprečuje zaustavitev sistema Windows

Okno gostitelja opravil preprečuje zaustavitev sistema Windows. Kako to enostavno popraviti?

Postopek gostitelja opravil lahko vidite v ozadju, ko odprete upravitelja opravil in se pomaknete po seznamu tekočih procesov. Task Host je sistemska datoteka sistema Windows, ki jo lahko najdete v mapi sistema Windows 32, vendar je običajno skrita in jo lahko vidite samo v upravitelju opravil. To je zakonit postopek in bistveni del gostovanja procesov. Videti je, da se ta postopek izvaja normalno, vendar nekateri uporabniki poročajo, da preprečuje zaustavitev sistema Windows.

Uporabniki so poročali, da so imeli težave z gostiteljem opravil po nadgradnji na Windows 10, vendar bi ta težava lahko vplivala tudi na druge različice sistema Windows. Ta težava se pogosto pojavi, ko uporabniki poskušajo zaustaviti operacijski sistem Windows. Proces gostitelja opravil je odgovoren za pravilno zapiranje odprtih / izvajanih programov, da se prepreči kakršna koli poškodba programov ali podatkov. Če na primer pustite programe odprte in se izvajajo, in nato kliknite 'Ugasniti' , se prikaže okno Task Host in začne nehati izvajati opravila v ozadju (na primer odprte programe), da se računalnik pravilno izklopi.Ta funkcija je uporabna in potrebna za pravilno delovanje sistema Windows vsakič, ko zaustavite ali zaženete operacijski sistem. Nekateri uporabniki pa poročajo, da se okno gostitelja opravil prikaže vsakič, tudi če se zdi, da ni odprtih ali zagnanih programov. Namesto tega gostitelj opravil skuša zapreti aplikacije (ali programe), vendar tega ne more uspešno storiti. Nato neprekinjeno ponavlja nekaj ur - v tem primeru se zdi, da gostitelj opravil zapira aplikacije, vendar se računalnik nikoli ne izklopi.

Za to težavo obstajajo različne rešitve, odvisno od vzroka. Če želite težavo odpraviti, boste morda morali urediti sistem Windows, izklopiti hiter zagon, spremeniti možnosti prijave ali zagnati orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows (če je vzrok težave AutomaticAppUpdate). Preberite spodnji vodnik in sledite korakom.

gostitelj opravil preprečuje zaustavitev oken

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Urejanje registra Windows

Windows Registry, ki ga navadno imenujemo le „register“, je zbirka baz podatkov o konfiguracijskih nastavitvah v operacijskih sistemih Microsoft Windows. Uporablja se za shranjevanje večine informacij in nastavitev za programe, strojne naprave, uporabniške nastavitve, konfiguracije operacijskega sistema in še veliko več. Številne možnosti, ki so izpostavljene v registru, niso dostopne drugje v sistemu Windows. V tem priročniku prikazujemo, kako skrajšati čas zaustavitve - tj. Nadzor nad tem, kako dolgo Windows čaka, preden ubije programe ob zaustavitvi. Običajno vam teh nastavitev ne bi bilo treba spreminjati, toda zmanjšanje časovnega obdobja za zapiranje aplikacij in izklop računalnika lahko reši težavo z gostiteljem opravil, ki preprečuje izklop računalnika. Najprej odprite pogovorno okno Zaženi. Pritisnite tipko Windows + R ali z desno tipko miške kliknite Start in izberite 'Zaženi' in tip 'regedit' . Pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

urejanje registra registra Windows 1

LinuxMint 32 Bit

Zdaj sledite tej poti 'HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM CurrentControlSet Control' in z desno miškino tipko kliknite 'WaitToKillServiceTimeout' v desnem podoknu in izberite 'Spremeni ...' .

urejanje registra registra Windows 2

Vnesti boste morali nižjo vrednost od trenutne. Če je na primer 20000, ima gostitelj opravil na voljo 20 sekund, da zapre aplikacije in programe. Poskusite nastaviti podatke o vrednosti na 2000 (za 2 sekundi) ali na 5000 (za 5 sekund). Ne priporočamo, da ga nastavite pod 2000. Kliknite 'V REDU' da shranite spremembe.

urejanje registra registra Windows 3

Zdaj sledite tej poti 'HKEY_CURRENT_USER Nadzorna plošča Namizje' , z desno miškino tipko kliknite 'Namizje' tipko, izberite 'Novo' , in potem 'Vrednost niza' iz kontekstnega menija.

urejanje registra Windows 4. korak

Poimenujte novo vrednost niza kot 'WaitToKillServiceTimeout' , z desno miškino tipko kliknite in izberite 'Spremeni ...' .

uredite 5. korak registra registra

So überprüfen Sie die Kernel-Version

Podatke vrednosti nastavite na enako sliko kot prej spremenjeni niz in kliknite 'V REDU' . Zaprite urejevalnik registra in preverite, ali imate še vedno težave s programom Task Host, ki vam preprečuje zaustavitev sistema Windows.

urejanje registra registra Windows 6

[Nazaj na kazalo]

Izklopite hitri zagon

Hiter zagon je funkcija v sistemu Windows 10 (in tudi Windows 8), ki omogoča hitrejši čas zagona med zagonom računalnika. Je uporabna funkcija, ki jo večina ljudi uporablja, ne da bi vedela, vendar jo nekateri takoj onemogočijo, ko prejmejo nov računalnik z operacijskim sistemom Windows. Če je omogočena funkcija hitrega zagona, se vam morda zdi, da zaustavite računalnik, kot da ga popolnoma izklopite, vendar to ni povsem res, saj preide v stanje med mirovanjem in zaustavitvijo. Če omogočite hiter zagon, to ne bi smelo škodovati vašemu računalniku, saj gre za funkcijo Windows, vendar bi lahko povzročilo težave s programom Task Host, ki preprečuje izklop računalnika. Če želite onemogočiti hitri zagon, pojdite na Iskanje in vnesite 'moč' . Kliknite na 'Izberite načrt porabe' rezultat, da ga odprete.

bsod bad_pool_header

izklopite 1. korak hitrega zagona

V oknu Možnosti porabe kliknite 'Izberite, kaj bodo naredili gumbi za vklop' .

izklopite korak 2 hitrega zagona

Kliknite na 'Spremeni nastavitve, ki trenutno niso na voljo' in nato počistite polje 'Vklopi hiter zagon (priporočeno)' možnost, če je omogočena. Kliknite 'Shrani spremembe' če želite shraniti opravljene spremembe, znova zaženite računalnik in preverite, ali je težava zdaj rešena.

izklopite korak 3 hitrega zagona

[Nazaj na kazalo]

Spremenite možnosti prijave

Nekateri uporabniki poročajo, da je izklop »Uporabi moje podatke za prijavo, da samodejno dokončam nastavitev naprave in znova odprem aplikacije po posodobitvi ali ponovnem zagonu« možnost rešila težavo (če je bil njihov operacijski sistem Windows posodobljen na različico 1709 ali novejšo). Če želite to funkcijo izklopiti, pojdite v Nastavitve in izberite 'Računi' .

spremenite znak v korakih 1

Zdaj izberite 'Možnosti prijave' v levem podoknu in se pomaknite navzdol po nastavitvah, dokler ne najdete »Uporabi moje podatke za prijavo, da samodejno dokončam nastavitev naprave in znova odprem aplikacije po posodobitvi ali ponovnem zagonu« možnost pod Nastavitve zasebnosti. Preklopite stikalo na 'Izklopljeno' položaj. Znova zaženite računalnik in preverite, ali imate še vedno težave z oknom gostitelja opravil, ki preprečuje zaustavitev sistema Windows.

spremenite znak v korakih 2

[Nazaj na kazalo]

Zaženite orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update

Windows vključuje številne odpravnike težav, namenjene hitri diagnostiki in samodejnemu odpravljanju različnih težav z računalnikom. Odpravljavci težav ne morejo odpraviti vseh težav, so pa dobro mesto za začetek, če naletite na težave z računalnikom, operacijskim sistemom ali povezanimi napravami. Če okno gostitelja opravil pokaže, da zapira 'AutomaticAppUpdate' in Windows ima težave s tem, potem lahko težavo odpravi orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update. Če želite začeti odpravljati težave, pojdite v Nastavitve in vnesite 'odpravljanje težav' in izberite 'Odpravljanje težav' možnost s seznama.

zaženite orodje za odpravljanje težav s posodobitvijo sistema Windows 1. korak

Najti 'Windows Update' v razdelku Vstani in zaženi in ga izberite. Kliknite 'Zaženi orodje za odpravljanje težav' in preverite, ali je sposoben odpraviti to posebno težavo gostitelja opravil.

zaženite orodje za odpravljanje težav s posodobitvijo sistema Windows 2. korak

Poleg tega priporočamo, da zaženete 'Moč' orodje za odpravljanje težav. Najdete ga v razdelku Najdi in odpravi druge težave. Izberite ga in kliknite 'Zaženi orodje za odpravljanje težav' .

fatal: kein bootfähiges Medium gefunden

3. korak zaženite orodje za odpravljanje težav s posodobitvijo sistema Windows

[Nazaj na kazalo]

Čisti register

Če je prišlo do poškodb registra, manjkajočih DLL-jev v skupni rabi, neuporabljenih končnic datotek, težav z ActiveX in razredom, zastarele programske opreme itd., Boste morda morali poiskati težave in jih odpraviti, da odpravite težavo z oknom gostitelja opravil, ki preprečuje zaustavitev sistema Windows . Priporočamo, da poskusite popraviti vnose v registru s programsko opremo drugih proizvajalcev, imenovano CCleaner.

So beheben Sie eine gültige IP-Konfiguration

CCleaner je majhen, učinkovit pripomoček za računalnike z operacijskim sistemom Microsoft Windows. Čisti neželeno pošto in težave, ki se kopičijo skozi čas: začasne datoteke, pokvarjene bližnjice in druge težave. Ščiti zasebnost, čisti zgodovino brskanja in začasne internetne datoteke, kar vam omogoča, da ste bolj samozavestni uporabnik interneta in manj dovzetni za krajo identitete. CCleaner lahko očisti odvečne datoteke iz različnih programov, s čimer prihrani prostor na trdem disku, odstrani nepotrebne vnose v registru sistema Windows, pomaga odstraniti programsko opremo in izbere, kateri programi se začnejo z operacijskim sistemom Windows. CCleaner lahko prenesete s spletnega mesta tukaj .

Ko ga prenesete, namestite CCleaner in ga odprite. Izberite 'Register' v levem podoknu in kliknite 'Iskanje težav' . V računalniku bo našel različne težave z registrom, če jih želite očistiti ali popraviti, kliknite 'Popravi izbrane težave ...' . Ko končate s popravljanjem registra, zaprite CCleaner in preverite, ali imate še vedno težave z oknom gostitelja opravil, ki preprečuje zaustavitev sistema Windows.

čist register

[Nazaj na kazalo]

Posodobite sistem Windows

Včasih lahko preverjanje, ali so na voljo najnovejše posodobitve sistema Windows, in njihovo namestitev reši veliko težav. Če sistem Windows nekaj časa ni bil posodobljen, preverite, ali so na voljo posodobitve, in preverite, ali je treba namestiti posodobitve. Če želite preveriti, ali so na voljo posodobitve za Windows, vnesite 'preveri za posodobitve' v Iskanje in kliknite 'Preveri za posodobitve' rezultat.

posodobite Windows 1. korak

Samodejno bi morali biti usmerjeni v razdelek Windows Update. Kliknite 'Preveri za posodobitve' . Windows bo začel preverjati posodobitve. Če so na voljo posodobitve, jih namestite. Po namestitvi posodobitev (če jih je bilo treba namestiti) znova zaženite računalnik in preverite, ali težava ni odpravljena.

posodobite Windows korak 2

Upamo, da je bil ta vodnik koristen in da ste našli rešitev. Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako odpraviti težavo z gostiteljem opravil, če preprečuje zaustavitev sistema Windows:

[Nazaj na vrh]