S to datoteko ni povezan program za izvajanje tega dejanja

S to datoteko ni povezan program za izvajanje tega dejanja

Kako popraviti 'Ta datoteka nima programa, povezanega s tem dejanjem' Napaka v sistemu Windows 10

Lahko prejmete 'S to datoteko ni povezan program za izvajanje tega dejanja' napaka pri poskusu odpiranja nastavitev zaslona v operacijskem sistemu Windows 10, poskusu prilagoditve ozadja itd. Ime napake označuje določeno težavo. Na primer, ime napake, ki se nanaša na odpiranje nastavitev zaslona, ​​je 'ms-settings: display' . Ime napake, ki se nanaša na prilagajanje ozadij, je 'ms-settings: personalization-background', in tako naprej.

Napaka navaja, da morate namestiti program ali, če je že nameščen, ustvariti povezavo v kontrolniku Privzeti programi. Privzeti program je programska oprema, ki jo operacijski sistem Windows uporablja za odpiranje določenih vrst datotek. Vsaka datoteka ima določeno končnico datoteke (.doc, .png, .mp3 itd.), Ki je dodeljena določenemu programu. Privzeti program zažene aplikacijo (datoteko) vsakič, ko jo zaženete. To lahko postane zmedeno, ko Windows od vas zahteva, da namestite program ali ustvarite povezavo na nadzorni plošči privzetih programov, ko poskušate prilagoditi ozadje ali odpreti nastavitve zaslona. Prej ste morda le izvajali te postopke, ne da bi vam bilo treba povezati privzete programe.wie man sich von ssh abmeldet

Ta težava je znana napaka sistema Windows, ki se lahko pojavi v vseh različicah sistema Windows. Na srečo je mogoče rešiti nekaj rešitev in načinov 'S to datoteko ni povezan program za izvajanje tega dejanja' napaka. Preberite spodnji vodnik in upoštevajte metode, ki vam omogočajo dostop do nastavitev zaslona, ​​prilagajanje ozadij itd.

s to datoteko ni povezan program za izvajanje tega dejanja

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Prenesite orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows

Najprej lahko zaženete orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows. Windows vključuje številne odpravnike težav, namenjene hitri diagnostiki in samodejnemu odpravljanju različnih težav z računalnikom. Odpravljavci težav ne morejo odpraviti vseh težav, so pa dobro mesto za začetek, če naletite na težave z računalnikom, operacijskim sistemom ali povezanimi napravami. Obstajajo vgrajeni in prenosljivi orodji za odpravljanje težav. V tem primeru morate uporabiti orodje za odpravljanje težav, ki ga je mogoče naložiti. Prenesi to orodje za odpravljanje težav in ga zaženite. Kliknite 'Napredno' in zagotoviti, da 'Samodejno uporabi popravila' potrditveno polje je označeno. Mnogi uporabniki so poročali, da je to orodje za odpravljanje težav odpravilo težavo, ko 'S to datoteko ni povezan program za izvajanje tega dejanja' pri poskusu prilagajanja ozadij ali odpiranju nastavitev zaslona je prišlo do napake - poglejte, ali vam to orodje za odpravljanje težav odpravlja težavo.

prenesi orodje za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite predpomnilnik trgovine Windows

Ponastavitev predpomnilnika trgovine Windows lahko popravi 'S to datoteko ni povezan program za izvajanje tega dejanja' pri poskusu prilagoditve ozadja. WSReset.exe je drugo orodje za odpravljanje težav, ki je namenjeno ponastavitvi trgovine Windows (za čiščenje predpomnilnika trgovine Windows) brez spreminjanja nastavitev računa ali brisanja nameščenih aplikacij. Pritisnite tipko Windows (Win) + R (ali z desno tipko miške kliknite Start in izberite 'Zaženi' ) in tip 'WSReset.exe' v pogovornem oknu. To bo ponastavilo predpomnilnik trgovine Windows. Preverite, ali je to odpravilo napako.

ponastavi predpomnilnik shrambe windows -

[Nazaj na kazalo]

Zaženite preverjanje sistemskih datotek

Preverjevalnik sistemskih datotek (SFC) je pripomoček v sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah sistema Windows poiščejo napake in jih obnovijo. Ta priročnik opisuje, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in za popravilo manjkajočih ali poškodovanih sistemskih datotek (vključno z datotekami DLL). Če datoteka Windows Resource Protection (WRP) manjka ali je poškodovana, se Windows morda ne bo obnašal po pričakovanjih. Na primer, nekatere funkcije sistema Windows morda ne bodo delovale ali pa se bo sistem Windows zrušil. ' sfc scannow 'je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo z ukazom sfc, ukazom ukaznega poziva, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Če ga želite zagnati, najprej odprite ukazni poziv, tako da vnesete ' ukazni poziv 'v Iskanju z desno miškino tipko kliknite' Ukazni poziv 'in nato izberite' Zaženi kot skrbnik 'iz spustnega menija za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami. Če želite izvajati skeniranje SFC, morate zagnati povišan ukazni poziv.

zaženite preverjanje sistemskih datotek 1. korak

V okno ukaznega poziva vnesite 'sfc / scannow' in pritisnite Enter na tipkovnici, da izvedete ta ukaz. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bo nekaj časa, da se skeniranje zaključi (približno 15 minut). Počakajte, da se postopek optičnega branja konča in znova zaženite računalnik. Preverite, ali je s tem popravljen 'S to datoteko ni povezan program za izvajanje tega dejanja' napaka.

zaženite preverjanje sistemskih datotek 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Zaženite orodje za servisiranje slike za razmestitev

Deployment Image Servicing and Management (DISM) je vgrajeno orodje sistema Windows, ki ga lahko uporabite za popravilo in pripravo slik sistema Windows, vključno z obnovitvenim okoljem Windows, namestitvijo sistema Windows in sistemom Windows PE. Običajno lahko odpravi različne težave, povezane z operacijskim sistemom Windows. Če iz nekega razloga niste mogli zagnati Preverjevalnika sistemskih datotek, zaženite orodje Deployment Image Servicing in nato poskusite znova zagnati Preverjevalnik sistemskih datotek. Če želite zagnati skeniranje DISM, odprite ukazni poziv kot skrbnik in vnesite ta ukaz: 'DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth' . Pritisnite Enter na tipkovnici, da jo zaženete. Počakajte, da se postopek zaključi in preverite, ali je 'S to datoteko ni povezan program za izvajanje tega dejanja' napaka je odpravljena.

zaženite orodje za servisiranje uvajalnih slik

installiere kali linux auf virtualbox

[Nazaj na kazalo]

Dodajte svoj uporabniški račun v skupino skrbnikov

Nekateri uporabniki so poročali, da je dodajanje uporabniškega računa v skupino skrbnikov popravilo 'S to datoteko ni povezan program za izvajanje tega dejanja' napaka. Če želite dodati svoj uporabniški račun v skupino skrbnikov, odprite pogovorno okno Zaženi (pritisnite tipko Windows (Win) + R ali z desno tipko miške kliknite Start in izberite 'Zaženi' ) in tip 'lusrmgr.msc' . Pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

dodajte svoj uporabniški račun v skrbniško skupino 1. korak

Zdaj kliknite 'Skupine' mapo v levem podoknu, nato pa poiščite in dvokliknite 'Skrbniki' v srednjem podoknu.

2. korak dodajte svoj uporabniški račun v skrbniško skupino

V oknu Skrbniške lastnosti poiščite in kliknite 'Dodaj ...' .

3. korak dodajte svoj uporabniški račun v skrbniško skupino

V oknu Izberite uporabnike poiščite 'Vnesite imena predmetov, ki jih želite izbrati (primeri)' in vnesite ime uporabniškega računa. Kliknite 'Preveri imena' . Prikazalo bi se ime vašega računa - kliknite 'V REDU', in nato kliknite 'Uporabi' in 'V redu', da shranite spremembe. Vaš uporabniški račun bo zdaj dodan v skupino skrbnikov. Preverite, ali je s tem popravljen 'S to datoteko ni povezan program za izvajanje tega dejanja' napaka.

4. korak dodajte svoj uporabniški račun v skrbniško skupino

[Nazaj na kazalo]

Preglejte sistem za zlonamerno programsko opremo

Možno je, da napako povzroča zlonamerna programska oprema ali virusne okužbe v vašem računalniku. Priporočamo vam, da izvedete popoln sistemski pregled in preverite, ali zazna škodljivo programsko opremo v vašem računalniku. Uporabite lahko Windows Defender (vgrajeni protivirusni program), ki ščiti vaš računalnik pred virusi, vohunsko programsko opremo in drugo zlonamerno programsko opremo. Če želite zagnati celotno skeniranje sistema s programom Windows Defender, vnesite 'virus' v Iskanje in kliknite „Zaščita pred virusi in grožnjami“ rezultat.

optično preberite sistem za 1. korak

V oknu za zaščito pred virusi in grožnjami kliknite 'Napredno skeniranje' .

skenirajte sistem, ali je v njem 2. korak

Izberite 'Celotno skeniranje' in kliknite 'Skeniranje zdaj' . S tem bo sistem začel iskati zlonamerno programsko opremo. Če najdete viruse, jih izbrišite.

3. skenirajte sistem za zlonamerno programsko opremo

Če želite, lahko na našem seznamu Top anti-malware izberete optični bralnik virusov in zlonamerne programske opreme. Seznam je sestavljen iz dobro znanih odstranjevalcev vohunske programske opreme in vam bo pomagal izbrati pravo programsko opremo za zaščito vašega računalnika. Poiščite seznam s klikom to povezavo.

[Nazaj na kazalo]

Urejanje registra Windows

Windows Registry, ki ga običajno imenujemo le „register“, je zbirka baz podatkov o konfiguracijskih nastavitvah v operacijskih sistemih Microsoft Windows. Uporablja se za shranjevanje večine informacij in nastavitev za programe, strojne naprave, uporabniške nastavitve, konfiguracije operacijskega sistema in še veliko več. Številne možnosti, ki so izpostavljene v registru, niso dostopne drugje v sistemu Windows. Če želite urediti register, uporabite urejevalnik registra Windows. Če želite odpreti urejevalnik registra, odprite pogovorno okno Zaženi (pritisnite tipko Windows (Win) + R ali z desno tipko miške kliknite Start in izberite 'Zaženi' ) in tip 'regedit' . Pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

urejanje registra registra Windows 1

Zdaj sledite tej poti: 'HKEY_CLASSES_ROOT lnkfile' tako, da se pomaknete do te lokacije v levem podoknu. Z desno miškino tipko kliknite 'Inkfile' vnesite in izberite 'Novo' , potem 'Vrednost niza' .

urejanje registra registra Windows 2

Poimenujte novi niz kot 'IsShortcut' in pritisnite Enter.

urejanje registra registra Windows 3

Zaprite urejevalnik registra in znova zaženite računalnik. Preverite, ali je to odpravljeno 'S to datoteko ni povezan program za izvajanje tega dejanja' napaka.

[Nazaj na kazalo]

Obnovite sistem s pomočjo točk za obnovitev

Zadnja tehnika, ki jo priporočamo, da poskusite (ta je pomagala številnim uporabnikom), je zagon Obnovitve sistema z uporabo obnovitvenih točk. Obnovitvena točka je zbirka pomembnih sistemskih datotek, ki jih Obnovitev sistema shrani na določen datum in čas. Obnovitev sistema povrne vse na shranjeno obnovitveno točko, najprej pa morate imeti posneto. Če obnovitvena točka v vašem računalniku ne obstaja, Obnovitev sistema nima več na kaj. Če želite uporabljati to orodje, morate predhodno ustvariti obnovitvene točke. Z ustvarjeno obnovitveno točko bo ta funkcija sistem vrnila v prejšnje delovno stanje, ne da bi vplivala na vaše datoteke in podatke. Če imate kakršne koli obnovitvene točke sistema, ki so bile ustvarjene pred začetkom težav z vašim računom - morda boste težavo odpravili z obnovitvijo sistema. Če želite obnoviti sistem, zaženite Run. Če ga želite zagnati, pritisnite tipko Windows + R in vnesite 'rstrui.exe' . V pogovornem oknu Zaženi pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 1. korak

V oknu za obnovitev sistema kliknite 'Naslednji' .

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 2. korak

Če so ustvarjene obnovitvene točke, boste videli njihov seznam. Označi 'Pokaži več obnovitvenih točk' potrditveno polje - mora prikazati več obnovitvenih točk. Izberite najprimernejšo obnovitveno točko (odvisno od ustvarjenega časa itd.) In kliknite 'Naslednji' . Ne izberite točke obnovitve v času, ko težave s 'S to datoteko ni povezan program za izvajanje tega dejanja' napake že bile prisotne - zagotovo se ne želite vrniti v to stanje.

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 3. korak

Potrdite obnovitveno točko. Računalnik bo obnovljen v stanje pred dogodkom, opisanim v 'Opis' polje. Če ste z izbiro zadovoljni, kliknite 'Končaj' in postopek obnovitve sistema se bo začel.

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 4. korak

Upamo, da je bil ta vodnik koristen in ste lahko odpravili 'S to datoteko ni povezan program za izvajanje tega dejanja' napake in zdaj lahko brez težav uporablja operacijski sistem Windows. Če poznate druge metode, ki so rešile težavo, ki ni omenjena v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

help_your_files png

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti 'Ta datoteka nima programa, povezanega z izvajanjem tega dejanja' Napaka:

[Nazaj na vrh]