Ta računalnik Mac je BLOKIRANA POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti tega računalnika Mac BLOCKED POP-UP Scam (Mac) - Vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti ta računalnik Mac je blokiran iz Mac?

Kaj je ta računalnik Mac BLOCKED?

'Ta računalnik Mac je BLOKIRAN' je le eno izmed številnih lažnih sporočil (opozorila o virusih, napake, opozorila itd.), Ki se pojavljajo na nezaupljivih spletnih mestih. Upoštevajte, da uporabniki teh spletnih mest pogosto ne obiščejo namerno - nanje jih preusmerijo potencialno neželene aplikacije (PUA), ki so nenamerno nameščene. PUA-ji povzročajo preusmeritve na nezanesljiva spletna mesta (na primer tista, ki prikazujejo lažna sporočila), zbirajo podatke in prikazujejo oglase.

Ta računalnik Mac je BLOKIRANA prevaraKo pride na to nezaupljivo spletno mesto, se prikaže lažno opozorilno sporočilo o virusu, ki naj bi ga poslal Apple. Navaja, da je registracijski ključ prizadetega računalnika Mac blokiran iz enega ali več naslednjih razlogov: registracijski ključ je nezakonit, v računalniku Mac je nameščena neka nezakonita programska oprema, v kateri računalnik širi viruse ali pa je vdrl in se uporablja iz nedoločene lokaciji. Prevaranti trdijo, da je računalnik zaradi vaše varnosti blokiran, in se za preprečitev kraje podatkov ali drugih možnih težav obrnite na Appleovo 'varnostno podporo' prek navedene telefonske številke ('1-855-634-6777', domnevno brezplačna ). Upoštevajte, da Apple s to prevaro nima nič skupnega in vas številka ne bo povezala s podporo Apple. Ta opozorila in opozorila o nezakonitih registrskih ključih in virusi so zgolj poskusi, da bi uporabnike prevarali, da plačajo prevarantom z nakupom izdelkov ali storitev, ki naj bi aktivirali vaš računalnik ali rešili druge težave. V tem primeru preprosto prezrite sporočilo. Zaprite spletno mesto, ki je povzročilo to ponarejeno sporočilo, in se nanj ne vrnite. Če ga ne morete zapreti, s programom Activity Monitor zaključite celoten postopek brskalnika ali znova zaženite računalnik. Ne obnavljajte prejšnje seje, ko znova odprete brskalnik, saj bo s tem znova odprla tudi zavajajoča spletna mesta, ki so prvotno povzročila težavo.

Potencialno neželene aplikacije pogosto vodijo uporabnike do spletnih mest, na katerih so prikazana ta ponarejena sporočila. PUA ponujajo tudi prevarante, kot so kuponi, pasice, ankete itd. Če jih kliknete, lahko pride do preusmeritev na nezanesljiva spletna mesta ali pa se nekateri izvajajo skripte, namenjene prenosu drugih PUA-jev. Poleg tega se večina teh oglasov prikazuje z orodji, ki omogočajo umestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli spletno mesto in prikrivajo osnovno vsebino. Nekateri PUA zbirajo podatke, kot so naslovi IP, iskalne poizvedbe, URL-ji obiskanih spletnih mest, geolokacije, pritiski tipk itd. Ti podatki lahko vsebujejo osebne ali občutljive podatke, ki jih delimo s tretjimi osebami (potencialno kiber kriminalci), ki zasebne podatke zlorabljajo za ustvarjanje prihodka. Te aplikacije za sledenje podatkov pogosto povzročajo težave z zasebnostjo, brskanjem po varnostnih težavah ali celo krajo identitete.

Povzetek grožnje:
Ime Virus 'Ta računalnik Mac je BLOKIRAN'
Vrsta grožnje Zlonamerna programska oprema Mac, virus Mac
Simptomi Vaš Mac je postal počasnejši kot običajno, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na senčna spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitveni programi brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za predvajalnik flash, prenosi torrentov.
Škoda Sledenje brskanju po internetu (morebitne težave z zasebnostjo), prikazovanje neželenih oglasov, preusmeritve na senčna spletna mesta, izguba zasebnih informacij.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte svoj Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Opozorilo Apple Support POP-UP , VIRUSNO OPOZORILO IZ POP-UPA , Vaš Mac bi lahko bil okužen! so le nekatere izmed številnih podobnih prevar, ki prevladujejo v spletu. Večina teh ponarejenih sporočil poskuša uporabnike prevarati, da plačajo za storitve ali izdelke, ki naj bi pomagali rešiti sistemske težave. PUA-ji so podobni in jih običajno promovirajo kot „uporabna“ orodja ali funkcije. Na ta način so številni uporabniki prevarani, da jih prenesejo in namestijo. Upoštevajte pa, da PUA-ji ne ponujajo nobene od obljubljenih funkcij in povzročajo samo težave.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

Potencialno neželene programe je mogoče prenesti z njihovih uradnih spletnih mest, vendar pogosteje vdrejo v sisteme brez neposrednega dovoljenja. Razvijalci programske opreme jih širijo z vsiljivimi oglasi in varljivo tržno metodo, imenovano 'združevanje' - prikrita namestitev neželenih aplikacij z običajno programsko opremo. Razvijalci niso dovolj pošteni, da bi razkrili informacije o namestitvi potencialno neželenih aplikacij, zato je večina prikrita v 'Custom', 'Advanced' in drugih podobnih nastavitvah postopkov prenosa / namestitve. Poleg tega mnogi uporabniki kliknejo različne oglase in preskočijo korake za prenos ali namestitev. Takšno vedenje vodi do nenamerne namestitve potencialno neželenih aplikacij.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Uporabniki so odgovorni za svojo spletno in računalniško varnost. Da se izognete namestitvi PUA, natančno analizirajte vsak korak postopkov prenosa / namestitve (preverite »Napredno«, »Po meri« in druge podobne nastavitve) in zavrnite ponudbe za prenos ali namestitev dodatnih (v paketu) aplikacij. Pri nalaganju programske opreme svetujete uporabo uradnih in zaupanja vrednih virov. Izogibajte se uporabi prenosnikov tretjih oseb, saj jih razvijalci monetizirajo s promocijo prevarane programske opreme. Ne uporabljajte neuradnih spletnih strani (ali drugih nezaupljivih virov). Če naletite na oglase, ki vas preusmerijo na nezaupljiva spletna mesta (na primer pornografijo, igre na srečo, zmenke za odrasle itd.), V brskalnikih in programih v računalniku preverite nameščene razširitve, dodatke in vtičnike. Takoj odstranite vse neželene / neznane razširitve in programe. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da zaženete pregled z Combo Cleaner Antivirus za macOS da jih samodejno odpravi.

Besedilo predstavljeno vPrevara 'Ta računalnik Mac je blokiran':

VIRUSNO OPOZORILO IZ JABOLKE

Ta računalnik Mac je BLOKIRAN

Ne zapirajte tega opozorila ali znova zaženite računalnika Mac
Registracijski ključ vašega računalnika Mac je blokiran.
Zakaj smo blokirali vaš računalnik Mac?
Registracijski ključ za Mac je nezakonit.
Ta Mac uporablja piratsko programsko opremo.
Ta Mac pošilja virus prek interneta.
Ta Mac je vdrl ali se uporablja z nedoločene lokacije.
Ta Mac blokiramo zaradi vaše varnosti.
Če želite znova aktivirati svoj Mac, se obrnite na Applejevo telefonsko številko za pomoč.

ssh in Raspberry Pi von Windows

Brezplačna brezplačna telefonska številka Apple Security: 1-855-634-6777

Videz prevare »Ta računalnik Mac je blokiran« (GIF):

Videz tega računalnika Mac je BLOKIRANA prevara (GIF)

Druga različica pojavne prevare s tehnično podporo 'Ta računalnik Mac je blokiran':

ta mac je blokiran pop-up različica 2 prevare

Besedilo, predstavljeno v tej različici:

VIRUSNO OPOZORILO IZ JABOLKE
Ta računalnik Mac je BLOKIRAN

Ne zapirajte tega opozorila ali znova zaženite računalnika Mac
Registracijski ključ vašega računalnika Mac je blokiran.
Zakaj smo blokirali vaš računalnik Mac?
Registracijski ključ za Mac je nezakonit.
Ta Mac uporablja piratsko programsko opremo.
Ta Mac pošilja virus prek interneta.
Ta Mac je vdrl ali se uporablja z nedoločene lokacije.
Ta Mac blokiramo zaradi vaše varnosti.
Če želite znova aktivirati svoj Mac, se obrnite na Applejevo telefonsko številko za pomoč.

Opozorilo Apple Support
Vaš sistem je zaznal nekaj nenavadnih dejavnosti.
Lahko škoduje podatkom vašega Mac-a in spremlja vaše finančne dejavnosti.
Prijavite to dejavnost na + 1-877-290-1999

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Video posnetek, kako odpraviti ponarejeno napako »Ta računalnik Mac je blokiran« s pomočjo kombiniranega čistilca:

Odstranjevanje potencialno neželenih aplikacij:

Odstranite potencialno neželene programe iz Aplikacije mapa:

odstranitev mac adware iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite ì Aplikacije jaz. V mapi z aplikacijami poiščite ì MPlayerX î, ì NicePlayer î ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite z virusom povezane datoteke in mape »ta računalnik mac je blokiran«:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ', Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

kann systemsteuerung windows 10 nicht öffnen

5. korak Optično preberite svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite biti prepričani, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na vrhu ikone Applications. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo vaš Mac pregledoval glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »groženj ni mogoče najti«, to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

Odstranjevanje virusa »Ta računalnik Mac je blokiran« iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite razširitve Safari za virus »ta računalnik mac je blokiran«:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite dodatke Mozilla Firefox, povezane z virusom »ta mac je blokiran«:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite dodatke za Google Chrome, povezane z virusom »ta računalnik mac je blokiran«:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .

Zanimivi Članki

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Kako odstraniti Ads by Social2Search [posodobljeno] - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Ghost Ransomware

Ghost Ransomware

Kako odstraniti Ghost Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Virus FormBook

Virus FormBook

Kako odstraniti virus FormBook - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Kako odstraniti neželeno aplikacijo Nero TuneItUp - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti SUMMON Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Google je v svojem dogodku za razvijalce Keynote I/O napovedal podporo za aplikacije za Linux za Chromebooke. Ljudje, ki uporabljajo Chromebooke, bodo kmalu lahko v svojih sistemih zagnali aplikacije za Linux. Preberite več o tem.

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Kako odstraniti vaš nakup BTC se je začel e-poštni virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Vaš trdi disk bo izbrisan

Vaš trdi disk bo izbrisan

Kako odstraniti trdi disk bo izbrisana prevara - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Kako odstraniti Thepiratebay.org Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije