'Ta video je tvoj?' Facebook virus

Kako odstraniti 'Ta video je tvoj?' Facebook Virus - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ta video je vaš? vodnik za odstranjevanje virusov

Kaj je »Ta video je tvoj?«?

' Ta video je vaš? ' (poznan tudi kot ' Ste v tem videu? 'in' To je tvoj video? ') je zelo priljubljen model prevare, ki se uporablja v družabnem omrežju Facebook. Kiber kriminalci naključnim uporabnikom pošiljajo na stotine sporočil. Sporočila vsebujejo povezave do različnih zlonamernih spletnih mest, skupaj z napisom 'Ta video je vaš?' sporočilo. To se naredi, da nič hudega sluteče uporabnike prevari, da kliknejo dvomljive povezave. Ker obstajajo tri različice 'Ta video je tvoj?' prevara, rezultat klika na te povezave ni vedno enak.

Ta video je vaš? zlonamerne programske opremeEden od možnih scenarijev je, da uporabnike prosimo, da vnesejo svoje Facebook prijave / gesla. Po kliku na povezavo so preusmerjeni na spletno mesto, ki je videti enako kot Facebook. Spletno mesto vsebuje sporočilo, da se mora uporabnik prijaviti, da si ogleda 'video', vendar se vneseno uporabniško ime / geslo takoj shrani na oddaljeni strežnik, ki ga nadzirajo kiber kriminalci. Drugi scenarij je nenamerno izvajanje prevarenega programa JavaScript. S klikom na povezavo uporabniki nehote zaženejo datoteko JavaScript, ki spletnim kriminalcem omogoča nadzor nad njihovimi računi na Facebooku. Končno, kliknjena povezava preusmeri na spletno mesto, ki vsebuje ponarejen video predvajalnik. To pa je zavajajoče - s klikom na »Predvajaj« uporabniki na koncu izvršijo skript, ki okuži njihove sisteme z zlonamerno programsko opremo (ki lahko zbira občutljive podatke, prikazuje vsiljive oglase, povzroča neželene preusmeritve itd.). Klik na takšne povezave je izredno nevaren. Znano je, da mnogi uporabniki zaščite računa ne jemljejo resno - za več računov uporabljajo enaka e-poštna sporočila / gesla. Zato bi lahko kiber kriminalci ugrabili druge račune (banke, PayPal in družbena omrežja), da bi ustvarili prihodek. To lahko privede do znatne finančne izgube in kraje identitete. Facebookovi ugrabitelji se pogosto uporabljajo za izmenjavo zlonamerne vsebine (vključno s povezavami »Ta video je vaš?«) In celo od prijateljev zahtevajo, da 'posojajo denar' (kiber kriminalci uporabljajo identiteto žrtve in trdijo, da so v težavah, da bi prevarali prijatelje, da bi denar prenesli na neznani računi). Če ste pred kratkim kliknili »Ta video je vaš?« povezave, takoj spremenite geslo za svoj Facebook račun (in če uporabljate enako geslo za drug račun, ga spremenite) in omogočite dvostopenjsko preverjanje pristnosti. Poleg tega sistem optično preberite z ugledno zbirko protivirusnih programov (kot je Malwarebytes za Windows ) in odstranite vse zaznane grožnje. Če ste ta sporočila prejeli od katerega koli od svojih 'prijateljev', jim svetujte, naj storijo enako.

Povzetek grožnje:
Ime Prevara na Facebooku 'Ta video je tvoj'
Vrsta grožnje Trojan, virus za krajo gesla, bančništvo z zlonamerno programsko opremo, vohunska programska oprema
Imena zaznavanja (setup.exe)
Avast (Win32: OnLineGames-AB [Trj]), BitDefender (Trojan.Crypt.Delf.AF), ESET-NOD32 (različica Win32 / PSW.Lineage.AJP), Kaspersky (HEUR: Trojan.Win32.Generic), Celoten seznam ( VirusTotal )
Dodatne informacije
Zavedajte se, da se informacije znotraj protivirusnih baz podatkov nenehno spreminjajo, kar pomeni, da se lahko spremeni tudi ime IDP.Generic. Iz tega razloga lahko datoteke, zaznane kot IDP.Generic, po posodobitvi baze podatkov zaznamo pod drugim imenom grožnje (in obratno).
Simptomi Trojanci so zasnovani tako, da prikrito vdrejo v računalnik žrtve in ostanejo tiho, zato na okuženem računalniku niso jasno vidni posebni simptomi.
Metode distribucije Okužene priloge e-pošte, zlonamerni spletni oglasi, socialni inženiring, razpoke programske opreme.
Škoda Ukradeni bančni podatki, gesla, kraja identitete, računalnik žrtve, dodan v botnet.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

'Ta video je tvoj?' deli veliko podobnosti z drugim priljubljenim načinom distribucije zlonamerne programske opreme - e-poštnimi kampanjami. Na primer, FedExov paket , Žajbljev račun , Imate Santander Secure , Neporavnani znesek prihodkov in carin in mnogi drugi. Kiber kriminalci pošljejo na tisoče e-poštnih sporočil, ki vsebujejo zavajajoča sporočila, ki uporabnike spodbujajo, da odprejo priložene datoteke. Težava je v tem, da so priloge zlonamerne - ko se enkrat odprejo, prenesejo in namestijo zlonamerno programsko opremo. Najbolj razširjeni virusi so trojanski in ransomware .

Kako je napisal »Ta video je tvoj?« okužiti moj računalnik?

Kot smo že omenili, 'Ta video je vaš?' model prevare se uporablja za širjenje zlonamerne programske opreme. Celoten postopek je dokaj preprost - uporabniki so preusmerjeni na zavajajoče spletno mesto, ki prikazuje ponarejen video predvajalnik. Ko kliknete gumb »Predvajaj«, se zlonamerni skript takoj izvede. Ta skript naloži in namesti zlonamerno programsko opremo na žrtvin računalnik. Glavna razloga za računalniške okužbe sta pomanjkanje znanja in neprevidno vedenje - mnogi uporabniki bodo verjetno kliknili oglase, povezave in prenesli / odprli naključne datoteke, ne da bi razumeli možne posledice.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme?

Ključ računalniške varnosti je previdnost. Zato bodite pozorni pri brskanju po internetu. Če ste od »prijateljev« (bodisi v Facebooku, Twitterju, e-pošti ali drugih) prejeli sporočilo »Ta video je vaš?« In druga podobna sporočila, jih prosite za potrditev, da so povezave / priložene datoteke zakonite. Do takrat ne kliknite in ne prenašajte ničesar. Če je bilo sporočilo prejeto z neprepoznavnega / sumljivega računa / e-poštnega naslova, ga je treba takoj prezreti in izbrisati. Najpomembnejša je tudi namestitev in izvajanje ugledne programske opreme za protivirusno / vohunsko programsko opremo. Za dodatne informacije o zlonamerni programski opremi priporočamo, da preberete naš Pogoste vrste računalniških okužb ' Članek. Če ste pred kratkim kliknili na »Ta video je tvoj?« link, priporočamo zagon skeniranja z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranitev vdrte zlonamerne programske opreme.

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Programm kann nicht gestartet werden, weil api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll

Hitri meni:

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - ponavadi je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

was ist eine linux distro

Če ste preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, na primer z upraviteljem opravil, in ugotovili sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslonu z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

was ist chumsearch und wie werde ich es los

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z omrežjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z omrežjem':

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite »Možnosti« in počistite možnosti »Skrij prazne lokacije« in »Skrij vnose v sistemu Windows«. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam aplikacij Autoruns in poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite »Izbriši«.

chrome err_empty_response

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Če sledite tem korakom, odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da pozneje odstranite zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v vašem računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Malwarebytes za Windows .