TR / Crypt.XPACK.Gen Virus

Kako odstraniti virus TR / Crypt.XPACK.Gen - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

TR / Crypt.XPACK.Gen Vodnik za odstranjevanje virusov

Kaj je TR / Crypt.XPACK.Gen?

TR / Crypt.XPACK.Gen je generično ime za grožnje, ki jih je zaznala Avira in jih uvrstilo med neznane Trojanci . Običajno so ti programi namenjeni kraji osebnih podatkov ali razširjanju drugih zlonamernih programov, kot je ransomware . Eden od namenov tega posebnega trojanca je spremljanje dejavnosti brskanja (interneta) žrtev. Če so v vašem sistemu nameščeni trojanci, jih takoj odstranite.

TR / Crypt.XPACK.Gen zlonamerna programska opremaTrojanci so običajno predstavljeni kot neškodljivi in ​​zakoniti programi. Razvijalci jih prikrijejo z običajnimi imeni datotek: imena zakonitih procesov / datotek. Tovrstni programi kiber kriminalcem običajno omogočajo dostop do računalnika žrtve, prenašajo druge zlonamerne programe ali kradejo različne osebne zaupne podatke. Zato bi lahko računalnik, okužen s to programsko opremo, povzročil finančno izgubo / izgubo podatkov, resne težave z zasebnostjo, poškodbe operacijskega sistema itd. Če je Avira zaznala grožnjo TR / Crypt.XPACK.Gen, dejansko ne gre za grožnjo, temveč za 'lažno pozitivno' zaznavanje. Zato zaznana datoteka morda sploh ni zlonamerna. V mnogih primerih zavajajoči vnosi v zbirkah podatkov zlonamerne programske opreme vodijo do teh lažno pozitivnih odkritij. To se pogosto zgodi zaradi kiber kriminalcev, ki zlonamerne datoteke prikrijejo z imeni zakonitih datotek / procesov (tj. Datotek operacijskega sistema). Poleg tega lahko odstranjevanje datotek, ki zaznavajo lažno pozitivno, povzroči izgubo pomembnih sistemskih komponent. Zato dvakrat preverite in datoteko optično preberite s programom VirusTotal ali sistemom z uporabo alternativnega mehanizma za odkrivanje virusov.

Povzetek grožnje:
Ime Win32: VB-AJKQ [Trj]
Vrsta grožnje Trojanski virus, virus za krajo gesla, bančna zlonamerna programska oprema, vohunska programska oprema
Imena zaznavanja Avast (Win32: VB-AJKQ [Trj]), BitDefender (Trojan.GenericKD.31024535), ESET-NOD32 (različica Win32 / Packed.EnigmaProtector.J sumljivo), Kaspersky (HEUR: Trojan.Win32.Generic), Full Seznam ( VirusTotal )
Simptomi Trojanci so zasnovani tako, da prikradeno vdrejo v računalnik žrtve in ostanejo tiho, zato na okuženem računalniku niso jasno vidni nobeni posebni simptomi.
Metode distribucije Okužene priloge e-pošte, zlonamerni spletni oglasi, socialni inženiring, razpoke programske opreme.
Škoda Ukradeni bančni podatki, gesla, kraja identitete, računalnik žrtve, dodan v botnet.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Če se zdi, da je datoteka resnična grožnja (in ne lažno pozitivno zaznavanje), jo je treba takoj odstraniti. Če zaznavanje TR / Crypt.XPACK.Gen pokaže, da je računalnik okužen s trojanskim virusom, je treba grožnjo takoj odstraniti. Nekaj ​​primerov primerov, ko so bile zakonite datoteke / ali bi jih bilo mogoče zaznati kot grožnje msfeedssync.exe , gwx.exe , in csrss.exe .

Kako je TR / Crypt.XPACK.Gen prodrl v moj računalnik?

Raziskave kažejo, da kibernetski kriminalci širijo trojanski program, ki ga Avira zazna kot TR / Crypt.XPACK.Gen, večinoma z e-poštnimi kampanjami. Pošiljajo e-pošto z zlonamernimi prilogami, ki v primeru odpiranja prenesejo in namestijo trojanski program. Najpogosteje uporabljeni priponki so dokumenti Microsoft Office, arhivi, kot so ZIP, RAR, izvršljive datoteke (na primer .exe), datoteke JavaScript in dokumenti PDF. Upoštevajte, da se lahko infiltrira s funkcijo 'samodejnega zagona' izmenljivih medijev ali distribuira prek dvomljivih (nezaupljivih) spletnih mest, ki vsebujejo zlonamerno programsko opremo. Nekaj ​​primerov dvomljivih virov za prenos programske opreme / datotek so omrežja Peer-to-Peer (hudourniški odjemalci, eMule), brezplačna spletna mesta za prenos ali brezplačno gostovanje datotek, neuradna spletna mesta in tretji prenosniki.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme?

Najvarnejši način za prenos programske opreme in datotek je uporaba uradnih spletnih mest in neposrednih povezav za prenos. Omenjenim drugim virom ne smemo zaupati. Enako velja za posodobitev programske opreme - to je treba storiti z uporabo orodij / implementiranih funkcij, ki jih nudijo uradni razvijalci programske opreme. Nobenemu drugemu posodobitelju ni mogoče zaupati. Izogibajte se uporabi orodij za 'cracking', saj so nezakonita in pogosto naložijo / namestijo zlonamerne programe, namesto da bi aktivirali plačljivo programsko opremo. Nepomembnih e-poštnih sporočil, prejetih z dvomljivih naslovov, ne bi smeli zaupati, zlasti če vsebujejo priloge ali spletne povezave. Namestite ugledno protivirusno ali protivohunsko programsko opremo in jo omogočite. Če menite, da je vaš računalnik že okužen, priporočamo, da zaženete optično branje z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranjevanje infiltrirane zlonamerne programske opreme.

Posnetek zaslona virustotal.com, ki identificira datoteko kot trojanca:

virustotal zazna datoteko kot trojanski program

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - običajno je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

Linux-Emulator für Android

Če ste na primer z upraviteljem opravil preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, in prepoznali sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslon z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z mreženjem':

Wir konnten die Updates nicht abschließen, indem wir Änderungen 2019 rückgängig machten

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z mreženjem':

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite 'Options' in počistite možnosti 'Hide Empty Locations' in 'Hide Windows Entries'. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam aplikacij Autoruns in poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite 'Delete'.

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Sledite tem korakom in odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da pozneje odstranite zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

was ist tidynetwork auf meinem computer

Če želite biti prepričani, da v vašem računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Malwarebytes za Windows .

Zanimivi Članki

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo za Chrome Tools in oglase, ki jih prikazuje?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo za Chrome Tools in oglase, ki jih prikazuje?

Kako odstraniti programsko opremo Chrome Tools - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Odstranite odkupno programsko opremo HACK iz računalnika

Odstranite odkupno programsko opremo HACK iz računalnika

Kako odstraniti HACK Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kritična napaka

Kritična napaka

Kako odstraniti prevara s kritičnimi napakami - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Ustavi preusmeritve na pojavno spletno mesto s prevarami apple.com-optimize-mac.live

Ustavi preusmeritve na pojavno spletno mesto s prevarami apple.com-optimize-mac.live

Kako se znebiti Apple.com-optimize-mac.live POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Pazite, da vas ne vara 'Vaš Mac / iOS je morda okužen s 5 virusi!'

Pazite, da vas ne vara 'Vaš Mac / iOS je morda okužen s 5 virusi!'

Kako se znebiti vašega Mac / iOS je lahko okužen s 5 virusi! POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Cyber ​​Police Ransomware

Cyber ​​Police Ransomware

Kako odstraniti Cyber ​​Police Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Trojanec ZeuS Panda

Trojanec ZeuS Panda

Kako odstraniti trojanski program ZeuS Panda - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

NAPAKA 268d3x8938 PRIP-UP Prevara

NAPAKA 268d3x8938 PRIP-UP Prevara

Kako odstraniti NAPAKO 268d3x8938 POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Odstranite ugrabitelja brskalnika Get Recipes Now iz računalnika

Odstranite ugrabitelja brskalnika Get Recipes Now iz računalnika

Kako se znebiti receptov Zdaj brskalnik ugrabitelj - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se prijavi v Spotify prek lažnih spletnih mest

Izogibajte se prijavi v Spotify prek lažnih spletnih mest

Kako odstraniti Spotify Email Scam - vodnik za odstranjevanje virusov


Kategorije