TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus

Kako odstraniti TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

TrojanDownloader: PDF / Domepidief.Vodič za odstranjevanje virusov

Kaj je TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A?

TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A je trojanski program z velikim tveganjem, ki izvira iz Družina zlonamerne programske opreme Emotet in razširil z uporabo e-poštnih kampanj. Za razliko od prejšnjih različic Emotet je način distribucije TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A nekoliko drugačen. Kiber kriminalci namesto, da bi priložili zlonamerni dokument Microsoft Office, pritrdijo zavajajoč dokument PDF, ki vsebuje povezavo za prenos.

TrojanDownloader: PDF / Domepidief.Zlonamerna programska opremaPriloženi dokument PDF vsebuje povezavo za prenos na datoteko MS Office, ki je predstavljena kot račun. Kot smo že omenili, je ta način distribucije nekoliko drugačen - zločinci namesto da neposredno priložijo zlonamerni dokument, promovirajo povezavo za prenos. Rezultat pa je enak: infiltracija virusa TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A. Ta zlonamerna programska oprema povzroča verižne okužbe (razmnožuje druge viruse). Trenutno ni znano, katero končno zlonamerno programsko opremo distribuira TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A. Njegova prisotnost lahko privede do infiltracije v ransomware , kraje gesel, rudarje kriptovalut in druge viruse z visokim tveganjem. To lahko povzroči resne težave z zasebnostjo / krajo identitete ter velike finančne in podatkovne izgube. Če ste nedavno odprli dvomljive priloge / dokumente, prejete s sumljivih e-poštnih naslovov, takoj preglejte sistem z uglednim protivirusnim paketom in odstranite vse grožnje. Na srečo TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A zaznajo številni protivirusni programi, zato njegovo odstranjevanje ni zapleteno.

Povzetek grožnje:
Ime TrojanDownloader: PDF / Domepidief.Trojanski program
Vrsta grožnje Trojan, virus za krajo gesla, bančništvo z zlonamerno programsko opremo, vohunska programska oprema
Simptomi Trojanci so zasnovani tako, da prikrito vdrejo v računalnik žrtve in ostanejo tiho, zato na okuženem računalniku niso jasno vidni posebni simptomi.
Metode distribucije Okužene priloge e-pošte, zlonamerni spletni oglasi, socialni inženiring, razpoke programske opreme.
Škoda Ukradeni bančni podatki, gesla, kraja identitete, računalnik žrtve, dodan v botnet.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A ima veliko podobnosti z desetinami drugih virusov trojanskega tipa, ki se prav tako distribuirajo prek neželenih kampanj, vključno z TrickBot , Hancitor , in LokiBot (le nekaj primerov iz mnogih). Ti virusi imajo drugačno vedenje (nekateri beležijo občutljive podatke, drugi razmnožujejo viruse itd.), Vendar vsi ogrožajo vašo zasebnost in varnost računalnika. Zato toplo priporočamo, da takoj odstranite vse trojanske programe.

Kako se je TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A vdrl v moj računalnik?

Kot smo že omenili, se ta virus distribuira z neželeno oglaševalsko akcijo. Pošilja na stotine tisoč e-poštnih sporočil, ki vsebujejo zavajajočo prilogo PDF. Datoteka e-pošte in datoteke PDF vsebuje povezavo za prenos do enakega zlonamernega dokumenta Microsoft Office. Ko se datoteka odpre, prosi uporabnike, da omogočijo makro ukaze, sicer vsebina ne bo pravilno prikazana. To je preprosto trik - z omogočanjem makrov uporabniki nehote dodelijo prilogam dovoljenje za izvajanje ukazov, ki v sistem vdrejo v program TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A. Čeprav je ta način distribucije zlonamerne programske opreme preprost in učinkovit, ni brezhiben. Priloga lahko okuži sistem le, če ga uporabnik odpre s pomočjo zbirke MS Office. Če se datoteka .doc na primer odpre s katero koli aplikacijo, ki ni MS Word, se zlonamerna programska oprema ne bo prenesla. Poleg tega ta zlonamerna programska oprema deluje samo v operacijskem sistemu Microsoft Windows in uporabniki drugih platform nimajo razloga za skrb.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme?

Če želite to preprečiti, bodite previdni pri brskanju po internetu. Redno posodabljajte operacijski sistem in uporabljajte zakonito zbirko protivirusnih programov. Ti programi lahko zaznajo in odpravijo zlonamerne datoteke / aplikacije, preden naredijo kakršno koli škodo. Poleg tega dvakrat premislite, preden odprete priloge e-pošte. Če se datoteka zdi nepomembna ali jo je poslala sumljiva / neprepoznavna oseba, je ne smete nikoli odpreti. Novejše različice (2010 in novejše) Microsoft Officea odpirajo na novo prenesene dokumente v načinu »Zaščiten pogled«. To preprečuje, da bi zlonamerni dokumenti okužili sistem. Zato vam toplo priporočamo, da uporabljate samo najnovejšo različico tega programskega paketa. Če menite, da je vaš računalnik že okužen, priporočamo, da zaženete optično branje z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranitev vdrte zlonamerne programske opreme.

Zavajajoča datoteka PDF, ki promovira povezavo za prenos zlonamerne priloge:

TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A PDF

Besedilo, predstavljeno v datoteki PDF in zavajajočem e-poštnem sporočilu:

Zdravo,
V prilogi je račun za najnovejše storitve.
PRIDOBITE RAČUN
Hvala za vaš posel!

Vsebina tega e-poštnega sporočila in morebitne priloge so zaupnemu prejemniku. Nihče jih ne sme razkriti, uporabiti ali kopirati na noben način, razen predvidenega prejemnika. Če je bilo to e-poštno sporočilo prejeto pomotoma, ga izbrišite.

Zlonamerna priloga, ki distribuira TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A:

Zlonamerna priloga, ki distribuira TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - ponavadi je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

Če ste preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, na primer z upraviteljem opravil, in ugotovili sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslonu z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z omrežjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z omrežjem':

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite »Možnosti« in počistite možnosti »Skrij prazne lokacije« in »Skrij vnose v sistemu Windows«. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam aplikacij Autoruns in poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite »Izbriši«.

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

überprüfen sie den speicherplatz linux

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Če sledite tem korakom, odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da pozneje odstranite zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Malwarebytes za Windows .

Zanimivi Članki

Spletna vrstica Adware

Spletna vrstica Adware

Kako odstraniti programsko opremo Web Bar - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti Heroes Of The Storm Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Email Helper App - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Ta članek obravnava dva preprosta načina za spremljanje temperature procesorja in grafičnega procesorja v ukazni vrstici Linuxa.

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Kako odstraniti Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti Ad by Pop Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Kako odstraniti dovoljenje Obvestila o spletnih mestih POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Live Protection Suite Fake Antivirus

Live Protection Suite Fake Antivirus

Kako odstraniti ponarejeni protivirusni program Live Protection Suite - vodnik za odstranitev (posodobljen)

Skype virus

Skype virus

Kako odstraniti Skype Virus - Navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)


Kategorije