TrojanDownloader.VBS.Agent Trojan

Kako odstraniti TrojanDownloader.VBS.Agent Trojan - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

TrojanDownloader.VBS.Agent vodnik za odstranjevanje virusov

Kaj je TrojanDownloader.VBS.Agent?

TrojanDownloader.VBS.Agent (znano tudi kot TrojanDownloader: VBS / Agent.EH) je ime grožnje, zlonamernega skripta VBScript, ki ga zaznajo motorji za odkrivanje virusov (na primer Windows Defender). Skript je vdelan v spletna mesta HTML in je zasnovan za izkoriščanje ranljivosti, opisane v CVE-2006-0003 . Njegov namen je prenos in izvajanje naključnih, morda zlonamernih datotek. Zato lahko ta skript povzroči prenos in namestitev zlonamerne programske opreme.

Zlonamerna programska oprema TrojanDownloader.VBS.AgentGrožnjo TrojanDownloader.VBS.AgentVirus lahko mehanizmi za odkrivanje virusov zaznajo med obiskom spletnega mesta ali odpiranjem e-pošte, ki je oblikovana v HTML in vsebuje kodo za izkoriščanje. Ko se VBScript izvaja v ranljivem računalniku, lahko povzroči samovoljno izvajanje kode (ACE), kar lahko privede do izvajanja zlonamernih datotek. Zato lahko okuži računalnike s prenosom in namestitvijo (izvrševanjem) zlonamerne programske opreme. Nameščeno zlonamerno programsko opremo lahko uporabimo za krajo osebnih podatkov, bančnih podatkov (kot so številke bančnih računov ali kreditnih kartic), gesel, poslovnih informacij itd. Skript bi lahko uporabili tudi za prenos in namestitev odkupne programske opreme ( ransomware ). Tovrstni programi blokirajo dostop do podatkov žrtev in razvijalcem omogočajo uporabo izsiljevanja in jih prisilijo, da plačajo odkupnino. Nekatera zlonamerna programska oprema se uporablja za spremljanje dejavnosti brskanja, ki lahko vodijo do zasebnosti in varnostnih težav pri brskanju. Grožnja TrojanDownloader.VBS.Agent lahko povzroči računalniške okužbe, ki povzročajo resne težave, kot so podatki / finančna izguba. Običajno motorji za odkrivanje virusov to grožnjo odstranijo takoj po zaznavanju, vendar priporočamo, da znova zaženete dodatno iskanje virusov z nameščeno protivirusno ali protivohunsko programsko opremo in nato preverite, ali je bila grožnja dejansko odstranjena.

Povzetek grožnje:
Ime Virus 'TrojanDownloader.VBS.Agent'
Vrsta grožnje Kapalka za zlonamerno programsko opremo, trojanski virus, virus, ki krade gesla, bančna zlonamerna programska oprema, vohunska programska oprema
Imena zaznavanja (8c10541e04d14049ea1d3d323e7234a0.virobj) Avast (Script: SNH-gen [Trj]), ESET-NOD32 (VBS / TrojanDownloader.Agent.REH), Kaspersky (HEUR: Trojan-Downloader.VBS.SLoad.gen), McAfee (VBS / Agent.cq), Full Seznam ( VirusTotal )
Simptomi Trojanci so zasnovani tako, da prikradeno vdrejo v računalnik žrtve in ostanejo tiho, zato na okuženem računalniku niso jasno vidni nobeni posebni simptomi.
Metode distribucije Okužene priloge e-pošte, zlonamerni spletni oglasi, socialni inženiring, razpoke programske opreme.
Škoda Ukradeni bančni podatki, gesla, kraja identitete, računalnik žrtve, dodan v botnet.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Običajno te grožnje skušajo poškodovati sisteme z izkoriščanjem ranljivosti spletnih mest, e-poštnih sporočil, različnih paketov programske opreme itd. Zato zagotovite, da so vsi nameščeni programi posodobljeni na najnovejše različice, vključno z antivirusnimi ali protivohunskimi programi. Poleg tega je treba omogočiti računalniško varnost, sicer ne bo mogel zaznati in odstraniti groženj, kot je TrojanDownloader.VBS.Agent.

Kako se je TrojanDownloader.VBS.Agent vdrl v moj računalnik?

Stroji za odkrivanje virusov zaznajo to grožnjo, ko uporabnik obišče določeno spletno mesto ali odpre e-poštno sporočilo v obliki zapisa HTML, vendar spletna mesta in e-poštna sporočila (ali priloge, predstavljene v njih) niso edini način za širjenje zlonamernih programov. Da bi ljudi prevarali, da so namestili zlonamerno programsko opremo, kiber kriminalci uporabljajo tudi orodja za 'cracking' programsko opremo, sumljive vire za prenos programske opreme in neuradna (ponarejena) orodja za posodabljanje programske opreme. Orodja za razbijanje programske opreme so programi, ki brezplačno aktivirajo drugo programsko opremo. Ta orodja se pogosto uporabljajo za prenos in namestitev zlonamernih programov. Poleg tega ljudje, ki prenašajo datoteke iz brezplačne programske opreme, brezplačnega gostovanja datotek ali neuradnih spletnih mest z uporabo omrežij Peer-to-Peer, kot so hudourniški odjemalci, eMule itd., Tvegajo prenos zlonamernih datotek in ne legitimnih, neškodljivih programov. Ko se ti programi prenesejo in odprejo, povzročajo okužbe računalnika. Računalniki so okuženi tudi s ponarejenimi orodji za posodobitev programske opreme. Ti prenesejo in namestijo zlonamerno programsko opremo namesto pričakovanih posodobitev ali popravkov. V drugih primerih jih je mogoče uporabiti za izkoriščanje napak in napak nameščene zastarele programske opreme.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme?

Bodite previdni pri e-poštnih sporočilih, ki so poslana z sumljivih naslovov, še posebej, če so nepomembna (tudi če so predstavljena kot „uradna“) in vsebujejo priloge ali spletne povezave. Da boste varni, priložene datoteke hranite neodprte. Posodabljajte tudi programsko opremo, vendar je to treba doseči z orodji (ali implementiranimi funkcijami), ki jih nudijo uradni razvijalci programske opreme. Ostalim (neuradnim) orodjem ne smemo zaupati ali jih uporabljati. Vso programsko opremo in datoteke je treba prenesti z uradnih spletnih mest in uporabiti neposredne povezave za prenos. Vsi drugi viri (neuradne strani, prenosniki tretjih oseb itd.) Niso varni. Nameščeno programsko opremo je treba pravilno aktivirati. Upoštevajte, da je uporaba programskih orodij za razbijanje nezakonita in pogosto vodijo do okužb računalnika. Priporočamo tudi, da imate stalno nameščeno, posodobljeno in omogočeno ugledno protivirusno ali protivohunsko programsko opremo. Ta orodja zaznajo in odstranijo grožnje (vključno s programom TrojanDownloader.VBS.Agent), preden lahko škodujejo sistemu. Če menite, da je vaš računalnik že okužen, priporočamo, da zaženete optično branje z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranitev vdrte zlonamerne programske opreme.

Posnetek zaslona datoteke skripta in procesa TrojanDownloader.VBS.Agent, ki se izvaja v upravitelju opravil:

TrojanDownloader.VBS.Agent skriptna datoteka in postopek v upravitelju opravil

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - ponavadi je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

Če ste na primer z upraviteljem opravil preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, in ugotovili sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslonu z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z omrežjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Crouton auf chromebook installieren

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z omrežjem':

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite »Možnosti« in počistite možnosti »Skrij prazne lokacije« in »Skrij vnose v sistemu Windows«. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam aplikacij Autoruns in poiščite ime datoteke zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite »Izbriši«.

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Če sledite tem korakom, odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da pozneje odstranite zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Malwarebytes za Windows .

Zanimivi Članki

Kako popraviti napako »E: Ne morem dobiti napake lock/var/lib/dpkg/lock« v Ubuntu Linuxu

Kako popraviti napako »E: Ne morem dobiti napake lock/var/lib/dpkg/lock« v Ubuntu Linuxu

Težava z namestitvijo paketa Ubuntu? Enostavno popravite E: ni mogoče dobiti ključavnice/var/lib/dpkg/lock - odprto (11: vir začasno ni na voljo) E: ni mogoče zakleniti skrbniškega imenika (/var/lib/dpkg/), ali ga uporablja še en postopek? napaka.

Kako namestiti namizno okolje KDE v Ubuntu

Kako namestiti namizno okolje KDE v Ubuntu

Preprosta vadnica za razlago, kako namestiti KDE Plasma Desktop okolja na Ubuntu Linux. Za referenco so vključeni posnetki zaslona.

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

E-poštni virus tiskalnika Xerox

E-poštni virus tiskalnika Xerox

Kako odstraniti virus Xerox Printer Email - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Izogibajte se prevaram prek naprave, ki je bila okužena z mojo zasebno zlonamerno programsko opremo

Izogibajte se prevaram prek naprave, ki je bila okužena z mojo zasebno zlonamerno programsko opremo

Kako odstraniti napravo, ki jo je okužila moja zasebna prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ustvarjanje USB -ja Manjaro Linux v živo v sistemu Windows in Linux

Ustvarjanje USB -ja Manjaro Linux v živo v sistemu Windows in Linux

Enostavna vadnica za posnetke zaslona, ​​ki vam pokaže, kako ustvariti USB v živo Manjaro Linux v sistemu Windows 10 in distribucijah Linux.

Clipconverter.cc Oglasi

Clipconverter.cc Oglasi

Kako odstraniti oglase Clipconverter.cc - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Prevara, odkrita kršitev požarnega zidu

Prevara, odkrita kršitev požarnega zidu

Kako odstraniti prevaro, zaznano z kršitvijo požarnega zidu - navodila za odstranjevanje virusov

TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus

TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus

Kako odstraniti TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti


Kategorije