Dvoprstni drsnik ne deluje

Dvoprstni drsnik ne deluje

Dvoprstni drsnik ne deluje. Kako to enostavno popraviti?

Sledilna ploščica (znana tudi kot sledilna ploščica) je uporabna kazalna naprava, ki jo najdemo v večini prenosnih računalnikov in se uporablja za nadzor položaja vhodov na zaslonu računalnika. Prenosno ploščico na dotik lahko uporabite namesto zunanje miške in ima pogosto enaka dva gumba pod površino na dotik ali na njenem dnu. Druga vrsta sledilne ploščice, ki jo poznamo kot sledilno ploščico brez gumbov (ali klik-ploščico), je vse bolj priljubljena in nima tradicionalnih dveh gumbov - celotna površina sledilne ploščice je en velik gumb.

Pomikanje z enim ali dvema prstoma je uporabna funkcija sledilne ploščice. Dvoprstni pomik je standardna funkcija v računalnikih Mac, vendar ga lahko nastavite tudi na prenosnih računalnikih (tudi če ni Mac). Če na primer uporabljate sledilno ploščico Synaptics, boste ugotovili, da je sledilna ploščica tega proizvajalca podprta s funkcijo drsenja z dvema prstoma. Funkcija je običajno privzeto onemogočena, zato jo morate omogočiti ročno. Če je drsenje z dvema prstoma omogočeno, vendar ne deluje, so morda težave z gonilniki sledilne ploščice. Gonilniki se lahko poškodujejo ali okvarijo in naprava ne more pravilno delovati.V tem priročniku opisujemo težave s funkcijo drsenja z dvema prstoma in preučujemo možne rešitve.

drsenje z dvema prstoma ne deluje

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Znova namestite gonilnike sledilne ploščice

Gonilnik naprave je programska oprema, ki obvešča operacijski sistem in drugo programsko opremo o interakciji z določeno strojno opremo. Prej je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, saj jih pogosto ustvarjajo različni proizvajalci, podjetja ali ljudje. Voznik omogoča nemoteno komunikacijo med strojno in programsko opremo. V večini primerov računalniki brez gonilnikov ne morejo pravilno pošiljati in sprejemati podatkov. Če ustrezen gonilnik ni nameščen, naprava morda ne bo delovala pravilno. Če želite znova namestiti gonilnike sledilne ploščice, uporabite upravitelja naprav. Če želite odpreti Device Manager, z desno miškino tipko kliknite gumb Start in izberite 'Upravitelj naprav' rezultat iz kontekstnega menija ali vrste 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat.

znova namestite gonilnike sledilne ploščice 1. korak

V upravitelju naprav boste videli seznam naprav, povezanih z računalnikom. Poišči „Miške in druge kazalne naprave“ kategorijo in jo razširite, z desno miškino tipko kliknite sledilno ploščico in izberite 'Odstrani napravo' .

znova namestite gonilnike sledilne ploščice 2. korak

V pojavnem oknu kliknite 'Odstrani' . Prepričajte se, da ste preverili 'Izbriši gonilniško programsko opremo za to napravo' potrditveno polje. Znova zaženite računalnik. Windows bo samodejno namestil manjkajoče gonilnike ob naslednjem zagonu sistema Windows.

znova namestite gonilnike sledilne ploščice 3. korak

Če Windows iz nekega razloga ne namesti manjkajočih (neinstaliranih) gonilnikov, pojdite v Upravitelj naprav in z desno miškino tipko kliknite ime računalnika ter izberite 'Iskanje sprememb strojne opreme' . To bi moralo zaznati manjkajoče gonilnike in jih namestiti.

znova namestite gonilnike sledilne ploščice 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Povrnite gonilnike sledilne ploščice

Roll Back Driver je funkcija upravitelja naprav Windows, ki je na voljo v vseh različicah sistema Windows. Ta funkcija vam omogoča odstranitev trenutno nameščenega gonilnika strojne naprave in nato namestitev predhodno nameščenega gonilnika. Ta funkcija se običajno uporablja, kadar najnovejši ali novejši gonilniki ne delujejo pravilno. Najnovejši, posodobljeni gonilniki so pogosto boljši od prejšnjih različic in vključujejo določene izboljšave, vendar včasih dejansko lahko povzročijo težave in jih ne odpravijo. Funkcija »Povrni gonilnik« vam omogoča, da trenutni gonilnik preprosto odstranite in ga z nekaj kliki miške zamenjate s prejšnjo različico. Če želite povrniti gonilnike sledilne ploščice, pojdite v Upravitelj naprav in poiščite „Miške in druge kazalne naprave“ kategorijo in jo razširite, z desno miškino tipko kliknite sledilno ploščico in izberite 'Lastnosti' .

znova namestite gonilnike sledilne ploščice 1. korak

Zdaj izberite 'Voznik' kliknite zavihek 'Roll Back Driver' in sledite navodilom. Če je gumb siv in ga ne morete klikniti, prejšnja različica gonilnika za to napravo ni nameščena. Znova zaženite računalnik in preverite, ali drsna funkcija drsenja zdaj deluje.

znova namestite gonilnike sledilne ploščice 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Posodobite gonilnike sledilne ploščice

Če z vračanjem gonilnika sledilne ploščice težave ne odpravite, jo boste morda želeli posodobiti. Če želite posodobiti gonilnik sledilne ploščice, pojdite v Upravitelj naprav in razširite „Miške in druge slikarske naprave“ in z desno miškino tipko kliknite sledilno ploščico. Izberite 'Posodobi gonilnik' iz kontekstnega menija.

posodobite gonilnike sledilne ploščice 1. korak

Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali v računalniku poiskati programsko opremo gonilnikov. Če izberete prvo možnost, bo Windows v računalniku in internetu poiskal najnovejšo programsko opremo gonilnikov za vašo napravo. Če izberete drugo možnost, morate gonilnike poiskati in namestiti ročno. Če želite uporabiti to možnost, morate predhodno prenesti gonilnik v računalnik ali pogon USB. Priporočamo, da izberete prvo možnost in sledite navodilom.

posodobite gonilnike sledilne ploščice 2. korak

Drug način za posodobitev ali namestitev novih gonilnikov za naprave je uporaba programske opreme drugih proizvajalcev, kot je Snappy Driver Installer. Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko celotno zbirko gonilnikov shrani brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če v računalniku ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in deluje tudi z operacijskim sistemom Windows XP. Gonilnike lahko prenesete s programom Snappy Driver Installer v 'driverpacks', ki so preprosto zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Prikažejo lahko tudi podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike. Ločuje posodobitve, ki zahtevajo vnovični zagon računalnika, da jih je lažje prepoznati. Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj.

posodobite gonilnike sledilne ploščice korak 3

[Nazaj na kazalo]

Spremeni kazalec miške

Pri računalništvu je kazalec miške ali kazalec simbol ali grafična slika na računalniškem monitorju ali drugi prikazovalni napravi, ki odraža premike kazalne naprave. V tem primeru je naprava sledilna ploščica. Nekateri uporabniki so poročali, da je preprosto spreminjanje kazalca miške rešilo težavo in funkcija drsnega pomikanja je spet začela delovati. Tukaj prikazujemo, kako v nekaj kliki spremenimo kazalec miške. Najprej vnesite 'miška' v Iskanje in kliknite 'Spreminjanje nastavitev miške' ali 'Nastavitve miške' rezultat.

spremenite kazalec miške 1. korak

V oknu z nastavitvami miške poiščite in kliknite 'Dodatne možnosti miške' nastavitev na desnem podoknu.

spremenite kazalec miške 2. korak

V oknu Lastnosti miške kliknite 'Kazalci' zavihek in izberite 'Windows Black (sistemska shema)' Spodaj 'Shema' . Če želite, izberite drugo shemo. Kliknite 'Uporabi' da shranite spremembe in preverite, ali to odpravlja težavo s funkcijo drsnega drsenja.

spremenite kazalec miške 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Beste Linux-Distribution für Macbook Pro

Preverite, ali je pomikanje z dvema prstoma omogočeno

Preprosto preverite, ali je omogočena funkcija drsenja z dvema prstoma. Če želite to narediti, sledite prej omenjenim korakom. V oknu z nastavitvami miške kliknite 'Dodatne možnosti miške' nastavitev. V oknu Lastnosti miške kliknite 'Nastavitve naprave' zavihek in kliknite 'Nastavitve ...' .

preverite, ali je funkcija drsenja z dvema prstoma omogočena 1. korak

Razširite 'MultiFinger Getures' in zagotoviti, da 'Drsenje z dvema prstoma' potrditveno polje je označeno / omogočeno. Kliknite 'Uporabi' da shranite opravljene spremembe.

preverite, ali je funkcija drsenja z dvema prstoma omogočena 2. korak

Če vidite drug meni, poiščite 'Drsenje z dvema prstoma' ali drugo podobno možnost in jo omogočite. Preverite, ali to odpravlja težavo in ali funkcija pomikanja z dvema prstoma zdaj deluje.

[Nazaj na kazalo]

Urejanje registra Windows

Windows Registry, ki ga običajno imenujemo le register, je zbirka baz podatkov o konfiguracijskih nastavitvah v operacijskih sistemih Microsoft Windows. Uporablja se za shranjevanje večine informacij in nastavitev za programe, strojne naprave, uporabniške nastavitve, konfiguracije operacijskega sistema in še veliko več. Številne možnosti, ki so izpostavljene v registru, niso dostopne drugje v sistemu Windows. Če želite urediti register, uporabite urejevalnik registra Windows. Če želite odpreti urejevalnik registra, odprite pogovorno okno Zaženi (pritisnite tipko Windows Windows + R ali z desno tipko miške kliknite Start in izberite 'Zaženi' ) in tip 'regedit' . Pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

uredite 1. korak registra registra

Zdaj sledite tej poti: 'HKEY_CURRENT_USER Software Synaptics SynTP TouchPadPS2' . V desnem podoknu boste videli seznam tipk.

uredite 2. korak registra registra

Poišči '2FingerTapPluginID' in '3FingerTapPluginID' tipke na desnem podoknu, dvokliknite in se prepričajte, da so njihovi podatki o vrednosti prazni.

Najti 'MultiFingerTapFlags' na desnem podoknu, dvokliknite in spremenite podatke o vrednosti z 2 na 3.

Poišči '3FingerTapAction' na desnem podoknu, dvokliknite in spremenite podatke o vrednosti na 4.

Poišči '3FingerTapPluginActionID' na desnem podoknu, dvokliknite in spremenite podatke o vrednosti na 0.

Poišči '2FingerTapAction' na desnem podoknu, dvokliknite in spremenite podatke o vrednosti na 2, če želite, da desni klik deluje, ali na 4, če želite, da deluje srednji klik.

Znova zaženite računalnik in preverite, ali drsanje z dvema prstoma zdaj deluje.

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite gonilnike

Ponastavitev gonilnikov bo izbrisala navodila za voznike, prenosnik pa bo znova naložil vsa navodila iz gonilnikov in programske opreme v operacijskem sistemu Windows. Če želite trde ponastaviti gonilnike, najprej izklopite računalnik. Odklopite vse zunanje naprave, priključene na računalnik, izvlecite računalnik iz vira napajanja in odstranite baterijo. Zdaj pritisnite in držite gumb za vklop 10-15 sekund. Vstavite baterijo in računalnik priključite v vir napajanja. Vklopite računalnik. Če vas vprašajo, kako želite ob zagonu zagnati sistem Windows, izberite 'Običajno zaženite Windows' in pritisnite Enter. Priporočamo, da po teh dejanjih preverite, ali so na voljo posodobitve za sistem Windows, in preverite, ali drsna funkcija drsenja zdaj deluje.

Upamo, da je ena od zgornjih rešitev rešila težavo in zdaj lahko brez težav uporabljate funkcijo drsnega drsenja. Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti drsenje z dvema prstoma:

[Nazaj na vrh]