Odstranite Adobe Flash Player iz računalnika Mac

Odstranite Adobe Flash Player iz računalnika Mac

Kako in zakaj odstraniti Adobe Flash Player iz računalnikov Mac

Številni uporabniki računalnikov, zlasti tisti, ki gledajo video posnetke in druge medijske vsebine prek spletnega brskalnika, poznajo Adobe Flash Player. Flash Player je bil dolgo časa glavno orodje za gledanje video vsebin prek spletnih brskalnikov, vendar je zaradi tehnološke rasti izdelek Adobe ostal za seboj in postal enostaven način za kiber kriminalce, da ogrozijo sisteme. Varnost ni edini razlog, zakaj je Flash Player izgubil svojo priljubljenost - ta dodatna programska oprema se pogosto sesuje, zaradi česar se spletni brskalniki ne odzivajo. Poleg tega so pogosto uporabljali pretirane računalniške vire.

Celo Steve Jobs je govoril o težavah, s katerimi se je Mac srečal z dodatkom predvajalnika Flash. Apple je skušal rešiti to situacijo skupaj z Adobejem, vendar se zdi, da ga Adobe ne zanima možnih rešitev. Kot drugo možnost je Steve Jobs predlagal, da se zanese na predvajalnik HTML5, ki počasi nadomešča problematični Flash Player. Predvajalnik HTML5 je bolj varen in združljiv z računalniki Mac. Pravzaprav so največje in najbolj priljubljene spletne strani že prešle na predvajalnik HTML5. Kljub temu napredku nekatera spletna mesta še vedno uporabljajo Flash Player. V tem članku opisujemo, kako preveriti, ali ima vaš Mac Flash Player, in če je tako, kako ga odstraniti.uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Preverite, ali je v vašem računalniku nameščen predvajalnik Flash

Če niste prepričani, ali vaš Mac vsebuje Adobe Flash Player ali drugi brskalniki vsebujejo vtičnik Flash Player, lahko obiščete Adobejevo spletno mesto kjer lahko preveri vaš brskalnik. Ta korak je koristen tudi za zagotovitev, da je bil postopek odstranitve uspešen. Če ste pred kratkim odstranili Flash Player, znova zaženite računalnik in nato obiščite Adobeovo spletno mesto, da preverite svoj sistem. Na tej spletni strani boste v prvem koraku videli gumb Preveri zdaj. Kliknite ta gumb in preučite prikazano poročilo.

verify-flash

[Nazaj na kazalo]

macOS blokira zastarele različice predvajalnika Flash

Ker računalnika Flash Player in Mac nista združljiva, Apple s Safari ponuja orodje, ki iz varnostnih razlogov preveri in blokira zastarele različice programa Adobe Flash Player. To ščiti uporabnike Safarija pred kiber kriminalci, ki prek Flash Playerja okužijo računalnike z različnimi potencialno neželenimi aplikacijami. Če med poskusom dostopa do vsebine Flash v brskalniku Safari vidite opozorilna sporočila, kot so »Blokiran vtičnik«, »Flash Security Alert« ali »Flash zastarela«, Apple opozori, da uporabljate zastareli Adobe Flash Vtičnik predvajalnika ali spletnega brskalnika.

flash-out-of-date

[Nazaj na kazalo]

Odstranite predvajalnik Adobe Flash iz računalnika Mac

Če se odločite, da v računalniku Mac ne potrebujete več programa Adobe Flash Player, ga je enostavno odstraniti. Najprej obiščite Spletna stran za podporo Adobes in prenesite program za odstranjevanje. Upoštevajte, da obstaja več različnih različic, odvisno od vašega operacijskega sistema. Ko imate pravilno datoteko za odstranjevanje, jo zaženite. Ko se aplikacija odpre, kliknite Odstrani. Svoje dejanje potrdite z vnosom gesla skrbniškega računa in zaprite vse spletne brskalnike.

uninstaller

Ta aplikacija izbriše Adobe Flash Player in povezane datoteke, vendar vam svetujemo, da ročno preverite in odstranite vse preostale nastavitve in mape predpomnilnika, če obstajajo. Odprite Finder in v menijski vrstici na vrhu zaslona kliknite »Pojdi«. Nato pridržite tipko možnosti in v spustnem meniju izberite Knjižnica. Lahko pa uporabite funkcijo Pojdi v mapo in vtipkate naslednji cilj: ~ / Library / Preferences / Macromedia / Flash Player in ~ / Library / Caches / Adobe / Flash Player. Izbrišite obe mapi, da odstranite vse povezane datoteke Flash Player.

remove-flash-folders

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako odstraniti Adobe Flash Player iz računalnika Mac

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

Kako odstraniti PUP.Optional.Legacy Virus - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti CryptoLocker-v3 Ransomware - koraki za odstranitev virusa

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Imate radi igre na Linuxu? Pojdite na novo raven igranja iger tako, da svojo igralno miško v Linuxu konfigurirate s pomočjo aplikacije Piper GUI.

Nullbyte Ransomware

Nullbyte Ransomware

Kako odstraniti Nullbyte Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Emotet Trojan

Emotet Trojan

Kako odstraniti trojanski program Emotet - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Kako odstraniti povezavo s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako se znebiti My Smartlink Browser Hijacker - vodnik za odstranjevanje virusov

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Mazy - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti JSSLOADER RAT - navodila za odstranjevanje virusov

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Kako odstraniti baterijo, ki jo poškodujejo virusi POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije