Odstranite ugrabitelje brskalnikov, ki v Chromu ustvarijo vnose »Upravlja vaša organizacija«

Kako se znebiti brskalnika ugrabitelja brskalnika Chrome, ki ga upravlja vaša organizacija (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Chrome 'Upravlja vaša organizacija' iz računalnikov Mac

Kaj je Chrome »upravlja vaša organizacija«?

'Upravlja vaša organizacija' je vnos, ki ga najdete v glavnem meniju brskalnika Google Chrome. To je zakonita funkcija Google Chrome, ki skrbnikom organizacij omogoča upravljanje različnih nastavitev brskalnika Chrome za uporabnike v njihovi organizaciji. V bistvu »Upravlja vaša organizacija« pomeni, da je v Chromu nastavljen eden ali več pravilnikov, ki ga upravlja skupina, organizacija itd. V resnici uporabniki Chroma, ki niso del nobene organizacije, vidijo »Upravlja vaša organizacija«. 'v nastavitvah brskalnika. To se običajno zgodi, ko je v brskalnik Chrome nameščena potencialno neželena aplikacija (PUA), ugrabitelj brskalnika ali celo zlonamerni program, ki določa določene pravilnike, ki nadzorujejo delovanje brskalnika.

ChromeTo funkcijo upravljanja pravilnikov Chroma lahko organizacije uporabljajo za nastavitev naslova domače strani, preprečevanje tiskanja uporabnikom / članom, preprečevanje dostopa do določenih spletnih mest, namestitev različnih razširitev itd. Obstaja na stotine pravilnikov, ki jih lahko skrbniki nastavijo in uporabljajo za nadzor nad delovanjem brskalnika Chrome. Na žalost lahko mnogi ugrabitelji brskalnikov, drugi PUA-ji in zlonamerni programi upravljajo / nastavljajo pravilnike. Običajno so ugrabitelji brskalnikov namenjeni promociji različnih lažnih iskalnikov s spreminjanjem nastavitev brskalnika, kot so naslov privzetega iskalnika, domača stran in nov zavihek. Zato so uporabniki prisiljeni obiskati naslov lažnega iskalnika, ko odprejo brskalnik, nov zavihek ali vnesejo iskalne poizvedbe v vrstico URL. V večini primerov je to mogoče razveljaviti z odstranitvijo PUA, če pa je ugrabitelj brskalnika povzročil pojav elementa 'Upravlja vaša organizacija', bo morda težje odpraviti težavo in razveljaviti opravljene spremembe. Navodila za odpravljanje te težave so navedena spodaj.

Povzetek grožnje:
Ime Upravlja vnos vaše organizacije
Vrsta grožnje Ugrabitelj brskalnika, zlonamerna programska oprema Mac, virus Mac.
Odkrivanje imen prevarantskega namestitvenega programa, ki ustvari 'Upravlja vaša organizacija' Avast (MacOS: Bundlore-EA [Adw]), AVG (MacOS: Bundlore-EA [Adw]), DrWeb (Adware.Mac.Bundlore.775), Kaspersky (Not-a-virus: HEUR: AdWare.OSX.Bnodlero .ah), celoten seznam ( VirusTotal )
Simptomi Vaš Mac postane počasnejši od običajnega, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na dvomljiva spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player, prenosi hudournikov.
Škoda Sledenje internetnemu brskalniku (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta, izguba zasebnih podatkov.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Nekaj ​​primerov ugrabiteljev brskalnikov je NiceTab StartPage , SearchMine in MacAppExtensions . Običajno te aplikacije prisilijo uporabnike, da obiščejo in uporabljajo lažne iskalnike. Večina PUA deluje tudi kot orodje za sledenje informacijam. Zbirajo različne podrobnosti v zvezi z navadami brskanja uporabnikov, kot so naslovi IP, geolokacije, vnesene iskalne poizvedbe, naslovi obiskanih strani itd. V nekaterih primerih ciljajo tudi na občutljive osebne podatke. Razvijalci prodajajo podatke tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem), ki jih zlorabljajo na druge načine. Če povzamemo, aplikacije te vrste ne ponujajo prave vrednosti ali funkcij in lahko povzročajo težave, kot so kraja identitete, težave z brskanjem, zasebnost itd.

Kako so bile v moj računalnik nameščene neželene aplikacije, ki so povzročile pojav 'Upravlja vaša organizacija'?

Običajno ljudje nenamerno prenesejo in namestijo PUA-je, ko kliknejo zavajajoče oglase, ki povzročajo prenose / namestitve z izvajanjem določenih skriptov ali ko prenašajo ali namestijo programsko opremo, ki vsebuje neželene aplikacije, vključene v nastavitve. Ta zadnja metoda distribucije se imenuje 'združevanje'. Razvijalci ga uporabljajo za prevaro ljudi, da z običajno programsko opremo naložijo in namestijo PUA-je. Običajno lahko informacije o dodatno vključenih aplikacijah najdete v razdelkih »Po meri«, »Napredno« in drugih podobnih nastavitvah nastavitev, vendar ljudje te nastavitve pogosto pustijo neoznačene in nespremenjene, kar omogoča prenos in namestitev PUA-jev z običajnimi programske opreme.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij

Za prenos programske opreme ne uporabljajte različnih prenosnikov / namestitvenih programov, neuradnih spletnih mest, različnih omrežij Peer-to-Peer (hudourniški odjemalci, eMule) ali drugih podobnih kanalov. Najvarnejši način prenosa je uporaba uradnih, zanesljivih spletnih mest in neposrednih povezav za prenos. Preverite vse nastavitve za prenos / namestitev in zavrnite ponudbe za prenos ali namestitev neželenih, dodatno vključenih programov. Ne klikajte vsiljivih oglasov, ki se prikazujejo na dvomljivih spletnih straneh - lahko preusmerijo na nezaupanja vredna spletna mesta ali povzročijo prenos / namestitev neželenih aplikacij. Če menite, da so v brskalniku morda nameščeni PUA-ji, preverite vse razširitve, vtičnike in dodatke v brskalniku ter takoj odstranite vse neželene, sumljive vnose. Odstranite tudi tovrstne programe, ki so nameščeni v računalniku / operacijskem sistemu. Če je vaš računalnik že okužen z ugrabitelji brskalnikov, priporočamo, da zaženete pregled z Combo Cleaner Antivirus za macOS da jih samodejno odpravi.

Ubuntu-Download für virtualbox

Chromovo okno, ki se odpre po kliku na element »Upravlja vaša organizacija« v nastavitvah Chroma:

okno, ki se odpre, ko kliknete upravlja element vaše organizacije

Posnetek zaslona zavajajoče spletne strani, namenjene promociji ponarejenega namestitvenega programa Adobe Flash Player, ki namesti SearchMine ugrabitelj brskalnika in doda element 'Upravlja vaša organizacija':

stran za prenos prevaranta

Posnetek zaslona zgoraj omenjenega ponarejenega namestitvenega programa Adobe Flash Player:

ponarejen namestitveni program Adobe Flash Player

Posnetek zaslona ponarejenega namestitvenega programa Adobe Flash Player z neželenimi aplikacijami:

ponarejen namestitveni program Adobe Flash Player

Kako odstraniti aplikacije, ki povzročajo pojav Upravlja vaša organizacija 'element v nastavitvah Chroma:

Ročno odstranjevanje:

1) Za začetek poiščite vse sumljive / nedavno nameščene programe in jih odstranite.

dva) Odstranite vse zlonamerne profile iz sistema (svetujemo vam, da odstranite vse obstoječe profile, ne samo tiste, ki se nanašajo na Google Chrome).

1. korak: kliknite Preference 'v menijski vrstici in izberite' Profili '.

odstranite profile, povezane s 1. korakom, ki ga upravlja vaša organizacija

2. korak: izberite Nastavitve za Chrome 'profil in ga izbrišite. Priporočamo, da odstranite tudi druge obstoječe profile.

odstranite profile, povezane z upravljanjem vaše organizacije, 2. korak

3) Ponastavi Google Chrome:

POMEMBNO! Ponastavitev nastavitev brskalnika bo povzročila izgubo vseh podatkov (shranjenih prijav / gesel, zgodovine brskanja, predpomnilnika itd.), Shranjenih v brskalniku.

1. korak: Pomaknite se do nastavitev Google Chroma, tako da v desnem zgornjem kotu zaslona kliknete tri pike in izberete » Nastavitve ':

odstranjevanje, ki ga upravlja vaša organizacija chrome 1. korak

2. korak: Pomaknite se do Ponastavite nastavitve 's klikom na' Napredno 'gumb na levi strani zaslona in izbira' Ponastavite nastavitve '. Nato ponastavite nastavitve Google Chroma s klikom na Obnovite nastavitve na prvotne privzete vrednosti in potrditev.

odstranite, upravlja vaša organizacija chrome 2. korak
Alternativna metoda:

1. korak: Odprite Pojdite v imenik 'okno s klikom na' Ukaz ',' Shift 'in' G 'tipke na tipkovnici hkrati (Command + Shift + G) in vnesite' ~ / Knjižnica / Nastavitve ':

upravlja vaša organizacija, 1. korak odstranitve

2. korak: Poiščite com.google.Chrome.plist 'in jo izbrišite.

upravlja vaša organizacija, alternativni korak 2
4) Ko odstranite zlonamerne profile in ponastavite Google Chrome na privzeto stanje, znova zaženite sistem.

Samodejno odstranjevanje:

1) Očistite sistem s protivirusno programsko opremo Combo Cleaner:

1. korak: Zaženite kombinirano skeniranje tako, da izberete ' Armaturna plošča 'in klik' Zaženite kombinirano skeniranje ':

upravlja odstranjevanje vaše organizacije s kombiniranim čistilom 1. korak

2. korak: Izberite vse zaznane grožnje in jih odstranite s klikom na ' Odstrani izbrano 'in potrditev postopka s preverjanjem pristnosti vašega računa (pojavila se bodo pojavna okna za preverjanje pristnosti):

upravlja odstranjevanje vaše organizacije s kombiniranim čistilom 2. korak

3. korak: Ponastavite Google Chrome, tako da se pomaknete do Optični bralnik zasebnosti 'razdelek, izbira' Popolna ponastavitev ', se odločim za' Popolna ponastavitev Chroma 'možnost in klik' Odstrani '(pred tem obvezno zaprite brskalnik Chrome, tako da z desno miškino tipko kliknete njegovo ikono v Dock in izberete' Prenehati '):

POMEMBNO! Ponastavitev nastavitev brskalnika bo povzročila izgubo vseh podatkov (shranjenih prijav / gesel, zgodovine brskanja, predpomnilnika itd.), Shranjenih v brskalniku.

upravlja odstranjevanje vaše organizacije s kombiniranim čistilom 3. korak

dva) Ko odstranite vse grožnje in ponastavite Google Chrome na privzeto stanje, znova zaženite sistem.

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti vnos 'Upravlja vaša organizacija' iz brskalnika Google Chrome s pomočjo kombiniranega čistilca:

Odstranitev preusmeritve Chrome, ki jo upravlja vaša organizacija:

Odstranite Chrome s potencialno neželenimi aplikacijami, ki jih upravlja 'Vaša organizacija', iz ' Aplikacije mapa:

odstranitev ugrabitelja brskalnika mac iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite ' Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite MPlayerX ',' NicePlayer 'ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite, ki jih upravlja vaša organizacija, povezane datoteke in mape:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

linux mint 17 auf 18 upgraden

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v datoteki / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ”, Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

Ihr Gerät ist durch vier Viren schwer beschädigt

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer » com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Skenirajte svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite zagotoviti, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na ikono aplikacij. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo računalnik Mac pregledal glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »ni najdenih groženj« - to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

Upravlja domača stran vnosa vaše organizacije in privzeta odstranitev internetnega iskalnika iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstrani, ki ga upravlja razširitev Safari, povezana z vnosom vaše organizacije:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari. V menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite pred kratkim nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

spreminjanje domače strani v brskalniku safari

V Preference 'okno, izberite' splošno 'jeziček. Če želite nastaviti svojo domačo stran, v polje vnesite želeni URL spletnega mesta (na primer: www.google.com) Polje domače strani . Lahko tudi kliknete Nastavite na Trenutna stran , Če želite svojo domačo stran nastaviti na spletno mesto, ki ga trenutno obiskujete.

Spremenite privzeti iskalnik:

spreminjanje privzetega internetnega iskalnika v brskalniku Safari

V Preference 'okno, izberite' Iskanje 'jeziček. Tu boste našli spustni meni z napisom ' Iskalnik: 'Na spustnem seznamu preprosto izberite želeni iskalnik.

So löschen Sie fehlerhafte Einträge in der Windows-Registrierung
  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite, ki jih upravlja vaša vnosa, povezane z dodatki Mozilla Firefox:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

spreminjanje domače strani mozilla firefox -

Če želite spremeniti domačo stran, kliknite Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte) in izberite' Preference 'iz spustnega menija. Če želite nastaviti svojo domačo stran, v polje vnesite želeni URL spletnega mesta (na primer: www.google.com) Domača stran .

Spremeni privzeti iskalnik:

mozilla firefox o konfiguraciji

V naslovno vrstico URL vnesite ' približno: config 'in kliknite' Previden bom, obljubim! '.

spreminjanje privzetega internetnega iskalnika mozilla firefox -

V Iskanje: 'vnesite ime ugrabitelja brskalnika. Z desno miškino tipko kliknite vsako od najdenih nastavitev in kliknite ' Ponastaviti 'iz spustnega menija.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite, ki jih upravlja vaša organizacija, povezane z dodatki za Google Chrome:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

spreminjanje domače strani Google Chrome

Kliknite » Chromov meni gumb '(tri vodoravne črte) in izberite' Nastavitve '. V Na začetku 'kliknite razdelek' Nastavite strani 'povezava blizu možnosti' Odpri določeno stran ali nabor strani '. Odstranite URL ugrabitelja brskalnika (na primer trovi.com) in vnesite želeni URL (na primer google.com).

Spremeni privzeti iskalnik:

spreminjanje privzetega internetnega iskalnika v Google Chromu

Kliknite » Chromov meni gumb '(tri vodoravne črte) in izberite' Nastavitve '. V Iskanje 'kliknite razdelek' Upravljanje iskalnikov... '. V odprtem oknu odstranite neželeni internetni iskalnik s klikom na X zraven. Na seznamu izberite želeni iskalnik in kliknite na ' Nastavi kot privzeto zraven.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .