Odstranitev zlonamerne programske opreme, ki prikazuje sistem Windows, je naletela na zaslon s težavami

Kako odstraniti sistem Windows, ki je naletel na težavo s prevaro - vodnik za odstranjevanje virusov

Vodnik za odstranjevanje virusa »Windows je naletel na težavo«

Kaj je 'Windows je naletel na težavo'?

Uporabniki na koncu na zaslonu računalnika vidijo to modro okno in pravijo, da je Windows naletel na težavo po zagonu zlonamerne datoteke, ki je namenjena preprečevanju dostopa uporabnikov do sistema Windows z zaklepanjem zaslona. Preprosto rečeno, to se zgodi po namestitvi zlonamerne programske opreme, ki je razvrščena kot omarica zaslona. Raziskave kažejo, da je ta zlonamerna programska oprema sposobna dostopati do spletne kamere, ki spletnim kriminalcem omogoča, da vidijo svoje žrtve (ali karkoli drugega, ko se okuženi računalnik vklopi).

Gimp-Export mit transparentem Hintergrund

Windows je naletel na težavno prevaroKot je zapisano na zaklenjenem zaslonu, je računalnik naletel na težavo - naletel je na napako »DRIVER_VERIFIER_IOMANAGER_VIOLATION (ndis.sys)«. Prav tako je navedeno, da je Windows Defender preprečil namestitev nekaterih neprepoznanih in zlonamernih programov, čeprav morajo uporabniki, da bi lahko dostopali do sistema Windows, posodobiti ključ izdelka Windows. To lahko storite tako, da pokličete skupino za podporo na številko + 1-123-456-9987 in vnesete posodobljeni ključ izdelka v določeno polje na zaklenjenem zaslonu. Priporočljivo je, da ne pokličete navedene številke, saj dejansko Microsoftovo podjetje (ali njegova podporna skupina) nima nič skupnega s to prevaro. Prevaranti, ki stojijo za takšnimi prevarami, praviloma skušajo prevarati uporabnike, ki se obrnejo nanje, da plačajo denar za svoje storitve ali neko programsko opremo. V nekaterih primerih od uporabnikov zahtevajo, da na njihova računalnika namestijo orodje za oddaljeno upravljanje (RAT), da lahko oddaljeno dostopajo do računalnikov in jih nadzorujejo. S popolnim dostopom do računalnikov lahko prevaranti / kiber kriminalci namestijo zlonamerno programsko opremo (npr. ransomware , Trojanski ) ukradejo osebne, občutljive podatke in / ali povzročijo drugo škodo. Zato številk prevare tehnične podpore nikoli ne bi smeli klicati, še pomembneje pa je, da goljufi, ki stojijo za njimi, ne bi smeli nikoli plačati ali jim dovoliti oddaljenega dostopa do računalnikov.

Povzetek grožnje:
Ime Windows je naletel na težavno omarico zaslona
Vrsta grožnje Zaklepanje zaslona
Telefonska številka tehnične podpore scammer + 1-123-456-9986
Imena zaznavanja (Win Act.exe) Avast (Win32: trojanski gen), BitDefender (Generic.Malware.SL! .65C7CEAA), ESET-NOD32 (različica MSIL / FakeSupport.DS), Microsoft (PUA: Win32 / Vigua.A), celoten seznam zaznav ( VirusTotal )
Simptomi Ne morem odpreti datotek, shranjenih v računalniku, dostop do operacijskega sistema Windows.
Dodatne informacije Nameščena zlonamerna programska oprema kiber kriminalcem omogoča dostop do žrtvine spletne kamere
Metode distribucije Okužene priloge e-pošte (makri), hudourniške spletne strani, zlonamerni oglasi.
Škoda Omejen dostop do operacijskega sistema Windows in datotek. Možna denarna izguba, namestitev zlonamerne ali druge neželene programske opreme.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Več primerov zlonamernih programov, namenjenih zaklepanju računalniškega zaslona, ​​je ComputerDestroyer , SSHBOT in StalinLocker . Običajno kiber kriminalci, ki stojijo za njimi, poskušajo prevarati žrtve, da jim izplačajo denar ali jim omogočijo ustvarjanje prihodka na druge načine. Na tak ali drugačen način avtorjem zlonamerne programske opreme nikoli ne bi smeli zaupati. Računalniške zaslone, ki jih zaklenejo zlonamerni programi te vrste, lahko odklenete tako, da jih odstranite iz operacijskega sistema. Navodila za to so opisana spodaj.

Kako se je zlonamerna programska oprema namestila v moj računalnik?

Večina kiber kriminalcev poskuša uporabnike zvabiti, da namestijo zlonamerno programsko opremo v svoje računalnike prek e-pošte (kampanje z nezaželeno pošto), nezaupljivih virov za prenos datotek in / ali programske opreme, trojanskih virusov, orodij za posodabljanje ponarejene programske opreme (tretja oseba) in neuradnih orodij za aktivacijo programske opreme (cracking). . Običajno kiber kriminalci pošiljajo e-pošto z zlonamernimi prilogami, ki ob odprtju namestijo zlonamerno programsko opremo. Primeri datotek, ki jih priložijo, so zlonamerni dokumenti Microsoft Office, dokumenti PDF, arhivske datoteke (npr. ZIP, RAR), JavaScript in izvedljive datoteke (na primer .exe). Omeniti velja, da pogosto pošiljajo e-pošto s povezavami na zlonamerne strani, namenjene tudi prenosu zlonamernih datotek. Drug priljubljen način distribucije zlonamerne programske opreme je prek omrežij Peer-to-Peer (kot so hudourniški odjemalci, eMule), brezplačnih spletnih mest za prenos, neuradnih strani, prenosnikov tretjih oseb, strani za brezplačno gostovanje datotek in drugih podobnih orodij. Kiber kriminalci prikrivajo zlonamerne datoteke kot običajne, zakonite in čakajo, da jih uporabniki prenesejo in izvršijo. Po zagonu te datoteke namestijo zlonamerno programsko opremo. Namestitveni programi tretjih oseb so lahko zasnovani tudi za distribucijo zlonamerne programske opreme. Trojanci so programi, ki so lahko (in so pogosto) zasnovani tako, da povzročajo okužbe z verigami (odpirajo hrbtna vrata za drugo zlonamerno programsko opremo). Ko jih namestite, povzročijo namestitev druge tovrstne programske opreme. Neuradna orodja za posodabljanje programske opreme okužijo sisteme z namestitvijo zlonamernih programov namesto posodobitev, popravkov nameščene programske opreme ali z izkoriščanjem napak, napak zastarele programske opreme. Popolnoma podobno delujejo različni 'cracking' (neuradna aktivacija): ti naj bi nezakonito aktivirali licenčno programsko opremo, vendar namesto nje pogosto namestijo zlonamerno.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme?

Priporočljivo je, da ne odprete prilog (in povezav do spletnih mest) v nepomembnih e-poštnih sporočilih, ki jih prejmete z neznanih, sumljivih naslovov. Programsko opremo in datoteke je treba nalagati samo z zaupanja vrednih uradnih spletnih mest in prek neposrednih povezav. Ni varno uporabljati omrežij Peer-to-Peer, neuradnih strani, prenosnikov tretjih oseb, namestitvenih programov in drugih podobnih kanalov, orodij. Nameščene programe in operacijski sistem je treba posodobiti in / ali aktivirati z orodji in / ali implementiranimi funkcijami njihovih uradnih razvijalcev. Druga (neuradna) orodja so običajno namenjena okužbi računalnikov z zlonamerno programsko opremo. poleg tega je nezakonito aktiviranje kakršne koli licenčne programske opreme z neuradnimi ('cracking') orodji. Še en način preprečevanja varnosti računalnikov je redno iskanje z grožnjo z ugledno protivohunsko ali protivirusno programsko opremo in odkrivanje groženj v najkrajšem možnem času. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da z njim zaženete optično branje Malwarebytes za Windows da jih samodejno odpravi.

Sporočilo o napaki »Windows je naletel na težavo«:

Windows je naletel na težavo

Vaš računalnik je naletel na težavo in potrebuje diagnostiko.

Če želite izvedeti več, lahko to pozneje poiščete v spletu
napaka: DRIVER_VERIFIER_IOMANAGER_VIOLATION (ndis.sys)

Vnesite posodobljeni ključ izdelka
Windows Defender je preprečil neprepoznano in zlonamerno programsko opremo v vašem računalniku. Posodobite ključ izdelka za Windows.


Če pokličete osebo za podporo, ji sporočite te informacije:
Stop koda: datotečni sistem RDR
Serijski ključ:


Prosimo, obrnite se na skupino za podporo na brezplačni telefonski številki: + 1-123-456-9986

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranjevanje virusa »Windows je naletel na težavo«:

Korak 1

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med zagonom računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option, nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8: Pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno, v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meni »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite 'Nastavitve zagona'. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslonu z nastavitvami zagona. Pritisnite »5« za zagon v varnem načinu z omrežnim pozivom.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z omrežjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z omrežjem':

2. korak

Prijavite se v račun, okužen z virusom 'Windows je naletel na težavo'. Zaženite internetni brskalnik in prenesite zakonit protivohunski program. Posodobite protivohunsko programsko opremo in zaženite popolno skeniranje sistema. Odstranite vse zaznane vnose.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.


Če računalnika ne morete zagnati v varnem načinu z omrežjem, poskusite obnoviti sistem.

Videoposnetek, kako odstraniti viruse z uporabo 'Varnega načina z ukaznim pozivom' in 'Obnovitve sistema':

1. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Options (Napredne možnosti Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Command Prompt in pritisnite ENTER.

Wie benutzt man den Nano-Editor?

Zaženite računalnik v varnem načinu z ukaznim pozivom

2. Ko se naloži način ukaznega poziva, vnesite naslednjo vrstico: cd obnovitev in pritisnite ENTER.

obnovitev sistema z uporabo ukaznega poziva

3. Nato vnesite to vrstico: rstrui.exe in pritisnite ENTER.

obnovitev sistema z ukaznim pozivom rstrui.exe

4. V odprtem oknu kliknite 'Naprej'.

obnoviti sistemske datoteke in nastavitve

Seitenfehler im nicht ausgelagerten Bereich windows 10

5. Izberite eno od razpoložljivih obnovitvenih točk in kliknite »Naprej« (s tem se bo računalniški sistem obnovil na prejšnji čas in datum, preden bo v računalnik vdrl virus »Windows je naletel na težavo«).

izberite obnovitveno točko

6. V odprtem oknu kliknite 'Da'.

zaženite obnovitev sistema

7. Po obnovitvi računalnika na prejšnji datum prenesite in optično preberite računalnik z priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme za odpravo ostankov virusa 'Windows je naletel na težavo'.

Če računalnika ne morete zagnati v varnem načinu z omrežjem (ali z ukaznim pozivom), zaženite računalnik z reševalnim diskom. Nekateri virusi onemogočijo varni način, zaradi česar je odstranjevanje zapleteno. Za ta korak potrebujete dostop do drugega računalnika. Po odstranitvi virusa »Windows je naletel na težavo« iz računalnika znova zaženite računalnik in ga optično preberite z zakonito protivohunsko programsko opremo, da odstranite morebitne ostanke te varnostne okužbe.

Druga orodja, za katera je znano, da odstranijo to prevaro:

Povzetek:

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opremeOglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate med odstranjevanjem sistema Windows težave z zaklepanjem zaslona iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o sistemu Windows, je naletel na težavo z omarico zaslona ali je bila odstranjena, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.