Odstranite MovieBox iz brskalnika

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika MovieBox - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Navodila za odstranitev ugrabitelja brskalnika MovieBox

Kaj je MovieBox?

MovieBox se oglašuje kot aplikacija, ki uporabnikom omogoča neposreden dostop do različnih spletnih mest, povezanih s filmi, z novega zavihka brskalnika. Ta aplikacija spreminja nastavitve brskalnika za promocijo lažnega iskalnika (feed.moviebox-online.com) in zbira različne informacije o uporabniškem sistemu. Tovrstne aplikacije se imenujejo ugrabitelji brskalnikov in potencialno neželene aplikacije (PUA), saj jih ljudje pogosto nenamerno prenesejo in namestijo.

ugrabitelj brskalnika feed.moviebox-online.comPo namestitvi MovieBox naslovu feed.moviebox-online.com dodeli naslov domače strani, privzeti iskalnik in možnosti novega zavihka. Ljudje, ki jim je MovieBox ugrabil brskalnike, so zato prisiljeni obiskati ta spletni naslov, ko odprejo brskalnik (novo okno), nov zavihek ali iščejo prek vrstice URL (vnesite iskalne poizvedbe). Običajno ugrabitelji brskalnikov uporabnikom preprečijo spreminjanje določenih nastavitev, tako da jih nemudoma ponovno dodelijo, če poskušajo spremeniti možnosti. Če želite razveljaviti, spremeniti ali spremeniti te nastavitve, morajo uporabniki odstraniti ugrabitelja brskalnika, ki povzroča težavo. Upoštevajte, da je feed.moviebox-online.com naslov lažnega iskalnika. Če se uporablja, to spletno mesto preusmeri na search.yahoo.com in ne ustvarja edinstvenih rezultatov - preprosto zagotavlja rezultate, ki jih ustvari Yahoo. Iskalniki, ki se tako obnašajo, so neuporabni. Poleg tega večina ugrabiteljev brskalnikov in lažnih iskalnikov zbira podrobnosti, kot so IP-naslovi uporabnikov, geolokacije, naslovi odprtih strani, vnesene iskalne poizvedbe itd. Nekateri ugrabitelji lahko posnamejo tudi osebne podatke. Razvijalci podrobnosti delijo z drugimi stranmi (potencialno kiber kriminalci), ki zasebne podatke zlorabljajo za ustvarjanje prihodka.

Povzetek grožnje:
Ime MovieBox
Vrsta grožnje Ugrabitelj brskalnika, preusmeritev, ugrabitelj iskanja, orodna vrstica, neželen nov zavihek
Imena zaznavanja (movie-box.online) Celoten seznam zaznav ( VirusTotal )
Razširitve brskalnika MovieBox, MovieBox Privzeto iskanje
Predpostavljena funkcionalnost Ta aplikacija naj bi uporabnikom omogočala hiter dostop do strani, povezanih s filmi.
Promovirani URL feed.moviebox-online.com
Vročanje naslova IP (feed.moviebox-online.com) 13.84.45.249
Prizadete nastavitve brskalnika Domača stran, URL novega zavihka, privzeti iskalnik
Simptomi Manipulirane nastavitve internetnega brskalnika (domača stran, privzeti internetni iskalnik, nastavitve novega zavihka). Uporabniki so prisiljeni obiskati spletno stran ugrabitelja in po svojih iskalnikih iskati po internetu.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za Flash Player.
Škoda Sledenje internetnemu brskalniku (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Vsi ugrabitelji brskalnikov so si zelo podobni: promovirajo lažne iskalnike in jih razvijalci uporabljajo za ustvarjanje prihodka. Običajno te aplikacije ne delujejo, kot je bilo obljubljeno, in preprosto povzročajo težave. PUA-ji so lahko razlog za težave v zvezi z zasebnostjo, varnostjo brskanja ali celo krajo identitete. Da bi se izognili težavam, odstranite MovieBox in druge PUA-je, nameščene v brskalniku ali operacijskem sistemu. Primeri drugih ugrabiteljev brskalnikov so Tranzitni vozni redi , Univerzalni pretvornik , in Enostavno sledenje paketov .

Kako se je MovieBox namestil v moj računalnik?

PUA se pogosto namestijo nenamerno, ko ljudje kliknejo zavajajoče, vsiljive oglase ali prenesejo in namestijo programe. Razvijalci pogosto skušajo ljudi pretentati, da povzročajo nenamerne prenose / namestitve z zavajajočo tržno metodo, imenovano »združevanje«. V nastavitvah za prenos ali namestitev druge programske opreme skrivajo dodatno (potencialno neželeno) programsko opremo. Na ta način prikrivajo informacije o tej dodatni programski opremi v nastavitvah nastavitev, kot so »Po meri«, »Napredno« itd. Zato nenamerni prenosi in namestitve pogosto nastanejo, ko ljudje pustijo te nastavitve nepreverjene in nespremenjene.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Programe in datoteke prenašajte samo z uradnih, zaupanja vrednih spletnih mest. Neuradnim spletnim mestom, tretjim osebam, ki jih prenašajo, inštalaterji, omrežji Peer-to-Peer, kot so hudourniški odjemalci, eMule in druga orodja ali viri, ne bi smeli zaupati. Označite »Po meri«, »Napredno« in druge podobne nastavitve vseh nastavitev prenosa ali namestitve in zavrzite / prekličite izbiro ponudb za namestitev / prenos neželenih aplikacij. Izogibajte se klikom vsiljivih oglasov, saj bo večina odprla nezaupljive ali celo zlonamerne spletne strani ali povzročila neželene prenose / namestitve. Odstranite vse neželene programe (razširitve, dodatke in vtičnike), nameščene v brskalniku in tovrstne programe, nameščene v operacijskem sistemu. To bi moralo preprečiti, da bi brskalnik odpiral dvomljive spletne strani in prikazoval neželene oglase. Če je vaš računalnik že okužen z MovieBoxom, priporočamo, da zaženete optični bralnik z Malwarebytes za Windows za samodejno odpravo tega ugrabitelja brskalnika.

Ugrabitelj brskalnika MovieBox v spletni trgovini Chrome:

Moviebox v spletni trgovini Chrome

MovieBox odpre spletno stran, ki se uporablja za promocijo drugega PUA:

Moviebox prikazuje pojavni oglas, ki se uporablja za promocijo drugega PUA

Spletna stran za prenos MovieBox zahteva različna dovoljenja:

stran za prenos filmboxa zahteva dovoljenja

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev ugrabitelja brskalnika MovieBox:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranitev ugrabitelja brskalnika feed.moviebox-online.com prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov: poiščite nedavno nameščene sumljive programe (na primer ' MovieBox '), izberite te vnose in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenih aplikacij, ki povzročajo preusmeritve brskalnika na spletno mesto feed.moviebox-online.com, v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme .

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Linux-Spiele auf Steam

Odstranitev ugrabitelja brskalnika MovieBox iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev preusmeritev brskalnika:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje povezav feed.moviebox-online.com, povezanih z razširitvami Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje feed.moviebox-online.com z domače strani Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Spremenite svojo domačo stran:

Odstranjevanje feed.moviebox-online.com iz privzetega iskalnika Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Internetne možnosti«, v odprtem oknu odstranite hxxp: //feed.moviebox-online.com in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Internet Explorer. Vnesete lahko tudi približno: prazno, da odprete prazno stran, ko zaženete Internet Explorer.

Spremenite privzeti iskalnik:

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Kliknite ikono 'orodje' Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. V odprtem oknu izberite »Ponudniki iskanja«, nastavite »Google«, »Bing« ali kateri koli drug želeni iskalnik kot privzeti in nato odstranite » MovieBox '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem preusmeritve feed.moviebox-online.com, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Logotip Google Chrome

Kliknite Ponastaviti .

Odstranjevanje povezav za Google Chrome, povezanih z feed.moviebox-online.com

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Odstranjevanje feed.moviebox-online.com z domače strani Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje feed.moviebox-online.com iz privzetega iskalnika Google ChromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Ikona menija Google Chrome

Kliknite ikono menija Chrome Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poišči MovieBox '(ali' Privzeto iskanje v MovieBoxu ') in drugi nedavno nameščeni sumljivi dodatki brskalnika (npr.' Skrij moja iskanja ') in jih odstranite.

Spremenite svojo domačo stran:

Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome 3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«. V razdelku »Ob zagonu« onemogočite » MovieBox '(ali' Privzeto iskanje v MovieBoxu ') poiščite URL ugrabitelja brskalnika ( hxxp: //feed.moviebox-online.com ) pod možnostjo »Odpri določeno ali nabor strani«. Če je prisoten, kliknite ikono treh navpičnih pik in izberite »Odstrani«.

Spremenite privzeti iskalnik:

Mozilla Firefox logotip

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v Google Chromu: kliknite ikono Chromovega menija Odstranjevanje povezav Mozilla Firefox, povezanih z feed.moviebox-online.com(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«, v razdelku »Iskalnik« kliknite »Upravljanje iskalnikov ...«, na odprtem seznamu poiščite » hxxp: //feed.moviebox-online.com 'in ko se nahajajo, kliknite tri navpične pike blizu tega URL-ja in izberite' Odstrani s seznama '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem preusmeritve feed.moviebox-online.com, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Odstranjevanje feed.moviebox-online.com z domače strani Mozilla Firefox(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

Odstranjevanje feed.moviebox-online.com iz privzetega iskalnika Mozilla Firefox

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Kali Linux Virtualbox-Image

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)Odstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)

Kliknite meni Firefox logotip brskalnika safari(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. Kliknite 'Razširitve' in odstranite ' MovieBox ', kot tudi vsi drugi nedavno nameščeni vtičniki brskalnika.

Spremenite svojo domačo stran:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 1 - dostop do nastavitev

Če želite ponastaviti domačo stran, kliknite meni Firefox odstranjevanje ugrabitelja brskalnika iz safarija 2. korak - odstranjevanje razširitev(v zgornjem desnem kotu glavnega okna), nato izberite 'Možnosti', v odprtem oknu onemogočite ' MovieBox ', Odstrani hxxp: //feed.moviebox-online.com in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Mozilla Firefox.

Spremenite privzeti iskalnik:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 3 - spreminjanje domače strani

V naslovno vrstico URL vnesite about: config in pritisnite Enter.
Kliknite »Bom previden, obljubim!«.
V iskalni filter na vrhu vnesite: ' moz-pripona '
Z desno miškino tipko kliknite najdene nastavitve in izberite »Ponastavi«, da obnovite privzete vrednosti.

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave s preusmeritvijo feed.moviebox-online.com, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safarija 4. korak - spreminjanje privzetega internetnega iskalnikav odprtem meniju kliknite Pomoč.

ponastavitev safari koraka 1

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

ponastavitev safari koraka 2

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 1. koraka programa Microsoft Edge

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 2. koraka programa Microsoft EdgeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 3. koraka programa Microsoft Edge

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari , nato izberite Nastavitve ...

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

V oknu z nastavitvami izberite Razširitve zavihek. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve in odstranite njim.

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite splošno in se prepričajte, da je vaša domača stran nastavljena na želeni URL, če jo je ugrabitelj brskalnika spremenil - spremenite.

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite Iskanje in se prepričajte, da je izbran vaš najljubši internetni iskalnik.

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

vse manjša namestitev ugrabiteljev brskalnikov med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

Kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

Spremenite nastavitve domače strani in novega zavihka:

Kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite »Nastavitve«. V Na začetku 'v razdelku poiščite ime ugrabitelja brskalnika in kliknite' Onemogoči '.

Spremenite privzeti spletni iskalnik:

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v programu Microsoft Edge: kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Zasebnost in storitve ', se pomaknite na dno strani in izberite' Naslovna vrstica '. V Iskalniki, ki se uporabljajo v naslovni vrstici 'v razdelku poiščite ime neželenega internetnega iskalnika, ko se nahaja, kliknite na' Onemogoči v bližini. Lahko pa kliknete na ' Upravljanje iskalnikov ', v odprtem meniju poiščite neželen internetni iskalnik. Kliknite ikono sestavljanke blizu njega in izberite ' Onemogoči '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem preusmeritve feed.moviebox-online.com, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

virtualbox vergrößert die festplatte ubuntu

Ugrabitelj brskalnika je vrsta okužbe z oglaševalsko programsko opremo, ki spreminja nastavitve internetnega brskalnika z dodelitvijo domača stran in privzeti spletni iskalnik nastavitve za nekatere druge (neželene) URL-je spletnega mesta. Običajno se ta vrsta oglaševalske programske opreme infiltrira v operacijske sisteme z brezplačnimi prenosi programske opreme. Če vaš prenos upravlja odjemalec za prenose, zavrnite ponudbe za namestitev oglaševanih orodnih vrstic ali aplikacij, ki želijo spremeniti vašo domačo stran in privzete nastavitve internetnega iskalnika.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju preusmeritve feed.moviebox-online.com iz vaših internetnih brskalnikov, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o preusmeritvi feed.moviebox-online.com ali je to odstranitev, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.