Uporaba preskusa strojne opreme Apple in diagnostike Apple na Macu?

Uporaba preskusa strojne opreme Apple in diagnostike Apple na Macu?

Kako zagnati in uporabiti Appleova vgrajena orodja za diagnostiko strojne opreme, kot sta Apple Hardware Test in Apple Diagnostics?

Apple računalniki so dobro znani po svoji stabilnosti in zmogljivosti ter tudi uporabi strojnih virov. Mnogi trdijo, da računalniki Mac nikoli ne zrušijo, vendar vedno obstaja verjetnost zrušitve strojne ali programske opreme v katerem koli sistemu. Za pomoč uporabnikom pri tem je Apple vključil vgrajeno diagnostično orodje, ki preverja vse računalniške komponente ter prikazuje rezultate in priporočila o reševanju obstoječih težav. Orodje (imenovano Apple Hardware Test) je izvedlo več diagnostičnih testov na vseh računalnikih Mac in je bilo na voljo do leta 2013. Kasneje je Apple nekoliko spremenil ime (Apple Diagnostics) in videz vseh modelov, izdanih po letu 2013.

Ob izdaji novejše različice diagnostičnega orodja so razvijalci poročilu o obstoječih napakah priložili kode napak. To pomaga najti možne rešitve. Z zagonom tega orodja lahko preverite okvare trdega diska, napake v pomnilniku ter delovanje grafične kartice (GPU) in procesorja (CPU). Preverite lahko tudi celotno matično ploščo in dodatne module, kot so omrežni in Bluetooth adapterji. Celo delovanje ventilatorja je mogoče pregledati za morebitne napake. Diagnostično orodje vam lahko pomaga, če imate težave, ki jih programske rešitve niso mogle odpraviti. To dosežemo s skeniranjem celotnega računalnika, tako strojne kot programske opreme. Če poznate vir težave, lahko uporabite rešitev. V tem članku opisujemo, kako v računalniku Mac zagnati programa Apple Hardware Test in Apple Diagnostics.uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Zaženite vgrajeno diagnostično orodje na Macu

Način za zagon Apple Hardware Test in Apple Diagnostics je enak v vseh računalnikih Mac, ne glede na to, ali gre za namizno različico, kot je iMac, Mac mini ali Mac Pro, ali prenosno različico, na primer MacBook, MacBook Pro ali MacBook Air.

 1. Za zagon diagnostičnega orodja v računalniku začnite tako, da ga priključite na vir napajanja.
 2. Nato odklopite vse zunanje naprave, kot so zunanji pogoni, več monitorjev, zvočniki itd. - tipkovnica, miška in glavni zaslon lahko ostanejo povezani.
 3. Ko ste pripravljeni, ugasnite računalnik in ga nato znova držite, medtem ko držite tipko D. Držite, dokler ne vidite vrstice napredovanja ali izbire jezika. Če zaženete Apple Hardware Test, boste videli pikseliran logotip Apple. Med zagonom Apple Diagnostics boste morda videli preprosto vrstico napredka ali okno za izbiro jezika.
 4. Če ste zagnali Apple Hardware Test, omogočite potrditveno polje poleg »Izvedi razširjeno testiranje« in nato kliknite gumb Test. V programu Apple Diagnostics omogočite preverjanje, ali se vaš Mac izvaja in dokonča.
 5. Ko bo orodje končalo skeniranje računalnika, bo prikazalo poročilo z rezultati, v katerih bodo podrobno opisane morebitne ugotovljene težave. Če uporabljate Apple Diagnostics, se prikaže koda napake z drugimi informacijami o obstoječi težavi.
 6. V nasprotnem primeru bo v poročilu navedeno, da niso bile najdene nobene težave, in če imate še vedno težave, bo to povezano s programsko opremo. V tem primeru bi najlažji način reševanja obstoječe težave naredili varnostno kopijo operacijskega sistema ali izvedli popoln postopek znova namestite Mac OS .

jabolčna diagnostika

Če imate težave z zagonom diagnostičnega orodja po tej metodi, med zagonom sistema Mac držite tipki in D. S tem se bo diagnostično orodje zagnalo iz interneta, ne pa s trdega diska računalnika. Upoštevajte pa, da brez ustreznega dostopa do interneta ta metoda ne bo delovala.

[Nazaj na kazalo]

Najpogostejše kode napak po poročilu Apple Hardware Test

Če je orodje uspelo najti težave s strojno opremo Mac, bo poročilo prikazalo kodo napake, ki se nanaša na določeno strojno opremo. Če želite najti najboljšo rešitev, si zapišite kodo ali se fotografirajte z mobilno napravo. Spodnji seznam prikazuje kode, ki jih pogosto prikaže orodje Apple Hardware Test.

Seznam kod napak in povezane strojne opreme:

 • 4AIR - Brezžična kartica AirPort
 • 4ETH - Ethernet
 • 4HDD - trdi disk (vključuje SSD)
 • 4IRP - Logična plošča
 • 4MEM - pomnilniški modul (RAM)
 • 4MHD - Zunanji disk
 • 4MLB - Krmilnik logične plošče
 • 4MOT - Ventilatorji
 • 4PRC - procesor
 • 4SNS - Neuspešen senzor
 • 4YDC - Video / grafična kartica

[Nazaj na kazalo]

Kode napak, prikazane v poročilu Apple Diagnostics

Apple Diagnostics ima različne kode napak, vendar nekateri poročajo o podobnih težavah s strojno opremo. Spodnja tabela prikazuje vse kode napak in opise, ki jih je objavil Apple.

Opis številke Napačna koda
Težav ni bilo mogoče najti. ADP000
Težave, povezane s strojno opremo Wi-Fi CNW001, CNW003, CNW004, CNW005, CNW006
Omrežje Wi-Fi ni bilo zaznano, nobeno razpoložljivo omrežje ni zaznano ali strojna oprema ne deluje CNW007, CNW008
Težave, povezane z vgrajeno kamero NDC001, NDC003, NDC004, NDC005, NDC006
Težave s strojno opremo USB NDD001
Težave, povezane s tipkovnico NDK001, NDK003, NDK004
Težave, povezane s strojno opremo Bluetooth NDL001
Težave, povezane s sledilno ploščico NDR001, NDR003, NDR004
Težave, povezane s strojno opremo Thunderbolt NDT001, NDT002, NDT003, NDT004, NDT005, NDT006
Serijske številke ni mogoče zaznati NNN001
Težave, povezane s krmilnikom sistemskega upravljanja (SMC) PFM001, PFM002, PFM003, PFM004, PFM005, PFM006, PFM007
Težave, povezane z vdelano programsko opremo računalnika PFR001
Težave, povezane z oboževalci PPF001, PPF003, PPF004
Težave, povezane s pomnilniškim modulom PPM001
Težave, povezane s pomnilnikom na vozilu PPM002, PPM003, PPM004, PPM005, PPM006, PPM007, PPM008, PPM009, PPM010, PM011, PPM012, PPM013, PPM014, PPM015
Težave, povezane z napajalnikom PPP001, PPP002, PPP003
Napajalnika ni mogoče preizkusiti PPP007
Težave, povezane s procesorjem (CPU) PPR001
Baterije ni mogoče zaznati PPT001
Priporočljivo je zamenjati baterijo, ker deluje normalno, vendar je manj napolnjena. PPT002, PPT003
Baterijo je treba servisirati PPT004, PPT006
Baterija ni bila pravilno nameščena PPT005
Zamenjajte baterijo PPT007
Težave, povezane z bralnikom kartic SD VDC001, VDC003, VDC004, VDC005, VDC006, VDC007
Težave, povezane z napravo za shranjevanje VDH002, VDH004
Nedostopen način obnovitve macOS VDH005
Težave, povezane z prikazom VFD001, VFD002, VFD003, VFD004, VFD005, VFD007
Težave z grafičnim procesorjem (GPU) VFD006
Težave z avdio strojno opremo VFF001

[Nazaj na vrh]