Nadzor glasnosti ne deluje ali manjka. Kako popraviti?

Nadzor glasnosti ne deluje ali manjka. Kako popraviti?

Kako popraviti nadzor glasnosti, če v sistemu Windows 10 manjka ali ne deluje?

Opravilna vrstica sistema Windows, ki je bila prvič predstavljena v sistemu Microsoft Windows 95, je element grafičnega uporabniškega vmesnika (GUI), ki ima različne namene. Običajno prikazuje, kateri programi se trenutno izvajajo. Specifična zasnova in postavitev opravilne vrstice se razlikujeta med posameznimi operacijskimi sistemi, vendar je na splošno razdeljena na štiri splošne dele in ima obliko dolgega traku vzdolž enega roba zaslona. Trak vsebuje različne ikone, ki ustrezajo oknom, odprtim v povezanih programih. S klikom na te ikone lahko uporabnik enostavno preklaplja med programi ali okni, pri čemer se trenutno aktivni program ali okno običajno prikaže drugače kot ostali. V novejših različicah operacijskih sistemov lahko tudi uporabniki 'pin' programov ali datotek, tako da je do njih mogoče hitro dostopati, pogosto z enim samim klikom. Ena od funkcij opravilne vrstice Windows je nadzor glasnosti, ki vam omogoča spreminjanje glasnosti zvoka v operacijskem sistemu Windows.

Prednost uporabe opravilne vrstice v vašem operacijskem sistemu je številna, vendar lahko pri tem elementu grafičnega uporabniškega vmesnika obstajajo težave, in to ne samo v sistemu Windows 10. Ena od težav je, da nadzor glasnosti manjka. To ni nov problem in ga je mogoče enostavno odpraviti. Ena najlažjih rešitev za to težavo je preprost ponovni zagon računalnika in manjkajoče funkcije opravilne vrstice se vrnejo na svoja mesta. Vendar je ta rešitev morda začasna, ker lahko po določenem času nadzor glasnosti spet izgine. V tem priročniku vam bomo pokazali več načinov, kako lahko vrnete manjkajoči nadzor glasnosti ali ga popravite, če ne deluje trajno. Preberite spodnji članek in poiščite rešitev, ki vam najbolj ustreza.manjka ali ne deluje nadzor glasnosti

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Zaženite orodje za odpravljanje težav v sistemu Windows

Windows vključuje številne odpravnike težav, namenjene hitri diagnostiki in samodejnemu odpravljanju različnih težav z računalnikom. Odpravljavci težav ne morejo odpraviti vseh težav, so pa dobro mesto za začetek, če naletite na težave z računalnikom ali operacijskim sistemom. Če želite začeti odpravljati težave, pojdite v Nastavitve in vnesite 'odpravljanje težav' , izberite 'Odpravljanje težav' s seznama.

zaženite orodje za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows 1. korak

Najti 'Strojna oprema in naprave' Spodaj 'Poiščite in odpravite druge težave' in ga izberite, kliknite 'Zaženi orodje za odpravljanje težav' in sledite navodilom. Ko končate odpravljanje težav, znova zaženite računalnik.

zaženite orodje za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows 2. korak

So führen Sie Linux auf einem Chromebook aus

Lahko poskusite zagnati 'Predvajanje zvoka' orodje za odpravljanje težav pod 'Vstani in zaženi' ki najde in odpravi težave tudi pri predvajanju zvoka. Izberite ga in kliknite 'Zaženi orodje za odpravljanje težav' .

3. korak zaženite orodje za odpravljanje težav z operacijskim sistemom Windows

[Nazaj na kazalo]

Znova zaženite zvočno storitev

Če želite znova zagnati zvočno storitev, morate odpreti storitve Windows (znane tudi kot services.msc), ki se uporabljajo za spreminjanje delovanja sistema Windows v vašem sistemu. Te storitve so odgovorne za izvajanje razpoložljivih programov in upravljanje številnih sistemskih nastavitev in virov. Nastavitve storitve lahko spremenite zaradi varnosti, odpravljanja težav in razlogov, povezanih z zmogljivostjo. Storitev Windows Audio upravlja zvok za programe, ki temeljijo na sistemu Windows. Če želite odpreti storitve Windows, pojdite na Iskanje in vnesite 'teči' . Kliknite 'Zaženi' rezultat.

znova zaženite 1. korak zvočne storitve

V pogovorno okno Zaženi vnesite 'services.msc' in kliknite 'V REDU' odpreti storitve Windows.

znova zaženite 2. korak zvočne storitve

V oknu Storitve poiščite 'Windows Audio' storitev in jo kliknite z desno miškino tipko. Izberite 'Lastnosti' v spustnem meniju.

znova zaženite 3. korak zvočne storitve

Ko ste na zavihku Splošne lastnosti Windows Audio, poiščite 'Vrsta zagona:' in se prepričajte, da je nastavljen na 'Samodejno' . Potem poiščite 'Stanje storitve:' in kliknite 'Stop' . Počakajte, da se storitev ustavi in ​​nato kliknite 'Začni' če ga želite znova zagnati / znova zagnati. Zaprite okno Services, znova zaženite računalnik in preverite, ali je to odpravilo težavo z uravnavanjem glasnosti.

znova zaženite 4. korak zvočne storitve

[Nazaj na kazalo]

Znova namestite zvočne gonilnike

Ta deluje, če manjka ne samo nadzor glasnosti, ampak tudi v vašem sistemu ni zvoka. Če imate težave s poslušanjem zvoka, lahko to pomeni, da je zvočni gonilnik pokvarjen, pokvarjen ali manjka. Če želite znova namestiti / preveriti gonilnik zvoka, z desno miškino tipko kliknite ikono zvočnika v opravilni vrstici in izberite 'Naprave za predvajanje' iz kontekstnega menija.

znova namestite zvočne gonilnike 1. korak

Zdaj dvokliknite privzeto napravo za predvajanje ali jo izberite in kliknite 'Lastnosti' .

znova namestite zvočne gonilnike 2. korak

V oknu Lastnosti privzete naprave kliknite 'Lastnosti' ponovno.

wie man safesear.ch aus google chrome entfernt

znova namestite zvočne gonilnike 3. korak

Zdaj kliknite 'Spremeni nastavitve' .

znova namestite zvočne gonilnike 4. korak

Izberite 'Voznik' zavihek in kliknite 'Posodobi gonilnik' . Vprašani boste, kako želite iskati gonilnike: za samodejno iskanje posodobljene programske opreme gonilnikov ali brskanje po računalniku za programsko opremo gonilnikov. Prva možnost bo morda zahtevala delujočo internetno povezavo.

znova namestite zvočne gonilnike 5. korak

Lahko se odločite 'Odstrani napravo' in nato bodo ob naslednjem zagonu sistema Windows nameščeni najnovejši zvočni gonilniki za vaš sistem. Gonilnike zvoka lahko posodobite tudi s programsko opremo drugih proizvajalcev, kot je Snappy Driver Installer. Za prenos potrebujete računalnik z delujočo internetno povezavo.

Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko celotno zbirko gonilnikov shrani brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in Windows XP. Gonilnike lahko prenesete prek namestitvenega programa Snappy Driver Installer v tako imenovanih vozniških paketih, ki so samo zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Lahko tudi prikaže podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike ter ločuje posodobitve za katere morate znova zagnati računalnik, da jih boste lažje ločili od ostalih. Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj.

posodobite gonilnike z namestitvenim gonilnikom

[Nazaj na kazalo]

Zaženite SFC Scan

Včasih se težava z manjkajočim gumbom za nadzor glasnosti lahko pojavi zaradi poškodovanih sistemskih datotek in za odpravo te težave morate zagnati pregledovanje SFC. Preverjevalnik sistemskih datotek je pripomoček v sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah Windows poiščejo napake in obnovijo poškodovane datoteke. Ta priročnik opisuje, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in za popravilo manjkajočih ali poškodovanih sistemskih datotek. Če datoteka Windows Resource Protection (WRP) manjka ali je poškodovana, se Windows morda ne bo obnašal po pričakovanjih. Na primer, nekatere funkcije sistema Windows morda ne bodo delovale ali pa se bo sistem Windows zrušil. The 'sfc / scannow' Opcija je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo v ukazu sfc, ukazu ukaznega poziva, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Če ga želite zagnati, morate najprej odpreti Command Propmt. Če ga želite odpreti, vnesite 'ukazni poziv' v Iskanju in nato z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' , izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami. Če želite izvajati skeniranje SFC, morate zagnati povišan ukazni poziv.

zaženite sfc scan korak 1

V odprtem oknu ukaznega poziva vnesite vrsto okna 'sfc / scannow' in pritisnite Enter na tipkovnici, da izvedete ta ukaz. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bi nekaj časa, da dokonča skeniranje. Trajalo bi približno 15 minut. Počakajte, da se postopek optičnega branja konča, nato znova zaženite računalnik, da preverite, ali je težava z izpadom nadzora glasnosti odpravljena.

Diensthost lokales System 2 hohe Festplattenauslastung

zaženite sfc scan korak 2

[Nazaj na kazalo]

Omogočite svoj Audio Manager

Težava z manjkajočim nadzorom glasnosti se lahko pojavi zaradi onemogočenega upravitelja zvoka v vašem sistemu. Če niste prepričani, ali je Audio Manager omogočen, ga boste morda želeli preveriti z upraviteljem opravil. Upravitelj opravil je sistemski nadzorni program, ki se uporablja za zagotavljanje informacij o procesih in programih, ki se izvajajo v računalniku, ter splošnem stanju računalnika. Nekatere izvedbe lahko uporabimo tudi za zaključevanje procesov in programov ter spreminjanje prioritet procesov. Če ga želite odpreti, pritisnite Ctrl + Shift + Esc na tipkovnici ali z desno miškino tipko kliknite meni Start in izberite 'Upravitelj opravil' .

omogočite 1. korak upravitelja zvoka

V oknu upravitelja opravil poiščite 'Začeti' zavihek in ga izberite. Videli boste seznam zagonskih programov. Poiščite Audio Manager in ga kliknite z desno miškino tipko, izberite 'Omogoči' iz kontekstnega menija (če je onemogočen). Zaprite upravitelja opravil in znova zaženite računalnik, da preverite, ali je to pomagalo odpraviti težavo z manjkajočim gumbom za nadzor glasnosti.

omogočite 2. korak upravitelja zvoka

[Nazaj na kazalo]

nvidia treiber linux installieren

Konec postopka za mešanje glasnosti

Če se v sistemu Windows izvaja postopek Volume Mixer ali SndVol.exe, boste morda želeli te procese končati z upraviteljem opravil. Včasih končanje teh postopkov pomaga odpraviti težavo, ker nadzor glasnosti ne deluje ali manjka. Ponovno odprite upravitelja opravil (uporabite bližnjico na tipkovnici Ctrl + Shift + Esc ali z desno miškino tipko kliknite Start in izberite 'Upravitelj opravil' v kontekstnem meniju) poiščite Volume Mixer ali / in SndVol.exe postopek pod 'Procesi' kliknite z desno miškino tipko in izberite 'Končaj opravilo' iz kontekstnega menija.

postopek končnega mešalnika prostornine

Zaprite upravitelja opravil in preverite, ali je to pomagalo odpraviti težavo z nadzorom glasnosti. Vendar je to morda le začasna rešitev, zato boste morali ta postopek končati, kadar koli bo nadzor glasnosti izginil ali znova prenehal delovati.

[Nazaj na kazalo]

Spremeni velikost besedila

Ta rešitev je ena bolj tujih, a je nekaterim uporabnikom očitno pomagala odpraviti težave z manjkajočim ali nedelujočim nadzorom glasnosti. V operacijskem sistemu Windows 10 lahko besedilo in druge stvari, kot so ikone, povečate. Izberete lahko, da spremenite velikost vsega naenkrat ali začasno z lupo. Prav tako lahko samo spremenite velikost besedila za določene elemente, ne da bi to vplivalo na kaj drugega. Če želite spremeniti velikost besedila v sistemu Windows 10, z desno miškino tipko kliknite prazen prostor namizja in izberite 'Nastavitve zaslona' iz kontekstnega menija.

spremenite velikost besedila 1. korak

Preusmerjeni boste na nastavitve zaslona. Prepričajte se, da ste na 'Zaslon' na levem podoknu. Velikost besedila, aplikacij in drugih ikon lahko spremenite s klikom na ikono puščice pod 'Lestvica in postavitev' in izbiranje '125%' ali katero koli drugo vrednost iz spustnega menija.

spremenite velikost besedila 2. korak

Zaprite okno Nastavitve in se odjavite iz računa Windows. Znova se prijavite in preverite, ali je to odpravilo težavo z manjkajočim ali ne delujočim gumbom za nadzor glasnosti.

[Nazaj na kazalo]

Znova zaženite Windows Explorer

File Explorer (prej znan kot Windows Explorer) prikazuje hierarhično strukturo datotek, map in pogonov v računalniku. Prikaže tudi vse omrežne pogone, ki so bili preslikani v črke v računalniku. Z Raziskovalcem lahko kopirate, premikate, preimenujete in iščete datoteke in mape. Po mnenju uporabnikov ponovni zagon File Explorerja pomaga odpraviti težavo z manjkajočo ikono glasnosti v njihovem operacijskem sistemu Windows. Zagnati boste morali upravitelja opravil: na tipkovnici pritisnite tipki Ctrl + Shift + Esc. Ko je okno upravitelja opravil odprto, poiščite 'Raziskovalec Windows' Spodaj 'Procesi' in z desno miškino tipko kliknite nanj, izberite 'Končaj opravilo' (ali 'Ponovni zagon' ) v kontekstnem meniju ali preprosto kliknite 'Ponovni zagon' in Windows Explorer se bo znova zagnal / znova zagnal. Nadzor glasnosti bi se moral znova prikazati v opravilni vrstici in odpraviti težavo.

znova zaženite Windows Explorer 1. korak

[Nazaj na kazalo]

Obnovite sistem s pomočjo obnovitvene točke

Orodje za obnovitev sistema ustvari obnovitvene točke. Obnovitvena točka je zbirka pomembnih sistemskih datotek, ki jih Obnovitev sistema shrani na določen datum in čas. Obnovitev sistema povrne vse na shranjeno obnovitveno točko, najprej pa morate imeti posneto. Če obnovitvena točka v vašem računalniku ne obstaja, Obnovitev sistema nima več na kaj. Za uporabo tega orodja morate ustvariti obnovitvene točke. Z ustvarjeno obnovitveno točko bo ta funkcija sistem vrnila v prejšnje stanje, ne da bi vplivala na vaše datoteke in podatke.

Ta rešitev je nekako v skrajnem primeru, vendar če imate kakršne koli obnovitvene točke sistema, ki so bile ustvarjene, preden ste se soočili s to težavo, jo boste morda lahko odpravili z obnovitvijo sistema. Če želite obnoviti sistem, morate zagnati Run, za zagon pa pritisnite tipke Windows + R in vnesite 'rstrui.exe' v pogovornem oknu Zaženi pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

obnovite sistem s 1. točko obnovitvene točke

V odprtem oknu za obnovitev sistema kliknite 'Naslednji' .

obnovite sistem s pomočjo 2. točke obnovitvene točke

Če so ustvarjene obnovitvene točke, boste videli seznam obnovitvenih točk. Označi 'Pokaži več obnovitvenih točk' potrditveno polje in mora prikazati več obnovitvenih točk. Izberite obnovitveno točko, ki vam najbolj ustreza (odvisno od ustvarjenega časa itd.), In kliknite 'Naslednji' . Ne izberite točke obnovitve, kjer nadzor glasnosti manjka ali ne deluje, zagotovo se ne želite vrniti na to.

obnovite sistem s pomočjo 3. točke obnovitvene točke

Zdaj boste morali potrditi svojo obnovitveno točko. Vaš računalnik bo obnovljen v stanje, v katerem je bil pred dogodkom v 'Opis' polje. Če ste dobri pri izbiri, kliknite 'Končaj' in postopek obnovitve sistema se bo začel.

obnovite sistem s pomočjo 4. točke obnovitvene točke

Ko se sistem povrne v prejšnje stanje, ne bi smeli imeti težav z nadzorom glasnosti. Kot smo že omenili, to deluje le, če sistem obnovite v stanje, ko je nadzor glasnosti deloval pravilno.

[Nazaj na kazalo]

Odstranite protivirusni program

Ne predlagamo vam, da zapustite računalnik brez kakršne koli protivirusne zaščite, da odstranite trenutno protivirusno programsko opremo in preverite, ali to pomaga odpraviti težavo z manjkajočim ali nedelujočim nadzorom glasnosti. Nekateri uporabniki so poročali, da težavo povzroča določen protivirusni program Norton. Če je ta v sistemu Windows, jo odstranite in če je težava odpravljena, si priskrbite drugo protivirusno programsko opremo. To velja za katero koli protivirusno programsko opremo, če dejansko povzroča težavo. Namesto tega poskusite uporabiti vgrajeni Windows Defender, ki je povsem dober in bi moral biti dovolj, da ostane zaščiten.

Sie müssen root sein, um diesen Befehl auszuführen

To je to, upamo, da je vsaj ena od rešitev, omenjenih v zgornjem priročniku, pripomogla k nadzoru nad glasnostjo ali k vrnitvi, če je manjkala.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti manjkajoči ali ne delujoči nadzor glasnosti:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Kako odstraniti Ads by Social2Search [posodobljeno] - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Ghost Ransomware

Ghost Ransomware

Kako odstraniti Ghost Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Virus FormBook

Virus FormBook

Kako odstraniti virus FormBook - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Kako odstraniti neželeno aplikacijo Nero TuneItUp - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti SUMMON Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Google je v svojem dogodku za razvijalce Keynote I/O napovedal podporo za aplikacije za Linux za Chromebooke. Ljudje, ki uporabljajo Chromebooke, bodo kmalu lahko v svojih sistemih zagnali aplikacije za Linux. Preberite več o tem.

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Kako odstraniti vaš nakup BTC se je začel e-poštni virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Vaš trdi disk bo izbrisan

Vaš trdi disk bo izbrisan

Kako odstraniti trdi disk bo izbrisana prevara - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Kako odstraniti Thepiratebay.org Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije