Ikona glasnosti manjka v sistemu Windows 10 - kako popraviti?

Ikona glasnosti manjka v sistemu Windows 10 - kako popraviti?

Kako vrniti ikono manjkajoče glasnosti v sistemu Windows 10?

Opravilna vrstica sistema Windows, ki je bila prvič predstavljena v sistemu Microsoft Windows 95, je element grafičnega uporabniškega vmesnika (GUI), ki ima različne namene. Običajno prikazuje, kateri programi se trenutno izvajajo. Specifična zasnova in postavitev opravilne vrstice se razlikujeta med posameznimi operacijskimi sistemi, vendar je na splošno razdeljena na štiri splošne dele in ima obliko dolgega traku vzdolž enega roba zaslona. Trak vsebuje različne ikone, ki ustrezajo oknom, odprtim v povezanih programih. S klikom na te ikone lahko uporabnik enostavno preklaplja med programi ali okni, pri čemer se trenutno aktivni program ali okno običajno prikaže drugače kot ostali. V novejših različicah operacijskih sistemov lahko tudi uporabniki 'pin' programov ali datotek, tako da je do njih mogoče hitro dostopati, pogosto z enim samim klikom. Ena od ikon v opravilni vrstici je ikona glasnosti, ki vam omogoča spreminjanje glasnosti zvoka v operacijskem sistemu Windows.

Prednost uporabe opravilne vrstice v vašem operacijskem sistemu je številna, vendar lahko pri tem elementu grafičnega uporabniškega vmesnika obstajajo težave, in to ne samo v sistemu Windows 10. Ena od težav je, da ikona glasnosti manjka. Ikone za glasnost in omrežje so ikone, ki v opravilni vrstici običajno izginejo. To ni nov problem in ga je mogoče enostavno odpraviti. Ena najlažjih rešitev za to težavo je preprost ponovni zagon računalnika in manjkajoče ikone se vrnejo na svoja mesta. Vendar je ta rešitev ponavadi začasna, saj čez nekaj časa ikone spet manjkajo.V tem priročniku vam bomo pokazali več načinov, kako lahko trajno vrnete manjkajočo ikono glasnosti. Preberite spodnji članek in poiščite rešitev, ki vam najbolj ustreza.

manjka ikona glasnosti

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Erste Schritte kann nicht mit dem integrierten Administratorkonto geöffnet werden

Znova zaženite File Explorer

File Explorer (prej znan kot Windows Explorer) prikazuje hierarhično strukturo datotek, map in pogonov v računalniku. Prikaže tudi vse omrežne pogone, ki so bili preslikani v črke v računalniku. Z Raziskovalcem lahko kopirate, premikate, preimenujete in iščete datoteke in mape. Po mnenju uporabnikov ponovni zagon File Explorerja pomaga odpraviti težavo z manjkajočo ikono glasnosti v njihovem operacijskem sistemu Windows. Zagnati boste morali upravitelja opravil: na tipkovnici pritisnite tipki Ctrl + Shift + Esc. Ko je okno upravitelja opravil odprto, poiščite 'Raziskovalec Windows' Spodaj 'Procesi' in z desno miškino tipko kliknite nanj, izberite 'Končaj opravilo' v spustnem meniju ali preprosto kliknite 'Ponovni zagon' in Windows Explorer se bo znova zagnal / znova zagnal. V opravilni vrstici se mora znova prikazati ikona glasnosti in težava bo odpravljena. Če s tem ne odpravite težave z ikono manjkajočega nosilca, poskusite z drugimi metodami, opisanimi spodaj.

znova zaženi raziskovalec datotek -

[Nazaj na kazalo]

Preverite, ali je ikona glasnosti vklopljena

Ikona glasnosti je ena od sistemskih ikon, ki jo lahko izberete, katere ikone želite videti ali skriti. Če želite preveriti, ali je ikona za glasnost vklopljena ali izklopljena, pojdite v Nastavitve in kliknite 'Personalizacija' .

preverite, ali je ikona glasnosti vklopljena v 1. koraku

V nastavitvah personalizacije boste videli 'Opravilna vrstica' v levem podoknu izberite in se pomaknite navzdol, da ga najdete 'Vklop ali izklop sistemskih ikon' Spodaj 'Območje za obvestila' , kliknite nanjo.

preverite, ali je ikona glasnosti vklopljena v 2. koraku

Videli boste seznam sistemskih ikon, preverite, ali je 'Glasnost' ikona je vklopljena. Če je izklopljen, preklopite stikalo, da ga vklopite.

preverite, ali je ikona glasnosti vklopljena v 3. koraku

Zdaj se vrnite korak nazaj v prejšnje okno sistemskih nastavitev, tako da kliknete puščico, ki se prikaže levo, preusmerjeni boste na možnosti prilagajanja opravilne vrstice. Kliknite na 'Izberite, katere ikone se prikažejo v opravilni vrstici' .

preverite, ali je ikona glasnosti vklopljena v 4. koraku

Videli boste seznam ikon in lahko izberete, katere ikone se prikažejo v opravilni vrstici. Poskrbi da 'Glasnost' ikona je vklopljena. Če je izklopljen, preklopite stikalo, da ga vklopite. Po dokončanju teh korakov se bo v opravilni vrstici sistema Windows znova prikazala ikona glasnosti.

preverite, ali je ikona glasnosti vklopljena v 5. koraku

[Nazaj na kazalo]

Spremenite velikost besedila

V operacijskem sistemu Windows 10 lahko besedilo in druge stvari, kot so ikone, povečate. Izberete lahko, da spremenite velikost vsega naenkrat ali začasno z lupo. Prav tako lahko samo spremenite velikost besedila za določene elemente, ne da bi to vplivalo na kaj drugega. Spreminjanje velikosti besedila vam lahko pomaga, da vrnete manjkajočo ikono glasnosti. Če želite spremeniti velikost besedila v sistemu Windows 10, z desno miškino tipko kliknite prazen prostor namizja in izberite 'Nastavitve zaslona' iz kontekstnega menija.

spremenite velikost besedila v koraku 1

Preusmerjeni boste na nastavitve zaslona. Prepričajte se, da ste na 'Zaslon' na levem podoknu. Velikost besedila, aplikacij in drugih ikon lahko spremenite tako, da kliknete ikono puščice pod možnostjo »Lestvica in postavitev« in izberete '125%' v spustnem meniju.

spremenite velikost besedila 2. korak

Zaprite okno z nastavitvami in zdaj se bo v opravilni vrstici znova prikazala ikona manjkajoče glasnosti.

[Nazaj na kazalo]

Obnovite sistem s pomočjo obnovitvene točke

Orodje za obnovitev sistema ustvari obnovitvene točke. Obnovitvena točka je zbirka pomembnih sistemskih datotek, ki jih Obnovitev sistema shrani na določen datum in čas. Obnovitev sistema povrne vse na shranjeno obnovitveno točko, najprej pa morate imeti posneto. Če obnovitvena točka v vašem računalniku ne obstaja, Obnovitev sistema nima več na kaj. Za uporabo tega orodja morate ustvariti obnovitvene točke. Z ustvarjeno obnovitveno točko bo ta funkcija sistem vrnila v prejšnje stanje, ne da bi vplivala na vaše datoteke in podatke.

Ta rešitev je nekako v skrajnem primeru, vendar če imate kakršne koli obnovitvene točke sistema, ki so bile ustvarjene, preden ste se soočili s to težavo, jo boste morda lahko odpravili z obnovitvijo sistema. Če želite obnoviti sistem, morate zagnati Run, za zagon pa pritisnite tipke Windows + R in vnesite 'rstrui.exe' v pogovornem oknu Zaženi pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

obnovite sistem s 1. točko obnovitvene točke

V odprtem oknu za obnovitev sistema kliknite 'Naslednji' .

obnovite sistem s pomočjo 2. točke obnovitvene točke

Če so ustvarjene obnovitvene točke, boste videli seznam obnovitvenih točk. Označi 'Pokaži več obnovitvenih točk' potrditveno polje in mora prikazati več obnovitvenih točk. Izberite obnovitveno točko, ki vam najbolj ustreza (odvisno od ustvarjenega časa itd.), In kliknite 'Naslednji' . Ne izberite točke obnovitve, kjer že ni več ikone za glasnost, zagotovo se ne želite vrniti na to.

obnovite sistem s pomočjo 3. točke obnovitvene točke

Zdaj boste morali potrditi svojo obnovitveno točko. Vaš računalnik bo obnovljen v stanje, v katerem je bil pred dogodkom v 'Opis' polje. Če ste dobri pri izbiri, kliknite 'Končaj' in postopek obnovitve sistema se bo začel.

obnovite sistem s pomočjo 4. točke obnovitvene točke

[Nazaj na kazalo]

Znova namestite / posodobite zvočne gonilnike

Zastareli, nezdružljivi ali poškodovani gonilniki zvočne kartice lahko povzročijo težave z zvokom, na primer brez zvoka, manjka ikona glasnosti itd. Gonilnik naprave je programska oprema, ki pomaga vašemu operacijskemu sistemu in drugi programski opremi, kako deluje z določeno strojno opremo. To je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, saj jih pogosto ustvarjajo različni proizvajalci, podjetja ali ljudje. Torej, voznik jim omogoča nemoteno komunikacijo. V večini primerov računalnik brez gonilnikov ne bi mogel pravilno pošiljati in sprejemati podatkov. Če ustrezen gonilnik ni nameščen, naprava morda ne bo delovala pravilno ali pa sploh ne bo delovala. Morda imate pokvarjen gonilnik in ga morate posodobiti ali znova namestiti. Če želite to narediti, vnesite 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite na 'Upravitelj naprav' rezultat, da ga odprete.

znova namestite ali posodobite zvočne gonilnike 1. korak

V upravitelju naprav poiščite 'Krmilniki zvoka, videa in iger' , razširite jo in z desno miškino tipko kliknite zvočno napravo, izberite 'Odstrani' v spustnem meniju, da ga odstranite. Preverite 'Izbriši gonilniško programsko opremo za to napravo' v pojavnem oknu in kliknite 'Odstrani' . Znova zaženite računalnik in Windows bo samodejno namestil manjkajoči gonilnik namesto vas.

znova namestite ali posodobite zvočne gonilnike 2. korak

Poskusite posodobiti tudi zvočni gonilnik. Ponovite korake in izberite 'Posodobi gonilnik' s spustnim menijem, ko z desno miškino tipko kliknete zvočni gonilnik v oknu upravitelja naprav. Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali v računalniku poiskati programsko opremo gonilnikov. Če izberete prvo možnost, bo Windows po računalniku in internetu poiskal najnovejšo programsko opremo gonilnikov za vašo napravo. Če se odločite, da v računalniku brskate po programski opremi za gonilnike, boste morali imeti pravi gonilnik v računalniku ali pogonu USB. Najdete ga na spletnem mestu proizvajalca zvočne kartice.

znova namestite ali posodobite zvočne gonilnike 3. korak

Drug način za posodobitev ali namestitev novega gonilnika za zvočno kartico je, da to storite s programsko opremo drugih proizvajalcev, kot je Snappy Driver Installer. Za prenos potrebujete računalnik z delujočo internetno povezavo.

Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko celotno zbirko gonilnikov shrani brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in Windows XP. Gonilnike lahko prenesete prek namestitvenega programa Snappy Driver Installer v tako imenovanih vozniških paketih, ki so samo zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Lahko tudi prikaže podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike ter ločuje posodobitve za katere morate znova zagnati računalnik, da jih boste lažje ločili od ostalih. Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj.

posodobite gonilnike z namestitvenim gonilnikom

Upamo, da vam je ena od zgoraj omenjenih rešitev pomagala odpraviti težavo z manjkajočo ikono glasnosti, zdaj pa jo lahko uporabite pri vseh težavah.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako vrniti ikono manjkajoče glasnosti:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

Kako odstraniti PUP.Optional.Legacy Virus - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti CryptoLocker-v3 Ransomware - koraki za odstranitev virusa

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Imate radi igre na Linuxu? Pojdite na novo raven igranja iger tako, da svojo igralno miško v Linuxu konfigurirate s pomočjo aplikacije Piper GUI.

Nullbyte Ransomware

Nullbyte Ransomware

Kako odstraniti Nullbyte Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Emotet Trojan

Emotet Trojan

Kako odstraniti trojanski program Emotet - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Kako odstraniti povezavo s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako se znebiti My Smartlink Browser Hijacker - vodnik za odstranjevanje virusov

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Mazy - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti JSSLOADER RAT - navodila za odstranjevanje virusov

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Kako odstraniti baterijo, ki jo poškodujejo virusi POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije