Nismo mogli aktivirati prevara POP-UP v sistemu Windows

Kako odstraniti Ne moremo aktivirati prevara POP-UP Windows - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Navodila za odstranitev sistema Windows nismo mogli aktivirati

Kaj je, česar sistema Windows nismo mogli aktivirati?

Običajno uporabniki prejmejo lažno sporočilo o napaki »Nismo mogli aktivirati sistema Windows«, ko obiščejo nezanesljivo (zavajajoče) spletno mesto. V večini primerov uporabniki teh spletnih mest ne obiskujejo z veseljem - potencialno neželene aplikacije (PUA) ali klikani vsiljivi oglasi prisilijo preusmeritve nanje. Potencialno neželene aplikacije te vrste se običajno namestijo brez soglasja uporabnikov, povzročajo preusmeritve, zbirajo podatke in prikazujejo oglase. Nekaj ​​primerov drugih podobnih prevar je Vaši sistemski podatki so bili ogroženi , Vaš računalnik je trajno blokiran , in Opozorilo o podpori sistema Windows .

Lahko smoV pojavnem sporočilu »Nismo mogli aktivirati sistema Windows« je zapisano, da operacijski sistem ni uspel in ga ni bilo mogoče aktivirati ter da se morajo uporabniki obrniti na Microsoftovo podporo prek telefonske številke [ + 1-844-458-6668 ] na voljo s kodo napake ' 0xc004f014 'kot referenca. Navaja tudi, da je sistem zaznal 'nenavadno dejavnost', ki bi lahko škodovala podatkom, shranjenim v računalniku, in spremljala finančne dejavnosti. Te izjave so napačne in nimajo nobene zveze z Microsoftom ali njegovimi podpornimi storitvami. Te grožnje so poskusi, da bi uporabnike prevarali pri plačilu storitev ali izdelkov, ki naj bi težave odpravili. Kiber kriminalci stojijo za lažnim sporočilom podpore 'Nismo mogli aktivirati sistema Windows' in toplo priporočamo, da prezrete vse njihove zahteve. Če želite odstraniti to sporočilo, preprosto zaprite spletno mesto in ga ne bi smelo biti več. Če je ne morete zapreti, morda skript preprečuje zapiranje odprtih zavihkov in oken. V tem primeru z upraviteljem opravil prisilno zaprete celoten brskalnik ali preprosto znova zaženite računalnik. Ko naslednjič odprete brskalnik, ne obnavljajte prejšnje seje, saj bo s tem znova odprla enake, zlonamerne spletne strani, ki prikažejo sporočilo »Nismo mogli aktivirati sistema Windows«.

Potencialno neželene aplikacije, ki vodijo uporabnike na spletna mesta, ki sprožijo lažna sporočila (na primer 'Nismo mogli aktivirati sistema Windows'), zbirajo tudi informacije o uporabniškem sistemu (geolokacije, pritiski tipk, naslovi IP, URL-ji obiskanih spletnih mest, iskalne poizvedbe itd.) ). Razvijalci te podatke uporabljajo za ustvarjanje prihodka, tako da jih delijo s tretjimi osebami (potencialno kiber kriminalci). Obstaja velika verjetnost, da bodo zbrani podatki vključevali osebne ali občutljive podatke. Zato lahko uporabniki naletijo na težave z zasebnostjo ali celo s krajo identitete. Druga slaba stran PUA-jev so oglasi, ki jih prikazujejo. Pogosto so to kuponi, pasice, ankete, pojavna okna itd., Ki se prikažejo z orodji, ki omogočajo umestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli spletno stran in prikrivanje osnovne vsebine. Po kliku ti oglasi preusmerijo na nezaupljiva / potencialno zlonamerna spletna mesta ali zaženejo skripte, namenjene prenosu / namestitvi potencialno neželenih aplikacij. Svetujemo vam, da takoj odstranite vse neželene aplikacije.

Povzetek grožnje:
Ime Virus 'Nismo mogli aktivirati sistema Windows'
Vrsta grožnje Lažno predstavljanje, prevara, socialni inženiring, goljufije
Sorodne domene girlsimages [.] na spletu
Vročanje naslova IP (girlsimages [.] V spletu) 104.27.160.142
Simptomi Nepooblaščeni spletni nakupi, spremenjena gesla za spletni račun, kraja identitete, nezakonit dostop do računalnika.
Metode distribucije Zavajajoča e-poštna sporočila, prevarantski spletni pojavni oglasi, tehnike zastrupitve z iskalniki, napačno črkovane domene.
Škoda Izguba občutljivih zasebnih podatkov, denarna izguba, kraja identitete.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Številna ponarejena sporočila (opozorila o podpori, virusi, napake itd.) So zelo podobna besedilu »Nismo mogli aktivirati sistema Windows«. V večini primerov navajajo, da je sistem okužen z virusno okužbo, računalnik je blokiran, uporabnikovi podatki so v nevarnosti itd. Ta sporočila preprosto uporabnike privedejo do tega, da plačajo za programsko opremo, ki je ne potrebujejo. Vse potencialno neželene aplikacije so si zelo podobne. Za svoje razvijalce ustvarjajo prihodek z zbiranjem in izmenjavo podatkov, prikazovanjem vsiljivih oglasov in povzročanjem neželenih preusmeritev. PUA se na splošno promovirajo kot 'uporabne aplikacije', vendar le malo zagotavlja obljubljene funkcije.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

Uporabnike PUA pogosto nenamerno namestijo brez njihove vednosti - z vsiljivimi oglasi, ki jih kliknejo, ali ko razvijalci programske opreme uporabljajo zavajajočo trženjsko metodo, imenovano združevanje. Združevanje je prikrita namestitev PUA-jev z običajno programsko opremo tretjih oseb. Razvijalci programske opreme se izogibajo pravilnemu razkrivanju informacij o združenih aplikacijah in jih skrivajo v razdelku »Napredno«, »Po meri« in drugih možnostih / nastavitvah namestitvenih postopkov. Neprevidno vedenje, kot je preskakovanje korakov namestitve in klikanje vsiljivih (nezaupljivih) oglasov, običajno povzroči nenamerne namestitve programske opreme.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Programske opreme ne prenašajte iz nezaupljivih / neuradnih virov. Izogibajte se hudournikom in prenosnikom programske opreme drugih proizvajalcev. Priporočamo, da uporabljate neposredne povezave, uradna in zaupanja vredna spletna mesta. Ne preskočite namestitvenih korakov, ne da bi označili »Po meri«, »Napredno« in druge podobne nastavitve ali možnosti. Prekličite izbiro vseh ponudb za namestitev dodatne programske opreme in šele nato nadaljujte z naslednjim korakom ali dokončajte namestitev. Upoštevajte, da niso vsi oglasi zakoniti, še posebej vsiljivi. Kiber kriminalci vlagajo veliko sredstev v oblikovanje oglasov in težko je ugotoviti, kateri so zakoniti. Prevarantski oglasi običajno preusmerijo na nezaupljiva spletna mesta, kot so igre na srečo, pornografija, zmenki za odrasle itd. Če jih naletite, preverite seznam nameščenih aplikacij v brskalniku in takoj odstranite neželene / neznane razširitve, vtičnike in dodatke. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da z njim zaženete optično branje Malwarebytes za Windows da jih samodejno odpravi.

Besedilo, predstavljeno v pojavnem oknu 'Nismo mogli aktivirati sistema Windows':

Nismo mogli aktivirati sistema Windows
Poskusite znova aktivirati sistem Windows ali se obrnite na Microsoftovo podporo in se sklicujte na kodo napake. Za več informacij pojdite v Nastavitve.
Brezplačno: + 1-844-458-6668
Koda napake: 0xc004f014

Videz pojavnega okna »Nismo mogli aktivirati sistema Windows« (GIF):

Lahko smo

Drugo pojavno okno prevare 'Nismo mogli aktivirati sistema Windows':

drugi WCAW1

Besedilo, predstavljeno v tem pojavnem oknu:

Opozorilo o podpori sistema Windows
Vaš sistem je zaznal nekaj nenavadnih dejavnosti.
Lahko škoduje vašim računalniškim podatkom in spremlja vaše finančne dejavnosti.
Prijavite to dejavnost na + 1-844-458-6668

Druga različica pojavne prevare 'Nismo mogli aktivirati sistema Windows':

Lahko smo

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev potencialno neželenih aplikacij:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Lahko smo

V oknu za odstranitev programov poiščite sumljive / nedavno nameščene programe, izberite te vnose in kliknite ' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželene aplikacije v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite lopovske razširitve iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje prevarantskih razširitev iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'nismo mogli aktivirati sistema Windows', ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'nismo mogli aktivirati sistema Windows', ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Mozilla Firefox logotip

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje lopov s končnicami iz koraka 1 Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje prevarantskih razširitev iz Mozilla Firefox 2. korakOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranjevanjem virusa 'nismo mogli aktivirati sistema Windows', lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

wie ich mein Mikrofon zum Laufen bringe

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'nismo mogli aktivirati sistema Windows', ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju virusa 'nismo mogli aktivirati sistema Windows' iz vašega računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o virusu 'nismo mogli aktivirati sistema Windows' ali odstranitvi virusa, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.