Spletna vrstica Adware

Kako odstraniti programsko opremo Web Bar - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Navodila za odstranitev spletne vrstice

Kaj je spletna vrstica?

Aplikacija Web Bar, ki jo je razvil Web Bar Media, trdi, da pomaga pri dostopu do spleta neposredno z namizja, prejema takojšnje rezultate internetnega iskanja in odpravlja nered, ki bi sicer upočasnil brskalnike. Ob prvem pregledu se zdi, da je to zakonita aplikacija, vendar se zavedajte, da je spletna vrstica kategorizirana kot potencialno neželena aplikacija ali oglaševalska programska oprema. Oglasna programska oprema Web Bar uporablja zavajajočo metodo trženja programske opreme, imenovano »združevanje« (prikrita namestitev dodatnih aplikacij skupaj z izbrano programsko opremo) za namestitev v računalnike, zato jo večina uporabnikov nenamerno namesti brez njihovega soglasja. Po uspešni infiltraciji ta aplikacija sledi dejavnostim brskanja po internetu s snemanjem različnih informacij o programski in strojni opremi, vključno z imeni domen, naslovi IP, uporabljenimi vrstami brskalnikov, obiskanimi URL-ji, referenčnimi URL-ji in drugimi informacijami.

spletna vrstica adwareTakšno vedenje lahko povzroči resne težave z zasebnostjo ali krajo identitete. Poleg tega možnost 'Zapri' ni na voljo, ko je v sistemu aktivna spletna vrstica. Iz teh razlogov vam toplo priporočamo, da aplikacijo Web Bar odstranite iz operacijskega sistema. V času testiranja je bila ta potencialno neželena aplikacija distribuirana na spletnih mestih za prenos brezplačnih programov prek majhnih programov, imenovanih 'odjemalci za nalaganje'. Odjemalci za nalaganje se uporabljajo za zaslužek z brezplačnimi storitvami teh spletnih mest, saj ponujajo namestitev promoviranih 'zakonitih' razširitev brskalnika skupaj z izbrano programsko opremo. Tako nepreviden prenos ali namestitev brezplačne programske opreme pogosto povzroči namestitev spletne vrstice ali druge podobne oglaševalske programske opreme, kot je okenski splet , Ponudba Boulevard , Geneza , in KingThink .

Povzetek grožnje:
Ime Orodna vrstica namizja spletne vrstice
Vrsta grožnje Oglasna programska oprema, neželeni oglasi, pojavni virus
Predpostavljena funkcionalnost Izboljšani rezultati iskanja in izkušnje brskanja po spletu.
Imena zaznavanja Emsisoft (Application.Toolbar (A)), ESET-NOD32 (različica MSIL / WebBar.C potencialno neželena), Kaspersky (ne-virus: WebToolbar.MSIL.Agent.bkrj), Malwarebytes (PUP.Optional.WebBar ), Celoten seznam zaznav ( VirusTotal )
Simptomi Ogled oglasov, ki ne izvirajo s spletnih mest, ki jih brskate. Vsiljivi pojavni oglasi. Zmanjšana hitrost brskanja po internetu.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za Flash Player.
Škoda Zmanjšana zmogljivost računalnika, sledenje brskalnikom - težave z zasebnostjo, morebitne dodatne okužbe z zlonamerno programsko opremo.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Čeprav te aplikacije trdijo, da izboljšujejo izkušnjo brskanja po internetu z omogočanjem različnih uporabnih funkcij, so za uporabnika pravzaprav neuporabne, saj zmanjšujejo delovanje brskalnika in lahko povzročijo resne okužbe računalnika. Njihov namen je ustvarjati prihodek s prikazom vsiljivih spletnih oglasov ali z uveljavljanjem preusmeritev brskalnika. Če želite preprečiti namestitev spletne vrstice ali drugih potencialno neželenih aplikacij, natančno preučite vsak korak med prenosom brezplačne programske opreme in kliknite gumb »Zavrni«, če je na voljo namestitev dodatnih aplikacij. Če nameščate preneseno programsko opremo, izberite namestitvene možnosti 'Napredno' ali 'Po meri' in ne 'Tipično' ali 'Hitro' - s tem bodo razkrite skrite aplikacije in jih boste lahko izključili s seznama namestitve. Če na namizju opazite orodno vrstico Spletne vrstice, sledite tem navodilom za odstranitev, da odstranite to aplikacijo iz računalnika.

Nastavitev namestitvene programske opreme za spletno vrstico:

nastavitev namestitvenega programa za spletno vrstico

Posnetek zaslona aplikacije Web Bar:

spletna vrstica adware

Zavajajoči namestitelji brezplačne programske opreme, ki se uporabljajo pri distribuciji oglasne programske opreme Web Bar:

vzorec namestitvenega programa za spletno vrstico 17 vzorec namestitvene programske opreme za spletno vrstico 16 vzorec namestitvene programske opreme za spletno vrstico 15 vzorec namestitvene programske opreme za spletno vrstico 14 vzorec namestitvene programske opreme za spletno vrstico 13 vzorec namestitvene programske opreme za spletno vrstico 12 vzorec namestitvene programske opreme za spletno vrstico 11 vzorec namestitvene programske opreme za spletno vrstico 10 vzorec namestitvene programske opreme za spletno vrstico 9 vzorec namestitvene programske opreme za spletno vrstico 8 vzorec namestitvene programske opreme za spletno vrstico 7 vzorec namestitvenega programa za spletno vrstico 6 vzorec namestitvene programske opreme za spletno vrstico 5 vzorec namestitvene programske opreme za spletno vrstico 4 vzorec namestitvene programske opreme za spletno vrstico 3 vzorec namestitvene programske opreme za spletno vrstico 2 namestitveni program za spletno vrstico

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranjevanje oglasne programske opreme v spletni vrstici:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

odstranitev programske opreme v spletni vrstici prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov iskati ' Spletna vrstica 2.0.5527.25142 ', izberite ta vnos in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenega programa (zaradi katerega se na namizju prikaže orodna vrstica Spletne vrstice) v računalniku preglejte morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

So entfernen Sie einen neuen Tab von Yahoo

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite oglaševalsko programsko opremo v spletni vrstici iz internetnih brskalnikov:

V času raziskav spletna vrstica ni namestila nobenega vtičnika brskalnika v Internet Explorer, Google Chrome ali Mozilla Firefox, vendar je bila v kompletu z drugo oglaševalsko programsko opremo. Zato vam svetujemo, da iz svojih internetnih brskalnikov odstranite vse potencialno neželene dodatke za brskalnike.

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet Explorerja Odstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje oglasne programske opreme, povezane s spletno vrstico, iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono 'zobniki' Odstranjevanje oglasne programske opreme, povezane s spletno vrstico, iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem orodne vrstice namizja spletne vrstice, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasne programske opreme, povezane s spletno vrstico, iz 1. brskalnika Google ChromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje oglasne programske opreme, povezane s spletno vrstico, iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Orodja« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke, izberite te vnose in kliknite ikono koša.

Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem orodne vrstice namizja v spletni vrstici, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Mozilla Firefox logotip

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje oglasne programske opreme, povezane s spletno vrstico, iz 1. koraka programa Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasne programske opreme, povezane s spletno vrstico, iz 2. koraka programa Mozilla FirefoxOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Ubuntu oder Linux Mint

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranjevanjem orodne vrstice v namizni vrstici, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

Windows 10 Audio Dieses Gerät wird von einer anderen Anwendung verwendet

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem orodne vrstice namizja spletne vrstice, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju orodne vrstice namizja spletne vrstice iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije v orodni vrstici namizja ali jih odstranite, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.

Zanimivi Članki

Kako popraviti napako »E: Ne morem dobiti napake lock/var/lib/dpkg/lock« v Ubuntu Linuxu

Kako popraviti napako »E: Ne morem dobiti napake lock/var/lib/dpkg/lock« v Ubuntu Linuxu

Težava z namestitvijo paketa Ubuntu? Enostavno popravite E: ni mogoče dobiti ključavnice/var/lib/dpkg/lock - odprto (11: vir začasno ni na voljo) E: ni mogoče zakleniti skrbniškega imenika (/var/lib/dpkg/), ali ga uporablja še en postopek? napaka.

Kako namestiti namizno okolje KDE v Ubuntu

Kako namestiti namizno okolje KDE v Ubuntu

Preprosta vadnica za razlago, kako namestiti KDE Plasma Desktop okolja na Ubuntu Linux. Za referenco so vključeni posnetki zaslona.

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

E-poštni virus tiskalnika Xerox

E-poštni virus tiskalnika Xerox

Kako odstraniti virus Xerox Printer Email - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Izogibajte se prevaram prek naprave, ki je bila okužena z mojo zasebno zlonamerno programsko opremo

Izogibajte se prevaram prek naprave, ki je bila okužena z mojo zasebno zlonamerno programsko opremo

Kako odstraniti napravo, ki jo je okužila moja zasebna prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ustvarjanje USB -ja Manjaro Linux v živo v sistemu Windows in Linux

Ustvarjanje USB -ja Manjaro Linux v živo v sistemu Windows in Linux

Enostavna vadnica za posnetke zaslona, ​​ki vam pokaže, kako ustvariti USB v živo Manjaro Linux v sistemu Windows 10 in distribucijah Linux.

Clipconverter.cc Oglasi

Clipconverter.cc Oglasi

Kako odstraniti oglase Clipconverter.cc - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Prevara, odkrita kršitev požarnega zidu

Prevara, odkrita kršitev požarnega zidu

Kako odstraniti prevaro, zaznano z kršitvijo požarnega zidu - navodila za odstranjevanje virusov

TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus

TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus

Kako odstraniti TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti


Kategorije