WebDiscover Adware

Kako odstraniti programsko opremo WebDiscover - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Navodila za odstranitev WebDiscover

Kaj je WebDiscover?

WebDiscover (znan tudi kot brskalnik WebDiscover) je brskalnik, ki domnevno uporabnikom omogoča brskanje po internetu neposredno z namizja in omogoča različne funkcije, kot so VPN, pretakanje glasbe, predvajanje medijev, vremenske napovedi itd. - 'Brskalnik WebDiscover brez težav integrira vaše najljubše funkcije in nastavitve Chroma v eno priročno orodje za iskanje po spletu ... vse to iz udobja vašega namizja.' Ker ta aplikacija temelji na Google Chromu in ima enak uporabniški vmesnik, se morda zdi legitimna in uporabna, vendar je kategorizirana kot oglaševalska programska oprema in potencialno neželen program (PUP). WebDiscover se pogosto namesti v sisteme brez soglasja uporabnikov (eden od razlogov za te negativne povezave). Poleg tega ta aplikacija spremlja brskanje po internetu, prikazuje oglase in lahko povzroči neželene preusmeritve brskalnika.

Oglasna programska oprema WebDiscoverKo je WebDiscover nameščen, postavi vrstico URL na vrh zaslona, ​​ki odpre brskalnik, ko vnesete naslov spletnega mesta. Če uporabnik poskuša iskati po internetu, ga WebDiscover najprej preusmeri na searchnews.com ali trovi.com in nato na Bing iskalnik . Poleg tega vrstice na vrhu zaslona ni mogoče zapreti. WebDiscover lahko prikazuje različne vsiljive spletne oglase, vključno z besedilnimi povezavami in kuponi. Te pogosto preusmerijo na spletna mesta za e-poslovanje, kot so spletne trgovine, lahko pa jih preusmerijo tudi na lažna spletna mesta in s tem povzročijo visoko tvegane računalniške okužbe. Poleg tega ta aplikacija zbira različne informacije, povezane z brskanjem po internetu, vključno z obiskanimi spletnimi mesti, ogledanimi stranmi, iskalnimi poizvedbami in drugimi podobnimi podrobnostmi, ki lahko vsebujejo osebne podatke. Zbrani podatki se kasneje delijo s tretjimi osebami in jih je mogoče zlorabiti. Če imate v sistemu nameščeno aplikacijo za sledenje informacij, lahko to povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Priporočamo vam, da odstranite WebDiscover iz vašega sistema.

Povzetek grožnje:
Ime WebDiscover PUP
Vrsta grožnje Oglasna programska oprema, neželeni oglasi, pojavni virus
Predpostavljena funkcionalnost Varnejše brskanje po spletu, izboljšana izkušnja brskanja po spletu, hitrejši čas nalaganja spletnih strani
Imena zaznavanja Malwarebytes (PUP.Optional.WebDiscover), Dr.Web (Program.Unwanted.3860), QiHoo-360 (HEUR / QVM06.1.3F8B.Malware.Gen), celoten seznam zaznav ( VirusTotal )
Simptomi Ogled oglasov, ki ne izvirajo s spletnih mest, ki jih brskate. Vsiljivi pojavni oglasi. Zmanjšana hitrost brskanja po internetu.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za Flash Player.
Škoda Zmanjšana zmogljivost računalnika, sledenje brskalnikom - težave z zasebnostjo, morebitne dodatne okužbe z zlonamerno programsko opremo.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Obstaja na stotine PUP-ov, podobnih WebDiscoverju - vse aplikacije oglaševalskega tipa ponujajo funkcije, ki znatno izboljšajo izkušnjo brskanja po internetu. Te trditve so zgolj poskus ustvarjanja vtisa legitimne in uporabne programske opreme. Pravzaprav aplikacije, kot je SpeedGuard , Ninja z najboljšo ceno , in Kellystoys so namenjeni ustvarjanju prihodka za razvijalce z prikazovanjem oglasov in zbiranjem osebnih podatkov. Aplikacije oglaševalskega tipa ne ponujajo nobene od obljubljenih funkcij.

Kako se je WebDiscover namestil v moj računalnik?

WebDiscover ima uradno spletno mesto za prenos, vendar je v paketu tudi kot aplikacija tretje osebe z običajno programsko opremo. Mnogi uporabniki pohitijo s postopki prenosa in namestitve ter preskočijo večino korakov, ne da bi se zavedali, da so ponarejene aplikacije običajno skrite v nastavitvah 'Po meri' ali 'Napredno'. S preskočitvijo teh možnosti uporabniki pogosto nehote namestijo lažne aplikacije.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Bodite pozorni pri nalaganju in nameščanju programske opreme. Sledite vsakemu koraku postopka prenosa programske opreme in zagotovite, da se prenese samo izbrana aplikacija. Poleg tega pri nameščanju programske opreme izberite »Po meri« ali »Napredno«, namesto »Hitro« ali »Običajno« - to bo razkrilo vso programsko opremo, ki je navedena za namestitev, in vam omogočilo, da se odjavite.

Zavajajoči namestitelji brezplačne programske opreme, ki se uporabljajo pri distribuciji programske opreme WebDiscover Browser:

Zavajajoča namestitev namestitve oglaševalske programske opreme WebDiscover (2020-10-20) Zavajajoča namestitev namestitve programske opreme WebDiscover (2020-09-22) Zavajajoča namestitev namestitve programske opreme WebDiscover (2020-09-29) webdiscover vzorec namestitvene programske opreme 9 splet odkrijte vzorec namestitvenega programa adware 8 vzorec namestitvenega programa za spletno odkrivanje 7 webdiscover vzorec namestitvene programske opreme 6 vzorec namestitvenega orodja za spletno odkrivanje 5 webdiscover vzorec namestitvene programske opreme 4 vzorec namestitvenega programa za spletno odkrivanje 3 vzorec namestitvenega programa za odkrivanje spleta 2 namestitveni program za spletno odkrivanje Zavajajoči namestitveni program, ki se uporablja za širjenje oglasne programske opreme WebDiscover Zavajajoči namestitveni program, ki se uporablja za širjenje oglaševalske programske opreme WebDiscover (2020-12-01) Zavajajoči namestitveni program, ki se uporablja za širjenje oglasne programske opreme WebDiscover (2021-01-28)

Nastavitev namestitvenega programa za programsko opremo WebDiscover:

Nastavitev namestitvenega programa WebDiscover

Posnetek zaslona vrstic URL za namizje WebDiscover (preusmeritev na trovi.com ):

Aplikacijska programska oprema WebDiscover

Posnetek zaslona brskalnika WebDiscover Chromium:

aplikacija za spletno odkrivanje

Posodobljena različica brskalnika WebDiscover Chromium:

Brskalnik WebDiscover Chromium

Lažno orodje za krekiranje Adobe Photoshop CC, ki se uporablja za promocijo brskalnika WebDiscover Chromium:

Nastavitev namestitvenega programa brskalnika WebDiscover Chromium

Posodobitev 20. oktobra 2020 - Najnovejša različica programske opreme WebDiscover promovira iskalnik Bing tako, da povzroča verižno preusmeritev safestsearches.com .

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranjevanje oglasne programske opreme WebDiscover:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

webdiscover odstranite oglaševalsko programsko opremo brskalnika prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite Brskalnik WebDiscover 1.219.2 ', izberite ta vnos in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenega programa v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite programsko opremo WebDiscover iz internetnih brskalnikov:

V času raziskav WebDiscover ni namestil vtičnikov brskalnika v Internet Explorer, Google Chrome ali Mozilla Firefox, vendar je bil priložen drugi oglaševalski programski opremi. Zato vam svetujemo, da iz svojih internetnih brskalnikov odstranite vse potencialno neželene dodatke za brskalnike.

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje oglasov WebDiscover iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje oglasov WebDiscover iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Wie erstelle ich ein Textadventure?

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem mladiča za spletno odkrivanje, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov WebDiscover iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje oglasov WebDiscover iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Orodja« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika, izberite te vnose in kliknite ikono koša.

Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem mladiča za spletno odkrivanje, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Himbeer-Pi-Setup ssh

Mozilla Firefox logotip

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje oglasov WebDiscover iz 1. koraka programa Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov WebDiscover iz 2. koraka programa Mozilla FirefoxOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranjevanjem mladiča, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem mladiča za spletno odkrivanje, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju mladička za spletno odkrivanje iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o mladičku spletnega odkrivanja ali njegovem odstranjevanju, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.