Kaj so datoteke .AAE in ali jih je varno izbrisati?

Kaj so datoteke .AAE in ali jih je varno izbrisati?

Kaj so datoteke .AAE in ali jih je varno izbrisati iz računalnika ali mobilnega telefona?

Mnogi iščejo informacije o sumljivih datotekah s pripono .AAE - poročajo, da med premikanjem fotografij opazijo te datoteke. Drugi uporabniki zaznajo svojo prisotnost, ko poskušajo najti določeno fotografijo in razvrščajo po vrstah (ali podobnih možnostih) v iskalniku. Poleg tega lahko te datoteke obstajajo v računalnikih z operacijskim sistemom Windows ali Mac. V sistemu Windows so zelo moteči, saj je pripona .AAE privzeto skrita - izgledajo kot slikovne datoteke brez ikone za predogled. Ko jih poskušate odpreti, se prikaže sporočilo o napaki, da datoteke te vrste ni mogoče odpreti.

Datoteke .AAE (format, ki temelji na XML) dejansko ustvari Applova aplikacija Photos in hrani informacije o spremembah določene datoteke. Te datoteke so dodatne, kar omogoča, da izvirne datoteke ostanejo nespremenjene, če se uporabniki odločijo za povrnitev fotografij v prvotno stanje. Torej, če datoteke .AAE izbrišete, se izgubijo le prilagoditve fotografije ali slike v aplikaciji Photos.aae-uvod

Raspberry Pi 3 kostenlos

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

ubuntu auf partition installieren

Kako prenesti fotografije, da ostanejo obstoječe spremembe

Pri prenosu spremenjenih fotografij iz iPhona v računalnik Mac z operacijskim sistemom OS X (in novejšimi različicami) ne bi smeli naleteti na težave, vendar pri sistemu Windows in nekaterih starejših različicah sistema Mac OS (na primer pred OS X Yosemite) datoteka z seznam prilagoditev bo ostal na iPhonu. Tudi če določeno datoteko premaknete ročno, je ne more odpreti nobena privzeta aplikacija. Če želite rešiti to težavno težavo, morate poiskati programsko opremo drugih proizvajalcev, ki lahko bere format datoteke .AAE. Če niste uporabnik sistema Mac OS, boste naleteli na težave pri iskanju programske opreme za odpiranje datoteke s seznamom sprememb. Zanesljivejša rešitev je prisiliti iPhone, da uporabi spremembe izvirne datoteke ali izvozi spremenjeno kopijo. Eden najlažjih načinov je, da si iz iPhona (v katerem je slika spremenjena) pošljete e-poštno sporočilo s priloženo fotografijo. Lahko pa se odločite, da naložite urejeno različico na Facebook, Instagram, Twitter ali drugo podobno platformo. Upoštevajte pa, da ta socialna omrežja zmanjšujejo kakovost naloženih fotografij, da ohranijo hitrost nalaganja spletnega mesta. Druga dobra možnost je shranjevanje fotografij v oblak za shranjevanje, kot je iCloud ali podobno. Novejše naprave Apple ponujajo funkcijo AirDrop, ki je prav tako dobra rešitev, vendar je lahko zapletena za uporabo.

warum spielt meine musik nicht

[Nazaj na kazalo]

Da obdržite ali izbrišete datoteke .AAE

Na različnih forumih za tehnično podporo se mnogi sprašujejo, ali naj izbrišejo ali obdržijo datoteke .AAE, saj niso prepričani o njihovem namenu. Zgornji podatki bi vam morali pomagati pri odločitvi. Lahko ste prepričani, da brisanje datotek v računalnikih z operacijskim sistemom Windows ne bo imelo škodljivih učinkov, saj ni privzete programske opreme za njihovo odpiranje. Upoštevajte tudi, da se povezava med izvirno datoteko in datoteko s seznamom sprememb izgubi, če se primarna datoteka preimenuje, dokler se datoteka .AAE ne preimenuje ročno. Torej, če preimenujete številne fotografije, ki so bile spremenjene, in se ne morete spomniti natančnega imena slike, bodo postale nepomembne in neuporabne. Če jih izbrišete, to ne bo vplivalo na vaše fotografije in v vsakem primeru zasedejo le nekaj KB prostora za shranjevanje.

Za enostavno in hitro čiščenje računalnika Mac uporabite Kombinirano čistilo .

[Nazaj na vrh]