Kaj je Hkcmd.exe?

Kaj je Hkcmd.exe?

Kaj je Hkcmd.exe, ali je varno in kako odpraviti napake

hkcmd.exe je del skupnega uporabniškega vmesnika Intel, zakonite sistemske datoteke sistema Windows, ki se običajno nahaja v mapi C: Windows System32 . Namen hkcmd.exe je nadzor bližnjic, povezanih z videom, izvajanje hitrih ukazov na tipkovnici in dostop do sistemskih grafičnih nastavitev. Pravzaprav je del ukaznega modula Hotkey Intelovih grafičnih krmilnikov. Če je vaš računalnik opremljen z grafično kartico Intel, lahko preprosto pritisnete ustrezno kombinacijo tipk na več načinov. Ta dejanja se imenujejo 'bližnjične tipke' in vključujejo dejanja, kot je vrtenje zaslona itd.

Pri računalništvu je bližnjica na tipkovnici vrsta ene ali več tipk, ki pri uporabnikovem sprožanju / pritisku sproži delovanje programske opreme ali operacijskega sistema (na primer za izvedbo dogodka). Pomen izraza 'bližnjica na tipkovnici' se lahko razlikujejo glede na proizvajalca programske opreme. Microsoft na primer razlikuje bližnjice na tipkovnici od bližnjičnih tipk ( 'mnemotehnika' v operacijskem sistemu Windows), pri čemer je prva sestavljena iz posebne kombinacije tipk, ki se uporablja za sprožitev dejanja, druga pa predstavlja določeno črko v menijskem ukazu ali gumbu orodne vrstice, ki ob pritisku na tipko Alt ukaz aktivira. A 'bližnjica' v sistemu Windows je sistemsko bližnjica, ki je vedno na voljo v vseh kontekstih, če se program, ki je zanj odgovoren, ne izvaja in ne ustavi.Himbeer-Pi-Null-Spezifikationen

hkcmd.exe ni potreben za pravilno delovanje sistema Windows in zato ni bistven. Možno ga je onemogočiti ali odstraniti, vendar za to ni posebnega razloga. Bližnjične tipke lahko onemogočite z orodjem Intel Graphics Control. Upoštevajte, da se hkcmd.exe običajno zažene ob zagonu sistema Windows in uporabnik sam odloči, ali je to potrebno.

Torej je hkcmd.exe legitimen in varen postopek, ki se, kot že omenjeno, običajno izvaja ob zagonu sistema. Lahko pa se okuži in povzroči težave. Če je prikazan na katerem koli drugem mestu, razen v mapi C: Windows System32 , lahko hkcmd.exe prizadene virus ali zlonamerna programska oprema (morda je bila zamenjana z zlonamerno različico). V tem primeru vas Windows morda obvesti, da datoteke hkcmd.exe ni mogoče najti, prenehati delovati ali se je zrušila. Če je hkcmd.exe okužen, v sistemu s pomočjo protivirusne programske opreme preglejte viruse. To bi moralo rešiti težavo.

V spodnjem priročniku so opisani načini za odpravljanje napak hkcmd.exe, pregled sistema na viruse in onemogočanje bližnjičnih tipk. Sledite korakom za odpravljanje težav in preizkušajte metode enega za drugim, dokler ne najdete rešitve.

kaj je hkcmd

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Popravite vnose v registru s pomočjo CCleanerja

Več programov si lahko deli isto datoteko hkcmd.exe, toda ko te programe odstranite ali spremenite, lahko pogosto ostanejo neveljavni vnosi v registru EXE. Zato je mogoče v registru sistema Windows zabeležiti napačno prejšnjo lokacijo in povzročiti napake hkcmd.exe, ko Windows poskuša poiskati te napačne lokacije datotek v vašem sistemu. Na ta način lahko register postane prenatrpan z napakami in pokvarjenimi nastavitvami, kar vodi do zrušitev. Uporaba CCleanerja bi lahko rešila to težavo - patentirano čistilo registra CCleaner odpravi to nered, da bo sistem bolj stabilen.

CCleaner je majhen, učinkovit pripomoček za računalnike z operacijskim sistemom Microsoft Windows, ki čisti 'neželeno vsebino' in težave, ki se kopičijo skozi čas: začasne datoteke, pokvarjene bližnjice in druge težave. Ščiti zasebnost, čisti zgodovino brskanja in začasne internetne datoteke, kar vam omogoča, da ste bolj samozavestni uporabnik interneta in manj dovzetni za krajo identitete. CCleaner lahko očisti odvečne datoteke iz različnih programov, s čimer prihrani prostor na trdem disku, odstrani nepotrebne vnose v registru sistema Windows, pomaga odstraniti programsko opremo in izbere, kateri programi se začnejo z operacijskim sistemom Windows. Lahko prenesete CCleaner od tod .

Ko ga prenesete, namestite CCleaner in ga odprite. Najti 'Register' v levem podoknu in ga kliknite. Potrdite vsa polja pod 'Čistilec registra' in kliknite 'Iskanje težav' . Ko je pregled končan, kliknite 'Popravi izbrane težave' . S tem boste odpravili težave z registrom v računalniku, vključno s težavami z registrom datotek hkcmd.exe (če so bile zaznane).

popraviti vnose v registru s čistilom

[Nazaj na kazalo]

Preglejte sistem Windows za viruse

Eden glavnih razlogov za težave z datoteko hkcmd.exe so okužbe z zlonamerno programsko opremo. Obstaja možnost, da je datoteka hkcmd.exe postala sestavni del zlonamerne programske opreme v sistemu. Opravite popoln pregled sistema in preverite, ali zazna škodljivo programsko opremo. Uporabite lahko Windows Defender (vgrajeni protivirusni program), ki ščiti sisteme pred virusi, vohunsko programsko opremo in drugo zlonamerno programsko opremo. Uporabite lahko tudi drugo protivirusno programsko opremo drugih proizvajalcev. Če želite zagnati celotno skeniranje sistema s programom Windows Defender, vnesite 'virus' v Iskanje in kliknite „Zaščita pred virusi in grožnjami“ rezultat.

skenirajte sistem za viruse 1. korak

V oknu za zaščito pred virusi in grožnjami kliknite 'Napredno skeniranje' .

skenirajte sistem za viruse 2. korak

Izberite 'Celotno skeniranje' in kliknite 'Skeniranje zdaj' . S tem bo sistem začel iskati zlonamerno programsko opremo. Če najdete viruse, jih izbrišite in preverite, ali je težava odpravljena.

3. skenirajte sistem za viruse

Na našem seznamu Top anti-malware lahko izberete tudi drug optični bralnik virusov in zlonamerne programske opreme. Seznam je sestavljen iz dobro znanih odstranjevalcev vohunske programske opreme in vam bo pomagal izbrati pravo programsko opremo za zaščito vašega računalnika. Odprite seznam s klikom to povezavo .

[Nazaj na kazalo]

Zaženite preverjanje sistemskih datotek

Preverjevalnik sistemskih datotek (SFC) je pripomoček v sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah Windows poiščejo poškodbe in obnovijo poškodovane datoteke. V tem priročniku je opisano, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in za popravilo manjkajočih ali poškodovanih sistemskih datotek (vključno z datotekami DLL). Če datoteka Windows Resource Protection (WRP) manjka ali je poškodovana, se Windows morda ne bo obnašal po pričakovanjih. Na primer, nekatere funkcije sistema Windows ne bodo delovale ali pa se bo Windows morda zrušil. The 'sfc scannow' Opcija je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo z ukazom sfc, ukazom ukazni poziv, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Če ga želite zagnati, odprite ukazni poziv s tipkanjem 'ukazni poziv' v Iskanju. Nato z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' , izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami. Če želite izvajati skeniranje SFC, morate zagnati povišan ukazni poziv.

Wie wird man den Chrome-Virus los?

zaženite preverjanje sistemskih datotek 1. korak

V okno ukaznega poziva vnesite 'sfc / scannow' in pritisnite Enter na tipkovnici, da izvedete ta ukaz. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bo nekaj časa, da se skeniranje zaključi (približno 15 minut). Počakajte, da se postopek optičnega branja konča, in znova zaženite računalnik, da preverite, ali imate še vedno težave z datoteko hkcmd.exe.

zaženite preverjanje sistemskih datotek 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Posodobite svoje gonilnike

Gonilnik naprave je programska oprema, ki operacijskemu sistemu in drugi programski opremi zagotavlja informacije o interakciji z določeno strojno opremo. Prej je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, saj jih pogosto ustvarjajo različni proizvajalci, podjetja ali posamezniki. Gonilnik programski in strojni opremi omogoča nemoteno komunikacijo. V večini primerov računalniki brez gonilnikov ne morejo pravilno pošiljati in sprejemati podatkov. Če ustrezen gonilnik ni nameščen, naprava morda ne bo delovala pravilno, če sploh. Napačen gonilnik bo morda treba posodobiti ali znova namestiti. Če želite ročno posodobiti gonilnike, uporabite upravitelj naprav Windows: type 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat.

posodobite gonilnike 1. korak

Izberite napravo in jo razširite, izberite pripadajoči gonilnik in ga kliknite z desno miškino tipko. Nato izberite Posodobi gonilnik.

posodobite gonilnike 2. korak

Mein Computer öffnet keine Programme

Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali v računalniku poiskati programsko opremo gonilnikov. Če izberete prvo možnost, bo Windows v računalniku in internetu poiskal najnovejšo programsko opremo gonilnikov za vašo napravo. Če izberete drugo možnost, morate gonilnike poiskati in namestiti ročno - za uporabo te možnosti je potreben prenos gonilnika v računalnik ali pogon USB.

posodobite gonilnike 3. korak

Drug način za posodobitev ali namestitev novih gonilnikov za naprave je uporaba programske opreme drugih proizvajalcev, kot je Snappy Driver Installer. Za prenos potrebujete računalnik z delujočo internetno povezavo.

Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko celotno zbirko gonilnikov shrani brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in Windows XP. Gonilnike prenesete prek namestitvenega programa Snappy Driver Installer v tako imenovanih 'driverpacks', ki so preprosto zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Lahko prikaže tudi podvojene in neveljavne gonilnike, in ločuje posodobitve, ki zahtevajo ponovni zagon računalnika (tako jih je lažje ločiti). Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj.

posodobite gonilnike 4. korak

[Nazaj na kazalo]

bad_pool_caller windows 7

Očistite začasne datoteke in mape s čiščenjem diska

Najenostavnejši in najhitrejši način brisanja začasnih datotek in map iz sistema Windows je uporaba čiščenja diska. Čiščenje diska se uporablja za zmanjšanje števila nepotrebnih datotek na vaših pogonih, kar lahko pomaga vašemu računalniku, da deluje hitreje. Lahko izbriše začasne datoteke in sistemske datoteke, izprazni koš in odstrani številne druge predmete, ki jih morda ne potrebujete več. Te neželene datoteke lahko vplivajo na hitrost obdelave računalnika, zaradi česar se aplikacije počasi odzivajo in jim celo preprečijo zagon. Te datoteke lahko povzročajo težave tudi z datoteko hkcmd.exe. Če želite zagnati čiščenje diska, vnesite 'čiščenje diska' v Iskanje in kliknite 'Čiščenje diska' rezultat.

očistite začasne datoteke in mape s 1. korakom čiščenja diska

Izberite datoteke, ki jih želite izbrisati (to orodje prikazuje tudi količino prostora, ki ga lahko sprostite z brisanjem nekaterih datotek in map) in kliknite 'Počisti sistemske datoteke' .

očistite začasne datoteke in mape z 2. korakom čiščenja diska

[Nazaj na kazalo]

Preverite, ali so na voljo posodobitve za Windows

Poskusite lahko tudi posodobiti svojo trenutno različico sistema Windows. Preverjanje, ali so na voljo posodobitve za celoten operacijski sistem Windows, je ponavadi dobra ideja in lahko pomaga pri težavah s hkcmd.exe. Če želite preveriti, ali so na voljo posodobitve za Windows, vnesite 'preveri za posodobitve' v Iskanje in kliknite 'Preveri za posodobitve' rezultat.

preverite posodobitve sistema Windows 1. korak

Samodejno bi morali biti usmerjeni v razdelek Windows Update. Kliknite 'Preveri za posodobitve' - Windows bo začel preverjati posodobitve. Če so na voljo posodobitve, jih namestite in poskusite znova preveriti, ali so na voljo posodobitve (samo zato, da zagotovite najnovejše posodobitve v operacijskem sistemu). Po namestitvi posodobitev (če jih je bilo treba namestiti) preverite, ali težave z datoteko ali postopkom hkcmd.exe ostajajo.

preverite posodobitve sistema Windows 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Obnovite sistem s pomočjo točk za obnovitev

Orodje za obnovitev sistema ustvari obnovitvene točke. Obnovitvena točka je zbirka pomembnih sistemskih datotek, ki jih Obnovitev sistema shrani na določen datum in čas. Obnovitev sistema povrne vse na shranjeno obnovitveno točko, najprej pa morate imeti posneto. Če obnovitvena točka v vašem računalniku ne obstaja, Obnovitev sistema nima več na kaj. Za uporabo tega orodja morate ustvariti obnovitvene točke. Z ustvarjeno obnovitveno točko bo ta funkcija sistem vrnila v prejšnje stanje, ne da bi vplivala na vaše datoteke in podatke.

Ta rešitev je skrajno sredstvo, zato jo preizkusite le, če težave ne reši nič drugega. Če imate kakršne koli obnovitvene točke sistema, ki so bile ustvarjene pred težavami z datoteko ali postopkom hkcmd.exe, boste morda težavo odpravili z obnovitvijo sistema. Če želite obnoviti sistem, zaženite Run. Če ga želite zagnati, pritisnite tipko Windows + R in vnesite 'rstrui.exe' . V pogovornem oknu Zaženi pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 1. korak

V oknu za obnovitev sistema kliknite 'Naslednji' .

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 2. korak

Google Chrome hat eine Bedrohung erkannt

Če so ustvarjene obnovitvene točke, boste videli njihov seznam. Označi 'Pokaži več obnovitvenih točk' potrditveno polje - to bi moralo prikazati več obnovitvenih točk. Izberite najpomembnejšo obnovitveno točko (odvisno od ustvarjenega časa itd.) In kliknite 'Naslednji' . Ne izberite točke obnovitve takrat, ko je bila težava s hkcmd.exe že prisotna - zagotovo se ne želite vrniti v to stanje.

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 3. korak

Potrdite obnovitveno točko. Vaš računalnik bo obnovljen v stanje pred dogodkom, opisanim v 'Opis' polje. Če ste z izbiro zadovoljni, kliknite 'Končaj' in postopek obnovitve sistema se bo začel.

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 4. korak

Upamo, da je bil ta članek koristen in da zdaj veste, za kaj se uporablja datoteka ali postopek hkcmd.exe in zakaj je v vašem računalniku. Tudi, če je varno in kako odpraviti morebitne napake. Če ne uporabljate bližnjičnih tipk, jih lahko onemogočite tako, da v operacijskem sistemu Windows poiščete Intel Graphics ali drugo podobno Intelovo orodje in onemogočite funkcijo bližnjičnih tipk. Če imate kakršne koli druge rešitve, kako jih onemogočiti ali odpraviti težave, povezane z datoteko ali postopkom hkcmd.exe, ne oklevajte in pustite komentar v spodnjem oddelku za komentarje.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti napake Hkcmd.exe:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

Kako odstraniti PUP.Optional.Legacy Virus - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti CryptoLocker-v3 Ransomware - koraki za odstranitev virusa

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Imate radi igre na Linuxu? Pojdite na novo raven igranja iger tako, da svojo igralno miško v Linuxu konfigurirate s pomočjo aplikacije Piper GUI.

Nullbyte Ransomware

Nullbyte Ransomware

Kako odstraniti Nullbyte Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Emotet Trojan

Emotet Trojan

Kako odstraniti trojanski program Emotet - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Kako odstraniti povezavo s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako se znebiti My Smartlink Browser Hijacker - vodnik za odstranjevanje virusov

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Mazy - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti JSSLOADER RAT - navodila za odstranjevanje virusov

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Kako odstraniti baterijo, ki jo poškodujejo virusi POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije