Kaj je IGFXTRAY.EXE?

Kaj je IGFXTRAY.EXE?

Kaj je IGFXTRAY.EXE, zakaj se pri zagonu prikaže in kako odpraviti težave, povezane s tem postopkom v sistemu Windows 10

Igfxtray.exe je postopek, ki je del skupnega uporabniškega vmesnika Intel, znan tudi kot Intel Graphics Accelerator. Proces igfxtray.exe uporabnikom omogoča spreminjanje nastavitev monitorja in grafike, vključno z vrtenjem zaslona, ​​bližnjicami in razširjenimi nastavitvami namizja. Gre za legitimen Intelov proces in je del programske opreme, nameščene z operacijskim sistemom.

The '.exe' pripona imena datoteke označuje izvršljivo datoteko (glavno izvedbeno točko računalniškega programa). Številne datoteke .exe poleg izvršljivega programa vsebujejo tudi druge komponente, imenovane 'viri', kot so bitne grafike in ikone, ki jih lahko izvršljivi program uporabi za grafični uporabniški vmesnik (GUI).Datoteka igfxtray.exe ni nujna za operacijske sisteme Windows in se običajno nahaja v mapi C: WIndows System32. Ne gre za sistemsko datoteko sistema Windows, ampak za datoteko, ki jo je podpisal Microsoft, vendar se postopek začne ob zagonu sistema Windows. Ne gre za virus, zlonamerno programsko opremo ali drugo vrsto okužbe in na splošno velja, da je ta datoteka varna. Napake pri tem postopku lahko vplivajo na kakovost videa in splošno zmogljivost sistema. Možni vzroki za napake igfxtray.exe so konflikti z datoteko ali namestitvenim profilom, zloraba datoteke ali ustreznih imenikov ali celo zlonamerna okužba v sistemu (ali poskus napada sistema z zlonamernimi okužbami). Najpogostejša sporočila o napakah, ki se pojavijo, so: 'Datoteke ni mogoče najti: Igfxtray.exe' , 'Ne najdem datoteke: Igfxtray.exe', in 'Naprava ni prepoznana, manjka datoteka Igfxtray.exe' .

Ker gre za nesistemski postopek, je igfxtray.exe mogoče ustaviti. Proces ne sodeluje pri zagonu operacijskega sistema in ne uporablja obsežnih procesorskih virov, zato bi morali imeti možnost, da postopek teče. Kljub temu je mogoče postopek ustaviti in ga odstraniti iz operacijskega sistema. To se naredi z odstranitvijo celotnega Intel Common User Interface ali Intel Ultra Mobile Media. Nekateri vnosi pa lahko ostanejo po odstranitvi.

Kot smo že omenili, ta postopek / datoteka na splošno ni škodljiv, vendar lahko povzroči težave. Na primer, če je datoteka okužena z zlonamerno programsko opremo. Datoteke .exe so običajne izvedljive datoteke, ki jih razvijalci zlonamerne programske opreme pogosto uporabljajo za svoje zlonamerne procese. Ime datoteke igfxtray.exe se lahko uporablja za vdor v sistem. Omenili smo, da se ta datoteka nahaja v mapi C: Windows System32 (kjer bi morala biti), če pa opazite, da je v drugi mapi / imeniku, je računalnik verjetno okužen.

Mnogi ljudje ne poznajo funkcije procesa igfxtray.exe in z njim povezanih napak / težav. Spodaj opisujemo, kako odpraviti te težave.

igfxtray.exe

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Posodobite svoje gonilnike

Če je v operacijskem sistemu Windows nameščena nova programska oprema ali je na računalnik priključena strojna oprema, boste morda morali posodobiti gonilnike za pravilno delovanje operacijskega sistema. Težave z igfxtray.exe so lahko povezane s poškodovanimi ali zastarelimi gonilniki naprav. Ročno iskanje določenega gonilnika je lahko težavno in dolgotrajno. Obstaja tudi možnost namestitve napačnih gonilnikov, medtem ko poskušate posodobiti trenutne. Na srečo obstaja programska oprema drugih proizvajalcev, kot je Snappy Driver Installer. Za prenos potrebujete računalnik z delujočo internetno povezavo.

Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko shrani celotno zbirko gonilnikov brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in Windows XP. Gonilnike lahko prenesete prek namestitvenega programa Snappy Driver Installer v tako imenovanih vozniških paketih - to so preprosto zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Prikaže lahko tudi podvojene in neveljavne gonilnike ter posodobitve, ki zahtevajo ponovni zagon računalnika (zato jih je lažje ločiti od ostalih). Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj .

posodobite gonilnike s hitrim namestitvenim gonilnikom

[Nazaj na kazalo]

Posodobite sistem Windows

Morda boste želeli posodobiti tudi trenutno različico sistema Windows. Preverjanje posodobitev za celoten operacijski sistem Windows je ponavadi dobra ideja in bi lahko pomagalo, če imate težave s procesom igfxtray.exe. Če želite preveriti, ali so na voljo posodobitve za Windows, vnesite 'preveri za posodobitve' v Iskanje in kliknite 'Preveri za posodobitve' rezultat.

posodobite svoj Windows 1. korak

Samodejno bi morali biti usmerjeni v razdelek Windows Update. Kliknite 'Preveri za posodobitve'. Windows bo začel preverjati posodobitve. Če so na voljo posodobitve, jih namestite in poskusite znova preveriti, ali so na voljo posodobitve (samo zato, da zagotovite najnovejše posodobitve v svojem operacijskem sistemu). Po namestitvi posodobitev (če jih je bilo treba namestiti) preverite, ali imate še vedno težave z igfxtray.exe

posodobite svoj Windows 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Skenirajte sistem za viruse

Eden od možnih razlogov za težave s procesom / datoteko igfxtray.exe je lahko okužba z zlonamerno programsko opremo (ali okužbe) v vašem računalniku - datoteka igfxtray.exe postane sestavni del zlonamerne programske opreme. Opravite popoln pregled sistema in preverite, ali zazna škodljivo programsko opremo v sistemu. Uporabite lahko Windows Defender (vgrajeni protivirusni program), ki ščiti računalnik pred virusi, vohunsko programsko opremo in drugo zlonamerno programsko opremo. Uporabite lahko tudi drugo protivirusno programsko opremo drugih proizvajalcev. Če želite zagnati celotno skeniranje sistema s programom Windows Defender, vnesite 'braniti' v Iskanje in kliknite 'Nastavitve Windows Defender' rezultat.

skenirajte sistem za viruse 1. korak

Kliknite 'Odpri varnostni center Windows Defender' na desnem podoknu.

skenirajte sistem za viruse 2. korak

V oknu za zaščito pred virusi in grožnjami kliknite 'Napredno skeniranje' .

3. skenirajte sistem za viruse

Izberite 'Celotno skeniranje' in kliknite 'Skeniranje zdaj' . S tem bo sistem začel iskati zlonamerno programsko opremo. Če najdete viruse, jih izbrišite in preverite, ali je težava odpravljena.

skenirajte sistem za viruse 4. korak

Priporočamo tudi, da preizkusite neodvisno programsko opremo proti zlonamerni programski opremi, imenovano Malwarebytes. Malwarebytes je protivirusna programska oprema za Microsoft Windows, macOS in Android, ki najde in odstrani zlonamerno programsko opremo. Na voljo je v brezplačni različici, ki ob ročnem zagonu išče in odstrani zlonamerno programsko opremo, ter plačljivi različici, ki poleg tega nudi načrtovano skeniranje, sprotno zaščito in optični bralnik bliskovnega pomnilnika. Malwarebytes lahko prenesete s klikom to povezavo .

5. skenirajte sistem za viruse

[Nazaj na kazalo]

Odstranite Intel Common User Interface

Če računalnik ni okužen in še vedno želite odstraniti igfxtray.exe iz operacijskega sistema Windows, odstranite Intel Common User Interface (ime tega paketa se lahko razlikuje), tako da vnesete 'teči' v Iskanje in kliknite 'Zaženi' rezultat. S tem se odpre pogovorno okno Zaženi. Tip 'appwiz.cpl' in pritisnite tipko Enter na tipkovnici - to bo sprožilo 'Programi in lastnosti' okno.

odstrani skupni uporabniški vmesnik intel korak 1

V oknu Programi in funkcije poiščite Intel Common User Interface (ali podoben) in ga odstranite tako, da ga kliknete z desno miškino tipko in izberete 'Odstrani' iz spustnega menija.

odstranite skupni uporabniški vmesnik intel korak 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Zaženite preverjanje sistemskih datotek

Preverjevalnik sistemskih datotek (SFC) je pripomoček v sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah sistema Windows poiščejo napake in jih obnovijo. Ta priročnik opisuje, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in za popravilo manjkajočih ali poškodovanih sistemskih datotek (vključno z datotekami DLL). Če datoteka Windows Resource Protection (WRP) manjka ali je poškodovana, se Windows morda ne bo obnašal po pričakovanjih. Na primer, nekatere funkcije sistema Windows morda ne bodo delovale ali pa se bo sistem Windows zrušil. ' sfc scannow 'je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo z ukazom sfc, ukazom ukaznega poziva, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Če ga želite zagnati, najprej odprite ukazni poziv, tako da vnesete ' ukazni poziv 'v Iskanju z desno miškino tipko kliknite' Ukazni poziv 'in nato izberite' Zaženi kot skrbnik 'iz spustnega menija za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami. Če želite izvajati skeniranje SFC, morate zagnati povišan ukazni poziv.

zaženite preverjanje sistemskih datotek 1. korak

was ist eine .deb datei

Vprašani boste, ali želite tej aplikaciji dovoliti spreminjanje vaše naprave. Izberite 'Da' .

zaženite preverjanje sistemskih datotek 2. korak

V okno ukaznega poziva vnesite 'sfc / scannow' in na tipkovnici pritisnite Enter, da izvedete ta ukaz. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bo nekaj časa, da se skeniranje zaključi (približno 15 minut). Počakajte, da se postopek optičnega branja konča in znova zaženite računalnik, da vidite, ali imate še vedno težave z igfxtray.exe

zaženite preverjanje sistemskih datotek 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Očistite začasne datoteke in mape s čiščenjem diska

Najenostavnejši in najhitrejši način brisanja začasnih datotek in map iz sistema Windows je uporaba čiščenja diska. Čiščenje diska se uporablja za zmanjšanje števila nepotrebnih datotek na vaših pogonih, kar lahko pomaga vašemu računalniku, da deluje hitreje. Lahko izbriše začasne datoteke in sistemske datoteke, izprazni koš in odstrani številne druge predmete, ki jih morda ne potrebujete več. Te neželene datoteke lahko vplivajo na hitrost obdelave v računalniku, zaradi česar se aplikacije počasi odzivajo in jim celo preprečijo zagon. Te datoteke lahko povzročijo težave z igfxtray.exe. Če želite zagnati čiščenje diska, vnesite 'čiščenje diska' v Iskanje in kliknite 'Čiščenje diska' rezultat.

očistite začasne datoteke in mape s 1. korakom čiščenja diska

Izberite datoteke, ki jih želite izbrisati (to orodje prikazuje tudi količino prostora, ki ga lahko sprostite z brisanjem nekaterih datotek in map) in kliknite 'Počisti sistemske datoteke' .

očistite začasne datoteke in mape z 2. korakom čiščenja diska

[Nazaj na kazalo]

Popravite svoj operacijski sistem z uporabo DISM

Servisiranje in upravljanje uvajanja slik (DISM) se lahko uporablja za popravilo in pripravo slik sistema Windows, vključno z obnovitvenim okoljem sistema Windows, namestitvijo sistema Windows in sistemom Windows PE. Če želite zagnati pregledovanje DISM, znova odprite ukazni poziv kot skrbnik. Tip 'ukazni poziv' v Iskanju in nato z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' , izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami. Vnesite ta ukaz: 'DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth' . Pritisnite tipko Enter na tipkovnici, da jo izvedete. Preverite, ali to odpravlja težave z igfxtray.exe

popravite svoj operacijski sistem z uporabo DISM

[Nazaj na kazalo]

Obnovite sistem s pomočjo točk za obnovitev

Orodje za obnovitev sistema ustvari obnovitvene točke. Obnovitvena točka je zbirka pomembnih sistemskih datotek, ki jih Obnovitev sistema shrani na določen datum in čas. Obnovitev sistema povrne vse na shranjeno obnovitveno točko, najprej pa morate imeti posneto. Če obnovitvena točka v vašem računalniku ne obstaja, Obnovitev sistema nima več na kaj. Za uporabo tega orodja morate ustvariti obnovitvene točke. Z ustvarjeno obnovitveno točko bo ta funkcija sistem vrnila v prejšnje delovno stanje, ne da bi vplivala na vaše datoteke in podatke.

Ta rešitev je skrajno sredstvo, vendar če imate kakršne koli obnovitvene točke sistema, ki so bile ustvarjene, preden so se pojavile težave z igfxtray.exe, boste morda težavo odpravili z obnovitvijo sistema. Če želite obnoviti sistem, zaženite Run. Če ga želite zagnati, pritisnite tipko Windows + R in vnesite 'rstrui.exe' . V pogovornem oknu Zaženi pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 1. korak

V oknu za obnovitev sistema kliknite 'Naslednji' .

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 2. korak

Če so ustvarjene obnovitvene točke, boste videli njihov seznam. Označi 'Pokaži več obnovitvenih točk' potrditveno polje. To bi moralo prikazati več obnovitvenih točk. Izberite obnovitveno točko, ki vam najbolj ustreza (odvisno od ustvarjenega časa itd.), In kliknite 'Naslednji' . Ne izberite točke obnovitve takrat, ko so bile težave s postopkom igfxtray.exe že prisotne - zagotovo se ne želite vrniti v to stanje.

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 3. korak

Potrdite obnovitveno točko. Vaš računalnik bo obnovljen v stanje pred dogodkom, opisanim v 'Opis' polje. Če ste z izbiro zadovoljni, kliknite 'Končaj' in postopek obnovitve sistema se bo začel.

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 4. korak

Upamo, da vam bo ta članek pomagal razumeti postopek / datoteko igfxtray.exe (od kod prihaja in če bi lahko škodoval vašemu računalniku) ter odpraviti morebitne s tem povezane težave. Če imate kakšne druge predloge o tem, kako rešiti težave, povezane z taskeng.exe, pustite komentar v našem oddelku za komentarje na dnu.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti napake, povezane z Igfxtray.exe:

[Nazaj na vrh]