Kaj je mapa Inetpub in kako jo izbrisati?

Kaj je mapa Inetpub in kako jo izbrisati?

Kaj je mapa Inetpub v sistemu Windows 10 in kako jo enostavno izbrisati

Inetpub je privzeta mapa za Microsoft Internet Information Services (IIS). Vsebina spletnega mesta in spletne aplikacije se shranijo v mapo inetpub, zaradi česar je urejena in varna. IIS omogoča tudi strežbo več kot ene domene iz ene mape inetpub. Internet Information Services (IIS, prej Internet Information Server) je razširljiv spletni strežnik, ki ga je ustvaril Microsoft za uporabo z družino Windows NT.

Microsoftove internetne informacijske storitve ponujajo grafični uporabniški vmesnik (GUI) za upravljanje spletnih mest in povezanih uporabnikov. Ponuja vizualna sredstva za ustvarjanje, konfiguriranje in objavljanje spletnih mest v spletu. V mapi Inetpub so internetne storitve za zbiranje informacij o povezavah s spletnim strežnikom. To so besedilne datoteke, ki so privzeto shranjene na sistemskem pogonu v imeniku C: inetpub logs LogFiles. V mapi inetpub je pet podmap: adminscripts, iisamples, mailroot, scripts in wwwroot.The skrbniki Podmapa mape inetpub je dom za skrbniške skripte, ki vam omogočajo avtomatizacijo skrbniških nalog strežnika in oddaljeno upravljanje spletnega mesta, ki je v mapi inetpub.

Podmapa iissamples mape inetpub vsebuje vzorčne programe, ki razvijalcem omogočajo, da se seznanijo z delovanjem spletnega mesta in spletnih aplikacij. Vsebina je samo za predstavitvene namene.

Podmapa mailroot mape inetpub in z njo povezane podmape se uporablja za obdelavo storitve SMTP (Simple Mail Transfer Protocol), ki je internetni standard za prenos e-pošte.

Podmapa skriptov mape inetpub vsebuje spletne aplikacije, ki spletnemu mestu dodajo funkcionalnost.

Podmapa wwwroot mape inetpub vsebuje vse spletne strani in vsebino, ki bo objavljena na spletu. Je privzeti imenik za objavo spletnih strani.

Zdaj, ko veste za mapo inetpub, vam pokažemo, kako jo lahko izbrišete, če ni potrebna.

kaj je mapa inetpub in kako jo odstraniti

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Kako izbrisati mapo Inetpub v sistemu Windows 10

Če uporabljate internetne informacijske storitve ali v računalniku gostite katero koli spletno mesto, vam je ta mapa verjetno neuporabna in jo je zato mogoče odstraniti. Uporabniki sistema Windows včasih poročajo, da ne morejo izbrisati mape inetpub, kar je pogosto posledica sprememb, ki jih zahtevajo nastavitve sistema Windows, preden jih je mogoče odstraniti. Natančneje, eno od funkcij sistema Windows je treba izklopiti. Če želite to narediti, s tipkanjem odprite programe in funkcije 'Nadzorna plošča' v Iskanje in kliknite 'Nadzorna plošča' rezultat.

kako izbrisati mapo inetpub 1. korak

Kliknite 'Programi' . Če meni nadzorne plošče vidite drugače, je to zato, ker 'Ogled po:' možnost v zgornjem desnem kotu okna nadzorne plošče nastavljena drugače.

kako izbrisati mapo inetpub 2. korak

V oknu Programi poiščite 'Vklop ali izklop funkcij sistema Windows' Spodaj 'Programi in lastnosti' in kliknite.

kako izbrisati mapo inetpub 3. korak

Odprlo se bo okno s seznamom funkcij sistema Windows. Poišči „Internetne informacijske storitve“ funkcijo in jo počistite. Kliknite 'V REDU' da shranite spremembe. Zdaj pojdite na svoj pogon C: kjer je mapa inetpub in jo z desnim klikom in izbiro izbrišite 'Izbriši' iz kontekstnega menija.

kako izbrisati mapo inetpub 4. korak

Upamo, da vam bo ta članek pomagal razumeti mapo inetpub, Internet Information Services in kako izbrisati / odstraniti mapo inetpub iz operacijskega sistema Windows.

[Nazaj na kazalo]

Video prikazuje brisanje mape Inetpub:

[Nazaj na vrh]