Kaj je drugo v pomnilniku Mac in kako ga odstraniti?

Kaj je drugo v pomnilniku Mac in kako ga odstraniti?

Kaj je »Drugo« v pomnilniku vašega računalnika Mac in kako ga odstraniti ali počistiti?

Računalniški pomnilnik ali prostor na disku je količina podatkov (merjena v 'bajtih'), ki jih pogon lahko zadrži. Uporabniki računalnikov Mac lahko preverijo, koliko prostora na disku je na voljo v njihovih sistemih, tako da v zgornjem levem kotu zaslona kliknejo meni Apple () in izberejo »About this Mac« ter nato zavihek »Storage«. Kljub temu se zdijo sprva celo osnovne informacije zmedene, zlasti glede kategorij trdega diska Mac. Uporabniki Maca pogosto zaznajo prostor na disku, ko se pri prenosu datotek iz interneta prikaže sporočilo, da je 'premalo prostora'. Ko preverjate stanje pomnilnika v vašem sistemu, boste morda opazili, da kategorija 'Drugo' zaseda veliko prostora.

Datoteke v tem razdelku se morda zdijo odvečne, niso pomembne in jih je mogoče izbrisati, vendar priporočamo, da pred odstranitvijo datotek preberete ta članek. Običajno vas neodvisne aplikacije vabijo k hitremu čiščenju trdega diska, toda če je ciljna kategorija »Drugo«, lahko izgubite pomembne datoteke. Pravzaprav v tem poglavju shranjujete datoteke, ki so neželene (na primer predpomnilnik in začasne datoteke), zato morate razlikovati med njimi in pomembnimi datotekami. V tem članku opisujemo datoteke, navedene v kategoriji »Drugo«, in prikazujemo, kako varno odstraniti nekatere nepotrebne podatke.drugo-uvod

geheime Suchmaschinenliste

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Kako preveriti stanje pomnilnika v vašem Macu?

Če vam primanjkuje prostega prostora, priporočamo, da preverite, koliko prostora zasede posamezna kategorija - tako se boste lažje odločili, kaj očistiti, da dosežete najboljše rezultate. Če želite preveriti uporabo trdega diska Mac, kliknite logotip Apple v zgornjem levem kotu zaslona in nato izberite About this Mac. Izberite zavihek Storage. Videli boste vrstico z različnimi barvami, ki označujejo kategorije - premaknite miškin kazalec nad vsako, da preverite njen naslov in količino zasedenega prostora.

drugi-cate

[Nazaj na kazalo]

Kaj vsebuje kategorija Drugo?

Številni uporabniki poročajo, da ta zmedena kategorija porabi veliko pomnilnika trdega diska, kar jih spodbudi k iskanju metod za čiščenje kategorije ali zmanjšanje zasedenega prostora. Pred nadaljevanjem morate ugotoviti, kateri podatki so skriti znotraj te določene skupine vsebin. Naslov (»Drugo«) je lahko zavajajoč, saj ne obstajajo samo neželene datoteke, temveč tudi pomembne osebne datoteke. Spodaj pojasnjujemo to kategorijo in vključujemo nekaj primerov, kaj vsebuje 'Drugo':

  • Pogosti dokumenti in vrste datotek, kot so PDF, doc, PSD in nekatere druge.
  • Vse vrste stisnjenih datotek, vključno s slikami diskov, stiskalnicami, dmg, iso, tar in številnimi drugimi datotekami vrste arhiva.
  • Osebni podatki uporabnika.
  • Nekatere datoteke v sistemskih mapah Mac OS, na primer začasne datoteke, zamenjave, glasovi itd.
  • Datoteke, kot so podpora za aplikacije, datoteke iCloud, posnetki zaslona in podobno.
  • Elementi predpomnilnika, vključno s predpomnilnikom brskalnika in lokalno shranjeno medijsko vsebino sporočil.
  • Pisave, dodatki za aplikacije, vtičniki za aplikacije in razširitve.
  • Različne vrste podatkov in datotek, ki jih Spotlight ne prepozna, na primer trdi disk navideznega stroja, particija zagonskega tabora sistema Windows in številne druge vrste datotek.

Te datoteke so le majhen vzorec datotek, ki jih lahko vsebuje kategorija Drugo. Nekaterih vrst datotek morda ne želite izgubiti, druge pa je mogoče odstraniti brez posebnih posledic (na primer sistemski predpomnilniki, začasne datoteke in druge neželene datoteke). Kategorija 'Drugo' je torej zbirka podatkov, ki vključuje različne vrste datotek, ki niso primerne za nobeno drugo obstoječo kategorijo. Zdaj imamo jasen pogled na to kategorijo, lahko uporabimo metode za čiščenje te skupine neželenih datotek.

[Nazaj na kazalo]

Kako počistiti drugo kategorijo na Macu z operacijskim sistemom macOS Sierra ali novejšim

Nekateri uporabniki menijo, da so novejše različice operacijskega sistema Mac dobro optimizirane in jim nikoli ne zmanjka prostega prostora, vendar to dejansko ni pravilno. Čeprav so Sierra in novejše različice veliko bolje optimizirane, v tem sistemu zmanjka prostega prostora, zlasti če so nameščeni trdi diski majhne zmogljivosti. Tudi če uporabljate sistem s precejšnjim prostorom na trdem disku, bo prekomerno polnjenje zmanjšalo njegovo zmogljivost. Na srečo mac OS Sierra in vse novejše različice vključujejo uporabno funkcijo, imenovano Optimized Storage. Ko je to orodje omogočeno, Mac samodejno očisti trdi disk iz starih ali neuporabljenih datotek s prenosom podatkov v iCloud. Vse datoteke, ki so iz vašega računalnika premaknjene v oblak, bodo dostopne prek spletnega mesta (s katerega jih boste pozneje lahko prenesli v svoj Mac). Poleg tega, če pride do znatne izgube prostora za shranjevanje na macOS High Sierra, preberite ta priročnik .

optimizirajte-shrambo

[Nazaj na kazalo]

Ročno počistite datoteke Cache v računalniku Mac

Če želite iz računalnika odstraniti podatke iz predpomnilnika, morate preprosto obiskati določen cilj, kjer so datoteke shranjene. Launch Finder, ki ga najdete v Docku. V meniju na vrhu zaslona kliknite Pojdi in izberite Pojdi v mapo. Vnesite naslednji cilj, ~ / Library / caches in kliknite Go.

So überprüfen Sie, welches Bit Ihr PC hat

iskalnik predpomnilnika

V novem oknu boste videli seznam predpomnilnikov, shranjenih iz aktivnih aplikacij. Izberite mapo programa, iz katere želite odstraniti predpomnilnik. Z desno miškino tipko kliknite ali kliknite z njo. V meniju izberite Premakni v smetnjak. Ta postopek ponovite z vsemi aplikacijami.

[Nazaj na kazalo]

Kako odstraniti stare varnostne kopije naprav iOS v iTunes

Redna izdelava varnostne kopije iDevice je dobra ideja, vendar lahko to povzroči, da veliko prostora zasedejo stare nepotrebne slike pogona - še posebej, če lahko varnostne kopije zavzamejo do 5 Gigabajtov. Zato je priporočljivo odstraniti zastarele slike diska. Zaženite aplikacijo iTunes in odprite Preferences, tako da v meniju na vrhu zaslona kliknete iTunes. V novem oknu izberite zavihek Naprave. Našli boste seznam vseh shranjenih varnostnih kopij vaše iDevice. Elementi na seznamu bodo imeli ime vaše mobilne naprave in datum izdelave varnostne kopije. Priporočamo, da hranite najnovejšo varnostno kopijo, vendar če imate kopijo v iCloud, lahko nadaljujete s čiščenjem. Za zaključek postopka izberite enega od elementov in kliknite gumb Izbriši varnostno kopijo.

remove-ios-backups

[Nazaj na kazalo]

Počistite mapo za prenose v Macu

Mapa Prenos ne uporablja nobenega orodja za samodejno čiščenje. Poleg tega klik na Dock prikaže samo številne nedavne datoteke. Zato mnogi uporabniki pozabijo odstraniti neuporabljene podatke s tega območja, kar povzroči kopičenje zasedenega prostora za shranjevanje. Če želite odstraniti datoteke, shranjene v mapi Prenosi, zaženite Finder. V meniju na vrhu zaslona kliknite Pojdi in izberite Prenosi. Lahko pa tudi kliknete bližnjico na tipkovnici: Option, Command in L, ko se zažene iskalnik. Prikaže se seznam z vsemi ostalimi datotekami v razdelku Prenos mape. Izberite vsebino, ki je ne potrebujete več, in z desno miškino tipko kliknite ali kliknite z gumbom Control, da odprete meni. Izberite Premakni v koš ali če želite shraniti nekaj vsebine, jo lahko premaknete na zunanji pogon. Ko končate s premikanjem podatkov, ne pozabite izprazniti smeti. Če želite izvesti to dejanje, preprosto z desno miškino tipko kliknite ikono koša za smeti v Dock in izberite Empty Trash.

mapa za prenos

[Nazaj na kazalo]

Entfernen Sie den Smart Package Tracker aus Chrome

Za hitrejše čiščenje računalnika uporabite Combo Cleaner

Uporaba programske opreme drugih proizvajalcev za čiščenje računalnika je hitra in preprosta. Predlagamo uporabo Kombinirano čistilo , ki ponuja funkcije, kot so čistilec diskov, detektor velikih datotek in dvojnikov in druge.

kombinirano čistilo-1

Videoposnetek, ki prikazuje, kako počistite kategorijo pomnilnika »Other« v sistemu Mac:

[Nazaj na vrh]