Kaj je QtWebEngineProcess.exe?

Kaj je QtWebEngineProcess.exe?

Kaj je QtWebEngineProcess.exe in kako ga ustaviti, odstraniti ali odpraviti težave, povezane z njim

Proces QtWebEngineProcess.exe je znan tudi kot Origin ali Ring Central za Windows. Za druge operacijske sisteme je znan kot BitLord ali PlaysTv. Razširitev .exe kaže, da je to izvršljiva datoteka. Datoteka se običajno nahaja v podmapi C: Program Files in ni sistemska datoteka sistema Windows ali nujna ali potrebna za zagon sistema Microsoft Windows. Možno je, da je QtWebEngineProcess.exe virus, saj zlonamerna programska oprema včasih posnema postopek z istim imenom (ali podobnim). To se lahko zgodi, če najdete QtWebEngineProcess.exe v mapi C: Windows ali C: Windows System32.

Prvotno je bil QtWebEngineProcess.exe zasnovan kot zakonita datoteka, ki se uporablja za zagotovitev pravilnega delovanja nekaterih programov. Ne deluje kot storitev Windows in je 32-bitna izvedljiva datoteka, zato ne izkorišča celotne moči sodobnih računalniških čipov. Ta datoteka / postopek je lahko del programske opreme, kot so Dropbox, Origin, Hipchat in druga. Če torej v računalniku najdete QtWebEngineProcess.exe, to najverjetneje ni problem. Kljub temu in tudi če je računalnik čist, svetujemo, da zaženete protivirusni pregled, da se zaščitite pred virusi in zlonamerno programsko opremo. QtWebEngineProcess.exe ni digitalno podpisan (v tem programu manjka digitalno potrdilo), kar pa ni idealno. Vendar je mogoče program odstraniti, kar je priporočljivo.Datoteka QtWebEngineProcess.exe je v sistemu Windows pogosto poškodovana ali manjka. Zdaj, ko poznate njegovo lokacijo, v spodnjem priročniku opisujemo, kako odpraviti pogoste težave, povezane s to datoteko.

kaj je qtwebengineprocess

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Zaženite preverjanje sistemskih datotek

Preverjevalnik sistemskih datotek (SFC) je pripomoček v sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah Windows poiščejo poškodbe in obnovijo poškodovane datoteke. V tem priročniku je opisano, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in popravilo manjkajočih ali poškodovanih (vključno z datotekami .DLL). Če datoteka Windows Resource Protection (WRP) manjka ali je poškodovana, se Windows morda ne bo obnašal po pričakovanjih. Na primer, nekatere funkcije sistema Windows morda ne bodo delovale ali pa se bo sistem zrušil. The 'sfc scannow' Opcija je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo z ukazom sfc, ukazom ukazni poziv, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Če ga želite zagnati, odprite ukazni poziv s tipkanjem 'ukazni poziv' v Iskanju in nato z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' , izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami. Za izvedbo skeniranja SFC morate zagnati povišan ukazni poziv.

zaženite preverjanje sistemskih datotek 1. korak

V okno ukaznega poziva vnesite 'sfc / scannow' in pritisnite Enter na tipkovnici, da izvedete ta ukaz. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bo nekaj časa, da se skeniranje zaključi (približno 15 minut). Počakajte, da se postopek optičnega branja konča in znova zaženite računalnik, da preverite, ali imate še vedno težave s QtWebEngineProcess.exe

Linux-Befehl nicht gefunden

zaženite preverjanje sistemskih datotek 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Popravite svoj operacijski sistem s pomočjo DISM Scan

DISM je kratica za Deployment Image Servicing and Management in se lahko uporablja za popravilo in pripravo slik Windows, vključno z Windows Recovery Environment, Windows Setup in Windows PE. Če želite zagnati DISM skeniranje, odprite ukazni poziv kot skrbnik. Tip 'ukazni poziv' v Iskanju in nato z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' , izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami. Vrsta: 'DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth' . Pritisnite Enter na tipkovnici, da jo zaženete. Preverite, ali to odpravlja težave z QtWebEngineProcess.exe

popravite svoj operacijski sistem z dism scan

[Nazaj na kazalo]

Preglejte sistem za zlonamerno programsko opremo

Eden od možnih razlogov za težave s procesom / datoteko QtWebEngineProcess.exe je okužba z zlonamerno programsko opremo (ali okužbe) v računalniku. Datoteka QtWebEngineProcess.exe je lahko sestavni del zlonamerne programske opreme. Opravite popoln pregled sistema in preverite, ali zazna škodljivo programsko opremo v računalniku. Uporabite lahko Windows Defender (vgrajeni protivirusni program), ki ščiti sistem pred virusi, vohunsko programsko opremo in drugo zlonamerno programsko opremo. Uporabite lahko tudi drugo protivirusno programsko opremo drugih proizvajalcev. Če želite zagnati celotno skeniranje sistema s programom Windows Defender, vnesite 'virus' v Iskanje in kliknite „Zaščita pred virusi in grožnjami“ rezultat.

skenirajte sistem, ali je v njem 1. korak

V oknu za zaščito pred virusi in grožnjami kliknite 'Napredno skeniranje' .

optično preberite sistem, ali je v 2. koraku zlonamerna programska oprema

Izberite 'Celotno skeniranje' in kliknite 'Skeniranje zdaj' . S tem bo sistem začel iskati zlonamerno programsko opremo. Če najdete viruse, jih izbrišite in preverite, ali je težava odpravljena.

3. skenirajte sistem za zlonamerno programsko opremo

Na našem seznamu Top anti-malware lahko izberete tudi drug optični bralnik virusov in zlonamerne programske opreme. Seznam je sestavljen iz dobro znanih odstranjevalcev vohunske programske opreme in vam bo pomagal izbrati pravo programsko opremo za vašo zaščito. Kliknite to povezavo .

[Nazaj na kazalo]

Kako ustaviti ali odstraniti QtWebEngineProcess.exe.

Če želite ustaviti postopek QtWebEngineProcess.exe, lahko uporabite Task Manager, program za nadzor sistema, ki se uporablja za zagotavljanje informacij o procesih in programih, ki se izvajajo v računalniku, ter splošnem stanju sistema. Nekatere izvedbe lahko uporabimo tudi za zaključevanje procesov in programov ter spreminjanje prioritet procesov. Upravitelj opravil je koristen, kadar je treba zapreti / zaključiti določen izvajani program, ki je zamrznjen, se ne odziva, zavzema preveč CPU virov ali se preprosto ne obnaša pravilno. Zaženite upravitelja opravil s pritiskom na Ctrl + Shift + Esc ali z desnim klikom na opravilno vrstico sistema Windows in izbiro 'Upravitelj opravil' . Ko se odpre, poiščite postopek QtWebEngineProcess.exe in ga z desno miškino tipko kliknite, izberite 'Končaj opravilo' . To bi moralo ustaviti postopek QtWebEngineProcess.exe. Upoštevajte, da je ta rešitev le začasna.

kako ustaviti ali odstraniti QtWebEngineProcess.exe 1. korak

Če želite odstraniti QtWebEngineProcess.exe iz sistema, ugotovite, katera programska oprema ga uporablja. Z desno miškino tipko kliknite QtWebEngineProcess.exe v upravitelju opravil in izberite 'Odpri lokacijo datoteke' iz kontekstnega menija. To vas bo pripeljalo do programske opreme, ki uporablja datoteko / postopek QtWebEngineProcess.exe, in lahko boste ugotovili, ali je ta programska oprema pomembna. V nasprotnem primeru odstranite programsko opremo - odstranjena bo tudi QtWebEngineProcess.exe. Če je na primer zadevna programska oprema Dropbox in jo redno uporabljate, boste morda želeli obdržati QtWebEngineProcess.exe v operacijskem sistemu Windows.

kako ustaviti ali odstraniti QtWebEngineProcess.exe 2. korak

Upamo, da je bil ta članek koristen in da zdaj veste namenQtWebEngineProcess.exe in ga po potrebi lahko odstrani iz operacijskega sistema Windows. Če imate druge rešitve, kako ustaviti, odstraniti ali odpraviti težave, povezane zQtWebEngineProcess.exe, prosimo, pustite komentar v spodnjem oddelku za komentarje.

[Nazaj na kazalo]

[Nazaj na vrh]