Kaj je SysWoW64 v sistemu Windows 10?

Kaj je SysWoW64 v sistemu Windows 10?

Kaj je SysWoW64 v sistemu Windows 10 in je varen?

Če uporabljate 64-bitno različico sistema Windows, nameščeno v računalniku, ste morda odkrili, da je na trdem disku mapa SysWoW64. Če pa ste prej uporabljali 32-bitno različico sistema Windows, bo datoteka novo dodana, saj v 32-bitni različici operacijskega sistema ne obstaja. V tem članku podajamo podrobnosti o tej mapi in zakaj obstaja v sistemu. Najprej začnemo z razliko med 32-bitnimi in 64-bitnimi sistemi Windows.

Izraza 32-bit in 64-bit se nanašata na način, kako računalniški procesor (imenovan tudi CPU) obdeluje informacije. 64-bitna različica sistema Windows učinkoviteje obravnava velike količine pomnilnika z naključnim dostopom (RAM) kot 32-bitni sistem. 32-bitne različice sistema Windows so omejene na 4 GB (ali natančneje 4096 MB) RAM-a, vendar bo dejansko uporabljenih le približno 3 GB RAM-a. 64-bitne različice sistema Windows pa lahko podpirajo veliko več pomnilnika - teoretično milijarde gigabajtov RAM-a. Uporaba 64-bitnega sistema Windows omogoča ne samo dodajanje več RAM-a, temveč tudi učinkovitejšo uporabo pomnilnika. Kar zadeva programsko opremo, je mogoče tako 32-bitne kot 64-bitne programe izvajati v 64-bitnem sistemu Windows, medtem ko je 32-bitne programe mogoče izvajati samo v 32-bitnih sistemih Windows.S to temo sta povezani dve mapi: System32 in SysWow64. Mapa System32 je za 64-bitne datoteke, medtem ko je SysWOW64 za 32-bitne datoteke. Obe mapi vsebujeta sistemske datoteke sistema Windows: datoteke DLL, ki jih uporabljajo programi, in datoteke EXE, ki so del sistema Windows. Medtem ko je večina datotek, ki jih najdete v teh mapah, del operacijskega sistema Windows, programi drugih proizvajalcev včasih tudi v to mapo namestijo svoje datoteke DLL.

WoW64 pomeni 32-bitni sistem Windows v 64-bitnem sistemu Windows - podsistem operacijskega sistema Windows, ki lahko poganja 32-bitne aplikacije in je vključen v vse 64-bitne različice sistema Windows. Cilj WoW64 je poskrbeti za številne razlike med 32-bitnim sistemom Windows in 64-bitnim sistemom Windows, zlasti s strukturnimi spremembami samega sistema Windows.

Če je v računalniku nameščena 64-bitna različica sistema Windows, ste morda opazili, da obstajata dve mapi za programske datoteke: mapa Program Files in mapa Program Files (x86). Mapa Programske datoteke je za 64-bitne programe, mapa Program Files (x86) pa za 32-bitne programe. Mape SysWow64 in Program Files (x86) obstajajo samo v 64-bitnih operacijskih sistemih Windows in so sestavljene iz 32-bitnih binarnih datotek.

Zdaj veste, kaj je mapa SysWow64 in zakaj je v vašem računalniku. Številni ljudje ob prvem srečanju mislijo, da gre za virus. Kot smo že omenili, gre za del sistema Windows in ne za virus. Čeprav sama sistemska mapa zagotovo ni virus, je možno, da jo lahko okuži virus ali pa obstaja okužena datoteka z zelo podobnim imenom kot SysWow6 (na primer SySWOW64) - verjetno bo to datoteka, ne mapo. Če niste prepričani, ali je vaš sistem okužen, predlagamo, da v sistemu vgrajeno programsko opremo Windows Defender ali kateri koli drug zanesljiv protivirusni pregledovalnik drugih proizvajalcev pregledate na viruse.

kaj je syswow64

wie man ein Shell-Skript ausführt

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Skenirajte sistem za viruse

Če želite sistem optično prebrati s programom Windows Defender, vnesite 'virus' v Iskanje in kliknite 'Rezultat zaščite pred virusi in grožnjami' .

skenirajte sistem za viruse 1. korak

Ubuntu konnte die Sperre /var/lib/dpkg/lock nicht abrufen

Nato kliknite 'Napredno skeniranje' .

skenirajte sistem za viruse 2. korak

Izberite 'Celotno skeniranje' in kliknite 'Skeniranje zdaj' . S tem se bo začel sistem skenirati glede zlonamerne programske opreme in drugih virusov. Preverite, ali Windows Defender najde viruse, povezane z virusom SySWOW64, in ga izbrišite.

3. skenirajte sistem za viruse

Če želite, lahko na našem seznamu Top anti-malware izberete drug optični bralnik virusov in zlonamerne programske opreme. Seznam je sestavljen iz dobro znanih odstranjevalcev vohunske programske opreme in vam bo pomagal izbrati najboljšo programsko opremo za zaščito sistema. Poiščite seznam s klikom to povezavo .

Upamo, da je bil ta članek koristen. Zdaj bi morali vedeti, kaj je mapa SysWoW64, zakaj je v vašem sistemu Windows in kakšna je razlika med 32-bitnimi in 64-bitnimi operacijskimi sistemi. Če želite temu članku dodati še kaj, ne oklevajte in pustite opombo v spodnjem oddelku za komentarje.

[Nazaj na kazalo]

[Nazaj na vrh]