Kaj je Taskeng.exe?

Kaj je Taskeng.exe?

Kaj je Taskeng.exe, zakaj se naključno prikazuje in kako odpraviti težave, povezane s postopkom Taskeng.exe, v sistemu Windows 10

Windows Task Scheduler je komponenta sistema Microsoft Windows, ki omogoča načrtovanje zagona programov ali skriptov ob vnaprej določenih urah ali po določenih intervalih. Načrtovalec opravil uporabnikom omogoča samodejno izvajanje rutinskih nalog v izbranem računalniku. To naredi tako, da spremlja vsa izbrana merila in nato izpolni vnaprej določene naloge, ko so izpolnjena. Opravila Windows Task Scheduler je mogoče načrtovati za izvajanje ob določenem času, ko pride do določenega sistemskega dogodka, ko se uporabnik prijavi, ko se sistem zažene, opravilo registrira itd.

Če želite razporediti določena opravila ali iz nekega razloga ne morete ročno izklopiti računalnika, je morda koristno razporejanje opravil. Če na primer v računalniku pustite ponoči zagnan program (morda skeniranje) in ne želite ročno izklopiti računalnika sredi noči, lahko opravilo opravi namesto vas.Verjetno to berete, ker ste videli 'taskeng.exe' okno, ki se prikaže v operacijskem sistemu Windows 10. 'Taskeng' je kratica za Task Scheduler Engine in je del operacijskega sistema Microsoft Windows. Ta datoteka se običajno nahaja v mapi C: Windows System32 in jo najdete v različicah operacijskega sistema Windows, kot so Windows 10, 8, 7 in XP. Taskeng.exe je storitev načrtovalnika opravil in je odgovorna za spremljanje opravil, ki se izvajajo v času, ki ga vnaprej določi uporabnik, in po potrebi te naloge pokliče. Storitev Engine Scheduler Engine te naloge zažene, ko prejme zahteve za to, in ne čaka, da se izvedena naloga dokonča, preden zažene drugo. Vendar je ta proces taskeng.exe včasih lahko tudi virus, nekateri virusi ali trojanci uporabljajo isto ime datoteke, da ostanejo neopaženi.

V tem članku bomo prikazali več rešitev, če imate kakršne koli težave s postopkom taskeng.exe. Težave vključujejo pojav praznega območja na zaslonu, postopek taskeng.exe porabi precejšnjo količino vaših sistemskih virov ali postopek povzroči redno zamrznitev operacijskega sistema Windows. Koraki vključujejo skeniranje sistema za viruse, preverjanje sistemskih datotek sistema Windows, popravilo poškodovanih, čiščenje trdega diska itd. Preberite spodnji članek, če želite izvedeti, kako lahko rešite težave, povezane s postopkom mehanizma za načrtovanje opravil (taskeng.exe).

taskeng.exe

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Zaženite celotno skeniranje sistema

Eden od razlogov, zaradi katerih imate težave s postopkom taskeng.exe, je lahko, da je v računalniku okužena zlonamerna programska oprema (ali okužbe). Obstaja možnost, da je postopek taskeng.exe sestavni del zlonamerne programske opreme. Opravite popoln pregled sistema in preverite, ali zazna škodljivo programsko opremo v vašem računalniku. Uporabite lahko Windows Defender (vgrajeni protivirusni program), ki ščiti vaš računalnik pred virusi, vohunsko programsko opremo in drugo zlonamerno programsko opremo. Lahko pa tudi katerega koli drugega protivirusnega programa. Za zagon celotnega sistemskega pregleda z uporabo vrste Windows Defender 'braniti' v Iskanje in kliknite na 'Nastavitve Windows Defender' rezultat.

zaženite celoten pregled sistema 1. korak

Kliknite 'Odpri varnostni center Windows Defender' na desnem podoknu.

zaženite celoten pregled sistema 2. korak

V oknu za zaščito pred virusi in grožnjami kliknite 'Napredno skeniranje' .

zaženite 3. korak skeniranja sistema

Izberite 'Celotno skeniranje' in kliknite 'Skeniranje zdaj' . S tem bo sistem začel iskati zlonamerno programsko opremo. Če najdete viruse, jih izbrišite in preverite, ali je težava odpravljena.

zaženite 4. korak celotnega skeniranja sistema

Priporočamo vam tudi, da preizkusite neodvisno programsko opremo proti zlonamerni programski opremi, imenovano Malwarebytes. Malwarebytes je protizlonamerna programska oprema za Microsoft Windows, macOS in Android, ki najde in odstrani zlonamerno programsko opremo. Na voljo je v brezplačni različici, ki ob ročnem zagonu išče in odstrani zlonamerno programsko opremo, ter plačljivi različici, ki poleg tega ponuja načrtovano skeniranje, sprotno zaščito in optični bralnik pomnilnika. Malwarebytes lahko prenesete s klikom to povezavo .

zaženite 5. korak celotnega skeniranja sistema

[Nazaj na kazalo]

Zaženite SFC Scan

Preverjevalnik sistemskih datotek (SFC) je pripomoček v sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah Windows poiščejo poškodbe in obnovijo poškodovane datoteke. Ta priročnik opisuje, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in za popravilo manjkajočih ali poškodovanih sistemskih datotek (vključno z datotekami DLL). Če datoteka Windows Resource Protection (WRP) manjka ali je poškodovana, se Windows morda ne bo obnašal po pričakovanjih. Na primer, nekatere funkcije sistema Windows morda ne bodo delovale ali pa se bo sistem Windows zrušil. The 'sfc scannow' Opcija je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo v ukazu sfc, ukazu ukaznega poziva, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Če ga želite zagnati, morate najprej odpreti Command Propmt. Če ga želite odpreti, vnesite 'ukazni poziv' v Iskanju in nato z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' , izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami. Če želite izvajati skeniranje SFC, morate zagnati povišan ukazni poziv.

zaženite sfc scan korak 1

Vprašani boste, ali želite tej aplikaciji dovoliti spreminjanje vaše naprave. Izberite 'Da' .

zaženite sfc scan korak 2

V odprtem oknu ukaznega poziva vnesite vrsto okna 'sfc / scannow' in pritisnite Enter na tipkovnici, da izvedete ta ukaz. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bi nekaj časa, da dokonča skeniranje. Trajalo bi približno 15 minut. Počakajte, da se postopek optičnega branja konča, in znova zaženite računalnik, da preverite, ali imate še vedno težave s storitvijo taskeng.exe.

zaženite 3. korak sfc scan

[Nazaj na kazalo]

Očistite pogon z orodjem za čiščenje diska

Najenostavnejši in najhitrejši način za brisanje začasnih datotek, map in drugih neželenih vsebin iz sistema Windows je uporaba čiščenja diska. Čiščenje diska se uporablja za zmanjšanje števila nepotrebnih datotek na vaših pogonih, s čimer lahko vaš računalnik deluje hitreje. Lahko izbriše začasne datoteke in sistemske datoteke, izprazni koš in odstrani številne druge predmete, ki jih morda ne potrebujete več. Te neželene datoteke lahko vplivajo na hitrost obdelave v računalniku, zaradi česar se aplikacije počasi odzivajo in jim celo preprečijo zagon. Ukazni poziv bomo uporabili za zagon čiščenja diska. Če ga želite odpreti, vnesite 'ukazni poziv' v Iskanju in nato z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' , izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami.

očistite pogon z orodjem za čiščenje diska 1. korak

V odprtem oknu ukaznega poziva vnesite vrsto okna 'cleanmgr' in pritisnite Enter na tipkovnici, da izvedete ta ukaz.

očistite pogon z 2. orodjem za čiščenje diska

Prikaže se okno orodja za čiščenje diska. Izberite datoteke, ki jih želite izbrisati (to orodje prikazuje tudi, koliko prostora lahko sprostite z brisanjem določenih datotek in map) in kliknite 'Počisti sistemske datoteke' .

očistite pogon z 3. orodjem za čiščenje diska

[Nazaj na kazalo]

Odstranite nepotrebno programsko opremo iz sistema Windows

Če želite odstraniti nepotrebno programsko opremo iz računalnika 'teči' v Iskanje in kliknite na 'Zaženi' rezultat in vam bo odprlo pogovorno okno Zaženi. Tip 'appwiz.cpl' in pritisnite Enter na tipkovnici, to se bo začelo 'Programi in lastnosti' okno za vas.

odstranite nepotrebno programsko opremo iz sistema Windows 1. korak

V odprtem oknu Programi in funkcije poiščite program in ga odstranite tako, da ga z desno miškino tipko kliknete in izberete 'Odstrani' v spustnem meniju.

2. odstranite nepotrebno programsko opremo iz sistema Windows

Če obstajajo programi, ki jih z računalnikom ne morete odstraniti iz računalnika 'Programi in lastnosti' v operacijskem sistemu Windows potem priporočamo uporabo programske opreme tretje osebe, imenovane CCleaner. CCleaner je majhen, učinkovit pripomoček za računalnike z operacijskim sistemom Microsoft Windows, ki čisti 'neželeno vsebino' in težave, ki se kopičijo skozi čas: začasne datoteke, pokvarjene bližnjice in druge težave. Ščiti vašo zasebnost, čisti zgodovino brskanja in začasne internetne datoteke, kar vam omogoča, da ste bolj samozavestni uporabnik interneta in manj dovzetni za krajo identitete. CCleaner lahko očisti odvečne datoteke iz različnih programov, s čimer prihrani prostor na trdem disku, odstrani nepotrebne vnose v registru sistema Windows, pomaga vam odstraniti programsko opremo in izbere, kateri programi se zaženejo v sistemu Windows. CCleaner lahko prenesete s spletnega mesta tukaj .

Ko prenesete, odprite CCleaner in kliknite 'Orodja' v levem podoknu izberite 'Odstrani' za odstranjevanje programov / odstranite vnose, ki jih ne potrebujete več. Preprosto kliknite ime programa in nato kliknite 'Odstrani' v zgornjem desnem kotu. Če želite vnos odstraniti s seznama programov, kliknite 'Izbriši' . Ko končate, znova zaženite računalnik, da bodo spremembe začele veljati. Teh programov ne bi smeli več videti na seznamu Dodaj / odstrani programe.

3. odstranite nepotrebno programsko opremo iz sistema Windows

[Nazaj na kazalo]

Preverite, ali so na voljo posodobitve za Windows

Druga stvar, ki bi jo morda želeli poskusiti, je posodobiti trenutno različico sistema Windows. Preverjanje posodobitev za celoten operacijski sistem Windows bi lahko pomagalo. Če želite preveriti vrsto posodobitev sistema Windows 'preveri za posodobitve' v Iskanje in kliknite 'Preveri za posodobitve' rezultat.

preverite posodobitve sistema Windows 1. korak

Samodejno bi vas morali usmeriti v razdelek Windows Update. Kliknite 'Preveri za posodobitve' in Windows bo začel preverjati posodobitve. Če so na voljo posodobitve, jih namestite in poskusite znova preveriti, ali so na voljo najnovejše posodobitve v vašem operacijskem sistemu. Po namestitvi posodobitev (če jih je bilo treba namestiti) preverite, ali imate še vedno težave z taskeng.exe.

preverite posodobitve sistema Windows 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Wie lange dauert die Suche nach Updates?

Popravite svoj operacijski sistem z uporabo DISM

DISM je kratica za Deployment Image Servicing and Management in se lahko uporablja za popravilo in pripravo slik Windows, vključno z obnovitvenim okoljem Windows, namestitvijo sistema Windows in Windows PE. Če želite zagnati DISM scan, morate znova odpreti ukazni poziv kot skrbnik. Tip 'ukazni poziv' v Iskanju in nato z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' , izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami. Vnesite ta ukaz: 'DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth' . Pritisnite tipko Enter na tipkovnici, da jo zaženete. Preverite, ali to odpravlja težave, ki jih imate z taskeng.exe.

popravite svoj operacijski sistem z uporabo DISM

[Nazaj na kazalo]

Posodobite svoje gonilnike

Težave z taskeng.exe so lahko povezane s poškodovanimi ali zastarelimi gonilniki naprav. Vendar pa je iskanje določenega gonilnika, ki ročno povzroča težave, lahko precej težko. Tudi to bi lahko bilo zelo dolgotrajno. Da ne omenjam, da obstaja možnost namestitve napačnih gonilnikov, medtem ko poskušate posodobiti trenutne. Dobra novica je, da obstaja programska oprema drugih proizvajalcev, kot je Snappy Driver Installer. Za prenos potrebujete računalnik z delujočo internetno povezavo.

Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko celotno zbirko gonilnikov shrani brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in Windows XP. Gonilnike lahko prenesete prek namestitvenega programa Snappy Driver Installer v tako imenovanih vozniških paketih, ki so samo zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Lahko tudi prikaže podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike ter ločuje posodobitve za katere morate znova zagnati računalnik, da jih boste lažje ločili od ostalih. Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj.

posodobite gonilnike s hitrim namestitvenim gonilnikom

[Nazaj na kazalo]

Obnovite sistem s pomočjo točk za obnovitev

Orodje za obnovitev sistema ustvari obnovitvene točke. Obnovitvena točka je zbirka pomembnih sistemskih datotek, ki jih Obnovitev sistema shrani na določen datum in čas. Obnovitev sistema povrne vse na shranjeno obnovitveno točko, najprej pa morate imeti posneto. Če obnovitvena točka v vašem računalniku ne obstaja, Obnovitev sistema nima več na kaj. Za uporabo tega orodja morate ustvariti obnovitvene točke. Z ustvarjeno obnovitveno točko bo ta funkcija sistem vrnila v prejšnje delovno stanje, ne da bi vplivala na vaše datoteke in podatke.

Ta rešitev je skrajno sredstvo, vendar če imate kakršne koli obnovitvene točke sistema, ki so bile ustvarjene, preden so se pojavile težave z taskeng.exe, boste morda težavo odpravili z obnovitvijo sistema. Če želite obnoviti sistem, zaženite Run. Če ga želite zagnati, pritisnite tipko Windows + R in vnesite 'rstrui.exe' . V pogovornem oknu Zaženi pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 1. korak

V oknu za obnovitev sistema kliknite 'Naslednji' .

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 2. korak

Če so ustvarjene obnovitvene točke, boste videli njihov seznam. Označi 'Pokaži več obnovitvenih točk' potrditveno polje in mora prikazati več obnovitvenih točk. Izberite obnovitveno točko, ki vam najbolj ustreza (odvisno od ustvarjenega časa itd.), In kliknite 'Naslednji' . Ne izberite točke obnovitve takrat, ko so bile težave s postopkom taskeng.exe že prisotne - zagotovo se ne želite vrniti v to stanje.

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 3. korak

Potrdite obnovitveno točko. Vaš računalnik bo obnovljen v stanje pred dogodkom, opisanim v 'Opis' polje. Če ste z izbiro zadovoljni, kliknite 'Končaj' in postopek obnovitve sistema se bo začel.

obnovite sistem s pomočjo obnovitvenih točk 4. korak

To je to, upamo, da vam je ta članek pomagal razumeti, kaj je ta proces taskeng.exe in kaj počne. Če ste imeli težave s tem postopkom, upajmo, da je bil ta vodnik koristen in ste jih lahko rešili. Če imate kakšne druge predloge, kako rešiti težave, povezane z taskeng.exe, ne oklevajte in pustite komentar v našem oddelku za komentarje na dnu.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako odpraviti težave, povezane s postopkom Taskeng.exe:

[Nazaj na vrh]