Win32: Dropper-gen [Drp] virus

Kako odstraniti Win32: Dropper-gen [Drp] Virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Win32: Vodnik za odstranjevanje virusa Dropper-gen [Drp]

Kaj je Win32: Dropper-gen [Drp]?

Win32: Dropper-gen [Drp] je splošno ime zaznavanja različnih zavajajočih / zlonamernih aplikacij, zasnovanih za odpiranje 'backdoor' za drugo prevarantsko programsko opremo (ali celo z zlonamerno programsko opremo z visokim tveganjem). Aplikacije, ki so kategorizirane kot Win32: Dropper-gen [Drp], se distribuirajo na različne načine in brez dovoljenja vdirajo v sisteme.

Win32: Dropper-gen [Drp] zlonamerna programska opremaPo uspešnem vdoru v sistem se aplikacije tipa Win32: Dropper-gen [Drp] odprejo v 'backdoor' za drugo programsko opremo / viruse, da prodrejo v sistem. Na ta način kriminalci uporabljajo te aplikacije, da sistem še bolj okužijo. Odvisno od izbire zločincev lahko Win32: Dropper-gen [Drp] uporabljamo za širjenje številnih zavajajočih aplikacij, vključno z adware , ugrabitelji brskalnikov , rudarje kriptovalut ali celo ransomware trojanski in trojanski. Zato ima lahko vsak primerek Win32: Dropper-gen [Drp] v sistemu različne posledice. Oglaševalska programska oprema, ugrabitelji brskalnikov in kriptominerji spadajo med grožnje z nizkim tveganjem. Te aplikacije ponujajo vsiljive oglase, povzročajo neželene preusmeritve (s tem zmanjšujejo izkušnjo brskanja) in zmanjšujejo delovanje sistema. Ransomware in drugi trojanski programi (ki beležijo podatke, povzročajo verižne okužbe, manipulirajo s sistemi itd.) Lahko povzročijo veliko več težav. Ti virusi šifrirajo podatke, blokirajo dostop do računalnikov, kradejo podatke (poverilnice računa, sistemske informacije itd.). Zato lahko njihova prisotnost povzroči resne težave z zasebnostjo ter velike podatke in finančno izgubo. Če vas je vaš protivirusni paket opozoril na grožnjo Win32: Dropper-gen [Drp], takoj izvedite popoln pregled sistema in odstranite vse zaznane grožnje. Poleg tega odstranite vse sumljive programe in vtičnike brskalnika. Upoštevajte, da v nekaterih primerih protivirusni programi zaznajo neškodljive programe - vedenje programske opreme je sumljivo, kar vodi do „lažno pozitivnega zaznavanja“. To se pogosto zgodi, ko je programska oprema odprtokodna in ima dvomljive funkcije.

Povzetek grožnje:
Ime Win32: trojanec Dropper-gen [Drp]
Vrsta grožnje Trojan, virus za krajo gesla, bančništvo z zlonamerno programsko opremo, vohunska programska oprema
Imena zaznavanja Avast (Win32: Dropper-gen [Drp]), ESET-NOD32 (različica Win32 / KuaiZip.A potencialno neželena), Kaspersky (ne-virus: AdWare.Win32.KuziTui.ie), Malwarebytes (PUP.Option) .Kuaizip), celoten seznam ( VirusTotal )
Simptomi Trojanci so zasnovani tako, da prikradeno vdrejo v računalnik žrtve in ostanejo tiho, zato na okuženem računalniku niso jasno vidni posebni simptomi.
Metode distribucije Okužene priloge e-pošte, zlonamerni spletni oglasi, socialni inženiring, razpoke programske opreme.
Škoda Ukradeni bančni podatki, gesla, kraja identitete, računalnik žrtve, dodan v botnet.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

V internetu je na voljo veliko zlonamerne programske opreme, ki distribuira viruse, na primer Hancitor , Emotet , in tako naprej. Ti tako imenovani 'dropperji' pogosto razmnožujejo le nekaj virusov hkrati. Če se nekdo infiltrira v sistem, bo očitno sledila druga okužba. Ker je Win32: Dropper-gen [Drp] generično ime v virusnih zbirkah podatkov, ne moremo predvideti, katera vrsta zlonamerne programske opreme bo distribuirana. V vsakem primeru lahko prisotnost Win32: Dropper-gen [Drp] povzroči resne težave.

Kako je Win32: Dropper-gen [Drp] prodrl v moj računalnik?

Način distribucije, ki se uporablja za Win32: Dropper-gen [Drp], je odvisen od njegove različice. Preproste prevarante običajno razširjajo z uporabo metode združevanja in vsiljivih oglasov. 'Bundling' je prikrita namestitev potencialno neželenih aplikacij z običajno programsko opremo / aplikacijami. Razvijalci niso dovolj pošteni, da bi pravilno razkrili namestitev 'združenih' aplikacij, zato je večina skrita v nastavitvah 'Po meri / Napredno'. Vsiljivi oglasi preusmerijo uporabnike na zlonamerna spletna mesta in zaženejo skripte, ki prenašajo / namestijo neumne aplikacije / zlonamerno programsko opremo z visokim tveganjem. Naprednejše različice se lahko distribuirajo z uporabo e-poštnih kampanj, neodvisnih virov za prenos programske opreme (brezplačna spletna mesta za gostovanje datotek, brezplačna spletna mesta za prenos, omrežja peer-to-peer [P2P] itd.) In lažnih posodobiteljev programske opreme. Vsiljene kampanje promovirajo zlonamerne priloge (npr. Dokumente MS Office, datoteke JavaScript itd.), Ki po odprtju izvršijo ukaze za prenos in namestitev zlonamerne programske opreme. Neuradni viri za prenos programske opreme zlonamerne izvedljive datoteke predstavljajo kot zakonito programsko opremo, zato so uporabniki prevarani pri prenosu in namestitvi virusov. Ponarejeni posodobitelji okužijo sistem z izkoriščanjem zastarelih napak / napak programske opreme ali preprosto nalaganjem in nameščanjem virusov namesto posodobitev. V bistvu sta glavna razloga za računalniške okužbe slabo znanje in neprevidno vedenje.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme?

Previdnost je ključ do računalniške varnosti. Zato bodite pozorni pri brskanju po internetu in prenosu / namestitvi / posodabljanju programske opreme. Natančno analizirajte vsak korak postopkov prenosa / namestitve in onemogočite dodatno vključene programe. Prenesite programsko opremo samo iz uradnih virov prek neposrednih povezav za prenos. Prenosniki / namestitveni programi tretjih oseb pogosto vključujejo prevare in zato teh orodij nikoli ne bi smeli uporabljati. Enako velja za posodobitve programske opreme. Poskrbite, da bodo nameščene aplikacije in operacijski sistemi sproti posodobljeni, vendar uporabljajte samo implementirane funkcije ali orodja, ki jih nudi uradni razvijalec. Natančno analizirajte vsako prejeto e-poštno prilogo. Nepomembnih / nepričakovanih datotek in datotek, prejetih s sumljivih / neprepoznavnih e-poštnih naslovov, se nikoli ne sme odpirati. Namestite in zaženite zakonito zbirko protivirusnih / vohunskih programov. Če menite, da je vaš računalnik že okužen, priporočamo, da zaženete optično branje z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranjevanje infiltrirane zlonamerne programske opreme.

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - običajno je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

Če ste preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, na primer z upraviteljem opravil, in prepoznali sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Handy-Betriebssysteme

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslon z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z mreženjem':

Wir konnten Aktualisierungen nicht abschließen und Änderungen rückgängig machen

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite »Options« in počistite možnosti »Hide Empty Locations« in »Hide Windows Entries«. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam aplikacij Autoruns in poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite 'Delete'.

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Sledite tem korakom in odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da pozneje odstranite zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v vašem računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Malwarebytes za Windows .

Zanimivi Članki

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Kako odstraniti Ads by Social2Search [posodobljeno] - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Ghost Ransomware

Ghost Ransomware

Kako odstraniti Ghost Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Virus FormBook

Virus FormBook

Kako odstraniti virus FormBook - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Kako odstraniti neželeno aplikacijo Nero TuneItUp - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti SUMMON Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Google je v svojem dogodku za razvijalce Keynote I/O napovedal podporo za aplikacije za Linux za Chromebooke. Ljudje, ki uporabljajo Chromebooke, bodo kmalu lahko v svojih sistemih zagnali aplikacije za Linux. Preberite več o tem.

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Kako odstraniti vaš nakup BTC se je začel e-poštni virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Vaš trdi disk bo izbrisan

Vaš trdi disk bo izbrisan

Kako odstraniti trdi disk bo izbrisana prevara - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Kako odstraniti Thepiratebay.org Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije