Zamrzovanje sistema Windows 10. Kako to popraviti?

Zamrzovanje sistema Windows 10. Kako to popraviti?

Kako preprečiti zamrznitev sistema Windows 10

Windows Fall Creators Update je bila četrta glavna posodobitev sistema Windows 10 po zagonu. Ponujal je tako imenovani Fluent Design, ki je dodal izboljšave uporabnosti, kot so bolj gladki prehodi in lažje spreminjanje velikosti. Nekoliko spremenjen Action Center, ki uporabnikom sistema Windows omogoča lažjo obravnavo obvestil. Spremenjene nastavitve Cortane in vizualno oblikovanje, zdaj lahko iščete po spletu, ne da bi morali imeti odprt brskalnik.

Die besten Linux-Betriebssysteme

Po posodobitvi sistema Windows 10 Creators lahko v upravitelju opravil vidite podatke o zmogljivosti GPU-ja, prilagodite varnostne nastavitve z dvema dodatnima funkcijama, kot sta zaščita pred izkoriščanjem in nadzorovan dostop do map. Ena izmed najbolj uporabnih novih funkcij je Hyper-V (za profesionalne in poslovne izdaje sistema Windows). Ne pozabimo tudi na izboljšani Microsoft Edge. Te omenjene funkcije in izboljšave so le del vseh novih stvari, ki jih Microsoft ponuja v posodobitvi za Windows 10 Creators.Vendar imamo v tem članku en stranski učinek - težavo z naključnim zamrzovanjem sistema Windows, zlasti ko je posodobljen na Creators Update. Besedo smo uporabili naključno, ker ni enotne razlage in rešitev za to težavo, ker lahko obstajajo različni razlogi, zakaj se to dogaja. Toda eden najpogostejših razlogov, na katere bi radi opozorili, so nezdružljivi gonilniki. Če vam Windows zamrzne, ko se prijavite v Windows, med zagonom operacijskega sistema, igranjem iger itd., Ste na pravem mestu. V tem priročniku vam bomo pokazali več metod, ki bi lahko rešile težavo namesto vas. Preberite spodnji članek in eno za drugo preizkusite naše ponujene metode, da vidite, katera vam ustreza.

Windows nenehno zamrzne, kako to popraviti

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Kazalo:

Posodobite svoje gonilnike

Kot smo omenili že v uvodu članka, so lahko eden od razlogov, zakaj Windows zamrzne, nezdružljivi gonilniki. Gonilnik naprave je programska oprema, ki operacijskemu sistemu in drugi programski opremi zagotavlja informacije o interakciji z določeno strojno opremo. Prej je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, saj jih pogosto ustvarjajo različni proizvajalci, podjetja ali posamezniki. Gonilnik programski in strojni opremi omogoča nemoteno komunikacijo. V večini primerov računalniki brez gonilnikov ne morejo pravilno pošiljati in sprejemati podatkov. Če ustrezen gonilnik ni nameščen, naprava morda ne bo delovala pravilno, če sploh. Napačen gonilnik bo morda treba posodobiti ali znova namestiti. Če želite ročno posodobiti gonilnike, vnesite 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat.

posodobite gonilnike 1. korak

V oknu upravitelja naprav boste videli seznam strojne opreme, priključene na vaš računalnik. Poiščite napravo, katere gonilnike želite posodobiti, jo razširite, z desno miškino tipko kliknite napravo in izberite 'Posodobi gonilnik' iz kontekstnega menija. Priporočamo, da začnete z gonilniki Video / Graphics.

posodobite gonilnike 2. korak

Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali v računalniku poiskati programsko opremo gonilnikov. Če izberete prvo možnost, bo Windows v računalniku in internetu poiskal najnovejšo programsko opremo gonilnikov za vašo napravo. Če izberete drugo možnost, boste morali ročno poiskati in namestiti gonilnike. Za uporabo te možnosti je potreben prenos gonilnika v računalnik ali pogon USB.

posodobite gonilnike 3. korak

Če želite samodejno posodobiti gonilnike, vam priporočamo, da uporabite programsko opremo drugih proizvajalcev, kot je Snappy Driver Installer. Za prenos potrebujete računalnik z delujočo internetno povezavo.

Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko shrani celotno zbirko gonilnikov brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če v računalniku ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, deluje pa tudi z operacijskim sistemom Windows XP. Gonilnike lahko prenesete prek namestitvenega programa Snappy Driver Installer v tako imenovanih vozniških paketih, ki so preprosto samo zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Prikažejo lahko tudi podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike. Ločuje posodobitve, ki zahtevajo ponovni zagon računalnika, da jih boste lažje ločili od ostalih. Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj .

posodobite gonilnike 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Zaženite preverjanje sistemskih datotek

Preverjevalnik sistemskih datotek (SFC) je pripomoček v sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah Windows poiščejo napake in obnovijo poškodovane datoteke. Ta priročnik opisuje, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in za popravilo manjkajočih ali poškodovanih sistemskih datotek (vključno z datotekami DLL). Če datoteka Windows Resource Protection (WRP) manjka ali je poškodovana, se Windows morda ne bo obnašal po pričakovanjih. Na primer, nekatere funkcije sistema Windows morda ne bodo delovale ali pa se bo sistem Windows zrušil. The 'sfc scannow' Možnost je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo v ukazu sfc, ukazu ukaznega poziva, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Če ga želite zagnati, morate najprej odpreti ukazni poziv. Če ga želite odpreti, vnesite 'ukazni poziv' v Iskanju in nato z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' , izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami. Če želite izvajati skeniranje SFC, morate zagnati povišan ukazni poziv.

zaženite preverjanje sistemskih datotek 1. korak

So deaktivieren Sie den sicheren Start

V okno ukaznega poziva vnesite 'sfc / scannow' in na tipkovnici pritisnite Enter, da izvedete ta ukaz. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bi nekaj časa, da dokonča skeniranje. Trajalo bi približno 15 minut. Počakajte, da se postopek optičnega branja konča in znova zaženite računalnik, da preverite, ali vaš Windows 10 deluje pravilno / brez naključnega zamrzovanja.

zaženite preverjanje sistemskih datotek korak 2

[Nazaj na kazalo]

Zaženite diagnostično orodje Windows Memory

Windows Memory Diagnostic je celovit preizkus pomnilnika, vendar je tudi zelo enostaven za uporabo. Če želite zagnati diagnostično orodje za pomnilnik sistema Windows, morate vtipkati 'mdsched' (ali 'diagnostika spomina' ) v Iskanje in kliknite na 'Diagnostika pomnilnika Windows' .

zaženite diagnostično orodje za pomnilnik sistema Windows 1. korak

Za zagon diagnostike boste morali znova zagnati računalnik. Vprašani boste, ali ga želite znova zagnati zdaj ali ga zagnati ob naslednjem zagonu računalnika. Ko znova zaženete računalnik, se orodje za diagnostiko pomnilnika Windows samodejno zažene.

zaženite diagnostično orodje za pomnilnik sistema Windows 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Preverite, ali je na trdem disku napake

Vedno je dobro, da na disku redno preverjate napake. V orodju Windows je vgrajeno orodje za preverjanje celovitosti diskov. Preučuje diske in odpravlja številne vrste pogostih napak. To orodje lahko zaženete iz ukazne vrstice ali prek grafičnega vmesnika. Če ga želite zagnati iz ukazne vrstice, odprite ukazni poziv, vnesite 'ukazni poziv' in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz spustnega menija.

1. korak preverite na trdem disku

V okno ukaznega poziva vnesite 'chkdsk C: / f' in na tipkovnici pritisnite Enter. Zamenjati 'C' s črko trdega diska, če ni pogon C:, ki ga želite optično prebrati (ali je operacijski sistem Windows na drugem pogonu) v računalniku. The 'chkdsk C: / f' ukaz zazna in popravi logične težave, ki vplivajo na vaš pogon. Če želite popraviti fizične težave, zaženite 'chkdsk C: / r' ukaz tudi.

2. korak preverite na trdem disku

[Nazaj na kazalo]

Onemogoči hitri zagon

Hiter zagon je funkcija v sistemu Windows 10 (in tudi Windows 8), ki omogoča hitrejši čas zagona med zagonom računalnika. Je uporabna funkcija, ki jo večina ljudi uporablja, ne da bi vedela, vendar jo nekateri takoj onemogočijo, ko prejmejo nov računalnik z operacijskim sistemom Windows. Če je omogočena funkcija hitrega zagona, se vam morda zdi, da zaustavite računalnik, kot da ga popolnoma izklopite, vendar to ni povsem res, saj preide v stanje med mirovanjem in zaustavitvijo. Če omogočite hiter zagon, to ne bi smelo škodovati vašemu računalniku, saj gre za funkcijo Windows, vendar je to lahko razlog, da Windows 10 zmrzne. Če želite odpraviti težavo, lahko onemogočite to funkcijo in preverite, ali pomaga. Če želite onemogočiti to funkcijo, pojdite na Iskanje in vnesite 'Nadzorna plošča' . Kliknite na 'Nadzorna plošča' rezultat, da ga odprete.

onemogočite hitri zagon 1. korak

Na nadzorni plošči nastavite 'Ogled po:' do 'Majhne ikone' , najti 'Napajalne možnosti' in kliknite.

onemogočite hitri zagon 2. koraka

V oknu Možnosti porabe kliknite 'Izberite, kaj počne gumb za vklop' .

3. korak onemogočite hitri zagon

Windows Defender Alert: Zeus-Virus auf Ihrem Computer entdeckt

Kliknite na 'Spremeni nastavitve, ki trenutno niso na voljo' in nato počistite polje 'Vklopi hiter zagon (priporočeno)' možnost, če je omogočena. Kliknite 'Shrani spremembe' da shranite opravljene spremembe in preverite, ali to odpravlja težavo.

onemogočite 4. korak hitrega zagona

[Nazaj na kazalo]

Povečajte navidezni pomnilnik

Ko v sistemu zmanjka fizičnega pomnilnika RAM-a (naključni pomnilnik), je tu na voljo navidezni pomnilnik. Navidezni pomnilnik združuje RAM s pomnilnikom TEMP na trdem disku, da kompenzira RAM. Povečanje navideznega pomnilnika bi lahko rešilo težavo. Če želite povečati navidezni pomnilnik, odprite pogovorno okno Zaženi s pritiskom na tipko Win (tipka Windows) + R ali s tipkanjem 'teči' v Iskanje in kliknite Zaženi rezultat. Ko je pogovorno okno Zaženi odprto, vnesite 'sysdm.cpl' in kliknite 'V REDU' ali pritisnite tipko Enter na tipkovnici.

povečati korak navideznega pomnilnika 1

V oknu sistemskih lastnosti izberite 'Napredno' zavihek in kliknite 'Nastavitve ...' pod Performance.

povečaj korak navideznega pomnilnika

Zdaj izberite 'Napredno' še enkrat kliknite in kliknite 'Spremeni ...' Spodaj 'Navidezni pomnilnik' .

povečaj korak 3 navideznega pomnilnika

Poskrbi da 'Samodejno upravljaj velikost ostranjevalne datoteke za vse pogone' ni potrjena in kliknite 'Velikost po meri' možnost. Nastavite 'Začetna velikost (MB)' do 1000 in 'Največja velikost (MB)' do 8192. Kliknite V redu, da shranite spremembe in znova zaženete računalnik. Poglejte, ali to reši težavo.

povečaj navidezni pomnilnik 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Prilagodite svoj načrt porabe

Če uporabljate SSD (Solid State Drive), pomnilniško napravo, ki hrani trajne podatke, je hitrejša, trajnejša in tišja od trdega diska. Če ga imate v računalniku, boste morda morali spremeniti nastavitve načrta porabe, da preprečite zamrznitev sistema Windows. Če želite prilagoditi načrt porabe, odprite pogovorno okno Zaženi s pritiskom na tipke Win + R ali tipkanjem 'teči' v Iskanje in kliknite Zaženi rezultat. Ko odprete pogovorno okno Zaženi, vnesite 'power cfg.cpl' in pritisnite Enter na tipkovnici ali kliknite 'V REDU' .

prilagodite načrt napajanja 1. korak

Zdaj poiščite privzeti načrt porabe in kliknite 'Spremeni nastavitve načrta' .

prilagodite načrt napajanja 2. korak

V oknu Urejanje nastavitev načrta poiščite in kliknite 'Spremeni napredne nastavitve napajanja' .

3. prilagodite načrt napajanja

Na zavihku Napredne nastavitve poiščite 'Trdi disk' in ga razširite, videli bi 'Izklopi trdi disk po' nastavitve linije in časa pod njim. Izbrišite številke in naj bo nastavljena na 'Nikoli' potem. Kliknite 'Uporabi' da shranite spremembe in zaprete okna z možnostmi napajanja. Mnogi uporabniki so poročali, da jim je to odpravilo težavo. Preverite, ali to preprečuje tudi zamrznitev sistema Windows 10.

4. prilagodite načrt napajanja

[Nazaj na kazalo]

Izklopite upravljanje napajanja stanja povezave

Link State Power Management je zapleten predmet, vendar preprosto rečeno mehanizem za varčevanje z energijo. Nekateri uporabniki so poročali, da jim je izklop Link State Power Management pomagal preprečiti zamrznitev sistema Windows 10. Če ga želite izklopiti, boste morali iti do točke, ko smo spremenili napredne nastavitve napajanja. Sledite korakom, omenjenim v prejšnjih metodah, da v oknu Možnosti porabe energije pridete do naprednih nastavitev. Ko ste tam, poiščite 'PCI Express' in ga razširite. Boš videl 'Link State Power Management' oddelek pod 'PCI Express' . Tudi to razširite in se prepričajte, da je ta možnost izklopljena. Kliknite 'Uporabi' da shranite spremembe in preverite, ali je to pomagalo rešiti težavo.

izklop upravljanja napajanja stanja povezave

To je to, upamo, da je vsaj ena od rešitev za vas rešila težavo in pomagala preprečiti zamrznitev sistema Windows. Če obstaja druga metoda, ki tukaj ni omenjena, vendar je težavo rešila za vas, ne oklevajte in jo delite z nami in drugimi, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku za komentarje.

Windows 10 rechtsklickmenü funktioniert nicht

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako preprečiti zamrznitev sistema Windows 10:

[Nazaj na vrh]