Windows 11 Brezplačen prenos e-pošte SPAM

Kako odstraniti Windows 11 Free Download Email SPAM - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Windows 11 Free Download Vodnik za odstranjevanje virusov

Kaj je brezplačen prenos sistema Windows 11?

Podoben eFax , Pomembni dokumenti IRS in mnogi drugi, 'Brezplačen prenos sistema Windows 11' je e-poštna akcija, ki distribuira trojanski prenos zlonamerne programske opreme . Razdeljena e-poštna sporočila vsebujejo sporočilo, ki uporabnike vabi, da preizkusijo najnovejšo različico (11) operacijskega sistema Windows. V e-poštnem sporočilu je tudi zlonamerna priloga, predstavljena kot operacijski sistem Windows 11.

Windows 11 Free Download zlonamerne programske opremeV e-poštnem sporočilu je preprosto navedeno, da je bila izdana nova različica operacijskega sistema Windows, in spodbuja uporabnike, da jo nemudoma preizkusijo brezplačno. To je prevara. V času raziskav Windows 11 ni obstajal. Po prenosu in odprtju priponke bodo uporabniki okužili svoje sisteme z virusom, ki prenaša trojane. Ta zlonamerna programska oprema se poveže z oddaljenim strežnikom in prenese različne trojanske programe. Zato odpiranje priloge 'Windows 11 Free Download' povzroči verižno okužbo. Obstaja na desetine virusov trojanskega tipa, ki večinoma zbirajo občutljive podatke (prijave / gesla, bančne podatke itd.), Ki jih kiber kriminalci zlorabljajo za ustvarjanje prihodka. Sledenje takšnim podatkom lahko povzroči velike finančne izgube in krajo identitete. Poleg tega nekateri trojanci razmnožujejo druge viruse (običajno ransomware ). Prisotnost trojanskih virusov lahko povzroči druge sistemske okužbe. Če ste odprli priloge za neželeno oglaševalsko akcijo »Windows 11 Free Download«, takoj preglejte sistem z ugledno zbirko protivirusnih programov in protivohunske programske opreme in odstranite vse zaznane grožnje.

Povzetek grožnje:
Ime Virus Windows 11
Vrsta grožnje Trojan, virus za krajo gesla, bančništvo z zlonamerno programsko opremo, vohunska programska oprema
Simptomi Trojanci so zasnovani tako, da prikrito vdrejo v računalnik žrtve in ostanejo tiho, zato na okuženem računalniku niso jasno vidni posebni simptomi.
Metode distribucije Okužene priloge e-pošte, zlonamerni spletni oglasi, socialni inženiring, razpoke programske opreme.
Škoda Ukradeni bančni podatki, gesla, kraja identitete, računalnik žrtve, dodan v botnet.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

wie installiert man treiber unter linux

Kot smo že omenili, obstaja veliko virusov trojanskega tipa, ki so si zelo podobni. Seznam primerov vključuje (vendar ni omejen na) Adwind , FormBook , TrickBot , in Poni . Ti virusi se distribuirajo tudi z neželeno oglaševalsko akcijo, vendar v večini primerov te kampanje ne promovirajo programske opreme / OS. Uporabnikom so predstavljeni različni računi / računi (v obliki MS Office), ki jih je treba plačati, vendar je na koncu rezultat enak - vdor visoko tvegane zlonamerne programske opreme, ki neposredno ogroža vašo zasebnost in varnost brskanja po internetu.

Kako je Windows 11 Free Download okužil moj računalnik?

'Windows 11 Free Download' razširja prenosnike trojanskih programov tako, da preprosto prevari uporabnike, da verjamejo, da odpirajo zakonito izvedljivo datoteko, ki je v resnici zlonamerna programska oprema. To je nenavadno vedenje za neželene oglaševalske akcije. Kot smo že omenili, so zlonamerne priloge običajno v obliki dokumentov MS Office. Po odprtju jih uporabniki prosijo, da omogočijo makro ukaze. Ko so makri omogočeni, priloga takoj izvede številne ukaze, ki prikrito prenesejo in namestijo zlonamerno programsko opremo. To bo delovalo le, če se priloge odprejo z izdelki MS Office (Word, Excel itd.). Priloge, odprte z drugimi aplikacijami, ki lahko berejo te formate, ne bodo mogle prenesti zlonamerne programske opreme. Poleg tega so te neželene kampanje običajno namenjene uporabnikom operacijskega sistema Windows, zato so uporabniki, ki upravljajo druge platforme, varni.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme?

Če želite to preprečiti, bodite previdni pri brskanju po internetu. Dobro premislite, preden odprete e-poštne priloge. Če se datoteka zdi nepomembna ali je bila prejeta s sumljivega / neprepoznavnega e-poštnega naslova, je nikoli ne smete odpreti. Poleg tega se nekaj zlonamerne programske opreme distribuira z lažnimi posodobitvami programske opreme in z zavajajočo tržno metodo, imenovano »združevanje« (prikrita namestitev PUP-ov skupaj z običajno programsko opremo). Zato je treba programsko opremo posodabljati z uporabo implementiranih funkcij ali orodij, ki jih nudi samo uradni razvijalec. Priporočamo vam tudi, da aplikacije prenašate samo iz uradnih virov (prek neposrednih povezav za prenos), namesto da uporabljate tretje osebe za prenos / namestitev. Razvijalci ta orodja monetizirajo s promocijo (»združevanjem«) prevarantskih aplikacij, zato jih nikoli ne bi smeli uporabljati. Glavna razloga za računalniške okužbe sta slabo znanje in neprevidno vedenje - ključ do varnosti je previdnost. Če ste že odprli prilogo »Brezplačen prenos sistema Windows 11«, priporočamo, da zaženete skeniranje z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranitev vdrte zlonamerne programske opreme.

Besedilo, predstavljeno v e-poštnem sporočilu »Brezplačen prenos sistema Windows 11«:

Zadeva: Preizkusite Windows 11 danes, preskus prenesite zdaj, Windows 11 brezplačno prenesite, Preizkusite Windows 11 danes poskus, prenesite zdaj, Preizkusite Windows 11 danes brezplačno, Windows 11 brezplačno prenesite

Sporočilo: Najnovejšo različico sistema Windows 11 preizkusite danes brezplačno, datoteka je priložena temu e-poštnemu sporočilu. / P>

Proces zlonamerne izvedljive datoteke, distribuirane z neželeno akcijo »Windows 11 Free Download«:

Windows 11 Brezplačno prenesite izvršljivo oglaševalsko akcijo v upravitelju opravil

wie entferne ich chrom von meinem pc

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - ponavadi je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

Če ste preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, na primer z upraviteljem opravil, in ugotovili sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslonu z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z omrežjem':

Warum dauert die Suche nach Windows-Updates so lange?

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z omrežjem':

mikrofon wird nicht erkannt windows 10

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite »Možnosti« in počistite možnosti »Skrij prazne lokacije« in »Skrij vnose v sistemu Windows«. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam aplikacij Autoruns in poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite »Izbriši«.

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v svojem računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Če sledite tem korakom, odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da pozneje odstranite zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Malwarebytes za Windows .