Varnostne funkcije sistema Windows 8

Varnostne funkcije sistema Windows 8

Virusi in zlonamerna programska oprema lahko vdrejo v operacijske sisteme prek zlonamernih spletnih mest, okuženih e-poštnih sporočil in prenosov s pogona. Kiber kriminalci uporabljajo različne zavajajoče metode za širjenje svojih prevarantskih programov in pogosto je težko ugotoviti vzrok okužbe. Vsak dan se izdajo novi vzorci zlonamerne programske opreme, kar lahko povzroči težave uporabnikom računalnikov. Danes je internet zasut s kompleti za izkoriščanje, ki distribuirajo trojanske programe, zapisovalnike ključev, lažne protivirusne programe, viruse odkupne programske opreme itd. Uporabniki računalnikov, ki želijo zaščititi svoje operacijske sisteme pred to zlonamerno programsko opremo, bi morali redno posodabljati svoj Windows in nameščene programe. Poleg tega bi morali uporabniki osebnih računalnikov uporabljati zakonite protivirusne programe. Čeprav sta ti dve pravili (posodabljanje programske opreme in uporaba protivirusnih programov) enostavni, jih mnogi uporabniki računalnikov ignorirajo, kar vodi v resne varnostne okužbe. Dobra novica je, da novi Microsoftov operacijski sistem (Windows) vključuje vgrajen protivirusni program, imenovan 'Windows Defender'. Ta zaščita vsebuje protivirusni paket, program za zgodnje zagon (ELAM), poenoten razširljiv vmesnik vdelane programske opreme (UEFI), skupaj z varnim zagonom in zaznavanjem zagonskih programov.

Najprej podrobnejši pogled na ELAM, UEFI, Secure Boot in Bootkit Detection.gimp hintergrund vom bild entfernen

UEFI in varen zagon

V operacijskem sistemu Windows 8 je Microsoft BIOS (osnovni vhodni izhodni sistem) zamenjal z poenotenim razširljivim vmesnikom vdelane programske opreme. Secure Boot, kot del UEFI, omogoča nalaganje varnostne politike pred OS (operacijski sistem). BIOS tega ne bi dovolil.

Zaznavanje zagonskega kompleta

Zaznavanje zagonskega sistema je povezano tudi z UEFI. Če smo natančnejši - do samega varnega zagona. To je način za soočanje z zlonamerno programsko opremo na nizki ravni, imenovano 'zagonski komplet', ki se naloži pred operacijskim sistemom. To je nova funkcija, ki je ni mogoče uporabiti v starejših različicah sistema Windows.

Zgodnji zagon programa proti zlonamerni programski opremi

Obstaja vrsta zlonamerne programske opreme, ki se naloži takoj po operacijskem sistemu in pred drugimi nameščenimi aplikacijami. Zaradi tega se nekateri protivirusni programi ne morejo ukvarjati z njimi - preprosto se ne naložijo dovolj zgodaj, da bi preprečili varnostno okužbo. ELAM je način, kako to rešiti. Je zagonski gonilnik, ki se naloži pred katerim koli drugim programom in je privzeto implementiran v sistemu Windows 8. Če imate nameščeno katero koli drugo programsko opremo drugih proizvajalcev (s to funkcijo), jo lahko uporabite namesto privzete Windows.

Windows Defender

Windows Defender je brezplačen protivirusni program Windows 8, nameščen skupaj z operacijskim sistemom. Uporabnikom omogoča, da zaščitijo svoje računalnike, tudi če nimajo nameščenega tretjega protivirusnega paketa. Če namestite neodvisen protivirusni program, program »Windows Defender« ne bo več aktiven.

Tu je podrobnejši pogled na Windows Defender:

Pomaknite se do menija Start in vnesite 'defender'. Rezultati iskanja se samodejno prikažejo na seznamu Windows Defender.

Der Druckerspoolerdienst hält Windows 7 immer wieder an

Odpiranje programa Windows Defender
Če ste ga odprli prvič, obstaja verjetnost, da boste pozvani, da prenesete posodobitve.

Posodabljanje programa Windows Defender
Ena od možnosti obravnava sumljive datoteke, ki so bile v karanteni. Kot pri drugih protivirusnih programih lahko tudi z datotekami na seznamu naredite izjemo.

Zgodovina karantenskih datotek programa Windows Defender
'Nastavitve' vam omogočajo konfiguriranje programa Windows Defender.

Nastavitve Windows Defender
Ena najpomembnejših in uporabnih možnosti je 'računalniško skeniranje'. Na izbiro so tri različne možnosti skeniranja. Redno skeniranje računalnika lahko močno zmanjša tveganje za varnostne okužbe.

Možnosti skeniranja Windows Defender
Windows Defender ne uporablja veliko računalniških virov, zato lahko uporabniki med skeniranjem svojih računalnikov opravljajo druge naloge.

ein plötzlicher CPU-Shutdown weist normalerweise auf welchen Zustand hin?

Windows Defender z varnostnim pregledom
Varnostni pregled sistema Windows Defender je hiter. Z uporabo možnosti hitrega skeniranja je bil naš testni stroj skeniran v manj kot 2 minutah.

Windows Defender je končal varnostno skeniranje
Zaradi tega vgrajenega protivirusnega programa je Windows 8 najvarnejši operacijski sistem, ki ga je izdal Microsoft. Medtem ko so nekateri uporabniki računalnikov tehnično podkovani in se pri brskanju po internetu zavedajo varnostnih okužb, mnogi uporabniki osebnih računalnikov ne uporabljajo nobenih varnostnih programov, kar predstavlja enostaven cilj za kiber kriminalce. Privzeto nameščen protivirusni program v sistemu Windows zagotovo zmanjšuje tveganje, da bi se računalniki uporabnikov okužili z zlonamerno programsko opremo in virusi.

Tu je video pregled varnostnih funkcij sistema Windows 8:

Zanimivi Članki

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

Kako odstraniti PUP.Optional.Legacy Virus - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti CryptoLocker-v3 Ransomware - koraki za odstranitev virusa

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Imate radi igre na Linuxu? Pojdite na novo raven igranja iger tako, da svojo igralno miško v Linuxu konfigurirate s pomočjo aplikacije Piper GUI.

Nullbyte Ransomware

Nullbyte Ransomware

Kako odstraniti Nullbyte Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Emotet Trojan

Emotet Trojan

Kako odstraniti trojanski program Emotet - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Kako odstraniti povezavo s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako se znebiti My Smartlink Browser Hijacker - vodnik za odstranjevanje virusov

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Mazy - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti JSSLOADER RAT - navodila za odstranjevanje virusov

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Kako odstraniti baterijo, ki jo poškodujejo virusi POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije