POP-UP prevara s sistemom Windows Defender Security Center

Kako odstraniti prevara POP-UP Varnostnega centra Windows Defender - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Navodila za odstranitev varnostnega centra Windows Defender

Kaj je varnostni center Windows Defender?

„Varnostni center Windows Defender“ je lažno sporočilo o napaki, ki ga prikažejo različna spletna mesta. Uporabniki ta spletna mesta pogosto obiščejo nenamerno - preusmerijo jih potencialno neželeni programi (PUP) ali vsiljivi oglasi, ki jih pripravijo druga spletka. Raziskave kažejo, da se številni PUP infiltrirajo v sisteme brez dovoljenja uporabnikov. Poleg tega, da povzročajo preusmeritve, ponujajo vsiljive oglase, snemajo informacije o uporabniškem sistemu in izvajajo neželene procese v ozadju.

Prevara varnostnega centra Windows DefenderNapaka »Varnostni center Windows Defender« navaja, da je sistem okužen s številnimi virusi, in spodbuja uporabnike, da jih takoj odstranijo s prenosom in namestitvijo ponarejenih orodij za protivirusno / sistemsko optimizacijo (kot je na primer Skrbnik sistema ). Vse trditve glede okužbe so napačne. Po opravljenem celotnem sistemskem pregledu s prenesenim orodjem se uporabniki seznanijo s številnimi 'okužbami'. Ker jih brezplačna različica orodja očitno ne more odstraniti, uporabnike spodbujamo k nakupu 'polne različice'. Na ta način kiber kriminalci ustvarijo prihodek s strašenjem in prevaranjem nič hudega slutečih uporabnikov, da kupijo popolne različice, ki niso potrebne. Verjetno bo vaš sistem popolnoma varen in optimiziran. Celotna različica bo preprosto počistila seznam in nič več, ne da bi imela prave vrednosti. Zato prezrite 'Varnostni center Windows Defender' in nikoli ne prenašajte promoviranih aplikacij. Upoštevajte pa, da ponarejena spletna mesta za prikaz napak pogosto uporabljajo skripte, ki uporabnikom preprečujejo, da bi zaprli zavihke / okna brskanja. V teh primerih zaključite brskalnik prek upravitelja opravil ali preprosto znova zaženite sistem. Ko naslednjič zaženete brskalnik, ne obnavljajte prejšnje seje, sicer boste znova odprli zlonamerna spletna mesta.

Potencialno neželeni programi so znani po prikazovanju vsiljivih oglasov (npr. Kuponov, pasic, pojavnih oken itd.) Da bi to dosegli, razvijalci uporabljajo orodja, ki omogočajo umestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli spletno mesto. Tako dostavljeni oglasi pogosto prikrivajo vsebino spletnega mesta, kar bistveno zmanjša izkušnjo brskanja. Poleg tega lahko vsiljivi oglasi vodijo do zlonamernih spletnih mest in celo izvajajo skripte, ki prikrito prenašajo in namestijo zlonamerno programsko opremo. Zato lahko tudi nenamerni kliki povzročijo visoko tvegane računalniške okužbe. Drugo pomembno vprašanje je sledenje podatkov. Večina PUP-ov zbira naslove IP, obiskane URL-je spletnih mest, ogledane strani, iskalne poizvedbe, pritiske tipk in druge podobne podatke, ki običajno vključujejo osebne podatke. Razvijalci te podatke kasneje delijo s tretjimi osebami, da ustvarijo prihodek. Ti ljudje (ki bi lahko bili kiber kriminalci) ustvarijo prihodek z zlorabo osebnih podatkov. Prisotnost aplikacij za sledenje podatkov lahko povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Poleg tega potencialno neželeni programi brez soglasja uporabnikov kopajo kriptovalute ali izvajajo druge neželene procese. Ti programi v bistvu zlorabljajo sistemske vire in s tem bistveno zmanjšujejo splošno zmogljivost. Iz teh razlogov vam svetujemo, da takoj odstranite vse potencialno neželene programe.

Povzetek grožnje:
Ime Virus 'Windows Defender Security Center'
Vrsta grožnje Lažno predstavljanje, prevara, socialni inženiring, goljufije
Simptomi Nepooblaščeni spletni nakupi, spremenjena gesla za spletni račun, kraja identitete, nezakonit dostop do računalnika.
Metode distribucije Zavajajoča e-poštna sporočila, prevarantski spletni pojavni oglasi, tehnike zastrupitve z iskalniki, napačno črkovane domene.
Škoda Izguba občutljivih zasebnih podatkov, denarna izguba, kraja identitete.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Obstaja na desetine ponarejenih napak, podobnih varnostnemu centru Windows Defender. Seznam primerov vključuje (vendar ni omejen na) Vaš Windows 10 je okužen s tremi virusi , Windows se ponastavi , Kritična napaka Microsoft Edge , in Opozorilo o kablu Comcast . Vsi trdijo, da je sistem poškodovan (npr. Okužene, manjkajoče datoteke itd.), Vendar večina ponarejenih napak uporabnike namesto da bi spodbujala potencialno neželene programe, da bi prevarali lažno „tehnično podporo“ in plačali za nepotrebne storitve. . Tudi potencialno neželeni programi imajo veliko podobnosti. Večina trdi, da zagotavlja 'uporabne funkcije', vendar so takšni zahtevki le poskus ustvarjanja vtisa legitimnosti in zvijače uporabnikov, da jih namestijo. Pravzaprav PUP-i dejansko ne pomenijo resnične vrednosti za običajne uporabnike, temveč neposredno ogrožajo vašo zasebnost in varnost brskanja po internetu.

Kako so se v moj računalnik namestili potencialno neželeni programi?

Nekateri PUP-i imajo uradna spletna mesta za prenos / promocijo, vendar se PUP-i zaradi pomanjkanja znanja in neprevidnega vedenja pogosto vdrejo v sisteme brez dovoljenja. Razvijalci jih razširjajo z vsiljivimi oglasi in metodo združevanja (prikrita namestitev PUP-ov skupaj z običajnimi aplikacijami). Razvijalci vedo, da uporabniki pogosto pohitijo s postopki prenosa / namestitve in preskočijo korake. Zato v paketu skrijejo aplikacije v paketu v nastavitvah »Po meri / Napredno« (ali drugih odsekih) postopkov prenosa / namestitve. Če preskočite korake za prenos / namestitev in kliknete oglase, pogosto pride do nenamerne namestitve PUP-ov.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Če želite to preprečiti, bodite previdni pri brskanju po internetu in prenosu / namestitvi programske opreme. Vsiljivi oglasi se morda zdijo zakoniti, vendar lahko preusmerijo na dvomljiva spletna mesta (npr. Igre na srečo, zmenki za odrasle, pornografija itd.) Če pride do teh preusmeritev, takoj odstranite vse sumljive programe in vtičnike brskalnika. Ne pozabite tudi natančno analizirati vsakega koraka (zlasti nastavitve »Po meri / Napredno«) postopkov prenosa / namestitve in onemogočiti vse dodatno vključene programe. Priporočamo vam, da se izogibate uporabi prenosnikov / namestitvenih programov tretjih oseb, saj jih storilci kaznivih dejanj monetizirajo s promocijo PUP-ov (metoda združevanja). Aplikacije je treba prenesti samo iz uradnih / zaupanja vrednih virov in po možnosti z neposredno povezavo za prenos. Ključ računalniške varnosti je previdnost.

Videz pojavnega okna »Windows Defender Security Center« (GIF):

GIF za prevaro varnostnega centra Windows Defender

V času raziskave je Varnostni center Windows Defender promoviral Skrbnik sistema PUP:

Varnostni center Windows Defender, ki promovira skrbnika sistema

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev potencialno neželenih programov:

Uporabniki sistema Windows 7:

err_connection_timed_out

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme Windows Defender Security Center prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite sumljive / nedavno nameščene programe, izberite te vnose in kliknite ' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenega programa v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

zum Pfad hinzufügen linux

Odstranite lopovske razširitve iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje prevarantskih razširitev iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'windows defender security center', ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

So deinstallieren Sie Edge unter Windows 10

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'windows defender security center', ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Mozilla Firefox logotip

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje lopov s končnicami iz koraka 1 Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje prevarantskih razširitev iz Mozilla Firefox 2. korakOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranjevanjem virusa 'windows defender security center', lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

wie installiere ich pip ubuntu

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Wie man den Online-Kartenfinder loswird

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem virusa 'windows defender security center', ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave z odstranjevanjem virusa 'windows defender security center' iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o virusu 'windows defender security center' ali je to njegovo odstranjevanje, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.

Zanimivi Članki

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Kako odstraniti Ads by Social2Search [posodobljeno] - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Ghost Ransomware

Ghost Ransomware

Kako odstraniti Ghost Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Virus FormBook

Virus FormBook

Kako odstraniti virus FormBook - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Kako odstraniti neželeno aplikacijo Nero TuneItUp - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti SUMMON Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Google je v svojem dogodku za razvijalce Keynote I/O napovedal podporo za aplikacije za Linux za Chromebooke. Ljudje, ki uporabljajo Chromebooke, bodo kmalu lahko v svojih sistemih zagnali aplikacije za Linux. Preberite več o tem.

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Kako odstraniti vaš nakup BTC se je začel e-poštni virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Vaš trdi disk bo izbrisan

Vaš trdi disk bo izbrisan

Kako odstraniti trdi disk bo izbrisana prevara - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Kako odstraniti Thepiratebay.org Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije