Windows Defender izklopljen s pravilnikom skupine

Windows Defender izklopljen s pravilnikom skupine

Kako popraviti napako »Windows Defender je izklopljen s pravilnikom skupine« v sistemu Windows 10

Windows Defender (znan tudi kot Windows Defender Antivirus in prej Microsoft Security Essentials) je vgrajena Microsoftova komponenta v operacijskih sistemih Windows. Je del sistema Windows že od operacijskega sistema Windows 8 in njegov glavni namen je zaščititi uporabnike sistema Windows pred napadi zlonamerne programske opreme. Pomaga tudi pri prepoznavanju in odstranjevanju virusov, vohunske programske opreme in druge zlonamerne programske opreme.

Windows Defender ima vgrajeno funkcijo zaščite v realnem času, ki omogoča neopazen zagon v ozadju, hkrati pa vas ščiti pred različno zlonamerno programsko opremo. Razvit je bil tako, da uporablja malo sistemskih virov in zato ne zmanjšuje zmogljivosti računalnika, kot je to primer z drugimi protivirusnimi programskimi paketi. Tako vam omogoča izvajanje običajnih nalog med skeniranjem sistema. Prav tako je integriran z Internet Explorerjem in Microsoft Edge ter tako sproti zazna in pregleda prenesene datoteke za morebitno škodljivo programsko opremo.V bistvu vas Windows Defender lahko zaščiti med vsakodnevnim brskanjem in je dobra izbira pri izbiri programske opreme proti zlonamerni programski opremi. Kljub temu se ne šteje za najboljšo možnost glede računalniške varnosti. Morda ste pri poskusu zagona programa Windows Defender prejeli sporočilo o napaki »Ta aplikacija je izključila pravilnik skupine za nakup«. To onemogoči zaščito računalnika in je pogosta napaka. Na srečo obstajajo načini za odpravo te težave. Sledite korakom v spodnjem priročniku, da odpravite težavo in uspešno nadaljujete z uporabo programa Windows Defender.

Windows Defender je izključen s pravilnikom skupine

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Wie aktualisiere ich Firefox unter Linux?

Odstranite protivirusno programsko opremo drugih proizvajalcev

Eden od razlogov za 'Ta aplikacija je izklopila pravilnik o skupini nakupov' Napaka pri zagonu programa Windows Defender je, da je programska oprema onemogočena zaradi namestitve druge protivirusne programske opreme v sistem. Dva protivirusna programa, ki hkrati spremljata operacijski sistem Windows, lahko povzročita konflikte in napake. Če imate nameščeno katero koli drugo protivirusno programsko opremo, priporočamo, da jo odstranite in preverite, ali napaka ni odpravljena.

[Nazaj na kazalo]

Omogočite protivirusno storitev Windows Defender

Storitve Windows (znane tudi kot services.msc) se uporabljajo za spreminjanje delovanja sistema Windows v vašem sistemu. Te storitve so odgovorne za izvajanje razpoložljivih programov in upravljanje številnih sistemskih nastavitev in virov. Nastavitve storitve lahko spremenite zaradi varnosti, odpravljanja težav in razlogov, povezanih z zmogljivostjo. Ena od teh storitev je storitev Windows Defender Antivirus, ki ščiti uporabnike pred zlonamerno in drugo potencialno neželeno programsko opremo. Če želite to storitev omogočiti, odprite pogovorno okno Zaženi s pritiskom tipk Win + R na tipkovnici ali z desnim klikom na Start in izbiro 'Zaženi' iz kontekstnega menija.

Omogoči protivirusno storitev Windows Defender 1. korak

V pogovorno okno Zaženi vnesite 'services.msc' in pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

omogoči protivirusno storitev Windows Defender 2. korak

V oknu Storitve poiščite 'Windows Defender Antivirus' in jo dvokliknite.

Omogoči protivirusno storitev Windows Defender 3. korak

V oknu Lastnosti storitve Windows Defender Antivirus poiščite 'Vrsta zagona' in ga nastavite na 'Samodejno' . Nato kliknite 'Začni' Spodaj 'Stanje storitve' in kliknite 'Uporabi' da shranite spremembe. Znova zaženite računalnik in preverite, ali je s tem popravljen 'Ta aplikacija je izklopila pravilnik o skupini nakupov' napaka.

omogočite protivirusno storitev Windows Defender 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Omogočite Windows Defender z varnostjo in vzdrževanjem

Drug način za omogočanje programa Windows Defender je prek varnosti in vzdrževanja. Če ga želite odpreti, vnesite 'varnost in vzdrževanje' v Iskanje in kliknite 'Varnost in vzdrževanje' rezultat.

omogočite Windows Defender skozi korak 1 za varnost in vzdrževanje

V razdelku Varnost poiščite 'Zaščita pred virusom' in kliknite »Vklopi zdaj« poleg tega. Poglejte, ali to reši težavo.

omogočite Windows Defender z korakom varnosti in vzdrževanja 2

[Nazaj na kazalo]

Omogočite Windows Defender prek urejevalnika pravilnikov lokalnih skupin

Urejevalnik lokalnih pravilnikov skupin vam omogoča nadzor in urejanje različnih nastavitev sistema Windows s preprostim uporabniškim vmesnikom. Če želite odpreti urejevalnik pravilnikov lokalnih skupin, odprite pogovorno okno Zaženi, vnesite 'gpedit.msc', in pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' . Pojdi do „Lokalna računalniška politika“ in najti 'Komponente sistema Windows' Spodaj 'Upravne predloge' . Najti 'Izklopi Windows Defender' v desnem podoknu in jo dvokliknite. Zdaj izberite 'Onemogočeno' nastavitev in kliknite 'V REDU' da shranite spremembe. Poskusite znova zagnati Windows Defender in preverite, ali je s tem popravljen 'Ta aplikacija je izklopila pravilnik o skupini nakupov' napaka. Če ne morete zagnati urejevalnika pravilnikov lokalnih skupin, uporabljate drugo izdajo operacijskega sistema Windows, v kateri jeUrejevalnik pravilnikov lokalnih skupin ni na voljo. V tem primeru preskočite ta korak in nadaljujte z naslednjo rešitvijo.

[Nazaj na kazalo]

Omogočite Windows Defender prek urejevalnika registra

Windows Registry (običajno imenovan le 'register') je zbirka baz podatkov o konfiguracijskih nastavitvah v operacijskih sistemih Microsoft Windows. Uporablja se za shranjevanje večine informacij in nastavitev za programe, strojne naprave, uporabniške nastavitve, konfiguracije operacijskega sistema in še veliko več. Številne možnosti, ki so izpostavljene v registru, niso dostopne drugje v sistemu Windows. Za urejanje registra morate uporabiti urejevalnik registra Windows. Če želite odpreti urejevalnik registra, z desno miškino tipko kliknite gumb Start in izberite 'Zaženi' iz kontekstnega menija. Tip 'regedit' in pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

omogočite Windows Defender prek urejevalnika registra 1. korak

Zdaj pa po tej poti 'HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Policies Microsoft Windows Defender' ali pa ga preprosto kopirate v vrstico urejevalnika registra. Videli boste 'DisableAntiSpyware' REG_DWORD na desnem podoknu. Z desno miškino tipko kliknite in izberite 'Izbriši' iz spustnega menija.

omogočite Windows Defender prek urejevalnika registra 2. korak

Lahko pa ga spremenite tako, da spremenite njegovo vrednost v '0' . Desni klik 'DisableAntiSpyware' REG_DWORD in izberite 'Spremeni ...' iz kontekstnega menija.

omogočite Windows Defender prek 3. urejevalnika registra

Zdaj nastavite 'Podatki o vrednosti' do 0 in kliknite 'V REDU' . Zaprite urejevalnik registra in preverite, ali je s tem popravljen 'Ta aplikacija je izklopila pravilnik o skupini nakupov' napaka.

omogočite Windows Defender prek urejevalnika registra 4. korak

Če v računalniku ni nameščena protivirusna programska oprema drugih proizvajalcev in še vedno prejemate 'Ta aplikacija je izklopila pravilnik o skupini nakupov' po dokončanju zgornjih korakov priporočamo, da preizkusite druge spodnje rešitve.

[Nazaj na kazalo]

Zaženite SFC Scan

Preverjevalnik sistemskih datotek (SFC) je pripomoček v sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah Windows poiščejo napake in obnovijo poškodovane datoteke. Ta priročnik opisuje, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in za popravilo manjkajočih ali poškodovanih sistemskih datotek (vključno z datotekami DLL). Če datoteka Windows Resource Protection (WRP) manjka ali je poškodovana, se Windows morda ne bo obnašal po pričakovanjih. Na primer, nekatere funkcije sistema Windows morda ne bodo delovale ali pa se bo sistem zrušil. The 'sfc scannow' Opcija je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo z ukazom sfc, ukazom ukaznega poziva, ki se uporablja za zagon preverjalnika sistemskih datotek. Če ga želite zagnati, najprej odprite ukazni poziv, tako da vnesete 'ukazni poziv' v Iskanje in nato z desno miškino tipko 'Ukazni poziv'. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' v spustnem meniju za zagon ukaznega poziva s skrbniškimi pravicami. Za izvedbo skeniranja SFC morate zagnati povišan ukazni poziv.

ist mein pc 64bit

zaženite sfc scan korak 1

V okno ukaznega poziva vnesite 'sfc / scannow' in pritisnite Enter na tipkovnici, da izvedete ta ukaz. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bo nekaj časa, da se skeniranje zaključi (približno 15 minut). Počakajte, da postopek optičnega branja zaključi in znova zaženite računalnik.

zaženite sfc scan korak 2

[Nazaj na kazalo]

Izbrišite nasprotujoče si vnose v registru

Če je vaš računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo, je možno, da so okužbe z zlonamerno programsko opremo v sistem Windows dodale nekaj zlonamernih vnosov, ki blokirajo Windows Defender (in drugo protivirusno programsko opremo). Če želite izbrisati morebitne nasprotujoče si vnose v registru, pojdite v urejevalnik registra (navodila najdete v eni od prej omenjenih rešitev) in sledite tej poti: 'HKEY_LOCAL_MACHINE Software Microsoft Windows NT CurrentVersion Image Execution Options' . Če najdete 'MSASCui.exe' , 'MpCmdRun.exe' ali 'MsMpEng.exe' pod tipko Možnosti izvedbe slikovne datoteke, z desno miškino tipko kliknite vsakega od njih in izberite 'Izbriši' . Če takih vnosov ni, vam ni treba ukrepati.

izbriši nasprotujoče si vnose v registru

Upamo, da vam bodo te rešitve pomagale rešiti 'Ta aplikacija je izklopila pravilnik o skupini nakupov' problem. Če poznate drug način za rešitev te težave, ki ni omenjena v našem vodniku, jo delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti napako »Windows Defender je izklopljen s pravilnikom skupine«

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

Za igranje najboljših iger v sistemu Linux vam ni treba porabiti denarja. Sestavili smo seznam čudovitih brezplačnih iger za Linux, tako da lahko uživate v igrah v sistemu Linux, ne da bi skrbeli za denarnico. Zdaj si oglejte najboljše brezplačne igre Linux!

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

E-poštni virus AT&T

E-poštni virus AT&T

Kako odstraniti virus AT&T Email - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Gwx.exe virus

Gwx.exe virus

Kako odstraniti virus Gwx.exe - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Orodna vrstica WeatherBlink

Orodna vrstica WeatherBlink

Kako se znebiti orodne vrstice WeatherBlink - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Kako odstraniti virus Supreme Email Email - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako se znebiti orodne vrstice InboxAce - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako odstraniti oglase Android-recaptcha.info - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?


Kategorije